Skoro 10 hiljada očeva poslato kući svojim porodicama, neće biti regrutovani

17 komentara

O ovom pitanju je razgovarano sa rukovodstvom ruskog Ministarstva odbrane Predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin saopštio je da je poništena odluka o pozivu za više od 9.500 očeva. Glave višečlanih porodica povučeni su iz vojnih jedinica i poslani kućama.

“Do danas je pozvano preko 9.500 očeva. Povučeni su iz vojnih jedinica i vraćeni svojim porodicama. Važno je da se nacrti komisija rukovode direktivama Ministarstva odbrane i Generalštaba“, napisao je Volodin.

Prema njegovim riječima, o ovom pitanju je razgovarano sa rukovodstvom ruskog Ministarstva odbrane. Volodin je takođe napomenuo da će poslanici Državne dume kontrolisati takve slučajeve. Podsjetimo, Državna duma je 12. septembra predložila uvođenje pune mobilizacije u Rusiji. Sedmicu kasnije, 20. septembra, izvršene su izmjene i dopune Krivičnog zakona Ruske Federacije o mobilizaciji i vanrednom stanju. Sljedećeg dana, ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret o djelimičnoj mobilizaciji.

Izvještavano je ko će prvi biti pozvan i na koga to ne utiče. U maju su se pojavile glasine da ruske vlasti planiraju da započnu opštu mobilizaciju – da pozovu civile da učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini. Kremlj je nazvao ovu informaciju lažnom i još jednom naglasio da borbene zadatke u Donbasu i na teritoriji Ukrajine obavljaju samo obučeni vojnici po ugovoru. Mjesec dana kasnije, 14. juna, oglasilo se Vijeće Federacije da neće biti dodatnog poziva Rusa za učešće u NWO.

Nakon početka djelimične mobilizacije, granične službe Kazahstana i Gruzije zabilježile su porast broja Rusa koji ulaze u zemlju. Predsjedavajući Državnog vijeća Krima Vladimir Konstantinov predložio je da se onima koji su pobjegli od djelimične mobilizacije u inostranstvu ne dozvoli povratak u Rusku Federaciju. Ranije je Readovka pisala o tome da žene masovno podnose prijave sa zahtjevom za odlazak u NWO zonu.

mobilizacijarusijaRuska Duma
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
grom iz vedra neba
1 godina prije

Ovo je dobra pronatalitetna politika. Ko ima 3 i više djece, pošteđen ratovanja.
Rusi koji ne žele ratovat, mogu to tako da prave djecu 🙂
Super ideja. Bravo za Rusiju.

CroExit
1 godina prije

Što je NWO?

Promatrac
1 godina prije

Pun je Beograd Rusa koji ne ce biti regrutirani.

tihobl
1 godina prije

Dugacak je spisak ko je sve oslobodjen mobilizacije. Spiskovi godinama nisu bili azurirani, bilo je propusta, pa je Putin naredio da se rukovodioci vojnih odsjeka sa vise propusta mobilisu. Eno ih sad u uniformi umjesto onih koje je armija vratila.
Mibilisan je i Strelkov. Mjesecima je kenjao kako se voojska lose bori i das je dobio sansu da licno pokaze kako treba da se bori.

U ovoj mobilizaciji najvise je mobilisano vozaca. Taj VES je najvise zastupljen.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Aha, zato ovi iz LGTBLJAK zele posvajati djecicu..

Vrata
1 godina prije

Rusi su se okrenuli drugom nacinju ratovanja,gdje im puno pjesadija nije neophodno.Unistavaju ukrajinsku infrastrukturu,bespilotnim kamikazama Lancet unistavaju oklopna vozila duboko u neprijateljskoj pozadini,a ocekuje se da ce se ukljuciti i teski bombarderi sa tepih bombama.

Max
1 godina prije

Vrlo humano ako je humanost cilj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI