fbpx

Službenik Vatikana navodno je ponudio prostitutku poslovnom čovjeku tijekom sklapanja unosnih pregovora

Vatikan

Poduzetnik je također tvrdio da mu je dužnosnik prijetio i da se hvalio ucjenama visokih svećenika još u Rimu.

Poslovni čovjek, Gianluigi Torzi, koji je posredovao u ugovoru o imovini Svete Stolice u Londonu vrijednom 300 milijuna funti, rekao je da mu je Fabrizio Tirabassi, visoki laički dužnosnik Vatikana, koji je sudjelovao u toj kupnji, navodno ponudio usluge prostitutke, što prenosi The Times, pozivajući se na presudu Visokog suda.

Prema novinama, Torzi je također tvrdio da mu je Tirabassi “prijetio i da se otvoreno hvalio ucjenom starijih svećenika u Rimu.”

Poduzetnik se navodno zabrinuo za Tirabasijevo ponašanje i čak je te podatke prenio papi Franji tijekom privatnog sastanka.

Ovakav razvoj događaja dogodio se kad je krunski sud u Southarku opozvao raniju naredbu kojom su zamrznuta Torzijeva sredstva, jer ga je Vatikan teretio za iznudu, pronevjeru, tešku prijevaru i pranje novca.

Vatikanski tužitelji ranije su tvrdili da je Torzi bio umiješan u zavjeru radi prijevare Vatikanskog državnog tajništva “i iznudio od njega milijune eura, dijelom i putem naknada, koje je Vatikan nazvao pretjeranim”, kako kaže Reuters.

Odvjetnici koji zastupaju Torzija inzistirali su na tome da su poslovanje poduzetnika, izravno ili neizravno, odobrili najviši vatikanski dužnosnici, uključujući državnog tajnika kardinala Pietra Parolina i njegovog zamjenika za opće poslove, nadbiskupa Edgara Pena Parru.

U presudi suda spominje se kako su vatikanski odvjetnici nastojali pokazati “zaprepaštenje viših vlasti” zbog nekih financijskih detalja posla oko kojeg su pregovarala dva niža dužnosnika u Tajništvu, iako je sudac Tony Baumgartner presudio da su, ako je to slučaj, Parolin i Pena Parra “zacijelo bili u potpunosti prevareni.”

“Sudac je s pravom utvrdio vrlo zabrinjavajuće propuste Vatikana u pogledu otkrivanja svih činjenica vezanih za slučaj,” rekao je James Mullion, jedan od Torzijevih odvjetnika. “Ljudi koji su potpisali ugovore potpisivali su ih s ovlastima Vatikana.”

Sudac je također spomenuo opoziv prethodne presude, koja je rezultirala zamrzavanjem neke Torzijeve imovine djelomično, zbog ”zapanjujuće i zastrašujuće činjenice u vezi sa skrivanjem informacija od strane Vatikana.”

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
15 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
tihobl
Gost
tihobl
19 dana prije

Nekad je vatikan imap 40.000 prostitutki.

BanOvan
Gost
BanOvan
19 dana prije
Reply to  tihobl

Muških ili ženskih?
Racionalizacija radnih mjesta.

roberto
Gost
roberto
19 dana prije
Reply to  tihobl

Da ih nisu outsorsali..hehe

gis
Gost
gis
19 dana prije
Reply to  tihobl

u istambulu ih ima još više

Malomorgen
Gost
Malomorgen
19 dana prije
Reply to  tihobl

istina je…. u 13,14 stoleču…. vatikan je pobirao svoj dio po bordelima….. reket…. 😎
o tome postoji pisna dokumentacije u rimskim arhivima….

tihobl
Gost
tihobl
19 dana prije
Reply to  Malomorgen

Mala ispravka – kupleraji su bili vlasnistvo vatikana, a ulicarkama su uzimali dio zarade. Ali to nije sve – dio zenskih samostana je pretovren u kupleraje. Ne znam zasto se samo bave Bordzijama kad je vatikan imao zanimljivijih momenata.

gargamel
Gost
gargamel
19 dana prije

vatikan- septička jama

Max
Member
Famed Member
Max
19 dana prije

Ništa novo…

Kora
Gost
Kora
19 dana prije
Reply to  Max

Da, nakon knjige Frédérica Martela “Sodoma : Enquête au cœur du Vatican” ništa nas više ne može iznenaditi. Već i ptice na granama znaju da je Vatikan već dugo pod okupacijom te da se na najvišim funkcijama (bilo kleričkim bilo laičkim) trenutno nalaze (blago rečeno) “čudaci” koji do katoličkog nauka i vjere drže kao do lanjskog snjega. Ipak, Bog je takve već jednom protjerao iz Hrama i naći će načina da to učini ponovno.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
19 dana prije
Reply to  Kora

Hromi Daba
hrama oko Hrama ?

gargamel
Gost
gargamel
19 dana prije

Znam mnoge koji su oženili poštene žene i one postale kurve, ali znam i one koji su oženili kurve i imaju perfektnu vezu.

tedi
Gost
tedi
19 dana prije

XXI v. Sve sto je bilo tajno biti ce javno,zato pamet u glavu.

ISTINA POBJEDJUJE

Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
19 dana prije

Термин “курва” има и у кукичастом језику, означава= блискост (са неким, нечим).
קוּרבָה

tadija
Gost
tadija
18 dana prije

Pa i u njemačkom “Kurva” je krivina,pogotovo ona na cesti.

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
19 dana prije

Pa bar nije ponudio dječaka…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik