Spasimo Aleppo – Zlokobno poigravanje s radikalnim islamom!

Hrvatska - Centar za mirovne studije
29 komentara

Kako javlja Radio Slobodna Europa, ”jučer su se predstavnici kulturnih udruga, organizacija civilnog društva, akademske i vjerske zajednice u BiH i građani okupili u Sarajevu na mitingu podrške sirijskom narodu. Oni su pozvali svijet da pomogne Siriji i da se zaustavi krvoproliće.”

Pod sloganom ”Sarajevo – Metropolama svijeta za Aleppo i Siriju”, putem televizijske kuće Al-Jazeera Balkan je poruka mira iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine poslana u svijet. Mitingom podrške se Sarajevo priključilo aktivnoj svjetskoj kampanji #StandWithAleppo”, prenosi regionalno internetski izdanje Radija Slobodna Europa, mnogima poznatiji kao ”Radio Langley”.

U sklopu iste kampanje su se u Parizu u znak podrške ”stanovnicima Aleppa”, inače potpuno zaboravljenim u vrijeme kada su vladine snage i stotine tisuća civila bili u potpunom okruženju u nekoliko četvrti zapadnog Aleppa 2013. godine, sinoć ugasila svjetla Eiffelovog tornja.

Vraćajući se na miting u Sarajevu, lokalni portali pišu de je među okupljenima bilo nekoliko stotina građana, prije svega studenata na turskim fakultetima u Sarajevu, koji su došli BBI centra ”kako bi izrazili podršku sirijskom narodu i pozvali na okončanje nasilja”.

Jedan od mojih prijatelja iz Sarajeva, koji je bio na prosvjedu, ovim je riječima komentirao skup:

“Bio sam na prosvjedu, koji je trebao biti protiv ubijanja civila, a ni za jednu stranu u ratu. Zašto je onda velika turska zastava nošena u prvim redovima? Je li Aleppo u Turskoj? Ginu li tamo turski civili? Je li Sarajevo u Turskoj? Ovo je smiješno.”

Nakon ovoga je svaki komentar suvišan, iako nije teško identificirati organizatore skupa i što se na njemu htjelo poručiti.

U Hrvatskoj slična stvar, iako puno opasnija, obzirom da se naša zemlja još uvijek nije suočila s bujanjem radikalnog islama i nisu primijećeni selafijski pokreti ili autonomne enklave radikalnih islamista na hrvatskom teritoriju.

Međutim, opet pod izgovorom lažne humanost, stvari se mogu promijeniti. Naime, jučer je portal Index prenio apel Centra za mirovne studije u Hrvatskoj (CMS), koji djeluje pod pokroviteljstvom EU, Vlade RH i sveprisutne Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, ovaj put ”hrvatskog” predznaka.

Unatoč očajničkom apelu kanadske novinarke Eve Bartlett, koja je na konferenciji Ujedinjenih naroda o Siriji raskrinkala laži mainstream medija, uzaludnom upozoravanju Zlatka Dizdarevića, diplomata, analitičara i jednog od najboljih poznavatelja Bliskog istoka iz regije, koji je u članku o Aleppu, ”Poraz herojskih koljača”, ogorčeno pisao o lažima koje smo prisiljeni slušati ovih dana, CMS Hrvatske upućuje apel predsjednici i Vladi RH ”da pruže utočište žrtvama, civilima i djeci sukoba u sirijskom gradu Aleppu”.

Netko bi rekao da je riječ u ”humanoj gesti”, ali pročitajmo apel i peticiju kojom se hrvatskim vlastima sugerira da se pruži utočište ”žrtvama Aleppa”:

”Centar za mirovne studije poziva sve građane i građanke Hrvatske da potpisom ove peticije stvore pritisak na Vladu, Sabor i Predsjednicu RH da zbog vlastite povijesti ratnih stradanja te sjećanja na tragediju Vukovara i tragediju bliskog nam Sarajeva, odmah tražimo prekid vatre u cilju izvlačenja civila iz Alepa. U skladu s tim, Hrvatska može i treba ponuditi smještaj i zbrinjavanje barem jednog dijela preživjelih obitelji, jer ako ne reagiramo danas, već sutra mnogi od njih više neće biti živi. Apeliramo na javnost da stvori pritisak na Vladu Republike Hrvatske kako bi učinila ovaj korak prema spašavanju ono malo humanosti što nam je ostalo nakon što smo kolektivnom odlukom na razini Europske unije uzrokovali nemogućnost bijega ljudi iz Sirije, pa tako i Aleppa te izravno stvorili situaciju u kojoj su tisuće djece ostale u okruženom gradu bez pristupa hrani i lijekovima, izloženi svakodnevnom bombardiranju i razaranju.

Mi znamo što se događa kad grad padne. Podsjećamo se svakog 18.11. na to.

Ovom peticijom tražimo da Vlada učini ono što su sve vlade zemalja članica EU odavno trebale napraviti: da spase civile iz Aleppa i pruže im utočište… ako ne zbog naših međunarodnopravnih obaveza onda zbog humanosti koju još uvijek imamo i zbog naših osobnih sjećanja.”

Dakle, Centar za mirovne studije lukavo veže sudbinu islamističkih bandi koje još nisu položile oružje i civila, koji su ili njihove obitelji, ili ih drže kao živi štit, s memorijom na Vukovar i Sarajevo, znajući da će time u kolektivnoj memoriji probuditi tužne uspomene na ’90-te kod većine stanovništva.

Na ovako dobro osmišljenoj propagandi im zaista treba čestitati. No, zna li CMS koje su to skupine koje ne žele položiti oružje, obzirom da je ogromna većina civila do sad evakuirana, te da su tisuće lokalnih militanata položili oružje i zatražili primjenu amnestije. Istina, neki su otišli za Idlib, a dio će ih otići za Tursku i nastaviti borbene aktivnosti u sjevernom dijelu pokrajine Aleppo. Znaju li stratezi kaosa u centru za mirovne studije tko su ti ljudi, kojim su skupinama pripadali, koja ima je ideologija? Sigurno da, ali ih nije briga. Jedino što je u ovom trenutku trenutno potrebno je spasiti posljednje islamističke militante u okruženju, iz nama nepoznatih razloga. Postoje indicije da je potrebno stvoriti kaos , kako bi se bez ikakve kontrole izvukli strani instruktori, koji su ostali zarobljeni u nekoliko zgrada i tri do četiri km2 u okruženju.

Zamislite užasa da se na sirijskoj televiziji pojavi američki ”umirovljeni časnik” za specijalne operacije poput pukovnika Jamesa Steela, koji je obučavao eskadrone smrti od Latinske Amerike do Iraka. No, čak i da nije tako, ostaje činjenica da se do sada u Aleppu nisu predali samo najokorjeliji pripadnici međunarodno priznatih terorističkih skupina, strani borci i sljednici salafističke ili takfirističke ideologije, koji su svjetsku slavu stekli odrubljivanjem glava civilima i sirijskim vojnicima u vrijeme dok još nisu postojali ni Al-Nusra Front, a ISIL se tek počeo formirati u Iraku.

Zar bi takve ”ljude” bi trebala udomiti Republika Hrvatska? Ako je riječ o ženama i djeci Aleppa, zašto se CMS nije oglasio 2013. godine, kada se ginulo jednako kao i danas, ako ne i više, ali na režimskoj strani? Kada je CMS spomenuo enklave Fua’ah i Kafraya, ili stanovnike Deir Ez-Zora, koji godinama žive u okruženju, pod bombama islamističkih hordi i od humanitarne pomoći koja im se dostavlja zračnim mostom? Ne, toga se naši ”humanitarci” nisu sjetili.

Zapravo, postoji još jedan sitan detalj, koji bi mogao biti razlog za ovaj apel. Ako CMS, kojeg financira Vlada RH, poziva istu da učini sve kako bi se iz Sirije izvukla i ovdje udomila točno određena skupina militanata i civila, razlog bi mogao biti i da se ostacima ostataka terorista da dovoljno vremena da unište naoružanje iz hrvatskih vojnih skladišta, kojeg je krajem 2012. i počekom 2013. u Siriju poslano 3 200 tona. Barem koliko se zna?!

Ali čak i da to nije istina, iako je previše podudarnosti da baš sve budu ”puka nagađanja”, svejedno je riječ o suludom potezu. Preostali islamisti i njihove obitelji mogu uništiti dokumente i tko može sa sigurnošću tvrditi da nisu bili u redovima Al-Nusra Fronta, skupina Ahrar Al-Sham ili Harakat Noureddin Al-Zenki, koje se razlikuju samo po načinu likvidacije ”nevjernika” i ”zarobljenih režimskih vojnika”.

CMS radi ono što mora raditi, jer je za to plaćen. No, sjetimo se samo terorističkog napada u međunarodnoj zračnoj luci u Istanbulu “Kemal Atatürk“, kada je ubijeno 48 ljudi, a ranjeno njih 238.

Napad je organizirao čečenski disident Ahmed Čatajev, ali su ga provela ga trojica radikalnih islamista, od kojih je jedan bio iz Uzbekistana, a drugi iz Kirgistana.

Ahmed Čatajev je bio ruski državljanin čečenskog podrijetla, a dobio je status azilanta u Austriji koji mu je pomogao ne bude izručen ruskim vlastima, gdje je morao odgovarati za optužbe za djela terorizma. Pridružio se takozvanoj “Islamskoj državi” 2015. godine i borio se u Siriji, tvrde turski izvori, a igrao je ključnu ulogu u obuci ekstremista za terorističke napade u Rusiji i zapadnoj Europi.

Čatajeva ruske vlasti godinama traže zbog terorizma, ali je uspio pobjeći u Europsku uniju, gdje mu je odobren azil, te tako izbjegao izručenje zbog optužbi za terorističke akcije koje je počinio kao militant u Drugom čečenskom ratu između 1999. i 2000. godine, kada je izgubio ruku.

Ukrajina ga je uhitila 2010. godine, ali Amnesty International tada podsjeća Kijev da Ahmedu Čatajevu, etničkom Čečenu, prijeti skori prisilni povratak iz Ukrajine u Rusiju.

“Ako se isporuči ruskim vlastima, mogao bi se suočiti nepravednim suđenjem i bit će u opasnosti od mučenja i drugih zlostavljanja, kojima će ruske vlasti iz njega izvući priznanje”, piše tada Amnesty International, a čak su i ukrajinski mediji tada pozivali vlasti da “oslobode čečenskog patriota”, što se na kraju i dogodilo.

Posljedica zaštite “čečenskog disidenta”, za kojeg još nije potvrđeno da je ubijen, je 48 mrtvih i 238 ranjenih civila.

Koliko je “Čatajeva” i njihovih obitelji u ovom trenutku u nekoliko preostalih zgrada u istočnom Aleppu? Nitko ne zna, ali medije i Centar za mirovne studije to i ne interesira. U slučaju da hrvatske vlasti usliše molbe naših “humanitaraca”, neki od njih bi mogli dobiti status “političkog disidenta” ili “borca za demokracije”, baš kao i mozak napada na zračnu luku “Kemal Atatürk” u Istanbulu.

Jedino pozitivno u cijeloj priči je da se za smještaj radikalnih islamista iz Aleppa pobrinula Turska, koja je najavila da će prihvatiti 80 000 izbjeglica, takozvanih “pobunjenika” i njihovih obitelji.

Ovo nije prvi put da Turska daje utočište ovim skupinama, jer je ranije udomila čečenske teroriste, a godinama prima i radikalne islamiste iz kineske pokrajine Xinjiang.

Upravo zbog toga se ovih dana oglasio vođe Čečenske Republike, Ramzan Kadirov, koji je Tursku optužio da krije teroriste koji su pobjegli iz Rusije, te da ih izruče ili Moskvi, ili u Grozni.

“Posebno opasni kriminalci, teroristi i njihovi vođe koji su uključeni u brojne terorističke napade počinjene u Čečeniji, našli su utočište u Turskoj. Neki od njih su bili i zatočeni”, podsjeća Kadirov.

Spomenuo je Mahrana Saidova, Aslanbeka Vadalova i Tarhana Gazjieva. Oni su bili dio terorističkih skupina na Sjevernom Kavkazu i počinili su brojne zločine. Potom su otputovali u Tursku, gdje su ih otkrile i uhitile turske obavještajne službe, ali ih ne žele izručiti Rusiji.

Oni su u Rusiji krivi za masovna ubijanja policajaca i civila, pljačkanja i paljenje kuća. Ova trojica su sudjelovali u otmici predsjedničkog izaslanika u Čečeniji, Valentina Vlasova 1998.

U lipnju je Kadirov objavio dug popis imena terorista koji su pronašli utočište u Turskoj.

“Ako turske vlasti trebaju podatke o teroristima, ja ću ih opet dati. Odmah! To su Tarhan Gazijev, Ahmad Umarov, Ahmad Patan, Širvan Basajev, Mahran Saidov, Rizvan i Osama Jakubov, Aslanbek Vadalov, Movsar Čatajev, Hadi Alashanov, Rustam Naurbajev, a njihov ideološki mentor je Movladi Udugov”, napisao je Kadirov na  Instagramu, te dodao “kako se oni, vjerojatno, osjećaju ugodno na turskoj obali”.

Neki od njih su sudjelovali u napadu na rodno selo Kadirova, Centoroj, 2010. godine. Za više informacija o njima je vođa Čečenije obećao nagradu od 10 milijuna rubalja.

Kadirov tvrdi da se teroristi lako kreću između zemalja, a dokaz je da su, nakon završetka neprijateljstava u Čečeniji, mnogi od njih, bez ikakvih problema, preko Gruzije pobjegli iz Čečenije u Tursku.

Ankara se dobro odnosi prema njima. Na primjer, bivši militant Ali Osajev je uz podršku moćne čečenske dijaspore u Turskoj dobio dozvolu boravka.

Međutim, to mu nije spasilo život. Osajev je ubijen od strane “nepoznatih napadača” 2009. U Turskoj je ubijen još jedan bivši vojni zapovjednik čečenskih terorista, Islam Janibekov, a prije njega Hadži Edilsultanov.

Osim toga, nakon završetka Drugog čečenskog rata je u Istanbulu otvoreno i uspješno djelovalo predstavništvo nepriznate Republike Ičkerije. Turska je oduvijek primala bivše čečenske militante, unatoč činjenici ovi podržavaju terorističku skupinu “Emirat Kavkaza”, kao i ISIL, uključujući i financijski. 2015. godine je u Istanbulu ubijen poznati čečenski militant Abdulvahid Edilgerijev , koji je bio ključni akter “Emiratu Kavkaza” i blizak Doku Umarovu. 2009. godine, nakon sudjelovanja u brojnim napadima na teritoriju Rusije, bježi u Tursku sa svojom obitelji. Živio je kao izbjeglica, a 2013. godine je otišao u Siriju, gdje se borio u redovima “Islamske države”. Nikada nije bio uhićen u Turskoj. Nakon njegova ubojstva, turski mediji su ga opisali kao “žrtvu njegove ideološke borbe protiv Rusije”. Točan broj čečenskih militanata koji sada žive u Turskoj nije poznat.

Želi li narod Hrvatske da nam zemlja postane kao Turska i dom “političkim disidentima”, “borcima za slobodu” i njihovim obiteljima iz istočnog Aleppa, peticija na stranici internetskoj stranci Centra za mirovne studije Hrvatske je još uvijek aktivna i do sada je potpisalo preko 3 300 ljudi. Znakovito, iako ne manje važno, je da se peticija izvorno nalazi na američkoj internetskoj platformi Change.org, a povijest i djelovanje iste je poznata diljem svijeta. Iza nje su isti ljudi, iste zaklade, vladine i “nevladine” udruge i organizacije iz galaksije takozvanog “civilnog društva”, stoga na vrh ove zlokobne piramide ne treba posebno podsjećati.

centar za mirovne studijecmseve bartlettpeticijaradikalni islamzlatko dizdarević
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonimac
7 godine prije

Radio Langley………poznatiji kao radio Grga Zlatoper.

N
7 godine prije

Ta ista organizacija je napisala za Srbiju:

Centar za mirovne studije poziva sve građane i građanke Srbije da potpisom ove peticije stvore pritisak na Vladu, Sabor i Predsjednicu RS da zbog vlastite povijesti ratnih stradanja te sjećanja na tragediju srpskog naroda u ratu pocinjeno od strane Ustasa…..

Delon
7 godine prije

Gradonacelnik Pariza naredio da se ugasu svjetla na Eiffel tornju u znak zalosti zato jer su pro-nato teroristi u Aleppo porazeni a kad eksplodira bomba u Parizu onda kao u Sjevernoj Koreji svatko mora plakati. Zar ovi Francuzi nemaju stida? Ti isti Francuzi su suradjivali s Hitlerom i ti isti Francuzi imaju zlogasnu kriminalnu tzv. Legiju Stranaca koja spada u nase “zapadne”vrijednosti.

Paris Mourns Defeat of Al-Qaeda: Mayor Orders Eiffel Tower Lights off ‘For Aleppo’

http://russia-insider.com/en/paris-mourns-defeat-al-qaeda-mayor-orders-eiffel-tower-lights-aleppo/ri18199

.

Alen
7 godine prije

U sarajevu je bio miting podrske pobunjenicima , citaj nusra front aka al kaida ,sve upakovano da se spase zivoti nevinih civila koje rusi bjesomucno kolju po alepu…organizatori turska,soros,zidovska zajednica u bih….pokusava se stvoriti pogresna slika ona koju zapad uporno forsira ,porede sa srebrenicom te po meni najgore pouiva se zapad da djeluje i prekine klanje golorukog sirkskog stanovnista u alepu…

Fino nema sta…ipak mislim da vecina bosanaca zna kako stoje stvari..ovo u sarajevu je soros akcija…

Kruno Koprivnjak
7 godine prije

– u Sarajevu i Hrvatskoj, ista stvar kao i na Zapadu

islamisti-vehabije ´+ cionisti + korporacije+ ljevicari iz Sorosevih udruga zajedno za ISIL i protiv Asada

zaboravili ste jos pomenuti da CMS financiraju i Soros i EU, pogledajte portal CMS-a

gledajte tko je u Hrvatskoj za ISIL, a protiv Asada; CMS, Index, Jutarnji, Telegram (u vlasnistvu hazarskog koncerna Warburg Pincus), Sinisa Glavasevic (glupi debil Zorana Pusica i ostalih Sorosevaca), jadranka Kosor…

Anonimac
7 godine prije

Mnogi ljudi napadaju Sorosa i Rothschild kao da ovakvi tipovi radu zlocine da bi se samo oni obogatili. Istina jeste, oni to radu da bi se njihovi rezimi obogatili inace im ne bi dozvolili Britanija, Francuska, USA, Izrael, itd. Rothschild su jednom kupili dionice Sueskog kanala i dali britanskoj vladi. Ogromni rekordi postoje kako su ovi mutni tipovi bogatili svoje rezime. Prilikom privatizacije Rusije je pocinjena najveca pljacka u ljudskoj povjesti, to jest tako mnogo kapitala je u kratkom vremenu preslo u ruke malog broja pojedinaca a vecina tog pocetnog kapitala je bilo financirano s novcem ovih zemalja koji radu danas o glavi. Tu se dobro omastio i Soros. Ako netko vjeruje da je Soros napravio novac na burzi, onda se vara. Tako ogromni kapital se nikad ne moze napraviti na burzi. Burza je previse rizicna. Sav taj novac Sorosa je kriminalan, oduzet od ruskog naroda i prebacen u predatorske… Čitaj više »

jale
7 godine prije

Lijepo im je prvih par komentatora odbrusilo, tako da ne treba ništa dodavati ni tamo ni ovdje. Licemjerno selektiranje žrtava na “naše” i “njihove” ubilo je i zatrlo humanizam. Ne možeš se zvati humanistom ako zbog vlastitog interesa jednog puštaš da pati i umire, a drugog spašavaš. Nisi humanista, tada si podlac. Ovo netko pokušava prikupiti jeftine društveno-političke poene zato i evocira sjećanje na žrtve minulog nametnutog nam i orkestriranog građanskog rata u Jugoslaviji.

basso
7 godine prije

Peticija CMS-a ne obavezuje nikoga,prije je to zamisao da se kroz solidarnost sa gradjanima i islamistima Alepa pokaze ponajprije prijateljima iz EU i Nato kako Hrvatska aktivno prati svjetska desavanja i takodje se aktivno ukljucuje u propagandu protiv Asada i Rusije.

Anonimac
7 godine prije

a powerful propaganda tool.

VOA and its affiliates, Radio Free Europe/Radio Liberty, Office of Cuba Broadcasting, Radio Free Asia, and the Middle East Broadcasting Network……..reach an audience of 287 million people across 100 countries in 61 languages, as a powerful propaganda tool.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-38284655

Georgij Žukov
7 godine prije

Putin je , mislim jucer, primio Japance na razgovor .Na razgovor je dosao sa svoim psom:) ,pas je poceo lajati a japanci su kroz zube cijedili smijeh , prevodioc je pokusao: prevesti sto to Putinov pas, lavezom hoce reci :), ne znam da li je uspio ,no nakon toga je Putin dao kolacice psu , zamolio ga da ne laje na goste i odveo u drugu prostoriju Kremlja .Video postoji pa ga mozete pogledati . Naime zasto ovo pisem , zbog toga sto mi se cini da Putina apsolutno ne zanima sto zapad pise ili misli o njemu ili Rusiji ,vjerojatno je htjeo poslati poruku da vise cjeni lavez svog psa nego li hiljade slika i tesktova banstersko huskacko ratne masinerije zapada .:)

H'ghar
7 godine prije

Dodajte svemu napisanom u članku i to da EU ukida vizni režim sa Gurzijom i Ukrajinom… time otvara put povlačenja svih tih raznorraznih “freedom fighters” prema EU, Potom će ih preusmjeriti prema novim odabranim žarištima… među kojima je prvi na listi Iran?

7 godine prije

Zlatko Dizdarević???? Z.D. je mješavina Miroslava Lazanskog i Dane Roška.

Georgij Žukov
7 godine prije

Pa da cujemo sto kaze Putin o americi i nato-U.
https://www.facebook.com/623672394372480/videos/1246207508785629/

Nisam ja
7 godine prije

Sorin i Žukov, pa đe vas dvojicu nađoše. Glup i gluplji su za vas genijalci. Kad neznaš plivat nemoj skakati u vodu, kada nisi završio osnovnu, ne pravi se analitičar i filozof, samo ispadne da se čovjek postidi umjesto vas kada vaše “analize” čita.

jale
7 godine prije

Čak je i Papa Franjo uputio čestitke povodom oslobođenja Aleppa i poruke svoje solidarnosti sa Sirijskim narodom predsjedniku Asadu te izrazio vjeru u mir i osudio terorizam. Dok za to vrijeme zapadna propagandna mašinerija i riga laži i objede. Gadljivo i sramno. Siriji se dogodilo isto što i SFR Jugoslaviji. Isto, potpuno isto. Nafta, plin, socijalizam, geostrateški položaj, prijateljski odnosi sa Rusijom i Kinom, tradicija, istorija, kultura, autentičnost.

basso
7 godine prije

Kako ga samo nije stid spominjati Srebrenicu,zapravo amerikanci nisu nista manje krivi za tu tragediju od samih ubica.Nato je obecao muslimanima iz Srebrenice zastitu i onda ih je ostavio na cijedilu.

Pete
7 godine prije

Subaru, bavo. Ali strah me da se rogatima tesko boriti. No,valja pokusati.

Yossarian
7 godine prije
kusturica mato
7 godine prije

sad kad rusi rasturaju ovu bagru dzihadista svi se digli na zadnje noge da se spasu ubice i koljaci koje je amerika financirala..ma nemojte..samo naprijed putin gazi marvu i fasizan…dok su koljaci ubijali neduzne ljude i i terorisali narod tad je sarajevo / pljuc pljuc / cutalo ko pseto..sad kad islamisti dobijaju zasluzeno po pi..sad sarajevo suze roni..isto ko i 91..kad su ubijali civile po gradu tad su bili heroji..kad su dobili po nosu brzo su otrcali pod suknju amerikanaca a hrvati nijemaca..dzaba vam trud..lazi vise ne prolaze a ni istina sa cnn a..nema vise budala da vjeruju amerikancima najvecim fasistima danasnjice..putin je BOG i kosta ce vas VASEG FASIZMA….kao i 45..

budala
7 godine prije

Zlokobno poigravanje s “radikalnim islamom”
pobrko si nesto sinko 😀
p.s. dobar tekst.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI