Amerikanci od Trumpa traže da Sorosu oduzme državljanstvo

Gorge Soros - peticija
29 komentara

Tisuće Amerikanaca traže od američkog predsjednika Donalda Trumpa da oduzme državljanstvo i deportira milijardera Georga Sorosa. Prijedlog je do sada na stranici Change.org potpisalo oko 15 000 ljudi, a autor peticije je Vanessa Feltner iz savezne države Ohio.

Ona se nada da će Trump zabraniti Sorosu i njegovoj obitelj da posluju u Americi i da podmićuju političare. Prema njezinim riječima, Soros plaća prosvjede, uključujući i one u Sjedinjenim Američkim Državama, kao što je, na primjer, bio “Marš žena” koji je podijelio američko društvo.

Zapravo, svi prosvjedi iza kojih stoje nevladine udruge iz galaksije takozvanog “Otvorenog društva” uvijek polariziraju javnost i unose razdor u društvo, čak i kada se čine opravdanima, poput nedavnih u Rumunjskoj. Ali malo ljudi razumije da tako organiziranim prosvjedima nikada cilj nisu bile radikalne i sveobuhvatne promjene društveno-političkog poretka. Uvijek se prosvjeduje protiv određene nepravde, a najčešći razlozi su korupcija i ljudska prava, ili se vode borbe oko svjetonazorskih pitanja. Konačni rezultat je uvijek isti – na vlasti su i dalje isti akteri, a stvaraju se podjele i polarizira društvo, kao što je dobro primijetila Vanessa Feltner.

Vanessa je za medije izjavila da će peticiju osobno uručiti američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. Ranije se već susrela s njim, kada je američki predsjednik bio u posjeti biračima u državi Ohio.

Potpisnici peticije traže od predsjednika Donalda Trumpa da iz Sjedinjenih Država protjera poznatog investitora i lobista Georga Sorosa. Nije tajna da su njegova zaklada i “Institut Otvoreno društvo” podržali prosvjede u Ukrajini tijekom “Maidana”, Obojena revolucija je prvi put u ovom obliku uspješno testirana u Beogradu, kasnije u brojnim drugim zemljama.

Osim toga, milijarder je za kampanju Hillary Clinton izdvojio 6 milijuna dolara, a nevladine udruge i mediji su uz njegovu financijsku i logističku pomoć vodili veliku kampanju difamacije Trumpa, samo kako ne bi pobijedio u utrci za Bijelu kuću.

Je li izbor Donalda Trumpa bio dobar po SAD i svijet, ili barem manja šteta od Hillary Clinton? Teško je sada odgovoriti na ovo pitanje. Uostalom, pokazat će vrijeme. Međutim, na trenutak su se razbili gusti oblaci ratne prijetnje protiv Sirije, Irana, Rusije, možda čak i Kine, a otkazani su pregovori i ratifikacija zloglasnih ugovora TTP i TTIP, a ni sporazum NAFTA ne očekuje bolja sudbina. Dakle, za sada smo s Trumpom, na međunarodnoj razini govoreći, još uvijek na kakvom takvom “dobitku”.

No, Amerikanci žele više i za sebe. Bit će zanimljivo koliko dugo će trajati peticija i koliko će se potpisa skupiti, obzirom da je utemeljitelj platforme Change.org, Ben Rattray, bliski suradnik Sorosevog “Instituta Otvoreno društvo”.

Kroz “Otvoreno društvo” američki milijarder mađarskog podrijetla već dugi niz godina dodjeljuje milijune dolara i sponzorira “oporbene pokrete” u Europi, posebice u Ukrajini, drugim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, a posebno u “trusnim” područjima, poput Zapadnog Balkana, gdje bilo kakva podjela može uzrokovati sukobe i katastrofu. Soros sada financira iz demonstracije protiv američkog predsjednik Donald Trump.

Mi, narod, više nećemo tolerirati sabotaže Sorosa i njegove aktivnosti koje uništavaju naše tradicije. On pokušava uništiti našu zemlju. Mi ne želimo otvorene granice i otvoreno društvo. Amerika mora ostati neovisna država s kršćanskim vrijednostima. Predsjedniče Trump, molimo Vas da protjerate Georga Sorosa iz Sjedinjenih Američkih Država. Tražimo da i svim članovima njegove obitelji zabranite da posluju u SAD-u i ulažu u fondove korumpiranih političara, kojima se onda manipulira“, stoji u tekstu peticije.

“Raskol u društvu”

Vanessa Feltner predsjedniku države želi poslati ovaj zahtjev i da se milijardera liši američkog državljanstva “kako bi se američko društvo spasilo od raskola”.

Soros financira nerede u kojima su ranjeni i ubijeni nevini ljudi, a njihovi domovi su uništeni. Vidjeli smo kako pod njegovim pokroviteljstvom izgledaju neredi u Europi, a sada prijeti Americi. Soros je čudovište bez srca koje može uništiti cijeli svijet i natjerati nas da živimo po njegovim pravilima”, izjavila je Vanessa Feltner.

Podsjetimo da su nakon inauguracije Donalda Trumpa u Washingtonu i drugim američkim gradovima održani masovni prosvjedi, takozvani “Marš žena”, na kojima je sudjelovalo oko 2 milijuna ljudi. Marširalo je više od 50 organizacija, sve do jedne financirane od strane Sorosa.

Odavno je poznato koliko novca američki milijarde izdvaja za europske nevladine organizacije, a proteklih mjeseci mu je fokus financiranje aktivista u Kazahstanu i Ukrajini, koji surađuju s novinarima, odvjetnicima, državnim službenicima, te uče oporbu kako se “boriti za svoja prava” i organizirati skupove.

U peticiji Vanessa kao primjer citira knjigu Georgea Sorosa, “Doba pogrešaka”, gdje piše da su “za stabilan i pravedan svjetski poredak glavna prepreka Sjedinjene Države”.

“Sam Soros priznaje da bi za njega najveći uspjeh bio uništiti Ameriku. On je toliko bogat da može podmititi vlasti i učiniti od nas što god želi”, kaže Feltner.

“Močvara korupcije”

Do jučer je peticiju popisalo oko 9 000 ljudi, a danas 15 000. Nakon što prikupi 10 tisuća potpisa, Vanessa Feltner tvrdi da će je osobno uručiti predsjedniku. Naravno, otvorit će se pitanje jesu li svi potpisnici američki državljani, ali platforma Change.org vjerojatno ima mehanizme za okvirnu provjeru i eliminaciju potpisnika s internetskim adresom iz drugih država.

“Ja ću Donaldu Trumpu dati peticiju, a onda ću postaviti još jednu, ali na službenoj internetskoj stranici Bijele kuće. Mi smo odlučni u zaustavljanju Sorosa i želimo se osloboditi političara koji su od njega primali novac. Mi želimo isušiti korupcijsku močvaru i sve ih vidjeti u zatvoru”, objašnjava autorica peticije.

Tijekom predizborne kampanje u Americi je George Soros aktivno podržavao kandidatkinju Demokratske stranke, Hillary Clinton.

Pisma čelnika tima osoblja bivše državne tajnice, Johna Podeste, koja je objavio WikiLeaks, dokazuju da je Soros plaćao demonstracije, financirao internetske stranice i platforme poput MoveOn.org, kako bi utjecao na ishod izbora.

Usput, u svojoj molbi, Vanessa Feltner traži da se zatvori i MoveOn.org.

Hillary Clinton i njezini suradnici su tijesno surađivali sa Sorosem, iako bez uspjeha.

Na primjer, predstavnik stožera Clinton i njezin osobni asistent, Robby Mook, opisao je političku suradnju sa Sorosevom inicijativom “Amerika glasa”, što je uplitanjem u izborni proces nazvao čak i Washington Post.

“Ja sam pristupio pokretu zbog političkih razloga. Ali mi nije jasno kako će pokret “Amerika glasa” utjecati na trenutni izborni ciklus. U ovom ciklusu nije bio od velike koristi”, rekao je kaže Robby Muck.

Sastanak s predsjednikom

Prošle godine za vrijeme predizborne kampanje Vanessa Feltner osobno sastala s Donaldom Trumpom. Bila je pozvana da otpjeva američku himnu kada je republikanski kandidat posjetio Ohio.

“Trump voli Ameriku i želi obnoviti zemlju- Želi vratiti radna mjesta, jamčiti sigurnost, ojačati oružane snage i stati na kraj terorizmu. On je snažan vođa i sigurna sam da će, nakon što pročita peticiju, poduzeti konkretne korake”, zaključila je Vanessa Feltner.

Change.orgMarš ženaMoveOn.orgOtvoreno društvopeticijaVanessa Feltner
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
7 godine prije

Je..š državljanstvo, neka mu ako može oduzme sve pare, a onda će sve ostalo doći samo od sebe.

Neko_ime
7 godine prije

Neka ga pošalje Putinu na zimovanje.

fond
7 godine prije

Zapadna novinska kuca AP je javila da ce Trump mobilizirati 100 000 vojnika da pohvata ilegalne imigrante.
Bijela Kuca je izjavila – Jos jedna fake news.

čitatelj portala
7 godine prije

Ajde neka. Amerikanci se opametili. Ima i za njih budućnosti. Pokazali su da nisu ovce na izborima prošle godine. Sad se samo buđenje nastavlja. Bravo za Amerikance.

Michael Collins
7 godine prije

15 tisuća potpisnika na preko 300 milijuna stanovnika? Impresivna brojka!
A ako je alternativa jednom gmazu Sorošu plač nad rušenjem Miloševića 2000., koji nije htio priznati poraz a o svemu što je radio prethodnih 13 godina ne treba niti pisati, ne piše se dobro ovom svijetu. Sprema mu se “lose-lose situation”.
I Orban priznaje da je u jednom dijelu svog djelovanja čika Đorđe bio koliko-toliko pozitivac, ali svemu dođe kraj.

piretis
7 godine prije

Ma briga me za Ameriku. Mene interesira kada će naši političari pozvari na red sve te silne NVO-e koje se kod nas “zalažu za ljudska prava”. Da konačno vidimo tko ih i koliko plaća i zašto.

Nikola Turajlić
7 godine prije

Veliki filantrop Soros se hvali kako je donirao Otvorenom društvu preko pet milijardi USD od njegovog osnivanja. Istina je da je on samo transmiter CIA sredstava za subverzivne aktivnosti u svijetu (a po potrebi i doma), što znači da u ove aktivnosti nije uložio ni centa vlastitog kapitala, a izvjesno je da je za servis dobio primjerenu naknadu.
Svojevremeno je Soros dao intervju u kojem je rekao kako traži suinvestitora za osnivanje instituta koji bio razradio njegove ideje iz oblasti financija i ekonomije. Dakle isti, na jednoj strani daje milijarde za promociju slobode i demokracije, a na drugoj strani ne može izdvojiti nekoliko tričavih miliona, koji bi ga upisali u svijet besmrtnih mislitelja. Treba li i dalja potvrda njegovog neshvatljivog altruizma i filantropije?

Osoba C
7 godine prije

Trump nije pao s Marsa. Za njega je netko i glasao. Ova medijska hajka ne otkriva pravo stanje stvari u američkom društvu. A razvoj događaja ide u smjeru daljnjeg raslojavanja po raznim osnovama. Dugo SAD nisu bile ovako nestabilne iznutra.

Jupiter
7 godine prije

Nikako! Ko će da finansira nevladine udruge na Balkanu.Nećemo valjda sami protiv sebe?

subaru
7 godine prije

Ne odlučuju o svijetu kauboji več braća od Soroša koja ne upravljaju samo otetom zemljom od indijanaca več čitavim svijetom. Soroš je zaštičen kao i onaj redatelj Noža u vodi pa mu nitko ništa ne može. Osim asteroida.

Tttyyttttt
7 godine prije

U medjuvremenu su odjeknuli prosvedi protiv Lukaenka u Minsku,a u Rumunjskoj jos uvijek traju.

Goran
7 godine prije

Ha ha nek dođe kod nas u Hrvatsku, sigurno će dobiti državljanstvo…

Mario
7 godine prije

Prije ce državljanstvo izgubiti gospodja Trump, nego ovaj lopov sa slike….Za sad su jači, taj front Trump niti hoće niti moze trenutno otvarati.Nazalost

Zoks
7 godine prije

Ne znam da li ste vidjeli ovaj odlican intervju sa Kuchinichem na Fox-u gdje on vrli jasno definira krizu unutar obavjestajne zajednice koja vodi pravi rat protiv Trumpa
https://m.youtube.com/watch?v=pZEks0N66vM&time_continue=412
Ovo bi mogao biti uzvratni udarac Trumpa
http://russia-insider.com/en/great-draining-begins-trump-purges-state-departments-7th-floor-shadow-government/ri18969

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI