George Soros dao 400 000 funti za kampanju zaustavljanja Brexita

Brexit
5 komentara

Ranije smo pisali kako u britanskom parlamentu raspravljaju o mogućnostima kako izbjeći izlazak iz Europske unije, a bilo je i prijedloga da se održi novi referendum o Brexitu.

Bez obzira na službena priopćenja Londona i Bruxellesa o procesu razlaza koji je u tijeku, čini se da je više nego realan scenarij u kojem se neće poštovati volja birača izražena na referendumu održanom 23. lipnja 2016.

Sada se u sve umiješao i poznati burzovni špekulant, američki milijarder mađarsko-židovskog podrijetla George Soros.

George Soros, milijarder koji je se proslavio burzovnom špekulacijom protiv britanske funte 1992. godine, sada je dao 400 000 funti za kampanju kojom će pokušati zaustaviti izlazak Velike Britanije iz EU.

“Sredstva Georgea Sorosa, ali i niz drugih donatora, dala su značajan doprinos našem radu”, rekao je Mark Malloch Brown, bivši britanski diplomat koji predsjedava kampanjom “Best for Britain”.

“Zaista, kroz svoje fondove nam je Soros dao 400 tisuća funti”, rekao je Malloch-Brown, koji je prije radio na višim položajima u Ujedinjenim narodima i britanskom Ministarstvu vanjskih poslova.

Cilj pokreta “Best for Britain” je zaustaviti Brexit i osigurati da se ponovo održi referendum na kojem se 2016. odlučivalo o članstvu u Europskoj uniji. O Sorosevoj donaciji pokretu je prvi izvijestio The Daily Telegraph.

Johannes Hahn - George Soros
FOTO: Johannes Hahn i George Soros

Protivnici Brexita smatraju da je odluka da se Velika Britanija povuče iz EU najveća pogreška u povijesti zemlje nakon Drugog svjetskog rata, jer strahuju da će izlazak potkopati financijski i politički utjecaj Ujedinjenog Kraljevstva.

Pobornici Brexita kažu da je to jedini način na koji Velika Britanija može izaći iz eksperimenta pod vodstvom Njemačke u Europskoj uniji, što će na kraju omogućiti gospodarstvu zemlje da  procvjeta.

Na referendumu u Velikoj Britaniji je 2016. godine 51,9%, ili 17,4 milijuna ljudi, glasalo za izlazak zemlje iz EU, a 48,1%, odnosno 16,1 milijun ljudi, glasalo je za ostanak u Europskoj uniji.

Britanska premijerka Theresa May je rekla kako će zemlja napusti EU 29. ožujka 2019. i naglasila da drugog referenduma neće biti, iako protivnici Brexita žele održati još jedno glasovanje.

Soros je iskoristio svoj “Quantum fond” 1992. da se okladiti da tečaj britanske funte previsok u odnosu na njemačku marku, čime je prisilio tadašnjeg  premijera Johna Majora da funtu ukloni iz Europskog tečajnog mehanizma (ERM).

George Soros je izjavio kako se Velika Britanija približava prekretnici na kojoj će se vidjeti da će gospodarstvo zemlje usporiti do te mjere da bi Brexit mogao biti potpuno otkazan.

Rastu šanse za poništenje Brexita –London i EU rade sve da ne dođe do razlaza

Rezultati Brexita se mogu poništiti ili revidirati do neprepoznatljivosti

BrexitOtvoreno društvoQuantum fondzaklada otvoreno društvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vlastimir
6 godine prije

Masoni polako gube tapiju da “demokratiju” u svetu i naravno da se bore za očuvanje svojih pozicija.Gledao sam pre 20 g. film o Nostradamusu koji je prorekao da će žuta rasa da nadvlada.Ja onda nisam verovao u te prognoze jer je Kina bila slaba i izolovana, ali sada se vidi da je NOSTRADAMUS U PRAVU.

Weteran
6 godine prije

Matori pacov je legenda?!
Ne znam ko ga je izmislo, a pretpostavljam za koga radi!

Oko
6 godine prije

Ovo je smejurija kako oni pricaju o slobodi I demokratiji a miniraju referen dum. Zacrtali kako svet treba izgledati I rade kao masina. Letos su vezbali u Bonstilu na Kosovu, uradili studiju, skapirali da im treba bolji put da bi stigli do Crnog Mora za 24h I Srbima rekli ” uradicete autoput Pristina – Nis ( slepo crevo Srbije) I to na nacin da cete pozajmiti novac od nas na kamatu. Boli njih I za Britanca I za Balkanca,cilj imaju I pice svojim putem. I jos zarade na kamatama

onaj najgl.....veći Dalton
6 godine prije

Samo 400 000 funti. Stara škrtica.
A vidi ovog do njega. Baš čitam kako mu srpska oporba trči pred noge. Tadić Jovanović, Živković, Šutanovac, Čanak….i raspališe po Vučiću. Ja dam Vučića kvragu, ali ovi su jadna majko. Kome se oni dodvoravaju.

Perun
6 godine prije

Uzalud vam trud, svirači što podrazumijeva i Sorosa i ostrašćene britanske EUfanatike kojima daje džeparac. Jedino ako ne žele izazvati građanski rat između Brexitovaca i EUfanatika što je mala šansa. Brexit je vrlo kompliciran proces ali ne znam što ga može zaustaviti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI