fbpx

Rastu šanse za poništenje Brexita – London i EU rade sve da ne dođe do razlaza

Brexit - Laburistička stranka - Zakon

Jučer je predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk pozvao Veliku Britaniju da se predomisli u vezi s napuštanjem Europske unije iduće godine i dodao kako  će Brexit imati negativne posljedice.

“Ako se britanska Vlada bude držala svoje odluke o izlasku, Brexit će postati stvarnost sa svim svojim negativnim posljedicama u ožujku 2019. godine, osim ako se naši dragi britanski prijatelji ne predomisle”, rekao je Tusk u svom govoru u Europskom parlamentu.

Usput je britanskog ministra za pregovore s EU o Brexitu, koji je rekao da “ako se demokracija ne može predomisliti, prestaje biti demokracija”.

“Mi na kontinentu se nismo predomislili. Naša srca su i dalje otvorena za vas”, rekao je Tusk, prenosi AP.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker je izrazio nadu da će se ova poruka jasno čuti u Londonu.

Velika Britanija bi trebala napustiti Europsku uniju 29. ožujka 2019. godine, ali pregovori o njenom istupanju i budućim odnosima EU i Londona moraju biti zaključeni do listopada, kako bi nacionalni parlamenti imali vremena ratificirati “eventualni” sporazum, prenose agencije, koje za sporazum o izlasku Velike Biranje iz EU iz već koriste termin “eventualni” i daju dojam kako rezultati referenduma koji je održan 23. lipnja 2016. nisu svršen čin.

Izjava Donalda Tuska dolazi nakon rasprava u Velikoj Britaniji o mogućnosti održavanja novog referenduma o članstvu Ujedinjenog Kraljevstva u EU i aktivnosti zastupnika britanskog parlamenta i Vlade, koji čine sve da opstruiraju proces napuštanja, ili da zemlja nakon formalnog razlaza i dalje ostane neraskidivo povezana s Bruxellesom.

Na oba od dva scenarija je krajem prošlog tjedna upozoravao Nigel Farage, čelnik Britanske nezavisne stranke (UKIP) i jedan od glavnih pokretača procesa izlaska Velike Britanije iz Europske unije.

“Pristaše članstva zemlje u Europskoj uniji koji sjede u vladi i parlamentu to pokušavaju to postići. Naše povijesno glasovanje na Brexitu se sada može preokrenuti. Trčeći se radi na ostanku u EU i to bi pitanje moglo biti predstavljeno na glasanje u parlamentu. To se neće dogoditi samo ako organizira otpor takozvanom “proeuropskom taboru” u Londonu”, rekao je Nigel Farage.

Opširnije: Rezultati Brexita se mogu poništiti ili revidirati do neprepoznatljivosti

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
9 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Sovoranola
Gost
Sovoranola
3 godine prije

Hoće istovremeno i da stisnu i da prdnu.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Sovoranola

Ne znam, ali ja već vidim novi referendum, kao u Irskoj, kada se ponavljao do željenog rezultata. Sada su šanse 50:50, možda i veće za ostanak. Ko šta pita narod. ionako će reći, pa razlika je bila par posto.

tuf
Gost
tuf
3 godine prije

U Nizozemskoj su isto ponavljali referendum po nekom EU pitanju – sve dok nije proslo kako su zeljeli.

Perun
Gost
Perun
3 godine prije

Ma nema šanse. Štogod mislili o Britancima oni jako dobro znaju štititi svoje interese. EUfanatici jesu jaki ali nakon što se toliko radilo na Brexitu ima tu krugova koji neće dopustiti da im pokvare posao ne birajući sredstva.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Perun

britanskim interesima paše i reformirana eu koja nije nužno pod svesrdnom kontrolom pariza, frankfurita i berlina.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Kucenja…

Spektator
Gost
Spektator
3 godine prije

Pred godinu i pol sam se kladio da od Brexit-a neće biti ništa. Argumenti – pa to je sve ista ekipa koja je shvatila da u slučaju Brexita neminovno dolazi do približavanja ostatka EU Rusiji. Izolacionizam je privlačan, no želja za kontrolom još jača.

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

Ne moraju oni poništiti brexit, jer brexit je ionako fake, lažni. Igrokaz i komedija. Britanija će biti samo na papiru izvan EU, ali u stvarnosti će i dalje biti unutra. Pa pogledajte, iako je V. Britanija kofol izišla iz EU, Theresa May i cio-hazar Boris Johnson sudjeluju na svim konferencijam EU i baš su oni u prvim redovima, kao najžešći huškaći protiv Rusije. Britanija je Rotschildova prćija, on je stvarni vladar Britanije, ona ružna odvratna stara drolja May i onaj ružni debeli cio-hazarski otrovni patuljak Johnson, su samo njegovi plaćenici.
pogledajte Švicarsku i Norvešku– kobajagi “neutralne” države, koje nisu članice EU.–ali ustvari jesu, zakoni Švicarske i Norveške skoro su 100% usklađeni sa zakonima EU; građani država članica EU, mogu slobodno useljavati u ove dvije države i raditi. na drugoj strani firme iz Švicarske i Norveške imaju sve oiste olakšice da trguju u državama članicama EU, kao i same firme iz država članica. Osim toga, svi švicarski i norveški glavni mediji provode isti propagandni proljev za SAD i NATO, a protiv Rusije, kao i svi glavnmi mediji u Njemačkoj, Francuskoj, Italij, Hrvatskoj.. i ostalim državama članicama EU.
Dakle. Britanija će imati isti status sa EU, kao i Švicarska i Norveška. Kobajagi na papiru izvan EU, ali u stvarnosti će biti u EU. A Britanija je ionako, faktički 51. savezna država SAD-a, izvan SAD-a

lima
Gost
lima
3 godine prije

E.U. je kao mišolovka, lakše je ući nego izaći

POVEZANE VIJESTI

Izbornik