Soros je samo do 2017. uložio više od 24 milijuna dolara u radikalne ekoaktiviste

George Soros
27 komentara

Posljednjih godina je financiranje Sorosa usmjereno na najmanje 22 skupine, uključujući 350.org, Amnesty International, Avaaz, Color of Change i People Action.

Od trenutka kada je Greta Thunberg govorila u Ujedinjenim narodima i kad je postala lice pokreta protiv klimatskih promjena, njezina uloga je prestala biti samo dječja igra. Nakon toga su razne skupine „progresivnih“ aktivista, od kojih mnoge sponzorira milijarder George Soros, izašle na prosvjede, poznate kao „Global Climate Strike“.

Međutim, pozlati „filantrop“ Soros financira najmanje 22 takve grupe. Godišnje troši gotovo milijardu na njihovo održavanje. Ukupno 22 organizacije su uključene na popis međunarodnih ili američkih partnera pokreta za borbu protiv globalne klimatske krize. Od 2000. do 2017. su te organizacije dobile najmanje 24 854 592 dolara od Sorosove mreže „Otvoreno društvo“.

20. rujna je Greta Thunberg stigla u New York, a istog dana su u mnogim zemljama počeli globalni prosvjedi. 27. rujna su u mnogim zemljama zakazani protesti. Stotine liberalnih skupina su dočekale svojih „pet minuta slave“  ipropagirale „svoju“ ideju, uključujući 350.org, koja je domaćin internetske stranice „Global Climate Strike“, te Earth Justice i Friends of the Earth.

Vox piše da su demonstracije 20. rujna privukle oko 4 milijuna aktivista. Podržali su ih NextGen America, demokratski kandidat Tom Steyer i Sierra Club.

U posljednjih nekoliko godina je najmanje 22 od ovih partnerskih skupina financirao Soros, uključujući 350.org, Amnesty International, Avaaz, Color of Change i People Action. Te su skupine imale različite programe povezane s klimom, od smanjenja globalnih emisija CO2, kampanje za 100 posto čistu energiju, zabrane novih projekata fosilnih goriva i organizacije pokreta za „zelena građanska prava“.

Prorok propasti okoliša Bill McKibben osnovao je 2008. godine organizaciju „350“. Naziv organizacije dolazi od željenog cilja ugljika manjeg od 350 ppm, a trenutna razina emisija je 415 ppm. Jedan ppm predstavlja jedan dio ili jednu česticu od ukupno 1 000 000.

McKibbenove klimatske prognoze bile su toliko ekstremne da je čak i Scientific American 2011. godine o njemu pisao o “pretjerivanju” i “stvaranju atmosfere straha”. Grupa se borila protiv ugljena u Indiji, a pokušavala je zaustaviti izgradnju cjevovoda „Keystone XL“ u Sjedinjenim Državama.

Amnesty International je još jedan „klimatski partner“ kojeg je financirao Soros, poznatiji po svojoj podršci kontroli oružja, LGBT pravima, zaštiti manjina i ljudskim pravima općenito. AI na svojoj internetskoj stranici je potvrdio da će “sudjelovati u klimatskim udarima”, jer su “ljudska prava usko povezana s klimatskim promjenama zbog njegovih razornih učinaka ne samo na okoliš, već i na našu dobrobit”.

Manje poznata grupa Avaaz neprofitna je organizacija za globalno zatopljenje, čija je glavna funkcija promocija „progresivnih“ političkih programa stvaranjem pokreta i kampanja na internetu. Jedna od kampanja Avaaza je bila prikupljanje potpisa za peticiju kako bi se osiguralo da svjetska društva i gospodarstva do 2100. godine postanu 100 posto ekološki prihvatljiva. Kako se to misli provesti, Avaaz nije naveo, tako da je prijedlog mnogima zvučao prihvatljiv.

Od 2017. do danas su se izdaci za financiranje ovih skupina, uključujući projekt „Greta Thunberg“ znatno povećali i nedostaje spisak ukupnih donacija od 2017. do kraja rujna 2019. No, sredstva su sigurno impresivna.

Global Climate Strike
FOTO: Lista izdataka za navedene skupine i to samo do 2017., dakle prije najveće mobilizacije pokreta
financiranje nevladinih udrugaOtvoreno društvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kvisko
4 godine prije

Daj vise konacno prozvakajte i ispljunite tog sorosa, dosadio je vise i bogu i narodu , za sve je soros kriv, od krive prognoze vremena pa do viroze gripe.

mike
4 godine prije

a dobar neki dekica…..

Jole Prvi
4 godine prije

Soroš = Trocki u 21 stoljeću . Glavni logističar lihvarske kabale za financiranje anarholiberalnih pokreta i udruga za stvaranje kaosa i destabilizaciju nacionalnih država.

Dopizdilomi
4 godine prije

Nakon izjave tj. javnog priznanja na TV-u kako je prvi milijun zaradio malverzacijama na Wall Streetu trebao je završiti u zatvoru doživotno a kompletno svu imovinu oduzeti uključujući ženama, djeci i bližim rođacima.

Majk Majers
4 godine prije

Koliko od toga je dobilo ono švedsko razmaženo derište?

Lucija
4 godine prije

Ma ‘đe je Mirsad?
off: umro Leonov, prvi čovjek koji je hodao svemirom…i slikao je.
Ovo čudovište ne ne zanima…sve očekivano.

Hattori Hanzo
4 godine prije

Cuvam za njega Dom perignon vintage iz 2009,valjda ce prije mene.

mars
4 godine prije

Sorosev ideal savrsene moderne osobe – ekoloski osvjestena tinejdzerka migrantica u cijoj krvi umjesto eritrocita kolaju LGBT – trociti. Dakle, ko od cika Sorosa zeli gomile love sad i odmah, neka trkom poradi na sebi i izvrsi potrebme izmjene kako bi postigao pomenute karakteristike. Bez brige, materijalna buducnost obezbjedjena.

Max
4 godine prije

Gospodin je veliki “dobrotvor” da jednu funtu a zaradi sto.

mars
4 godine prije

I da, hahaha, svidja mi se ono “filantrop” iznad naslova clanka. Kao kada bi u ZOO-vrtu na tabli kaveza u kojem drijema lav, pisalo – biljojed.

sobravia
4 godine prije

Što treba napraviti-organiztirati da Sorošu uzmem skromnih 100 000 eura …

klimatski radikalac
4 godine prije

… radikalni Madar u Ameriki

Perun
4 godine prije

George Soros …rođen kao Dzjchdzhe Shorash ili György Schwartz … 12. kolovoza 1930. u Budimpešti Godine 2011., časopis Forbes objavljuje opsežnu analizu o Georgeu Sorosu, njegovom aktivizmu i američkoj vanjskoj politici. U članku se iznosi ocjena: “Sorosa mrze, jer mnogi žitelji Istočne Europe i Središnje Azije vjeruju da on koristi svoj novac za subverziju njihovih političkih sustava, S pravom ili ne, takvo sagledavanje je pogodno da potpiruje antiamerikanizam. A diktatorima daje argument kojega mogu koristiti protiv američkih diplomata. Prema izjavi prijašnjeg premijera Malezije, Mahathira bin Mohameda, George Soros je, preko svojeg fonda Quantum, krivac za ekonomski slom tržišta u Istočnoj Aziji 1997., zbog špekulativnih investicija. U studenom 2010., američki televizijski voditelj Glenn Beck teško je optužio Georgea Sorosa, da je u mladosti surađivao s nacistima i da u suradnji s drugima, radi na urušavanju američke ekonomije, kako bi se uspostavio novi svjetski poredak. Američki predsjednički kandidat Lyndon LaRouche kritizirao je… Čitaj više »

Kile
4 godine prije

Ovaj smetlarski vampir je čisti dokaz da zlo živi vječno, ja isto kao i kolega Hattori Hanzo čuvam jednu šljivu iz 2004. za ovog smrada

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI