fbpx

Orbanu je dosta Sorosa i Otvorenog društva: “Ovo su njegovi vazali u EU”

Viktor Orban - George Soros

Mađarski premijer je upozorio na listu s popisom stotina članova parlamenta EU koje mreža Georga Sorosa smatra “pouzdanim saveznicima” i ovaj bi dokument trebao biti alarm za uzbunu cijeloj EU, ne samo za Mađarsku.

Popis, koji uključuje 226 zastupnika Europskog parlamenta, uključujući bivšeg predsjednika Europskog parlamenta Martina Schulza, sedam potpredsjednika i nekoliko voditelja odbora, koordinatora i visokih dužnosnika, a kružio je unutar Otvoreno društvo za promicanje kampanje otvorenih granica koju je financirao američki milijarder i burzovni špekulant, otkriva DCLeaks.

Da ovo izvješće prijeti samo Mađarskoj, to ne bi bio problem. Mađarska vlada se navikla suprotstavljati neutemeljenim optužbama i lažnim informacijama kojima se koriste zagovornici ovog radikalnog programa Otvorenog društva. Ali ovaj put to nije u pitanju samo Mađarska. Ovim se ugrožava budućnost Europe kao cjeline”, upozorio je dr. Zoltán Kovács, državni tajnik za javnu diplomaciju u Mađarskoj.

Glasnogovornik mađarske vlade se pita kako se Soros mogao sastajati s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom “bez transparentnosti i iza zatvorenih vrata” i naglasio kako su prijedlozi EU za preraspodjelu kvota migranata unutar cijele EU objavljeni u planu Sorosa za rješavanje imigrantske krize.

Johannes Hahn - George Soros
FOTO: Johannes Hahn – George Soros

Za mađarsku vladu tvrdnje o Sorosevom utjecaju na migracijsku politiku EU, koje su nekad zvučale kao “teorija zavjere”, sada su potvrđene s pojavom dokumenata Otvorenog društva koji “navode ključne igrače u europskim institucijama na koje se može računati kao na pouzdane saveznike za ostvarivanje ciljeva financijskog špekulanta”.

“Program nije samo napisan, nego je i otkriven”, istaknuo je premijer Viktor Orbán 27. listopada, nakon što je Odbor Europskog parlamenta za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE) predložio izmjene pravila o azilu unutar EU koja bi imigraciju u shemu kvota uvela kao trajnu politiku bloka.

“U Europi će se u budućnosti uspostaviti stalni i obavezni mehanizam kvota za preseljavanje migranata, bez gornje granice brojeva”, stoji u dokumentu i novom pravilu koje na preporuku Sorosa promovira Europske komisija i Sorosevi opunomoćenici u Europskom parlamentu.

“Činjenica da jedan američki milijarder i financijer vjeruje da bi Europska unija trebala primiti milijune useljenika s Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, da  svima osigura godišnju pomoć od 15 000 eura i preseli ove migrante u države članice koje ih ne žele i gdje nisu nužno dobrodošli, to je nevjerojatno”, izjavio je dr. Kovács.

Ne samo imigracija, nego i ravnopravnost spolova, LGBT brakovi, integracije Ukrajine s EU i suprotstavljanje Rusiji

Međutim, dokument se ne tiče samo imigracijske politike. Zahvaljujući dugogodišnjem neprijatelju skandaloznog milijardera, mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, “Soroseva lista” je konačno postala javna. Na ovom popisu su zastupnici Europskog parlamenta koji lobiraju za projekte financijera i mijenjaju zakonodavstvo EU po njegovoj želji. Posebna točka u dosjeu je i stav prema Rusiji i on ovisi o činjenici jesu li eurozastupnici Sorosevi prijatelji ili neprijatelji.

Činjenica da se milijarder i samozvani filantrop George Soros aktivno miješa i oblikuje europsku i svjetsku politiku i da nastoji kontrolirati cijele zemlje se obično smatrala zavjerom, ali je sada objavljen dokument koji to i potvrđuje.

Ovo je konkretan dokaz da financijer stvarno utječe na donošenje odluka u Europskoj uniji, a DCLeaks je objavio metodologiju Otvorenog društva i miljenika Georga Sorosa.

Ovo je dugačak dokument koji sadrži informacije o 226 članova Europskog parlamenta koji su ideološki saveznici Otvorenog društva i mnogi ga zbog toga čitaju površno. Ukratko, svi ovi dužnosnici imaju zadaću da promoviraju omiljene Soroseve ideje, za koje je nedavno Zakladi Otvoreno društvo poklonio 18 milijardi vlastitog novca. Na prvom su mjestu imigracijska politika otvorenih vrata, osigurati ravnopravnost spolova, legalizacija istospolnih brakova, integracija Ukrajine i EU i suprotstavljanje i suzdržavanje Rusije.

Soros kontrolira trećinu Europskog parlamenta

Europski parlament
FOTO: Europski parlament

Ukupno u Europskom parlamentu ima 751 zastupnika, tako da Sorosevi saveznici zauzimaju više od trećine zastupničkih mjesta. U dosjeima Otvorenog društva su objavljena imena niskorangiranih parlamentaraca i teškaša poput Martina Schultza, donedavno predsjednika Europskog parlamenta, ili bivšeg premijera Belgije Guya Verhofstadta.

Javnosti je na ovaj dokument upozorio mađarski premijer Viktor Orban. Posljednjih nekoliko godina je Orban proveo vidljive napore u borbi protiv svog sunarodnjaka, milijardera rođenog u Mađarskoj. U tom sukobu je na vrhuncu promicanja ravnopravnosti spolova i legalizaciju istospolnih brakova, što su dvije potpuno različite stvari, ali su se lukavi objedinile u jednoj kampanji, Orban donosi izmjene Ustava Mađarske i unosi odredbu da je prema kojoj je brak  “zajednica između muškarca i žene “.

Od ožujka ove godine Orban pokušava zatvoriti  “Srednjoeuropsko sveučilište”, osnovano Sorosevim novcem u Budimpešti i koje služi za proizvodnju politički podobnih kadrova odanih Otvorenom društvu. Ovo je sveučilište odgojilo više od jedne generacije političke elite EU.

Naravno, glavna točka spora dva poznata Mađara, ako se George Soros samo zbog mjesta rođenja uopće može nazvati Mađarom, jesu imigranti. 2015. je Orban, kako bi spriječio ulazak izbjeglica u zemlju, naredio izgradnju zida na granici sa Srbijom. Soros ga je napao i nazvao “diktatorom”, a nakon toga je odmah predložio svoj plan za organizaciju prijema imigranata u EU. Prema planu, zemlje Europske unije bi godišnje trebale dopustiti da najmanje milijun izbjeglica uđe na njihov teritorij, ali plan ne navodi gornju granicu. Svaki bi imigrant morao dobiti godišnju socijalnu naknadu od 15 000 eura godišnje, a ljude bi prema kvotama trebalo raspodijeliti u svim zemljama EU.

Danas se ovaj plan razmatra u Bruxellesu, a zemlje Višegradske četvorke i dalje ignoriraju sve odredbe o kvotama i bore se protiv plana američkog milijardera.

Krajem listopada je Odbor za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove Europskog parlamenta predložio izmjenu zakonodavstva EU o odobravanju azila i za kvote za svaku od zemalja članica EU. Osim toga, još uvijek nema gornje granice za protok imigranata, što je u okolnostima u kojima govorimo o imigrantskoj krizi nesagledivih razmjera apsolutno neshvatljivo.

Na kraju su vlasti Mađarske, iritirane ignoriranjem njihovih zahtjeva, odlučile objaviti dokument DCLeaksa znakovitog naziva “Naši pouzdani saveznici u Europskom parlamentu (2014. – 2019.)”.

“Da ovaj dokument prijeti samo Mađarskoj, to ne bi bio problem. Ali danas ne prijeti samo Mađarskoj. Ovaj dokument ugrožava budućnost cijele Europe”, rekao je mađarski tajnik za diplomaciju, dr. Zoltán Kovács

Kovács tvrdi kako danas ima “trideset istaknutih Sorosevih ljudi” koji rade u Odboru za građanske slobode Europskog parlamenta i da nije slučajno da se Juncker i Soros sastaju iza zatvorenih vrata, a da nitko nema pojma o čemu raspravljaju.

S obzirom na 18 milijardi dolara, koliko je Soros upravo žrtvovao u “borbi za demokraciju”, njegovo Otvoreno društvo je postalo jedno od najmoćnijih svjetskih nevladinih organizacija. Ali što je točno uplašilo službenu Budimpeštu u dokumentu za internu uporabu?

“Soroseva lista”

Dokument o spomenutih 226 zastupnika navodi da su već surađivali s Otvorenim društvom i mogli bi biti ponovno zaposleni. Osim toga, dokument sadrži  podatke iz javnih izvora, ali i “informacije prikupljene vlastitim snagama”.

Stil zlokobno podsjeća na dokumente nacističke Njemačke, osim što su “istinski arijevci” i “nordijski karakteri” zamijenjeni pridjevima “proeuropski” i “progresivni”.

Točnije, “pouzdani saveznici” Sorosa su podijeljeni u “progresivne”, “umjereno progresivne”, “vrlo progresivne” i “progresivne u svom srcu”, vjerojatno ne i na djelima. Potom imamo “proeuropske”, “aktivno proeuropske” i “izuzetno proeuropske” dužnosnike. No, bez obzira na listu i navodno progresivne ili ne europske dužnosnike, svaka ovakva lista gdje se ljudi obilježavaju i imenom i prezimenom ih se svrstava u određene skupine ne sluti na dobro.

Kao “izuzetno progresivnu” Otvoreno društvo bezuvjetno opisuje braniteljicu vrijednosti “koja neće oklijevati u obrani svojih stavova i njegove frakcije” Monicu Macovei iz Rumunjske. “Progresivan, ali  ne previše oduševljen” je Michael Cramer iz njemačkih “Zelenih”.

U borbi za promjenu zakona o migracijama je prvakinja Sylvie Guillaume, iz francuskih socijaldemokrata, te Jeanne Lambert iz engleskih “Zelenih”. Ove dvije dame zdušno lobiraju za reformu zakonodavstva EU o odobravanju azila, upravo u duhu plana Georga Sorosa.

Među europskim parlamentarcima Soros svoje ljude ima i među desničarskim strankama, ali ih je većina iz redova takozvanih “socijaldemokrata” i “ljevičara”, ekologa i “zelenih”. Oni su uglavnom predstavnici znanstvene i kreativne akademske zajednice, imaju puno učenika i često pišu knjige u kojima oduševljeno kritiziraju moderni kapitalizam. Međutim, nikada ne zagovaraju , niti predlažu bilo kakav učinkovit i aktivan otpor istome, što ih vjerojatno ne sprečava da rade za jednog od, blago rečeno, “najzagonetnijih” kapitalista našeg doba.

Na listi se spominju i “umjereni euroskeptici”, koji su predloženi kao korisni za pitanja kao što su “borba za manjinska prava” i migracije.

“Kako tko razmišlja o Rusiji?”

Posebno važna točka dosjea je stav svakog pojedinog zastupnika o Rusiji.

Na primjer, Yana Toom, rođena Černogorova, bivša zamjenica gradonačelnika Tallinna i prva estonska zastupnica ruskog govornog područja je odbila podržati prvu rezoluciju Europskog parlamenta o sukobu između Ukrajine i Rusije u srpnju 2014. Možda je u nepoznatoj mjeri “proruska političarka” i njena suradnja s Otvorenim društvom je upitna.

Mnoga imena su odavno poznata. Rebecca Harms iz njemačkog “Zelenih” redovito nastupa u Europskom parlamentu i traži sankcije protiv Rusije zbog ukrajinskog rata u Donbasu.

Belgijanac Guy Verhofstadt objavljuje ljutite članke s naslovima poput “Recite Putinu gdje mu je mjesto!”, u kojem optužuje ruskog predsjednika da je odgovoran za gotovo sve krize i probleme moderne Europe.

Viktor Orban
FOTO: Viktor Orban

Tonino Picula, bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske, predsjedničke izbore u Rusiji 2012. je kritizirao paradoksalnom formulacijom: “Prema našim procjenama, unatoč napretku i nedostatku ograničenja za kandidate u kampanji, izbori nisu bili fer.”

Dakle, Picula je rekao što je trebao, iako je izjava potpuno besmislena. No, njome je zaradio visoko mjesto na rang listi eurozastupnika na koje otvoreno društvo može računati.

“Soroseva lista” konačno daje odgovor na pitanje koje se redovito javlja u sporovima oko politike EU – što prisiljava europske vlasti da rade na štetu vlastitih građana i njihovih interesa?

Sorosevi političari uspješno lobiraju za njegove projekte, a svaki pokušaj čelnika država da se odupru nailazi na otpor uske elite.

Viktor Orban ne želi izgubiti u sukobu sa Sorosevom mrežom, stoga upozorava do koje je mjere Europski parlament zasićen ljudima koji praktično rade za Otvoreno društvo, a ne za vlastitu domovinu ili biračko tijelo koje im je osiguralo mjesto u EP.

Dakle, iza fasade zapadne demokracije se krije struktura slična feudalizmu.

Političari se zaklinju na odanost grabežljivcu i burzovnom špekulantu i služe njegovim interesima, a interesi, želje i težnje europskih naroda se uopće ne uzimaju u obzir. Unatoč svim svojim slobodama i pravima, europski narodi su u političkom smislu jednako nemoćni kao u Srednjem vijeku. Na izborima postoji mogućnosti da “ljevičarsku” elitu na vlasti smijeni konzervativna i obratno, ali se u pravilu ne mijenja ništa. Europska komisija u sprezi s financijskom globalističkom elitom iza zatvorenih vrata, kao na dvoru, donosi odluke, koje se onda proslijede na usvajanje europskim institucijama, a onda se nameću nacionalnim vladama kao dio pravne stečevine EU koja se mora provoditi.

PDF dokument od 177 stranica među kojima su imena i nekih hrvatskih europarlamentaraca / Poglavlje D-Members str. 15/16/17 (Borzan Biljana, Jakovčić Ivan, Picula Tonino, Radoš Jozo i Škrlec Davor) https://legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
60 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
3 godine prije

Bože dragi pa neće ova matora džukela od Soroša ni da umre,pomrije ovoliki mlad narod a njega neće ni bog ni đavo da uzmu !

tuf
Gost
tuf
3 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Ima sina koji će nastaviti očevim putem !

Jole
Gost
Jole
3 godine prije
Reply to  tuf

Ima četiri sina i kćer.

Wulf
Gost
Wulf
8 mjeseci prije
Reply to  Jole

to sve treba preventivno likvidirati

gigi pinna
Gost
gigi pinna
7 mjeseci prije
Reply to  Wulf

A što misliš da je lako doći do njih?

rodoljub
Gost
rodoljub
3 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Nece ga ni virusi ni bakterije. I njima je zlo od njega .

bumbar
Gost
bumbar
3 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Soros je samo istureni igrač svjetske vlade u sjeni. Kad on umre (ako ikad) zamijenit će ga drugi.

ime
Gost
ime
3 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

navodno redovito mijenja krv. ko svaki vampir.

gigi pinna
Gost
gigi pinna
7 mjeseci prije
Reply to  ime

Oprosti, nisam vidio da si već spomenuo krv i Vanpire…

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

I šta kad umre? BIt će “Soroš je mrtav, živio Soroš”. Stvarno ste smiješni ako mislite da on sve radi sam, bez konzultacija sa Ciom, Mi-6 ili Mossadom. Pa inače bi bio davno pokojan kao i njegov šef Rothschild.

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije
Reply to  žrec

Ne smješni, nego skromni. Veselimo se i malim stvarima ?

gigi pinna
Gost
gigi pinna
7 mjeseci prije
Reply to  Kajzer Soze

Njemu daju novu krv, ako i britanskim kraljevskim Sotonama – i doslovno su Vampiri, a ovaj lik ima facu Čovjeka guštera.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Orban je Sorosevo dijete koje se otelo kontroli. Mađarska je dulje vrijeme u hibridnom ratu, ali čini se da OD-a nemaju više toliku moć da ga zbace s vlasti. Čak ni neofašisti ne bi donijeli željeni pomak.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije
Reply to  Zvrk

Nije se Orban oteo kontroli,nego je progledao.Bio je sorošev stipendist u mladim danima.Kasnije je shvatio da su stvarni ciljevi te družbe zamaskirani.Inače Orban je Mađarsku dignuo sa dna,slično kao što je Putin dignuo Rusiju.Mnogi ne znaju da je u 90-tima prošlog stoljeća Mađarska bila na nogama,Od divlje privatizacije koja jumje… Pročitaj više »

Jole
Gost
Jole
3 godine prije
Reply to  Jole

Uključi se u Ispravak – Mnogi ne znaju da je u 90-tima prošlog stoljeća Mađarska bila na nogama,********Nije na
nogama,nego na koljenima.

Wulf
Gost
Wulf
8 mjeseci prije
Reply to  Jole

Bravo

gigi pinna
Gost
gigi pinna
7 mjeseci prije
Reply to  Jole

Nije Orban bio protiv rušenja komunizma, nego je Soroš imao druge namjere sa Mađarskom.
Tamo gdje je CIA radila tranziciju, kao u mađarskoj, situacija je više-manje ok. Tamo gdje je to radila UDBA imaš “promjene bez promjena” – svinjac samo takav.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Zvrk

Pa dobro, išli smo mi, (stariji) svi u škole, neke znam da su išli i u partijske i političko obrazovanje/vaspitanje, što je bio večernji kurs za SKOJ-evce, ali je bilo tu svega . Karijerista, istinskih komunista, namjerno poslanih da slušaju što se to tamo uči, …. iako držim da je… Pročitaj više »

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Ja to vidim isključivo kao osobni izbor,Hoćeš li raditi za Soroša ili za svoju državu i narod ? Tu kompromisa nema i ne može biti.Nažalost ja u drugim državama nisam vidio takvog političara osim Putina.Kod vas kvaziljevičara koji ste potpuno izgubili identitet,problem sa Orbanom je njegov stvarni patriozitam kojeg vi… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Jole

Falio si, nije ti ovaj kvaziljevičar. Ovako ti je retorika zaista kao kod njih- sve ih etiketiraš u isti lonac.

gigi pinna
Gost
gigi pinna
7 mjeseci prije

U Partiju je ušlo možda niti 5% iskrenih komunista – ne volim ih, ali barem su bili iskreni, za razliku od 95% karijesa-karijerista.

Ivan1
Gost
Ivan1
3 godine prije

Što se događa sa KSA?

gigi pinna
Gost
gigi pinna
7 mjeseci prije
Reply to  Ivan1

Business as usual! Anglo-Saksonci imaju više od 100 godina staro savezništvo sa Famigliom Saud. Sad je rečeno MbS-u: No, no, bil si zločesto dijete. Ako još jedanput narediš nečije tranširanje buš dobil po guzi! Pa nije ti Barabija Rusija – iskonsko zlo i neprijatelj za zapadnu gnjiležinu. Izgleda da je… Pročitaj više »

Hrvat
Gost
Hrvat
3 godine prije

Odavno sam ja govorio da je g. Orban najbolji europski državnik!

Koča Popović
Gost
Koča Popović
3 godine prije

Mora se jasno reci da je Soros tipican predstavnik americkog krupnog kapitala i promicatelj politickih planova Washingtona. Odigrao je znacajnu ulogu u rusenju socijalizma. Prica o Otvorenom drustvu je paravan za prave interese americkog imperija.

gigi pinna
Gost
gigi pinna
7 mjeseci prije
Reply to  Koča Popović

Socijalizam se urušio sam od sebe – što ti misliš do kada bi trajalo to stanje da ti inflacija pojede više od polovice kredita, da se šakom i kapom dijele stanovi… I onda si dobio pakleni plan hrvatske i srpske UDBA-e, i imaš cijeli niz Failed State na Balkanu, divljaštinu…

Tarzan
Gost
Tarzan
3 godine prije

1900-te svjetski židovski concil je rekao (doslovno!) da će biti Izrael taman svijet gorio. Tada to nitko nije uzeo ozbiljno i znamo kako se razvilo. Danas treba uzeti ozbiljno i doslovno taj kabal. Svaka čast Orbanu i njegovima!

gigi pinna
Gost
gigi pinna
7 mjeseci prije
Reply to  Tarzan

Izrael je jedan veliki židovski geto. Najveći cionisti “nežidovi” su najveći anti-semiti.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Ko će čitat ovih 1777 stranica, ali vidim da se Pucila svugdje provlači, ostali u nekom programima i odborima, ali je on ko korov, , barem kako sam preletio na brzinu dokument,

Ive
Gost
Ive
9 mjeseci prije

Tonino Picula se rodia ka govno od covika i kao govno od covika ce umrit, daj Boze deanas a ne sutra.

gigi pinna
Gost
gigi pinna
7 mjeseci prije

SDP? Bolje reći SPRD – kako to da njihovi zastupnici u europskom parlamentu nikada nisu riječ rekli protiv lopovluka, ustašluka, korupcije u režiji Kradezea? Oni Boga mole da ostanu vječita oporba – lijepo žive od politike, odgovornost nikakva…

Crni žutokljunac
Gost
Crni žutokljunac
3 godine prije

Diktatura kuca na EU vrata.Ne da ovi rade u korist naroda,već rade na njegovom nestanku.Orban je primjer državnika koji se bori i pokušava među ovakvima nešto napravit za svoje ljude.

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije

Pa baš su ga zato prvog nasamarili migrantima usmjerivši ih na srbijansko-mađarsku granicu, zato da mu mogu lijepiti etikete tipa – fašista, nacista, hitlerovac. U stvari, ekipa iz Otvorenog društva ga je podlo isprovocirala, manipulirajući sa stotinama hiljada imigranata, da napokon pokaže svoje pravo lice. Lice političara koji vodi brigu… Pročitaj više »

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije

Baš bi srpkinja Biljana Borzan u Hrvatskoj prosperirala kao što i jeste da joj nije netko moćan iz svijeta iza leđa. Ne bi bila ni blizu SDP-a, a kamoli da bi ušla u europarlament. S ovim ne želim umanjiti njene kompetencije, a i pokazala je da zna i da hoće… Pročitaj više »

ohrana
Gost
ohrana
3 godine prije

srbi u hrvatskoj su kroz sdp mogli dolaziti na najvise polozaje naravno samo bez promoviranja pozicije srba dok je u hdz u to nemoguce bez pravih krvnih zrnaca

Hezbollah
Gost
Hezbollah
3 godine prije

Na Šekijevoj zgradi u Osijeku ima grafit “Ubivoje i nekrofiliša”.

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije

Što danas može odjeknuti kao skandal ogromnih razmjera ili što bi nama bio skandal? U našoj rezignaciji nastaloj uslijed dva i pol desetljeća ustoličavanja nove oligarhije na temeljima lopovluka, izdaje, prodaje nacionalnih resursa, predaje suvereniteta, otimačine i izdržavanja enormnog broja parazita unutar državnog aparata koji nas pljačka preko poreza –… Pročitaj više »

thames
Gost
thames
3 godine prije
Reply to  Alerik

NGO na aparatima.
Drž’ se Orbane! Ne dopusti da te taj ofucani šišmiš unisti!

Hrvat
Gost
Hrvat
3 godine prije
Reply to  thames

G. Orban ima podršku Hrvata, ipak smo mi obranili Europu od muslimana.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Hrvat

Glup ti je takav način podrške.

Tedi
Gost
Tedi
3 godine prije

Političari se zaklinju na odanost grabežljivcu i burzovnom špekulantu i služe njegovim interesima.Meni se cini da ih on ni ne placa vec oni debelo grabljaju za njega i sebe.Posto je spekulant,ili ima cjeli tim ,vidljivo,oni sve to planiraju i rade za njega.Mozda je u pocetku nesto i platio ali je… Pročitaj više »

Wulf
Gost
Wulf
8 mjeseci prije
Reply to  Tedi

Genijalan odgovor njemačkoj babuskari, koliko god sam Orbana cijenio, sad ga cijenim još i više. Usput, ovaj njegov odgovor je sličan odgovoru Šojgua upućen nedavno na opasku izvjesne njemačke parlamentarke da Rusija razumije samo jezik sile.

Anarho
Famed Member
Anarho
3 godine prije

U Sloveniji su neko vreme unazad pisali o tom dokumentu na kome se nalaze i Ivo Vajgl (zaduzen za Srbiju) i Tanja Fajon (zaduzena za BiH, Kosovo, a proslavila se i u Makedoniji). Fajonova je “Jansevoj” Nova24 pretila i tuzbom zbog “laznih optuzbi” ali nije bilo nista od toga.

http://nova24tv.si/slovenija/tanja-fajon-grozi-s-tozbo-ker-smo-jo-oznacili-za-sorosovo-placanko-toda-novi-dokumenti-razkrivajo-da-je-financiral-celo-njeno-predvolilno-kampanjo/

Bear
Gost
Bear
3 godine prije
Reply to  Anarho

Katastrofa!

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Mnogi drža da je Soroš nekakav solo igrač koji želi modelirati svijet i društveno političke odnose u njemu.Oni infpormiraniji znaju da je Soroš agent Rothschilda i Rockfellera za specijalne operacije,poput financiranja gender ideologije,obojanih revolucija,uzvoza muslimanskih migranata iz svijeta radi uništenja nacija i nacionalnih država.Ukratko agent za stvaranje kaosa u svim… Pročitaj više »

ime
Gost
ime
3 godine prije

migrante ljevuičari vide kao buduće proletere i rušitelje tradicionalnih država, s kojima misle nastavit učenja marxa i engelsa. a kad ono radi se o parazitima na socijali. pa zapravo su i ljevičari paraziti proračuna.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  ime

Pseudoljevičari i kojekakvi frakcionaši i trockisti, to misliš reći.

ZЪVЪNIMIRЪ
Gost
ZЪVЪNIMIRЪ
3 godine prije

soroš,tuđman,todorić…blizanci

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  ZЪVЪNIMIRЪ

Nije Tuđman, Paradoksalno, ali je on bio protiv toga. Autokrata koji nije volio da mu itko naređuje . Mana je što je bio povjesničar i nije imao pojma o ekonomiji, među ostalima. Sjeti se govora na Plesu o crnim, žutim i zelenim vragovima. To su NVO. O ostatku bi mogli… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Postoji odličan ali i pomalo neprecizan naziv za takav tip vladara iz španjolskog jezika – caudillo.

Jasna
Gost
Jasna
7 mjeseci prije

Tuđman je bio suverenist i smatrao je da Hrvatski narod ima pravo na svoju državu.Za to je imao i valjane povijesne argumente. K tome , u svakoj dotadašnjoj državi ičak i kad su svojevoljno ušli u savez, Hrvati su bili u potlačenom polozaju a pod Srbima sistemastki ugnjetavani . Inače… Pročitaj više »

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Sve je ovo sou za siroke mase. Dolazi vrijeme terminatora i “skajfiksena”

Mare marić
Gost
Mare marić
3 godine prije

????.

Komunjara
Gost
Komunjara
8 mjeseci prije

Ova kepec kojeg zovu Orban neodoljivo me podsjeća na neku karikaturu nacističkog vođe u nekoj satiričnoj komediji. Brižan, sav se upinje i zateže da bi izgledao veći i važniji, a iz njega i njegovih riječi izbija samo ogromna tupost, mržnja, bezdušnost, nezahvalnost i seljakluk kakav Balkan nikad nije dotaknuo

Wulf
Gost
Wulf
8 mjeseci prije
Reply to  Komunjara

Onda ti ne preostaje ništa drugo nego da se diviš ljepotanima i ljudskim gromadama poput Soroša, Gejtsa, princa Čarlsa i inih

Komunjara
Gost
Komunjara
7 mjeseci prije
Reply to  Wulf

Zašto njima?

MARTIN
Gost
MARTIN
4 mjeseci prije
Reply to  Wulf

ttps://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1728802.html?utm_source=thedaytoday&utm_medium=email&utm_campaign=tdt_20210527_21

NIS”TA. PASOS”

pepljuga
Gost
pepljuga
8 mjeseci prije

Gosp Orban ako biste mogli nasim Hr politicarima objasnitu neke stvari da se neupiske kad im Merkelica i ostali daju naredbe 🥸

gigi pinna
Gost
gigi pinna
7 mjeseci prije

Prošla muka,
je.i se Soroš Đuka!
A jbg. Orbane, nemoj biti licemjer – što ne izađeš iz EU-a i NATO-a ako ti te organizacije smetaju?

MARTIN
Gost
MARTIN
4 mjeseci prije
Reply to  gigi pinna

ONDA BI BIO LAKI. ZALOGAJ. ZA PLANKY PUPY. “”COALITION””

POVEZANE VIJESTI

Izbornik