Putin ogorčen na Europski parlament koji iskrivljuje istinu o Drugom svjetskom ratu

Vladimir Putin
204 komentara

Kada se govori o Drugom svjetskom ratu u Rusiji, tu nema dvojbe i nitko ne dovodi u pitanje pravednu oslobodilačku borbu svih sovjetskih naroda, ne samo Rusa, protiv nacifašizma. Oko toga su složni ljevica i desnica, monarhisti i komunisti, ateisti, agnostici i vjernici, mladi i stari, čak se ni malobrojni liberali odani Zapadu ne usuđuju osporiti glavne događaje iz razdoblja od 1941. do 1945.

Nema govora ni o poistovjećivanju totalitarnih režima, kako to voli tvrditi „uljuđena Europa“, kada se zna da su narodi Sovjetskog saveza izgubili više od 27 milijuna ljudi kako bi preživjeli i opstali kao suverene nacije, čak i ako je to značilo priznati vrhovno zapovjedništvo Staljina i Vrhovnog sovjeta bivšeg Sovjetskog Saveza. Danas imamo izuzetak i degutantne primjere povijesnog revizionizma u baltičkim zemljama i Ukrajini, ali u Rusiji i ostalim bivšim sovjetskim republikama ne. Na tu se temu osvrnuo i ruski predsjednik Vladimir Putin.

„Pokušaji iskrivljavanja istine o Velikom domovinskom ratu ne prestaju. Nisu im se pridružili samo nasljednici nacističkih kolaboracionista, već i na neke vrlo respektabilne međunarodne institucije i europske strukture, uključujući Europski parlament“, rekao je Vladimir Putin.

Kao primjer je naveo rezoluciju Europskog parlamenta u kojoj su, prema njegovim riječima, “nacistički agresori i Sovjetski Savez zapravo stavljeni na istu razinu“.

„Gotovo se optužuje SSSR, zajedno s nacističkom Njemačkom, zbog oslobađanja zemlje i Europe u Drugom svjetskom ratu, kao da su zaboravili tko je napao Poljsku 1. rujna 1939. i Sovjetski Savez 22. lipnja 1941. godine. Ali oni koji pokušavaju raspravljati s takvom neutemeljenom laži, koja se zapravo ne temelji ni na čemu, optuženi su prije za informacijski  rat protiv demokratske Europe. Ovo je citat“, rekao je Putin.

Vladimir Putin je naglasio da će Rusija na pokušaje iskrivljavanja činjenica o Velikom domovinskom ratu reagirati istinom.

Krajem studenog predsjednik je izjavio da je potrebno zaštititi istinu o ratu, što je vjerojatno uputa državnoj dumi i vladi da usvoji relevantne zakone, a medijskim kućama da daju sve od sebe u primicanju istine o oslobodilačkom ratu Crvene armije u borbi protiv nacifašizma.

Jer, budimo iskreni, dovoljno je pogledati čak i englesku verziju Wikipedije, koju nikako ne smijemo uzeti za  „vrelo istine“, ali ni ona ovdje ne laže o broju sovjetskih i ruskih žrtava u Drugom svjetskom ratu i važnim podacima o ključnim bitkama koje su slomile kičmu Wehrmachta i ostavile naciste da od Staljingrada nadalje rat vode s jedinicama puno slabije borbene spremnosti i vidno slabijeg morala nego na početku Drugog svjetskog rata. Kao što kaže Artem Grišanov u jednoj od svojih pjesama, „svijet je ipak spasio ruski vojnik“. Sovjetski, točnije rečeno, ali mu možemo oprostiti ovu grešku.

VIDEO: Артём Гришанов – Мир спас русский солдат / Russian soldier saved the world / World War 2

drugi svjetski ratEuropski parlament
Pretplatiti se
Obavijesti o
204 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
4 godine prije

Eno stiže po ubrzanom postupku i kvalifikacija Rusije kao državnog sponzora terorizma.
Gdje ćeš veće ironije od one kada dolazi od vodećeg sponzora terorizma u svijetu.

Ostap Bender
4 godine prije

Godinama čitam, sve čega sam se mogao domoći, o ratu Nemačke i SSSR-a, samo zbog jedne stvari.
Broj uništenih i potrošenih ljudskih života, mi je uvek izgledao (i danas izgleda) nepojmljiv.
Prosto mi izgleda neverovatno, da je iko mogao izaći, iz npr. Staljingradske bitke – normalan i boriti se – dalje.
Jasno je da Rusi ni danas, ni bilo kad ne mogu prihvatiti, da bilo ko te užase divovske borbe za opstanak omalovažava.

S druge strane, rat na evropskom zapadu nije bio ni približno tako surov.
Hitler nije imao ambicija istrebiti Holandeze, Belgijance, Francuze, Engleze i ostale i na mestima njihovih glavnih gradova praviti jezera.
Njima nije teško, da pod pritiskom današnje “evropske Nemačke” i “novih odnosa” u “demokratskoj Evropi” te žrtve relativizuju.

Samo, oni koji iz istorije ne znaju da uče, često imaju prilike, da im se to – obije o glavu.

Sena
4 godine prije

A što je Staljinu preostalo kad ga je napao njegov dotadašnji saveznik Hitler, nego da se brani. Istina jeste da je Staljin značajno zaslužan za slom nacizma, ali to nije opravdanje što je pobio više Rusa u miru nego Hitler u ratu.

Ante
4 godine prije

Čudo da Židovi nikoga iz Europe zbog toga ne proziva za antisemitizam. Iako su Židovi jedan od naroda koji su jako stradali baš za vrijeme tog rata. To sve govori koliko im je stalo do pravde za vlastiti narod.

Kurjaca
4 godine prije

Moj sin gimnazijalac prve godine kad igra igrice stalno vrijeđa ruse koji mu upadnu u tim.Sve u stilu ruski glupani ,Rusija najgora zemlja itd.Kad sam ga upitao od kuda mu takve ideje.Dijete mi odgovori da su Rusi krivi za drugi svjetski rat.Na moje šta ti mulac pricas ,mali mi samo spusti kako su njih ucili u skoli da su svabe i rusi imali dogovor i da su poceli rat zajedno.
I sad sta ja da radim da idem u skolu i ispadnem zemljak ili da se poklopim po glavi

Gott mit uns!
4 godine prije

Tko je zaista počeo Drugi svjetski rat, jedinu istinu o tome napisao je Staljin Stalin je o uzrocima Drugog svetskog rata 1952-ge rekao: – “Obe kapitalističke koalicije, koje su se sudarile u ovom ratu, računale su da će razbiti protivnika i da će zagospodariti svetom. Obe su u ratu tražile izlaz iz svoje krize.” – Koliko god gospoda iz agencije Gavas lagala, nikako ne mogu poreći da nije Nemačka napala Francusku i Englesku jer su Francuska i Engleska napale Nemačku i tako na sebe preuzele odgovornost za sadašnji rat. -Ne mogu poreći ni da se Nemačka nakon otpočinjanja vojnih operacija obratila Francuskoj i Engleskoj sa mirovnim predlozima, da je SSSR otvoreno podržao mirovne predloge Nemačke jer je smatrao, a i dalje smatra, da bi što skorije okončanje rata suštinski olakšalo položaj svih zemalja i naroda. -Ne mogu poreći ni da su vladajući krugovi Engleske i Francuske grubo odbacili mirovne predloge… Čitaj više »

šeronja
4 godine prije

Staljin je kriv, nije se smio braniti

Marko
4 godine prije

Svatko gleda Svijet svojim očima, nametanje nečijeg pogleda je agresija isto. Svatko ima pravo na svoje viđenje. To je moje mišljenje.

Alfa33
4 godine prije

Od 41-45 godine,nema se što prigovoriti Sovjetima,ali ako bi pogledali prije operacije Barbarossa, žrtve bi se brojale u milijunima od poznatih čistki do holodomora. Valjda ćemo jednom moći na ovom portalu komentirati o nekim stvarima bez velikih tenzija i teških riječi.

JumpingJackFlash
4 godine prije

Koje je to kurvanjsko licemjerje od strane Europskog parlamenta donijeti povelju kojom se za Drugi svjetski rat okrivljavaju Hitlerova Njemačka i Staljinov Sovjetski Savez, kao totalitarni režimi koji su ga započeli! “Uljudni Europljani” šute ko zaliveni o tome kako su puno prije napada na Poljsku Englezi i Francuzi mučki prepustili Čehoslovačku Hitleru bez ikakvog protesta, nadajući se da će to zadovoljiti sve njegove apetite i da neće ići dalje… Da ne govorimo o tome tko je izvan Njemačke preko Švicarske najvećim dijelom financirao Hitlerova ratovanja. (Hitler kad je došao na vlast 1933. nije imao nijedan ratni avion, nijedan tenk i nijedan ratni brod. Izgleda mi se da je Švicarska bankarska tajna uvedena zato da se ne sazna tko su bili Hitlerovovi glavni financijeri, a svi oni su redom bili izvan Njemačke i nisu bili Nijemci…)

4 godine prije

Ili ga “izvalidira” i bez ikakvog objašnjenja ne objavi….

MilanCZ
4 godine prije

Putin se oštro usprotivio rezoluciji Europskog parlamenta “O važnosti očuvanja spomenika za budućnost Europe”. “U stvari, ovaj dokument stavlja nacističke agresore i Sovjetski Savez u jednu razinu”, rekao je Putin. – Gotovo okrivljuju SSSR, zajedno s nacističkom Njemačkom u gubitku Drugog svjetskog rata. Kao da su zaboravili tko je napao Poljsku 1. rujna 1939. i Sovjetski savez 22. lipnja 1941., – bijesan je Vladimir Putin. – A oni koji se pokušavaju oduprijeti ovoj nerealnoj i bludnoj laži unaprijed krive “u informacijskom ratu protiv demokratske Europe”.U tom smislu, naravno, treba braniti povijesnu istinu i imena naših junaka. Rusija je već razvila strategiju za borbu protiv neprijateljske akcije zapadnih dužnosnika.- Naši odgovori na Laž bit će Istina. Nastavit ćemo govoriti o događajima i činjenicama Velikog Domovinskog rata, otvarajući i objavljujući arhivsku građu u cijelosti. Jer se stvara dojam da neki naši protivnici kao da nisu u stanju ni čitati ni pisati, nemaju… Čitaj više »

U razdeljak te ljubim
4 godine prije

Jedini ruski nosač aviona “Admiral Kuznestov” zahvatio je požar koji je uslijedio nakon zasad neobjašnjene nesreće, piše Independent.
Vatra je zahvatila dio broda na oko 600 kvadratnih metara, a najmanje dvije osobe vode se kao nestale. Nosač aviona je u vrijeme incidenta usidren u luci Murmansk gdje je nad njim vršen servis i popravka.

Ringo10
4 godine prije

Dao sam link ali ga nema Sta kaze AMERICAN HISTORICAL ASSOCIATION Iz ove analize se vidi da su najviše nagrajisali i brojčano i procentualno etnički Rusi a za njima Ukrajinci. Zatim, u cjelokupnom periodu postojanja kaznenog sistema karakterističnog za Staljinovu vladavinu procenat političkih zatvorenika je bio u prosjeku oko 25% a ostalo su bili nepolitički, što bi značilo kriminalci raznih vrsta i kalibara. Maksimalni broj robijaša je bio oko 2.5 milijuna i to 1946 godine. Prije i poslije toga je bio manji. Ukupno je kroz 30 godina Staljiniove vladavine kroz cijeli kazneni sistem SSSRa prošlo između 14 i 15 milijuna ljudi. Određen stupanj smrtnosti je bio usljed raznih uzroka. Iscrpljenost, bolesti, starost. Najveća smrtnost je bila u ratnim godinama i odmah poslije rata što je donekle i razumljivo. Brioj likvidiranih od 1930te kad su počele značajniije represije pa do 1953 i Staljinove smrti i raspuštanja suistema GULAG i reforme cijelog… Čitaj više »

Ana
4 godine prije

Eh, da barem samo o tome iskrivljuju istinu!

eprwgiowaerigfnergfiaewfrubwdisdfewfew
4 godine prije

Neki dan izjavi Nosferatu da rusa nije bilo od polovine 9 stoljeća a onda spomenu Hazarski kaganat al ne spomenu Svjatoslava koji ih je rasturio, perfidno mulja glumac samo tako. Prvo pridobije kritikom (isto to ovdje radi Moše a i neki drugi) svojih sa izjavom da je hazar Lenjin podmetnuo minu pod tisućgodišnje rusko carstvo a onda otkrije tko je spominjanjem kaganata kojeg je rus uništio jer im je bio prijetnja a on ga spominje kao konstruktivan čimbenik u izgradnji Rusije a kao rusi prije toga bili plemena. U Rusiji postoje samo dva spomenika prvom ruskom caru Ivanu velikom kome su podmetnuli ženu iz čije će loze nastati Romanovi. Na spomeniku tisućgodišnjici ruskog carstva u Novgorodu imaju imena 129 povjesnih ruskih figura a nema Ivana velikog koji je vladao najduže, pola stoljeća i uduplao carstvo. Nakon raspada CCCP-a od onih koji ga i stvoriše isti su sotonizirali njega i Staljina,… Čitaj više »

Weteran
4 godine prije

Englezi su ubili Rudolf Hesa!?
Imao bi stari Rudolf svašta da kaže!

nekoime
4 godine prije

Staljin je pobio više Rusa nego Hitler.

Makedonac
4 godine prije

Ima samo jedna objektivna istina u povijesti, ali skoro uvek istorija nije istinita, istoriju pišu pobednici. Ranije je bilo nemoguće običnom čoveku da vidi cijelu sliku, danas kada gledamo EU, nove tehnologije i informacije je mnogo lakše. Glavno je kako je moguće da cela Evropa bude saveznik Hitlera ili kapitulira za dva dana bez rata. Ili su svi monarsi bili glupi ili je bila komanda od gore. Danas je jasno da je bio zagovor, carska aristokratija cele Evrope ili je bila u savezu sa Hitlerom ili mu je predala svoju državu bez borbe. Može da gledate danski film “9 April” o naj kraćem ratu – koliko je bio dug film toliko je bio i rat 5-6 sata :). Ustvari cela fašistička Evropa je ratovala protiv Rusije. Danas se istorija ponavlja, unuci tih fašista plave krvi, zajedno sa novim popunjenijama iz biznis elite, opet se gotve za napad na rusiju. Nas… Čitaj više »

politicki nekorektan
4 godine prije

….objasniti nacistima da nisi nacista !?…hmmm, tesko..ali batina po glavi ,e to vec razumiju i postuju…

eks
4 godine prije

Da bi se shvatilo ko dominira EU parlamentom, dovoljno je reći da je fašisoidna Ruža Tomašić uticajna članica tog parlamenta. Još uvek su gazde i upravljači EU poslušnici i sledbenici fašisoidne “Deep State of America” .

Red Dog
4 godine prije

Ko je dosao na vlast u Evropi posle pada komunizma?
Gubitnici drugog svetskog rata. Naravno da hoce reviziju. Gledajuci domace forume, oni bi i da sudije proglase ishod rata nevazecim; da su zapravo pobedili njihovi fasisticki preci.
E, takvi sede u EU-parlamentu.
I u Rusiji su krenuli. Da ih nije zaustavio Putin bi zatrli svaki trag pobede komunizma.

Slavonac
4 godine prije

Istina je dijo prirode,samo ljudima koji su zivjeli zadnji 50g u demokraciji.Mi imamamo svakakvi prica na ovim prostorima.Ja bi bijo sretan ,kad bi novinari bili neovisni i pisali samo provjerenu istinu.Evo ja citam povjest od kraljevine do pada komunizma.Cak pise kako je kraljev ministar obrane ,suradjivo sa Titom.Zasto uzimati samo ono stotise svidja.Gledo sam film o Hitleru,on je bijo socijalista i imao kontakt sa Staljinom.Trebamo demokratski reci fasizam i komunizam ,su isto zlo.

PeroTunguz
4 godine prije

Sta je bio Hitlerov ratni cilj u Rusiji? Zivotni prostor. Do Urala. Da je pobijedio, da li bi on formirao Demokratsku Republiku Rusiju,
kao sto su Rusi uradili s Istocnom Njemackom?. Hitler je ratovao za teritorije .. izgubio je rat i trebao je da izgubi teritorije.

NIKADA nije trebalo dozvoliti da se ruska okupaciona zona pretvori u Istocnu Njemacku, jer tako nesto Hitler ne bi uradio da je pobijedio

A to je problem sa Slovenima – nikada nisu imali robove, nego su im davali slobodu nakon nekog vremana

Max
4 godine prije

Jednu stvar treba reći. Sovjetski Savez i Crvena amija su dali naljveći doprinos porazu Wermachta.

nessy
4 godine prije

Tko god relativizira ulogu SSSR-a u drugom ratu, je ili totalna neznalica ili vrlo zlonamjeran. Dvadeset, i vise miljuna mrtvih, govore sami za sebe. Mislim da je uzaludno upoce pisati komentar o ovome, jer onaj koga zanima istina, lako do nje dodje. One druge, ni sve pisanije ovoga svijeta nece navesti da promjene misljenje. iako broj mrtvih nije presudan fakror, saveznici su izgubili ukupno cca pola miljuna vojnika, sto je ogroman broj, ali u usporedbi sa brojem mrtvih u SSSR-u, i paklenim patnjama koje je ta zemlja i narod prosla, je, usudim se reci, simbolicno. Moze li itko, uopce zamisliti kako izgleda 20 miljuna mrtvih? Naravno, da ne. Ovakva prica, predstavlja vrhunsko nepostivanje tih zrtava, vojnika i civila, djece i zena, koji s ubijani na industrijskom nivou. Nikada necu zaboraviti fotografiju, objesenih Ruskih zarobljenika. Stablo, a na svakoj grani vise trojica-cetvorica, a sa strane esesovci, koji se cerekaju i puse.… Čitaj više »

Sukiboy
4 godine prije

A tko je napao poljsku sa istoka?

DŠ.....
4 godine prije

Tvrdnja da je početak Drugog svjetskog rata neposredni rezultat nacističko-sovjetskog sporazuma izriče se u rezoluciji kao neupitna činjenica. Međutim, brojni dokumenti, prije svega iz Trećeg Reicha, svi dostupni preko 60 godina, pokazuju da je ta tvrdnja više nego upitna. Kako se radi o tvrdnji iza koje stoji EU parlament, njenu kritiku potrebno je argumentirati kronologijom činjenica o događajima koji neposredno vode u Drugi svjetski rat. Bar u najkraćim crtama: (1) Hitlerovo naređenje Wehrmachtu, izdano krajem svibnja 1938., da pripremi napad na Čehoslovačku za 2. listopad 1938., počinje rečenicom: ‘Moja konačna odluka je da uništim Čehoslovačku vojnom akcijom u bliskoj budućnosti.’ (2) U to doba Čehoslovačka ima sporazum o međusobnoj vojnoj pomoći, u slučaju da bude napadnuta, s Francuskom i SSSR-om kao i s Jugoslavijom i Rumunjskom. Vrh njemačke kopnene vojske jedinstven je u uvjerenju da će napad na Čehoslovačku dovesti do europskog rata u kojem će Njemačka biti brzo poražena.… Čitaj više »

Mozart
4 godine prije

Da nije bilo rusa danas bi njemacki bio jedini jezik na svijetu. Nebi ni ovce blejale. Putine izdrzi i ne daj se. Svaka ti dala .

Majk Majers
4 godine prije

Lenjin je doša na vlast nakon pokolja Romanovih uz financiranje Rotschilda. Hitler je doša na vlast uz pomoć istih. Dva totalitarna režima nastala planski, da bi kasnije ušli u rat. I to je uzrokovalo pogibiju deseci miljuna ljudi.

Marko
4 godine prije

Rusi su ipak prvi dosli u berlin,zato je i hitler pao,a da se govori tko je u ratu posten saveznik tog nema,cercil je bio prljav, mrzio je gandia,a hrvate predao titu na blajburgu,dan d u normanandiji je bio zaustavljanje crvene zavjese,u ratu svi imaju krvave ruke,bolje da sute.

tpohjd
4 godine prije

Europa: the last battle
dokumentarac na bitchute tacka com na jutubu ga skidaju stalno nakon tog dokumentarca nist mi vise nije jasno

VikAr
4 godine prije

Činjenice: 1. fašisti su poubijali 300’000 nevinih ljudih i za to bili KAŽNJENI. 2. nacisti su poubijali 25×300’000=8’000’000 nevinih ljudih i za to bili KAŽNJENI. – svi nacistički vođe su pravomoćno priesuđeni. – saveznički velezločinci Churchill i Eisenhower su u bombardiranjima niemačkih gradova NEKAŽNJENO poubijali 15’000”000 nevinih ljudih. – Niemci su platili ratnu odštetu svima tkoji su ju zatražli i dan-danas još traže. 3. komunisti su NEKAŽNJENO poubijali 8’000’000×25=200’000’000 nevinih ljudih i danas se ponose time! Velezločinac Staljin je prieimenoval komunisam u ANTIFAŠISAM i tako “opral ljudsku krv s njihovih ljudožderskih rukuh”. Danas ANTIFE vladaju svietom pod skrbničtvom “svietskoga mišljenja” tkoje im po mieri stvaraju svietski lihvari svojim javnim glasilima. Tako je “fašisam” u Hrvatskoj razvikan kao “svietsko zlo”, iako svietski poviestniki ne imaju nikakve podatke o broju poubijanih ljudih! Pitanje je kada će se pokrenuti međunarodni sudovi, sigurno ne poput one sprdačine u Den Haagu, i početi suditi krvoločnim… Čitaj više »

Mirko
4 godine prije

Svijet je spasila zajednička akcija i Sovjeta(dakle ne samih Rusa nego i Ukrainaca, Bjelorusa, Kazahstanaca, Gruzijaca itd), ali i zapada.
Zapadni front je trošio 1/3 ukupne Njemačke vojne industrije – to nije malo. Zamislite da su Njemci u ključnim bitkama na istoku imali 30% više topova, tenkova , vojnika itd..
Sa druge strane SSSR je spasila Američka industrijska pomoć, bez toga bi SSSR pao 1943, već je 1942 u SSSRu zavladala glad jer su gubitkom Ukraine i zapadnih djelova SSSRa i sjevernog kavkaza izgubili žitnice, padom Ukraine su izgubili većinu proizvodnje aluminija, čelika, ugljena, hrane, nisu imali radio stanice, bakra i drugih strateških resursa, gdje ih je Land&Lease spasio..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI