fbpx

Zaev je korumpirani kriminalac, ali dokazi stižu kasno jer Makedonija ulazi u NATO

Zoran Zaev

Parlament Sjeverne Makedonije, kako je sada službeno ime bivše jugoslavenske republike, ratificirat će protokol o pristupanju NATO paktu 11. veljače, dan prije njegovog raspuštanja zbog prijevremenih izbora 12. travnja. Ali ovih dana se nadvila oluja  na bivšeg socijaldemokratskog premijera Zorana Zaeva, koji je podnio ostavku na dužnost  3. siječnja. Prema službenoj pripovijesti, odluka Zaeva dolazi zbog odbijanja EU da odredi datum za početak  pregovora ss Sjevernom  Makedonijom o pristupanju Europskoj uniji.

Ipak, iza ostavke Zorana Zaeva može biti puno veći skandal od zastoja u procesu pridruživanja toliko „željenoj“ EU.

Talijanski list La Verita, koji prati put bivšeg makedonskog premijera, piše da kako je “pregledano stotine dokumenata, provjerena je istinitost činjenica i osigurana maksimalna sigurnost izvora”, te najavljuje objavljivanje dijelova “dokumenata makedonskog tužiteljstva s dokazima da je Zaev počinio zločine korupcija i aktivnosti povezane s kupnjom glasova“.

Prema listu, kojeg citira makedonska Republika, bivši socijaldemokratski  premijer i gradonačelnik grada Strumice bio je uključen u “mrežu kupovanja i prodaje glasova, a najbliži suradnik mu je bio njegov brat Vice Zaev“.

Makedonski tužitelj je navodno presreo komunikaciju Zaeva i znao je za njegove kriminalne radnje, ali nije pokrenuo nikakav postupak protiv osumnjičenih. S ove točke gledišta, međutim, mogu se dogoditi daljnja pojašnjenja.

Naime, postoji video u kojem se bivši premijer sam pohvalio da ga je “sponzorirala” Europska unija. Kao premijer je imao izvrsne odnose s Federicom Mogherini, visokom predstavnicom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, koja je tu dužnost obavljala od 1. studenog 2014. do 30. studenog 2019. godine.

I naravno, kakav bi to bio posao i tako brzo rušenje bivšeg premijera Gruevskog i njegove vlade u kojoj je bila najveća stranka makedonskih Albanaca i njihov vođa Ali Ahmeti, da nije bilo međunarodne kriminalne organizacije Otvoreno društvo Georga Sorosa. Naime, uz Zorana Zeva je kao sjenka u cijelom procesu bila Radmila Šekerinska, koja je kao djevojka karijeru počela graditi u makedonskom ogranku Otvorenog društva, da bi u vladi Zaeva bila ministrica obrane. Siva eminencija makedonske politike, Radmila Šekerinska, uspješno je odradila domaću zadaću i sada joj Zaev očito više nije potreban.

Ministar vanjskih poslova Makedonije Dimitrov, George Soros, Radmila Sekerinska i Alexander Soros

FOTO: Ministar vanjskih poslova Makedonije Dimitrov, George Soros, Radmila Šekerinska i Alexander Soros u Münchenu 2018.

Tko je Zaev, glavni „junak“ sporazuma s Grčkom

Zaev je lider Socijaldemokratske stranke Makedonije i bio je akter povijesne izdaje za mnoge Makedonce i sporazuma s Grčkom o novom imenu bivše jugoslavenske zemlje, što je zemlji osiguralo rekordan ulazak u NATO. Najavio je prijevremene izbore u listopadu 2019., nakon što je Europsko vijeće odgodilo početak pregovora o pristupanju EU za Sjevernu Makedoniju i Albaniju.

Ali tko je Zoran Zaev? Član Stranke Socijaldemokratske unije Makedonije od 1996., između 2003. i 2005. bio je zastupnik u parlamentu Makedonije. 2006. godine izabran je za potpredsjednika Središnjeg odbora Socijaldemokratske stranke, a 2008. godine postaje privremeni predsjednik stranke, a od 2013. godine njezin nesporni vođa.

Zaev je 2005. postao gradonačelnik grada Strumice, ali prava prekretnica dogodila se u veljači 2015., kada je pokrenuo projekt “Istina o Makedoniji” i objavio neke tajno snimljene razgovore koji su bili udarac za vladu koju je vodio, uvjetno rečeno, „proruski“ premijer Nikola Gruevski.

Zaev i Šekerinska 17. svibnja 2015. okupljaju velike antivladine demonstracije na kojima je u glavnom gradu Skoplju sudjelovalo više od 100 000 ljudi. Potom pokreću pravu “Obojenu revoluciju”, koju je, među ostalima, financiralo Otvoreno društvo.

Cilj je bio odvojiti Makedoniju od Moskve i proširiti sferu utjecaja EU, a time i NATO pakta na Balkanu. Ne iznenađuje da je Soros osobno na stranicama The New York Timesa  kasnije proslavio „povijesni sporazum“ s Grčkom i promjenu imena, kojeg mnogi Makedonci smatraju povijesnom izdajom, baš kao i Grci. Ali koga briga za to. Sporazum je potpisan, Makedonija je sada Sjeverna Makedonija i ulazi u NATO, od čega Makedonci neće imati nikakve koristi, a EU će vidjeti u „doglednoj budućnosti“. Komplimenti Šekerinskoj, koja je uspjela prevariti cijeli narod i još dalje biti osoba koja vedri i oblači makedonskom politikom, bez obzira na to što su njene kvalifikacije i sposobnosti vrlo upitne i što samo provodi naredbe iz Bruxellesa koje dobiva preko Otvorenog društva.

Makedonska “Šarena revolucija”

Kako smo izvještavali na ovo portalu , 27. veljače 2012. godine Otvoreno društvo Georgea Sorosa sklopilo je sporazum s vladom Sjedinjenih Država o iznosu većem od 2,5 milijuna dolara za provedbu „Projekta civilnog društva u Makedoniji“ i „demokratizaciju“ malog balkanskog naroda kroz niz makedonskih nevladinih organizacija i udruga. U 2014. godini ugovor je proširen na četiri druge civilne organizacije, sve povezane s Otvorenim društvom, koje su financirane s ukupnim ulaganjem od 5 milijuna dolara koje je dao USAID i 500 000 dolara od same Zaklade Soros.

U izvješću koje su pripremili neki makedonski novinari objašnjava se kako su organizacije koje su dobile milijune dolara od američke vlade i kroz Otvoreno društvo uspjele svrgnuti bivšeg premijera Gruevskog, ali i odgađati izbore sve dok nisu bili sigurni da će SDSM imati podršku albanskih stranka, koje su ranije uspješno surađivale sa svrgnutim premijerom i strankom VMRO-DPMNE

Bivši premijer je bio žrtva Obojene revolucije koja je Makedoniju potresala 2015. i 2016. Sada ispada da je Nikola Gruevski bio u pravu kada je govorio o korupciji i kupovini glasova, da Zorana Zaeva financiraju „sumnjivi centri moći“, ali su se Europska unija, tadašnja administracija Baracka Obame i moćnici poput američkog “filantropa” usredotočili na „pogrešnog konja“. Pogrešnog u smislu da je Zoran Zaev kriminalac i političar koji je ogrezao u rijetko viđenoj korupciji , ali to njima očito nije smetalo.

I sada, kada se ljudi sjete da su sa Šekerinskom kampirali ispred zgrade Sobranja u Skoplju i da su ustali upravo protiv korupcije i za bolje sutra, što je značilo što brži ulazak u EU, ne toliko u NATO, kako se osjećaju? Glupo i prevareno, vjerojatno. Međutim, koga to uopće zanima? Sjeverna Makedonija će ratificirati protokol o pristupanju NATO paktu 11. veljače, što je bio glavni cilj sponzora Zaeva i Radmile Šekerinske, koja je, što je očekivano, za makedonsko pravosuđe nedodirljiva.

Republika

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
138 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije

Ima takvih, pošto poto žele postati državotvoran narod al ne ide jbg. U Jugi živeli ko bubreg u loju, stvari dolaze na naplatu

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije
Reply to  Mlata

I u Jugi su bili narod. Problem tebe i tvojih sto ces ih kao velikosrbin uvijek gledati kao juzne Srbe.

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

Suze Roni, otkud taj izliv srbofobije ? To što ti govoriš nije istina, ali tebi je važno da za nešto optužiš Srbe, jer je to “moderno” – u skladu sa CIA-NATO propagandom .

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  eks

Sam, ja sam potpuno svoj i nije mi potreban tvoj savet, jer upravo odstupa od onoga za šta se zalažeš. Istina ne može biti islamofobična , niti rusofilna. Amerofilima , rusofobima i srbofobima se istina “ne dopada”. Očigledno da ti spadaš u jednu od te tri grupe.

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  eks

@Sam, Bolje se ti oslobodi srbofobije i rusofobije, onda ćeš moći videti istinu. Ovako, predubedjenje i isključivost neće ti pomoći. Istinu ne možeš obrisati optužbama Srba i Rusa. Uostalom, kako vreme prolazi, sve više istina isplivava i razotkriva manipulacije i laži CIA-NATO , propagatora. Grgeči, koji su se na to upecali, nemaju kud, jer je sramota priznati da si grgeč i da se daš pecati na varalicu CIA-NATO .

Micika
Gost
Micika
1 godina prije
Reply to  eks

Vukovar
Škabrnja
Dubrovnik
Sarajevo
Srebrenica
Manjača
NITI JEDAN grad u Srbiji

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Micika

Micika, zalutala si, nije ti ovo Dnevno Hr….tamo su “tvoji”

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Mlata

…a zaboravio si moj stav da ja to provalim u startu i nedam se navući na tanak led! Poslao sam je tamo gde pripada i ako treba pronaći ću je tamo. Taj Šaban ti nije trebao, potvrđuje sada moje a to je da sam te malko uznemirio

ćiro
Gost
ćiro
1 godina prije
Reply to  eks

eks
Ma vidi ti “njoka” zelenog, konvertita, kako guja odgovara…

ćiro
Gost
ćiro
1 godina prije
Reply to  ćiro

Sam,
pa nisam kritikovao tebe, nego eks-ovu reakciju. Ali nema veze ….

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  eks

Suze roni je jako uplašen, zar ne vidiš to! Taj izliv besa kod tebe meni mnogo i o tebi govori. Šta je to što te tera tako, da kažem prasnuti? Mene nije ni jedan naslov prevario, zato i dobijam toliko minusa…..osetim zamke koje mi novinar postavi i uglavnom ih zaobiđem. Onaj ko to ne zna i treba ga ismejavati ovde. Hvala portalu što nam dao mogućnost videti ko je i kakav je ko od nas

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije
Reply to  Mlata

Smlato, smiri se i ne trkeljaj.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije
Reply to  eks

Napad je najbolja obrana, zar ne? Ako ti povezujes srbofobiju sa velikosrpskom ideologijom, onda si se prepoznao u mom komentaru. Ja postujem makedonski narod, za razliku od zluradog Smlate, koji ih gleda sa prezirom jer nisu htjeli postati juzni Srbi. Zato sam reagirao i to sa pravom. Ne vidim sto su Makedonci trebali postati nakon propasti Juge? Mozda juzna srpska pokrajina? Osim ozbiljnih i konstruktivnih komenzatora postoje i oni kojima je dosadno.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

Ma ti mene nisi ništa razumeo….ja se zahvaljujem bogu što su prvi povukli potez i otišli! Kao i ostali

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  eks

Rusofili što to može Rusija ponuditi Balkanu? Ništa!! Rusofili što ne idete raditi u “majčicu” Rusiju a ne na Zapad? Rusofili na jednoj srbijanskoj TV stalno imate ruske serije: “Dva oca i dva sina”, “Kuhinja”, “Hotel Eleon”, “Kako sam postao Rus” i što možete vidjeti osim težnji Rusa da budu makar mali djelić Zapada!!

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

Daleko takvima lepa kuća, ne želim viže guju u nedrima! Mada po onoj čorbinoj;- “Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga ubiješ on hoće opet” ne bi me čudilo da taj “ludi Srbin” ponovo ne okupi “takve narode” pored sebe, poliže im rane, oni malo odahnu, presaberu se i zariju nam nož u leđa opet. Nadam se da to neće za mog života…deci ću to često pričati pa ako oni to kojim slučajem dočekaju da znaju šta ih čeka, ne aplaudiraju svom tadašnjem predsedniku kome će med teći iz usta kada objašnjava blesavim Srbima u budućnosti kako je to u interesu srpskog naroda. Tačka

Zagor
Gost
Zagor
1 godina prije
Reply to  Mlata

Bože zaluđenosti….

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Zagor

Drži se ti Zagore tvoje lijane čvrsto…ako pukne nahebo si

mmne
Gost
mmne
1 godina prije
Reply to  Mlata

ne lupetaj!!!

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Mlata

Mlata
Istina je da ideje o ujedinjavanju Južnih slavena nisu dolazile iz Srbije.
Ali, govoriti SADA o tome je potpuno deplasirano:
– upravo je u toku cijepkanje i to – svih,
– a tko bi se ikad više trebao ujedinjavati kada izumiremo i raseljavamo se?

Jure
Gost
Jure
1 godina prije
Reply to  Mlata

Noževe u leđa ste zabili upravo vi svim narodima bivše Juge i još smo vam mi kupili te noževe !

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Jure

Jure, trk na Dnevno Hr…tamo su tvoji, ja ti ne znam odgovoriti na tu glupost

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Mlata

Mlata,imas dobru satiru od Hodaka.

Jure
Gost
Jure
1 godina prije
Reply to  Jure

Haha … ovo su mi najdraže baze: Kad nikog eksplicite ne prozoveš, a oni se sami prepoznaju i to ovjere minusima. Ekipa … sila ste !

Jok
Gost
Jok
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

Suze Roni, ako netko ovjdje ima problem onda si to ti!!! Ne postoje niti velikosrbi ni velikohrvati. Sve su to magle da bi se glupani kao ti imali oko cega glodjat, dok ih gazde izvana i unutarnji izdajice pljackaju i ponizavaju.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

mlata nije srbin, niti išta slično, On je po nacionalnosti i religiji trol.

Osim što povremeno, posebno danas, krade tuđe nickove, pojavljuje se još i kao:

đeki
mlata
komentator
x@y
roki
rogozin_stručnjak za sve živo
ha-ha
US of Albania
fabijan
miro
pero
american_dream

Neke sam već zaboravio, a lgbt pašče uz to svakodnevno dolazi s novima. U principu iza 90% idi0tskih komentara na portalu stoji isti entitet. Jedino u što još nisam do kraja siguran je da li rade za redakciju portala.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo,
očekivali smo da si ipak malo lucidniji, jer nije samo Jack, i ima nas puno više koji pišemo komentare, svidjeli se tebi ti komentari ili ne!
A propos trolova i tog LGBT nastranog ,konvertita ja bih tebe prvog naveo i to pod No.1 prema svim devijantno-agresivnim kriterijima!
Svaki put kad vidim tvoj nick @Ivo podsjeti me na nuklearke, onog irskog sektaša jezuita lgbt-evca J.Murphy-ja čije ti knjige čitaš i drugima preporučuješ i sve tvoje perfidno glorificiranje “Nazi duha” u kombinaciji sa Himmler-om i Mengele-om, opčinjenost ratovima za koje niti nikad ni obuku nisi prošao ,a druge potičeš na nekakvu borbu i šamaranje!?
Apsolutno nisi kompetentan iznosit izjavu kakvu si napisao, prvenstveno, jer si sam najveći konvertit u svakom smislu!
Usput, šta misliš kako bi se mogli klasificirati svi ti tvoji najblaže rečeno, frivolni izrazi, kojima konstantno vrijeđaš svakg neistomišljenika!?

Prvo riješi probleme sa svojom glavom pa sudi drugima!

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ih, a koliko puta sam delio epitete Ivi, Ivu i Ive ni krivima ni dužnima a mislio na tebe Ivo…jednog, jedinog i neponovljivog! Znam ja Ivo da si mi se nadavao pluseva, nemoguće da nisi

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Mlata

Mlata ,
Jack i ja smo različite osobe. Ivo govori jedno, misli drugo, radi treće!
Pored svega stalno vrijeđa i onda on još druge smatra trolovima.
To nadmudrivanje i pametovanje i lječenje nezdravog ega upravo čine ti što druge pozivaju trolovima.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  x@y

Si vido šta mi rekao gore…čak i da sam ja..ti u stvari

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Mlata

Jesam, ali sigurno zna Mlata da si druga osoba, nego samo provocira.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Ivo

Doktore Ivo, za nevjerovati je kako ste burta zaboravili.
Uz dužno poštovanje x@y se s pravom buni.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo,
Nema problema i ne brine me to uopće šta Ivo misli, samo što vidim sa kojom superiornošću i aogancijom još vrijeđa ostale neistomišljenike, i on još sebe prezentira kao velikog borca za pravdu., a ego mu jači od svega!
Sve ok Spacevoodoo..)
Stvarno još je samo i burt-a zaboravio 🙂

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacewoodoo, burt je zaseban slučaj, nisam ga zaboravio. Što se tiče x@y, on odudara stilom, ali je u istoj redakciji. Poznat po tome što piše pod mojim nickom, promovira svoje opskurne phedersko-sotonističke idole tipa neki murphy i slično, i onda vodi izmišljene dijaloge sa samim sobom.
Vrlo opasna osoba koja će prije ili poslije platiti cijenu svojih aktivnosti.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo,

Koji si ti lažov, ali vidim napad ti je jedina i najbolja obrana, i prebacivanje svoje sramote na mene!
I to jedan čovjek koji sebe smatra poštenim i pravednim?
Imaš pravo stilski se izuzetno razlikujem i od tebe, jer se apslutno nikada nisam služio nikakvim frivolnim niti opskurnim izrazima za razliku od TEBE KOJI JESI!
A propos irskog lgbt-evca odnosno sektaša jezuita J.Murphy-ja ostalo mi je upečatljivo obzirom kolikU si važnost pridao tome, opisujući većinu njegovih djela i još te iste preporučio Shumadincu.
No, piši što želiš, jer moj stil se itekako u apsolutno svakom pogledu, generalno i lingvistički, nenadmašivo razlikuje od tvojeg!
A to ne možeš nikad kopirat, niti ćeš uspjet!

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  x@y

x@y, tvoj stil svakako ukazuje na pripadnost lgbt komuni, kao i ta stalna potreba da projiciraš svoje frustracije prema vani. Bilo te je sramota propagirati svoja bolesna vjerovanja u tolikoj mjeri da se koristiš tuđim nickovima pa i mojim, to ti već govori koliko si nastran.
Ne brini, tvoju nakaznost sasvim sigurno nitko ne želi kopirati, a tvoje aktivnosti će ti se razbiti o glavu, prije ili poslije.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Ivo

Znaš šta podkapacitetni @Ivo nuklearac, pravi LGBT-evac, ovako, ja ti neću sudit niti ti meni, ali oboje će nam Bog sudit, a tebe znam tko si i što si i da se lažno prezentiraš svijetu, ali kao što rekoh Bog će ti sudit kao što ti sigurno već sudi!

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

Suze roni
Je li vama svaki Srbin – Veliko – srbin?
Srbi vrlo lako dokazuju djelove povjesti, obično nepoznate većini.
Ponovit ću: Englezi. Kada je Karađorđe koristio one topove od trešnjevog drveta, s druge strane nisu bili samo Turci, nego i – Englezi.
Kada je ubihen Goce Delčev, Turcima su ga cinkali – Englezi.
Prvo je, kod priznavanja Srbije (1848.?) zabranjeno u Berlinu Srbima koristiti Ilirsko ime, a tek onda je Beč zabranio korištenje Ilirskog imena za Ilirski pokret u Hrvatskoj.

Mediji i institucije – i religijske- su vam vrlo dobro isprale mozak…
Ali takvi postaju – nevažni.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija, ne znam sto tebe muci.Meni je sve jasno i neki su to prepoznali. Od tebe se tako nesto niti ne ocekuje i kao u pravilu, nije ti nista jasno.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

Suze roni
Jasno je meni više toga nego što će tebi biti do kraja života.
Prvo mi je jasno da se “balkanizacija” ne zove bez veze tako.
Svi u k* tzu, ali i dalje ista sr*anha SA SVIH STRANA.
Obično jedan plaćeni povede kolo…
Nema ovdje pameti.
Btw, valjda ne misliš da ne možeš povrijediti ili uvrijediti…?
To je kao kad bi žaba pokušala pljunuti na Mjesec. 😎
Dodati psovku po izboru.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Mlata

E da Mlata, to si u pravu!
Nije im bilo dobro u Jugi, a uživali više nego ikada, pa im eto sada Sjeverna Makedonija.. NATO im je najveći doseg, a u EU neće nikad koliko god da to žele.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  x@y

Zašto ih ne bi primili….ne bi bili prvi koji su primljeni samo zato da bi ih lakše očupali. Pisao sam već danas, voleo bih znati podatak koliki procenat naroda svih ex ju republika nije bio za izlazak iz juge. Mislim da je svugde bio veći za ostanak ali na Balkanu je manjina uvek glasnija

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Mlata

Tačno tako prijatelju, u popunosti se slažem s tobom samo ima jedan veeeliki problem….ne možemo ići napred dokle se god istina ne otkrije. Da, istina, pitaće neko šta je to…pa za početak eto da sznamo koliko je ljudi bilo za opstanak zajednice, zašto dozvolili i ko je dozvolio da manjina nadglasa većinu. Tii ja se možemo naći, čavrljati, popiti i pojesti nešto, veseliti se ali to će nam uvek lebdeti nad glavama. Sve se svodi na početak, Mlata se bavi uzrokom problema a mnogi se bave uzročno-posledičnim stvarima….uzrok problema su obe Jugoslavije, zakopaće nas to, svi smo hurčeviti, ponositi i niko neće prvi povući potez i učiniti to što ti predlažeš. Dakle do kraja ovako

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Mlata

Pa Srbija je ostala sama, na vetrometini….vas nezadovoljne jugom su iskoristili za izazivanje krvavog raspada. Svi ste dobili šta ste hteli pa prema tome krivca treba tražiti u onom ko je najveće koristi imao. Da li ste ovo baš tražili ne znam, ne verujem. Što se tiče tog haosa kojeg predviđaš to zaboravi, haos je nekom glavnom najmanje potreban….uložili su puuuno u svašta i ne isplati im se sada rušiti nešto. Haos je već sada, narod po narod se pretvara u stoku i sa stokom nema smisla ratovati, degradirajuće je, ponižavajuće. Stoku vežeš za jasle, daš koktel inekcija i bude mirna…kroz par sati je možeš odvezati i pustiti da pase na miru, opet

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Mlata

Bravo majstore,stoka nevidi privatizaciju i crvenu bagru.Imena tajkuna,onda imate Todorica,Tadeschog,Spiljka i drugu djecu koja govore,pravo cale za dobar obavljen poso.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Mlata

Istina je u arhivima u Beogradu.Otvorimo sve,pokajmo se za nedjela i u buducnost gledati.Nemozes ici u buducnost,ako nisi rascistijo sa povjesti.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Mlata

Obzirom da sam iz Hrvatske, mislim da je i to sve bilo isplanirano u najkraćem vremenu kojem se moglo.
Neki su bili za to vrijeme u inostranstvu iz kojekakvih razloga, ili su se mogli “opravdati” da odu u inostranstvo iz kojekakvih razloga, bilo posao ili studiranje isl.. ,pa stoga nisu bili primorani učestvovati u ratu ,na koji smo mi svi bili većim dijelom prisiljeni.
E sad ostalo, kako je krenulo policija se je našla u sukobu sa vojskom,naravno na hrvatskom teritoriju, iako se je sve to kako sam prethodno naveo temeljno isplaniralo, tako da su vojarne većim dijelom bile drugačije izorganizirane..
Nije se uspjelo sve na vrijeme tj. u toku sa planom u potpunosti izrealizirati ,tako da su mi neki prijatelji ostali u tadašnjoj kasarni na jugu Srbije i nisu se htjeli boriti, a naravno bili prisiljeni…
Mlata sigurno znaš da je bilo svega. Bolje, niti ne prisjećat se toga.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije
Reply to  x@y

Bilo im je itekako dobro u Jugi, nakon stoljeca tiranije pod raznim okupatorima, kao i u prvoj SHS drzavi, gdje velikosrpska klika nije priznavala makedonsku naciju, nego su ih proglasili juznim Srbima. Kad je bilo jasno da ce se Juga raspasti, sto su trebali? Vec sam gore napisao da su izmedju samostalnosti i juzne srpske pokrajine izabrali prvo. Ovdje neki prosrpski komentatori pisu sa zluradoscu iskljucivo zato jer ne priznaju makedonsku naciju. Sad kad niste htjeli biti juzni Srbi mrzimo vas iz dna duse i veselimo se vasim nevoljama.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

Samo što dalje od mene….dosta mi je lažnih braći! Trebam li ti nabrajati gde su sve i po kojim gradovima bacali cveće pred srpsku vojsku? Kao što rekoh, kad su stali na noge zabili nam nož u leđa. Možeš pisati šta hoćeš ali to je istina

Frederik Repon
Gost
Frederik Repon
10 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Zovem se Frederik Walker, živim u Finskoj. Pre nedelju dana kupio sam novi Rolls-Royce, tri meseca od kada sam se pridružio tajnoj narudžbi i jedva sam imao dovoljno da nahranim porodicu. Reći ću ti nešto o sebi. Tako bih opisao, nisam išao na fakultet. Nakon što sam završio školu, otišao sam raditi na benzinskoj pumpi. Kada sam bio mlad, moja plata je bila dovoljna za mene. Ali kada sam se udala, moja ćerka se rodila, počela sam da ulazim u ozbiljne finansijske probleme i stalni dug. Jedno poslijepodne, novi Lamborghini se dovezao do benzinske pumpe. Mladić je izašao iz auta, izgledao je kao da ima oko 28 do 30 godina. Uvijek sam bio zapanjen kako mladi ljudi mogu dobiti toliko novca. Tiho sam rekao, šta treba da uradiš da bi vozio takav auto? Ali, čuo me je i smejao se, i povezao me je sa slobodnim masonima, i danas postajem bogat poznat, ako ste i vi zainteresovani šta Sapp +31687718900 također možete poslati poruku direktno na zvaničnu stranicu na Instagramu (@Freemasonry001)

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Makedonci su sami pali i sami se razbili ka i svi ostali narodi bivše države.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Moreno

Nisam baš sigurna da treba izjednačavati Makedonce i makedonsku vlast. Kao i u drugim republikama.
Ne zaboravimo da ni u Hrvatskoj ni u CG nije bilo referenduma za ulazal u Nato… Dakle? Kako se zove to stanje? A od onih koji se kunu u demokraciju?
Zapravo, kako su ga – opet- uvalili i – Francuzima?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  Lucija

Oba su kriminalci. Nejasno je to da je Grueski ruski igrač jer Grueski za svojeg mandata nije dopustio stranu, pa ni rusku vojsku na tlu Makedonije što želi Zaev koji uz to što je kriminalc još je i izdajnik. Na kraju svi znamo što je to NATO i s čime se MATO po svijetu bavi.

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Makedonci se ulaskom u NATO nastoje obraniti od Albanije. Kome nije jasno neka pogleda Makedonske demografske statistike, priče s Kosova i Albanije o ujedinjenju. Albanija i Albanci rade na ideji Velike Albanije a Makedonci spašavaju što se spasiti može. Ima tu i prljave igre zapada no Rusi ne pružaju nikakvu zaštitu ili alternativu. U ovom slučaju Makedonija prolazi puno bolje od NATO-a.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  neznanje

Malko da te ispravim, u stvari podsetim, znam da znaš da i Albanija nije sama u priči! Ne misliš valda da Albanija sama kreće u tu avanturu bez podrške nekog jakog igrača?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  neznanje

Ili si prenaivan ili . . . koga je to zločinački NATO zaštitio?
Možda Hrvatsku kad joj je uveden embargo na uvoz oružja kako bi se ilegalnom trgovinom isisao novac iz Hrvatske, a obogatili svijetski kriminalci?
Da li je NATO zaštitio Irak u ratu s Iranom nakon što je Irak zatražio zaštitu zapada i što se dogodilo sa Irakom deset i dvadeset godina kasnije i što se u Iraku događa danas?
Da li je NATO zaštitio Afganistan u kojemu u ratu pogine 10000 ljudi, a proizvodnja heroina u Afganistanu se uvišestručila od kad je NATO tamo.
Meni se čini kako je to tvoje razmišljanje na razini teenagera kojemu je jedini prioritet u životu domoći se najnovijeg smartphonea od 1000 eura.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Plus od Mlate, veliki….ne znam šta mu je bilo, pamtim mu odlične komentare

ppp
Gost
ppp
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo, Istina, a koliko sam primjetio ovdje ima jaaako puno neinformirane balavurdije. Mislio sam u početku da je ovdje samo starija populacija, ali gadno sam se prevario. Vidim šta sve pišu i kako pišu, ni jedan pametsn obrazložen komentar.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  neznanje

Aha, pa amerikanci naoružavaju albaniju pa ne valjda rusi pa da moraju u nato da ih spašava od Albanije, nešto tu ne štima, zapravo zar nije vrijeme da se taj NATO raspusti, ne koristi nikome osim amerikancima.

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija Ja ne izjednačavan Makedonce i njihovu vlast jer mi makedonska vlast spomena nije vridna. Koliko god to bili izdajnici i lupeži u makedonskoj vlasti, Makedonci su to prihvatili bez galame jer ako je Soros na noge diga soroščad sa Shqipetarima, ostali su više manje činili kuco i to i danas čine unatoč tome šta je američki veleposlanik u Skopju javno obznanija kako je za ”regime change” odnosno obojenu u Makedoniji Amerika potrošila oko sto i nešto miljuni dolari i to je svaki građanin Makedonije moga čut i makedonska nije prva obojena pa ih je ka eto iznenadilo.

Možda neki PRIPOZNAJU šta je zlo, a šta je dobro, međutim umovi velike većine na prostoru bivše države su korumpirani i anestetizirani i te mase jednostavno nemaju svijest ni volju za poduzet nešto kako bi ODVOJILI zlo od dobroga.

Napisa san kako je isto bilo sa ostalim narodima bivše države i u drugim državicama većinu je bolila neka stvar. Osim za ulazak u NATO, vrlo važne odluke za Hrvatsku su se također donosile bez referenduma, a to je predaja HNB i potpisivanje Maastrichtškog sporazuma . . . evo danas osim predhodno navedenoga i ulaska u EU, u Hrvatskoj imamo pitanje ulaska u eurozonu, niko osim Pernara niti da pisne, svi se nešto uvijaju, pa sad nije momenat, pa ionako nam je sve isto, mi smo mali . . . i ostali bull shit. Ako je cila nacija spala na ”superjunaka” Pernara onda nam se loše piše . . . i daj nemoj mi molin te reć kako će za eventualni ulazak u eurozonu bit krivi Milanović i Plenković ili HDZSDP sa njihovim satelitima . . . sorry, to je po meni ditinjasto.

Ajde bar se ti i ja ne moramo dodavat sa pojmom demokracija.

Francuzima su ga uvalili, ali u Francujskoj od kraja pretprošle godine traju prosvijedi . . . Francuzi su ipak u nekome procesu i vidit ćemo oće li in ga uvalit na slijedećin izborima, a ako in ga uvale, uvalili su in ga, znači da su Francuzi . . . neću pisat dalje da ne buden grez jer bi ti ovu raspravu nastavila analizirajući moj svijetonazor i tako bi mogli doć do pitanja ravnopravnosti spolova pa bi završili na pitanju postanka . . . 🙂

Bezuhov
Gost
Bezuhov
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno, treba znat da je bilo referenduma i da je usprkos nevidjenoj medijskoj kampanji i inzenjeringu, narod se izjasnio za bojkot, defakto protiv ulaska u NATO i EU (pitanje je bilo povezano) Izlaznost je bila svega 30 % sto ne ostavlja prostor za drukcije tumacenje osim da je referendum neuspesan.
Sto se tice Grujevskog i njegove vlade, istini za volju treba reci da je provela brojne istinske reforme i pokazala da Makedonija moze dobro da se drzi uz prihvatanje neovisne i suverene politike sto nije bilo po volji pre svega USA i njenih europskih vazala. Tako je organizovana sarena revolucija intenzivna i beskrupulozna od 2014-te pa do svrgavanja Grujevskog i njegove vlade. Gotovo 4 godine je pritiskano i lomljeno sve sto je imalo nacionalnihi suverenih naznaka toliko da je na kraju prosvjede vodio skoro citav diplomatski kor na celu sa ambasadorima Holandije, Njemacke, Britanije i USA, pa sada sami procenite koliko je medjunarodno mesanje. Osim simpatija slobodarskog sveta, Makedonija nije dobila nikakve konkretne potpore niotkoga. Uporedimo li statistike cak i one frizirane, jasno je da Makedonija pada u svim mogucim sektorima. Nadajmo se da ce ovo biti poslednja sarena revolucija USrA i njenih vazala, te da ce istina isplivatina videlo.

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Bezuhov

Bezuhov Ja san odgovara na komentar od Lucije koja je spominjala referendum u Hrvatskoj i ja san povuka paralelu kako se sve slično događalo i u Hrvatskoj.
Šta se tiče Makedonije sve to šta si napisa znan, pratija san šta se događalo. Makedonci ka i ostali narodi nisu izdržali pritisak . . . a je#ate, ko će ti dat slobodu na lipe oči . . . ili imaš force za obranit se ili si pi#kica.

Bezuhov
Gost
Bezuhov
1 godina prije
Reply to  Moreno

OK je Moreno, ja sam htio samo naglasiti koliko je veliki bio pritisak na makedonski narod i vlast i koliko dugorocan i beskrupulozan. Ja i sada ne sumljam da bi izdrzali samo da je bilo potpore izvana, pravne, politicke, medijske i svakako finansijske. Ovako narod je stekao utisak da je sam naspram citavog sveta, i tako, dan za danom i jedan po jedan su lomljeni politicari i intelektualci koji su stali uz narod, da bi na kraju citava situacija izgledala beznadno. Uostalom, uporedimo s onim sto se desava u jednoj mocnoj Francuskoj gotovo godinuipo. Bice strasno za svet ukoliko francuzi ne isteraju svoje.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Bezuhov

Bezuhov To je samo inverzija stvarnosti u koju su Makedonce uvalili kako bi mislili “nema alternative” . . . čin od političara čuješ tu floskulu odma ga miči s puta.
A strašno će bit i u cilome svitu ako ljudi ne dođu k sebi.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno
Ček’, stan’ tamo.
“…daj nemoj mi molin te reć kako će za eventualni ulazak u eurozonu bit krivi Milanović i Plenković ili HDZSDP sa njihovim satelitima …”
Onaj koji potpisuje snosi odgovornost. Svaku. Od krivične do – povjesne.
Marionete su – marionete. Ali nisu – nevažne. Kao pipci hobotnice. Odrežeš krakove (😁), što može glava sama?
Nemože d j e l o v a t i.
Dobio si vrijeme. Dok ne stvori nove.
Btw, ja nemam problem s ravnopravnosti. Imaš ti?
Hm…da se ne radi o… problemu položaja u čoporu? 😃

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija Je, oni koji potpisuje snosi odgovornost, ali onome koji potpisuje građani su na izborima dali mandat da to potpiše . . . evo Plenky je reka “mogu šta oću, ja san izabran, a ti kad budeš radi šta ti oćeš” . . . upravo o tome pišen, evo još Hrvatska nije ušla u eurozonu, i ako na slijedećim izborima Hrvati izaberu pilitičara koji će nastavit radit sve isto šta su radili Milanović i Plenković onda za toga nema krivične odgovornosti jer je od građana izabran i nakon šta je za#eba stvar građani se nisu odma digli i za jaja ga obisili od svega nema ništa. Je#eš povijesnu odgovornost kad nebude više ni nas ni naše dice odnisno kad i mi budemo povijest.

Slažen se ja sa tobon za marionete, ali ponavljan ti, veliku većinu boli neka stvar oće li sa njima vladat marionete koje nisu niti malo nemoćne jer za svaku neposlušnost većini ljudi mogu napravit pakal od života.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Lucija

Bravo,hobotnici ce narasti krakovi.Od 260 000 upisani u partije 1988g,ostali su mnogi krakovi.Ambroziji ,ako ne iscupas korjen,ona opet raste.Nije cudno daje masonska loza,uclanila Plenkija 2011g u HDZ.Ja uvjek govorim,porjeklo pa imamo rezultat.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Lucija

Rata bi bilo garant….neko drugi sličan bi rukovodio! Sve je počelo u Teheranu 1943. god

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Mlata

ti si mnogo bolestan lik, zamlata, kakav Teheran te uhvatio? Popij lijekove.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo Pusti sad, sve je pod kontrolom, znaš da ja tebe zoven kad mi triba pomoć ☺

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Lucija

NATO nije bijo prije 150g ,gdju su se vec pocele crtat Karte o velikom nabeskom narodu.

Verdura
Gost
Verdura
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Slavonac, slažem se, a to se očito omanulo Ivi i Morenu…

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Verdura

Slavonac inače ima strah od Srba

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Moreno

Ja uvjek kazem,Milosevicu treba dici spomenik na Jelacic placu.On je tvorac Hrvatske Drzave.Tudjman i njegovi komunisti su dozadnjeg cekali neku zajednicu naroda.Onda je polako istina izlazila na vidjelo,posipanje svjeca po tenkovima za Hrvatsku.

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Slavonac Na konfederaciju su igrali Račan i njegovi komunisti, a Tuđman i njegovi komunisti i domoljubi su odma tili neovisnu Hrvatsku, Tuđman je u livoj ruci ima udbana Manolića, a u desnoj udbana Šuška iz emigracije.

Šta se tiče Miloševića, lipu su nan državu Milošević i Tuđman dali, i ti svaki dan grintaš na te tvoje ”komuniste”, samo ti nikako shvatit kako je Hrvatskom zavlada koncentat i komunističkog i domoljubnog zla, dok su i pošteni komunisti i pošteni domoljubi maknuti još u prvih par godin ”mlade demokracije” i osta je izdajnički i lupeški šljam na vlasti sve do dana današnjega.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Moreno

Jesili ti vidijo postenog komunistu,da nije nekom pogodovo.To je isto da ja branim fasista.Vidim dasi iti izrasto ispod njihovog sinjela,pusti nas koje su proganjali.Puno toga znam i proso sam,radi mog prezimena me je Perkovic u Osjeku progonijo.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Bravo,privatizacija seje dogovarala jos od osamdeseti.Imamo logiku razmisljanja,koje mog privatizirat i pljackat.Djurekovica su ubili radi ine i knjige Crveni menedzeri.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije

Makedoncima je puno teze nego drugima jer im za vratom visi albanska manjina.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

Vise njima za vratom i Bugari. Zato če kao narod biti podjeljeni izmđu Bugara, Albanaca i Grka. Makedonci če uskoro biti podjeljeni na tri države, kao što je to primjer sa Kurdima. Onaj dan, kad su se po komandi USA odlučili prekinuti sve veze sa Srbijom, prestali su postojati kao narod i država.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

nije bitno tko….Crnogorcima se slično sprema

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

Mos misliti. Trebali su ratovati sa Albancima za interese Srbije i biti potrosna roba.

Gigi
Gost
Gigi
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

Ratovali su sa siFtarima pa su im amerikEnjci ocitali lekciju

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

Da su bar protestnu notu poslali NATO-u u vreme bombardovanja Srbije….makar sam to

Jok
Gost
Jok
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

nije bitno tko, mislim da si sve u pravu

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije
Reply to  Jok

Ti misliš? Zamisli kad bi imao sa cime?

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

Albanci još malo, pa u Makedoniji postaju večina. Ako to več nisu.

Bezuhov
Gost
Bezuhov
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

Imas dve neistinite tvrdnje. Prvo : Narod nije nikada prekinuo vezu sa bilo kojim narodom iz bivse Jugoslavije, Drugo : Albanci zasada su svega 17 – 18 % zbog cega se ne odrzava popis uz svesrdno zalaganje USA. Ako malo bolje pogledas istoriski shvatio bi da je Makedonija kolateralna steta politike Britanske imperije da se Rusiji onemoguci izlazak na topla mora saglosno doktrine Johna Mackindera, usled koje je nastala albanska drzava.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije
Reply to  Bezuhov

Bravo majstore!! A srpska kruna je u tim odnosima bila prirepak britanske.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Bezuhov

Kakvo toplo more, gde ga ima u blizini? Ne računaš valda onaj klopka – zaliv od Jadrana u toplo more? Jedna džunka se prepreči kod Albanije i cela jadranska, ili ti ruska flota bude blokirana

Bezuhov
Gost
Bezuhov
1 godina prije
Reply to  Mlata

Mlata, citaj istoriju. Grcki ustanak i stvaranje grcke drzave 1821 uz obilnu pomoc pre svega Britanije kao i razmena teritorija posle grcko-turskg rata 1923 godine na stetu makedonskih teritorija na Egejskom moru jeste onemogucavanje Rusiji izlazak na sredozemnom moru. Srbija je takodje sakacena stvaranjem Albanije delom na srpske i delom na makedonske teritorije uzimajuci u vidu prirodni etnicki karakter.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Bezuhov

Reko mislio na Jadran…

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Mlata

Mlata,
Mislim da su nažalost rusi, tu bili puno pogriješili i više učinili štete nego koristi. Ali eto to je moje laičko stajalište, obzirom da nisam povjesničar.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Bezuhov

Da, to je i meni čudno, da su rusi sve to dozvolili kao jedna od većih sila još tada.. Čudno da nisu nekako više utjecali da Srbija dobije zaslužene teritorije, nego je čak Bugarska dobila više, a apsolutno neosnovano.. Mislim da su još onda bili u pitanju geopolitički interesi svakog od njih. Na kraju je ispalo takoreći da je stvorena Velika Bugarska. Zato je navodno poznati srpski povjesničar, Slobodan Jovanović o odredbama tadašnjeg tzv. Sanstefanskog mira rekao : “Mi koji smo vodili dva rata, jedan po želji neslužbene (slavenofilski pokret), a drugi po želji službene Rusije, imali smo da ostanemo mala Srbija. Bugari, koje ni mi ni Rusi nismo mogli pokrenuti na ustanak, imali su da postanu velika Bugarska.”

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

Skoro pa da jesu, ali se kamufliraju makedonskim pasošima.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  Suze Roni

Otkrio si rupu u saksiji jbt

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije
Reply to  Mlata

Rupa je u tvojoj glavuri…….trolčino…..

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

Nisam bre tebi, šta ti je….pgledaaj malo bolje i videćeš da sam inicijalnom pisao

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije
Reply to  Mlata

Onda izvini.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

Vidi šta si uradio, vidi koliko pluseva si dobio za to izrečeno….pokvariš mi imidž moj…taman ga popravio

Zagor
Gost
Zagor
1 godina prije
Reply to  Mlata

hahaha, dobro ste me nasmijali vas dvojica.
Svaka čast.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije
Reply to  Mlata

Jebo vas vaš glupi virtualni imidž. U stvarnosti ste niko i ništa.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Mlata

hahaha…

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  x@y

Kod ovog nema šale…pokušam ga upamtiti te zaobići ubuduće! Mlata voli zajebanciju

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Mlata

Ma tko ga šiša, ima svakakvih..Neka.. janjci bleju makaze zvekeću hahahaha

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije

Narodu, koji sebi na vlast bira barabe, prevarante in zločince, je suđeno da nestane.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije

Pedantno to rade Amerikanci……Donesu malo sveže naštampanih dolara, podplate izdajničke državne vođe i političare, i mogu da nam rade šta hoče. Zna Amerikanac dobro, da pare na balkanu otvaraju sva vrata.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

Što se tiče Balkana to što pišeš i nije baš tako. Na zapadu kojem Balkan navodno teži podmićivanje političara je pono više ozakonjeno nego na nazadnome Balkanu.
U SAD kongresu i EU parlamentu postoji razvijena industrija podmićivanja koja se otmjeno naziva lobiranje. Lobisti izdaju račun za lobiranje i uredno na prihod plate porez.
A što se tiče samog novca, vole ga svi, a dok novca nije bilo usluge dva najstarija zanata na svijtu su plaćane u naturi.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Istina Spacevoodoo!

Miki
Gost
Miki
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

Balkancima su uvek sve drugi krivi. Amerikanci, EU, žabe i skakavci…

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

naš dopisnik iz praga veli da je riječ o agentu udb-e

Ico
Gost
Ico
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Kolega Sova ( vladimir šeks ) ?!?

mmne
Gost
mmne
1 godina prije
Reply to  Zvrk

ne brate …nkvd!!

Dotepenec
Gost
Dotepenec
1 godina prije

Ameri takve najviše vole. Rehabilitirane na demokraciju.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije

Makedonija je tipičan primjer briselske in vašingtonske politike po principu razbij, razkomadaj i opljačkaj. To su uradili sa celom Jugom.

Micika
Gost
Micika
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

A Neki jedva docekalI priliku za razaranje I sirenje granica…. . …

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije
Reply to  Micika

Ili stvaranje novih banana država…

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

Niti je Balkan tipičan niti je Makedonija tipična. U cijelom svijetu se primjenjuje isti obrazac sa varijacijama. U Rusiji postoji Navalni, u Venezueli Guaido, tako Makedonija ima Zaeva. Uspjeh dovođenja na vlast izdajnika, osim onih koji primjenjuju taj obrazac, ovisi i o građanima pojedine države koji dovođenje na vlast izdajnika dopuste ili nedopuste.

Bezuhov
Gost
Bezuhov
1 godina prije

Samo tuzna prica o malignom uticaju velikih sila na politicku kartografiju. Male drzave za svoj opstanak moraju imati blagoslov i konsenzus velikih.Nevolja Makedonije je sto se nalazi na koridoru 10 na kojem se prelamaju interesi istoka i zapada, da je rubno podrucje juznog krila NATO pakta i isto tako rubno podrucje euroatlantskih integracija i nadolazecih euroazijskih. Sve ovo sto je po narudzbi odradio SDSM i njihov do srzi korumpiran premijer, je u suprotnosti sa medjunarodnim pravom, protivustavno , nelegitimno i nelegalno, isto kao i vlast koja je to ucinila.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Zaev kriminalac? Soros upleten? ‘Ajde!
Da mi niste rekli, …😃

Micika
Gost
Micika
1 godina prije

Jedna doma ca tema…
I
Odmah maske padaju….
🙂

eks
Gost
eks
1 godina prije

Amerikenjci ne mogu naći nikoga normalnog i “čistog” za svoje marionete. To prihvataju samo kriminalci, ili narkomani .

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  eks

Zavisnici ili ti ovisnici…u pravom smislu reči, da

rusofil
Gost
rusofil
1 godina prije

Bio je super izborni spot u, tada još uvijek, Makedoniji, čini mi se baš od VMRO DPMNE: “Posle jeb*nja nema kajanja” Gledajući sa strane, bilo je tako očigledno šta se dešava, zašto, i kako će to završiti. Umjesto kajanja, uvijek slijedi negiranje. Lakše je se uvjeravati da je sad puno bolje nego priznati da si ispao papak. To je uhodani scenarij i nismo mi jedini koji se ponašamo po ustaljenom obrascu.
Zaev se pojavljuje sa “bombama” i svakodnevno objavljuje materijal koji nema šanse da sam pribavi. Nikome ne zvoni da neko stoji iza njega, ruši postojeću vlast i da nema šansi da je dobronamjerno. Makedonija će vjerojatno najgore proći od svih ali ima još dobrih kandidata.

Miki
Gost
Miki
1 godina prije

Delinkvencija je sasvim normalni pojav uz ljevičare!

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Da se bar mogu probuditi
u svijetu ljubavi
bez starih dugova i ovih nakaza
što su me stalno pratile
da te bar mogu poljubiti
bez loših sjećanja
na hladna proljeća
bez slike stradanja
što se baš na nas zalijepe

Jer moj je život
igra bez granica
umorna priča, trganje stranica
na kojim ništa ne piše

Jer moj je život
vječito padanje
kad zbrojim poraze
ništa ne ostane
samo još vučem navike
i sve na tome ostane

Da te bar mogu probuditi
kavu ti skuhati u krevet donijeti
pa te poljubiti
al toga nema i ne postoji

Da se bar mogu zaljubiti
u malu seljanku na nekom proplanku
gore u svemiru
tako da dolje ne vidim…

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Lucija

Ljudi moji, Toše Proeski je mrtav već 13 godina !!
Kako leti vrijeme…jučer bi mu bio rođendan.
Btw, da budemo pošteni, Makedonci su, po mom mišljenju, najmanje krivi za raspad bivše države.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Lucija

Obrazlozi napisanu sanu1i2 od pametni akademika,i procitaj kraljevinu prije sto godina,jednadzba je rjesena.

puki
Gost
puki
1 godina prije

Nema veze, tko je korumpiran i kriminalac, ako služi cionističkoj dubokoj državi– onda je dobar… Pa isti takav je i Milo Đukanović, i Stipe Mesić, i Joe Biden i Klintonovi i Buševi… i Christine Lagarde (nova šefica ECB-a i bivša šefica MMF-a), i Mario Draghi (bivši šef ECB-.a) itd.. Sve kriminalci umješani u mutne poslove. Lagarde je bila pred sudom u Francuskoj, ali se izvukla… I svi ostali su se izvukli, odnosno uopće nisu ni optuživani…
Jednom treba shvatiti; nema veze ideologija, religija, nema veze “ljevičar”, “desničar” i slično.. Onaj tko služi gazdama iz duboke države je dobar, bez obzira, bio on najveći kriminalac ili diktator, ili zločinac, ili ubojica, bio on ljevičar, ili desničar, ili komunist, ili “demokršćanin”, ili islamist, ili bilo što drugo… Cijela kabala duboke države je zasnovana na kriminalu i zločinu, zapravo na iluminatima i sotonizmu… Ali i svi Zorani Zaevi i Đukaonovići i Stipe Mesići i Bideni i Klintonovi i ostali su kamilica u usporedbi sa njihovim šefovima, glavnim kumovima mafije: Sorosom, Rotšildom, Rokefelerom. itd…
I svaki diktator je gazdama dobar, dok igra onako kako gazde sviraju.. Tako im je bio dobar i diktator Sadam Husein, dok je 80-ih godina ratovao protiv Irana, međutim, kada se svojeglavi Sadam kasnije oteo kontroli i počeo talasati, i kada je upao i umjetnu šeičku državicu Kuvajt i prijetio da će osvojiti, također umjetnu cio-vehabijsku Saudijsku Arabiju i da bi mogao sjebatii golema naftna polja Rotšilda i Rockefellera, onda su gazde okrenule palac dolje i Sadam je morao biti zaustavljen– onda je pokrenut 1. zaljevski rat 1991., pa onda onaj drugi 2003. sa kojim je Sadam konačno svrgnut. U principu je i Hitler bio na neki način proizvod duboke države ( da me neki ne bi pogrešno razumjeli: time ne želim umanjivati njegovu odgovornost i odgovornost Njemačke), međutim, činjenice su da je ciokabala sufinancrala Hitlera, preko banke BIS i preko mnogih njemačkih koncerna i banaka, a većina njih je tada bila u većinskom, vlasništvu američkih koncerna (o tome su opširno pisali Adam Le Bor i Anthony Sutton) i činjenica je da je Hitler prvih godina rata neometano lakoćom i brzinom osvajao državu za državu…Dok nije ugrozio interese kabalista i ustvari tek pred kraj 2. sv. rata, 1944. SAD se aktivno uključio u rat protiv Hitlera, dok je prije toga glavni teret podnosio SSSR.. Međutim i taj napad Hitlera na SSSR, i to dosada nije pomno istraženo i postoji sumja, da su gazde iz Londona ustvari dali podršku Hitleru da krene na rat protiv SSSR-a, i da su mu bili obećali podršku u rušenju boljševizma. Jer, zašto bi se inače Hitler upustio u suludi, gotovo samoubilački pohod na SSSR, rat, koji nije imao izgleda na uspjeh, posebno u teškim vremenskim okolnostima, ruskih zima, koje su u tada znale trajati i po pola godine. Bilo kako bilo; na koncu su SSSR(Rusija) i Njemačka daleko najviše najebale, najviše porušene i imale daleko najviše žrtava.. Iako je SSSR bio pobjednik.. Dok su Britanija i Francuska prošle gotovo neokrznute, a na teritoriju SAD-a uopće nije ni bilo rata… Pa sada neka netko kaže da je to bilo slučajno..

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  puki

@puki _Informativno (+)

Jure
Gost
Jure
1 godina prije
Reply to  puki

Da … to ni meni nikada neće biti jasno. Kako su uspjeli Hitlera nahuškati da krene na SSSR ? Tim više što su imali pakt o nenapadanju (Ribbentrop-Molotov). Zar je moguće da je bio toliko glup ?

Slovenac
Gost
Slovenac
1 godina prije

Moze i u nato ali niko vas nece branit to su bajke za djecu evropa nije interesantna usa ako dodje do rata ovi amerikanci bi podrzali svaki rat samo da se jebe eu

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
1 godina prije

Pa zašto ste mi izbrisali komentar?

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Cudno,niko nece u staru zajednicu.Kad te neko jednom izda i prevari,tose ne zaboravlja.Zajednica skupa davala za obranu ono 75%drustvenog dohotka,onda neki stave sape i govore ovo je Nase.Cudno da svi bjeze u NATO,niko nece nazad u vojnu zajednicu.

rusofil
Gost
rusofil
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Čudno je samo čudacima. Šta bi rekao da neko ukućana uzme “svoj dio” iliti stavi šape i kaže ovo je moje i sad idem? Zna se kako se razvrgava zajednica kod normalnih ljudi a isto je i sa nenormalnima. Kako si došao do zaključka da bilo ko bježi u NATO, i od koga kao bježi? Gledajući ulaske više mi izgleda kao utjerivanje u NATO i to od jako uskog kruga iz vlasti, sumnjivog dolaska na taj položaj, u potpunoj odsutnosti glavnih principa koje NATO sam postavio.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  rusofil

Brat uzme uvjek svoj dijo ,kad nemoze sa bratom.Prosla su vrimena laganja,Cesi i Slovaci su isto bili braca.A ustav 1974g je to definiro.Nemozes te se oprat iduci petsto godina,kao sto se slave datumi pobjede na Turcima.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Slavonac
Jao, muka mi je i pitati… Otkuda vam tih 75%?
Savezni porez je bio 2%.
Kad bolje razmislim problem i jest bio malo ulaganja u vojsku 80-tih.
I to ne samo u tehniku.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Lucija

Malo se raspitaj,pa onda piskaraj.Samo dve milijarde dolara za udbu i Kos ,da proganjaju i ubijaju ,koje protiv partije.

Frederik Repon
Gost
Frederik Repon
10 mjeseci prije

Zovem se Frederik Repon, živim u Finskoj. Pre nedelju dana kupio sam novi Rolls-Royce, tri meseca od kada sam se pridružio tajnoj narudžbi i jedva sam imao dovoljno da nahranim porodicu. Reći ću ti nešto o sebi. Tako bih opisao, nisam išao na fakultet. Nakon što sam završio školu, otišao sam raditi na benzinskoj pumpi. Kada sam bio mlad, moja plata je bila dovoljna za mene. Ali kada sam se udala, moja ćerka se rodila, počela sam da ulazim u ozbiljne finansijske probleme i stalni dug. Jedno poslijepodne, novi Lamborghini se dovezao do benzinske pumpe. Mladić je izašao iz auta, izgledao je kao da ima oko 28 do 30 godina. Uvijek sam bio zapanjen kako mladi ljudi mogu dobiti toliko novca. Tiho sam rekao, šta treba da uradiš da bi vozio takav auto? Ali, čuo me je i smejao se, i povezao me je sa slobodnim masonima, i danas postajem bogat poznat, ako ste i vi zainteresovani šta Sapp +31687718900 također možete poslati poruku direktno na zvaničnu stranicu na Instagramu (@Freemasonry001)

POVEZANE VIJESTI

Izbornik