Zaev je korumpirani kriminalac, ali dokazi stižu kasno jer Makedonija ulazi u NATO

Zoran Zaev
137 komentara

Parlament Sjeverne Makedonije, kako je sada službeno ime bivše jugoslavenske republike, ratificirat će protokol o pristupanju NATO paktu 11. veljače, dan prije njegovog raspuštanja zbog prijevremenih izbora 12. travnja. Ali ovih dana se nadvila oluja  na bivšeg socijaldemokratskog premijera Zorana Zaeva, koji je podnio ostavku na dužnost  3. siječnja. Prema službenoj pripovijesti, odluka Zaeva dolazi zbog odbijanja EU da odredi datum za početak  pregovora ss Sjevernom  Makedonijom o pristupanju Europskoj uniji.

Ipak, iza ostavke Zorana Zaeva može biti puno veći skandal od zastoja u procesu pridruživanja toliko „željenoj“ EU.

Talijanski list La Verita, koji prati put bivšeg makedonskog premijera, piše da kako je “pregledano stotine dokumenata, provjerena je istinitost činjenica i osigurana maksimalna sigurnost izvora”, te najavljuje objavljivanje dijelova “dokumenata makedonskog tužiteljstva s dokazima da je Zaev počinio zločine korupcija i aktivnosti povezane s kupnjom glasova“.

Prema listu, kojeg citira makedonska Republika, bivši socijaldemokratski  premijer i gradonačelnik grada Strumice bio je uključen u “mrežu kupovanja i prodaje glasova, a najbliži suradnik mu je bio njegov brat Vice Zaev“.

Makedonski tužitelj je navodno presreo komunikaciju Zaeva i znao je za njegove kriminalne radnje, ali nije pokrenuo nikakav postupak protiv osumnjičenih. S ove točke gledišta, međutim, mogu se dogoditi daljnja pojašnjenja.

Naime, postoji video u kojem se bivši premijer sam pohvalio da ga je “sponzorirala” Europska unija. Kao premijer je imao izvrsne odnose s Federicom Mogherini, visokom predstavnicom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, koja je tu dužnost obavljala od 1. studenog 2014. do 30. studenog 2019. godine.

I naravno, kakav bi to bio posao i tako brzo rušenje bivšeg premijera Gruevskog i njegove vlade u kojoj je bila najveća stranka makedonskih Albanaca i njihov vođa Ali Ahmeti, da nije bilo međunarodne kriminalne organizacije Otvoreno društvo Georga Sorosa. Naime, uz Zorana Zeva je kao sjenka u cijelom procesu bila Radmila Šekerinska, koja je kao djevojka karijeru počela graditi u makedonskom ogranku Otvorenog društva, da bi u vladi Zaeva bila ministrica obrane. Siva eminencija makedonske politike, Radmila Šekerinska, uspješno je odradila domaću zadaću i sada joj Zaev očito više nije potreban.

Ministar vanjskih poslova Makedonije Dimitrov, George Soros, Radmila Sekerinska i Alexander Soros

FOTO: Ministar vanjskih poslova Makedonije Dimitrov, George Soros, Radmila Šekerinska i Alexander Soros u Münchenu 2018.

Tko je Zaev, glavni „junak“ sporazuma s Grčkom

Zaev je lider Socijaldemokratske stranke Makedonije i bio je akter povijesne izdaje za mnoge Makedonce i sporazuma s Grčkom o novom imenu bivše jugoslavenske zemlje, što je zemlji osiguralo rekordan ulazak u NATO. Najavio je prijevremene izbore u listopadu 2019., nakon što je Europsko vijeće odgodilo početak pregovora o pristupanju EU za Sjevernu Makedoniju i Albaniju.

Ali tko je Zoran Zaev? Član Stranke Socijaldemokratske unije Makedonije od 1996., između 2003. i 2005. bio je zastupnik u parlamentu Makedonije. 2006. godine izabran je za potpredsjednika Središnjeg odbora Socijaldemokratske stranke, a 2008. godine postaje privremeni predsjednik stranke, a od 2013. godine njezin nesporni vođa.

Zaev je 2005. postao gradonačelnik grada Strumice, ali prava prekretnica dogodila se u veljači 2015., kada je pokrenuo projekt “Istina o Makedoniji” i objavio neke tajno snimljene razgovore koji su bili udarac za vladu koju je vodio, uvjetno rečeno, „proruski“ premijer Nikola Gruevski.

Zaev i Šekerinska 17. svibnja 2015. okupljaju velike antivladine demonstracije na kojima je u glavnom gradu Skoplju sudjelovalo više od 100 000 ljudi. Potom pokreću pravu “Obojenu revoluciju”, koju je, među ostalima, financiralo Otvoreno društvo.

Cilj je bio odvojiti Makedoniju od Moskve i proširiti sferu utjecaja EU, a time i NATO pakta na Balkanu. Ne iznenađuje da je Soros osobno na stranicama The New York Timesa  kasnije proslavio „povijesni sporazum“ s Grčkom i promjenu imena, kojeg mnogi Makedonci smatraju povijesnom izdajom, baš kao i Grci. Ali koga briga za to. Sporazum je potpisan, Makedonija je sada Sjeverna Makedonija i ulazi u NATO, od čega Makedonci neće imati nikakve koristi, a EU će vidjeti u „doglednoj budućnosti“. Komplimenti Šekerinskoj, koja je uspjela prevariti cijeli narod i još dalje biti osoba koja vedri i oblači makedonskom politikom, bez obzira na to što su njene kvalifikacije i sposobnosti vrlo upitne i što samo provodi naredbe iz Bruxellesa koje dobiva preko Otvorenog društva.

Makedonska “Šarena revolucija”

Kako smo izvještavali na ovo portalu , 27. veljače 2012. godine Otvoreno društvo Georgea Sorosa sklopilo je sporazum s vladom Sjedinjenih Država o iznosu većem od 2,5 milijuna dolara za provedbu „Projekta civilnog društva u Makedoniji“ i „demokratizaciju“ malog balkanskog naroda kroz niz makedonskih nevladinih organizacija i udruga. U 2014. godini ugovor je proširen na četiri druge civilne organizacije, sve povezane s Otvorenim društvom, koje su financirane s ukupnim ulaganjem od 5 milijuna dolara koje je dao USAID i 500 000 dolara od same Zaklade Soros.

U izvješću koje su pripremili neki makedonski novinari objašnjava se kako su organizacije koje su dobile milijune dolara od američke vlade i kroz Otvoreno društvo uspjele svrgnuti bivšeg premijera Gruevskog, ali i odgađati izbore sve dok nisu bili sigurni da će SDSM imati podršku albanskih stranka, koje su ranije uspješno surađivale sa svrgnutim premijerom i strankom VMRO-DPMNE

Bivši premijer je bio žrtva Obojene revolucije koja je Makedoniju potresala 2015. i 2016. Sada ispada da je Nikola Gruevski bio u pravu kada je govorio o korupciji i kupovini glasova, da Zorana Zaeva financiraju „sumnjivi centri moći“, ali su se Europska unija, tadašnja administracija Baracka Obame i moćnici poput američkog “filantropa” usredotočili na „pogrešnog konja“. Pogrešnog u smislu da je Zoran Zaev kriminalac i političar koji je ogrezao u rijetko viđenoj korupciji , ali to njima očito nije smetalo.

I sada, kada se ljudi sjete da su sa Šekerinskom kampirali ispred zgrade Sobranja u Skoplju i da su ustali upravo protiv korupcije i za bolje sutra, što je značilo što brži ulazak u EU, ne toliko u NATO, kako se osjećaju? Glupo i prevareno, vjerojatno. Međutim, koga to uopće zanima? Sjeverna Makedonija će ratificirati protokol o pristupanju NATO paktu 11. veljače, što je bio glavni cilj sponzora Zaeva i Radmile Šekerinske, koja je, što je očekivano, za makedonsko pravosuđe nedodirljiva.

Republika

Istina o MakedonijiMakedonska "Šarena revolucija"Otvoreno društvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
137 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mlata
4 godine prije

Ima takvih, pošto poto žele postati državotvoran narod al ne ide jbg. U Jugi živeli ko bubreg u loju, stvari dolaze na naplatu

Moreno
4 godine prije

Makedonci su sami pali i sami se razbili ka i svi ostali narodi bivše države.

Suze Roni
4 godine prije

Makedoncima je puno teze nego drugima jer im za vratom visi albanska manjina.

nije bitno tko
4 godine prije

Narodu, koji sebi na vlast bira barabe, prevarante in zločince, je suđeno da nestane.

nije bitno tko
4 godine prije

Pedantno to rade Amerikanci……Donesu malo sveže naštampanih dolara, podplate izdajničke državne vođe i političare, i mogu da nam rade šta hoče. Zna Amerikanac dobro, da pare na balkanu otvaraju sva vrata.

Zvrk
4 godine prije

naš dopisnik iz praga veli da je riječ o agentu udb-e

Dotepenec
4 godine prije

Ameri takve najviše vole. Rehabilitirane na demokraciju.

nije bitno tko
4 godine prije

Makedonija je tipičan primjer briselske in vašingtonske politike po principu razbij, razkomadaj i opljačkaj. To su uradili sa celom Jugom.

Bezuhov
4 godine prije

Samo tuzna prica o malignom uticaju velikih sila na politicku kartografiju. Male drzave za svoj opstanak moraju imati blagoslov i konsenzus velikih.Nevolja Makedonije je sto se nalazi na koridoru 10 na kojem se prelamaju interesi istoka i zapada, da je rubno podrucje juznog krila NATO pakta i isto tako rubno podrucje euroatlantskih integracija i nadolazecih euroazijskih. Sve ovo sto je po narudzbi odradio SDSM i njihov do srzi korumpiran premijer, je u suprotnosti sa medjunarodnim pravom, protivustavno , nelegitimno i nelegalno, isto kao i vlast koja je to ucinila.

Lucija
4 godine prije

Zaev kriminalac? Soros upleten? ‘Ajde!
Da mi niste rekli, …😃

Micika
4 godine prije

Jedna doma ca tema…
I
Odmah maske padaju….
🙂

eks
4 godine prije

Amerikenjci ne mogu naći nikoga normalnog i “čistog” za svoje marionete. To prihvataju samo kriminalci, ili narkomani .

rusofil
4 godine prije

Bio je super izborni spot u, tada još uvijek, Makedoniji, čini mi se baš od VMRO DPMNE: “Posle jeb*nja nema kajanja” Gledajući sa strane, bilo je tako očigledno šta se dešava, zašto, i kako će to završiti. Umjesto kajanja, uvijek slijedi negiranje. Lakše je se uvjeravati da je sad puno bolje nego priznati da si ispao papak. To je uhodani scenarij i nismo mi jedini koji se ponašamo po ustaljenom obrascu.
Zaev se pojavljuje sa “bombama” i svakodnevno objavljuje materijal koji nema šanse da sam pribavi. Nikome ne zvoni da neko stoji iza njega, ruši postojeću vlast i da nema šansi da je dobronamjerno. Makedonija će vjerojatno najgore proći od svih ali ima još dobrih kandidata.

Miki
4 godine prije

Delinkvencija je sasvim normalni pojav uz ljevičare!

Lucija
4 godine prije

Da se bar mogu probuditi
u svijetu ljubavi
bez starih dugova i ovih nakaza
što su me stalno pratile
da te bar mogu poljubiti
bez loših sjećanja
na hladna proljeća
bez slike stradanja
što se baš na nas zalijepe

Jer moj je život
igra bez granica
umorna priča, trganje stranica
na kojim ništa ne piše

Jer moj je život
vječito padanje
kad zbrojim poraze
ništa ne ostane
samo još vučem navike
i sve na tome ostane

Da te bar mogu probuditi
kavu ti skuhati u krevet donijeti
pa te poljubiti
al toga nema i ne postoji

Da se bar mogu zaljubiti
u malu seljanku na nekom proplanku
gore u svemiru
tako da dolje ne vidim…

puki
4 godine prije

Nema veze, tko je korumpiran i kriminalac, ako služi cionističkoj dubokoj državi– onda je dobar… Pa isti takav je i Milo Đukanović, i Stipe Mesić, i Joe Biden i Klintonovi i Buševi… i Christine Lagarde (nova šefica ECB-a i bivša šefica MMF-a), i Mario Draghi (bivši šef ECB-.a) itd.. Sve kriminalci umješani u mutne poslove. Lagarde je bila pred sudom u Francuskoj, ali se izvukla… I svi ostali su se izvukli, odnosno uopće nisu ni optuživani… Jednom treba shvatiti; nema veze ideologija, religija, nema veze “ljevičar”, “desničar” i slično.. Onaj tko služi gazdama iz duboke države je dobar, bez obzira, bio on najveći kriminalac ili diktator, ili zločinac, ili ubojica, bio on ljevičar, ili desničar, ili komunist, ili “demokršćanin”, ili islamist, ili bilo što drugo… Cijela kabala duboke države je zasnovana na kriminalu i zločinu, zapravo na iluminatima i sotonizmu… Ali i svi Zorani Zaevi i Đukaonovići i Stipe Mesići… Čitaj više »

Slovenac
4 godine prije

Moze i u nato ali niko vas nece branit to su bajke za djecu evropa nije interesantna usa ako dodje do rata ovi amerikanci bi podrzali svaki rat samo da se jebe eu

Dopizdilomi
4 godine prije

Pa zašto ste mi izbrisali komentar?

Slavonac
4 godine prije

Cudno,niko nece u staru zajednicu.Kad te neko jednom izda i prevari,tose ne zaboravlja.Zajednica skupa davala za obranu ono 75%drustvenog dohotka,onda neki stave sape i govore ovo je Nase.Cudno da svi bjeze u NATO,niko nece nazad u vojnu zajednicu.

Frederik Repon
4 godine prije

Zovem se Frederik Repon, živim u Finskoj. Pre nedelju dana kupio sam novi Rolls-Royce, tri meseca od kada sam se pridružio tajnoj narudžbi i jedva sam imao dovoljno da nahranim porodicu. Reći ću ti nešto o sebi. Tako bih opisao, nisam išao na fakultet. Nakon što sam završio školu, otišao sam raditi na benzinskoj pumpi. Kada sam bio mlad, moja plata je bila dovoljna za mene. Ali kada sam se udala, moja ćerka se rodila, počela sam da ulazim u ozbiljne finansijske probleme i stalni dug. Jedno poslijepodne, novi Lamborghini se dovezao do benzinske pumpe. Mladić je izašao iz auta, izgledao je kao da ima oko 28 do 30 godina. Uvijek sam bio zapanjen kako mladi ljudi mogu dobiti toliko novca. Tiho sam rekao, šta treba da uradiš da bi vozio takav auto? Ali, čuo me je i smejao se, i povezao me je sa slobodnim masonima, i danas postajem… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI