Soros Zakladi Otvoreno društvo donirao 18 milijardi dolara

George Soros
22 komentara

Američki milijarder i burzovni špekulant George Soros je donirao više od 18 milijardi dolara na Zakladi Otvoreno društvo, prenosi The Wall Street Journal.

The Wall Street Journal navodi kako Otvoreno društvo sada raspolaže većinskim bogatstvom 87-godišnjeg milijardera i vjerojatno će postati druga po veličini ”filantropska” organizacija u Sjedinjenim Američkim Državama.

Poznato je da Zaklada Otvoreno društvo posluje kroz mrežu od više desetaka organizacija u različitim zemljama, uključujući program pomoći za izbjeglice, a američki list piše ”kako se kroz Sorosevu zakladu financiraju brojni liberalni i demokratski pokreti u Sjedinjenim Američkim Državama i svijetu koji djeluju kao gromobran protiv rastućeg konzervativizma”.

Navodi se i da Soros ne planira sudjelovati u trgovinskim poslovima s novcem koji je sada u vlasništvu Otvorenog društva.

Otvoreno društvozaklada otvoreno društvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antonio
6 godine prije

Silan novac. Za silne organizacije koje ce harati svetom.
Silne lidere i nacije koje ne trpe liberalizam -pazite se!
I mi obicni ljudi treba da budemo budniji.
Steta. A moze taj novac istinski da pomogne za bilji svet

tuf
6 godine prije

Dobro vrijeme da se Otvoreno drustvo proglasi teroristickom mrezom, blokiraju im se racuni i zaplijene sredstva. Da je Trump malo pametniji pokrenuo bi tu inicijativu.

Bobi
6 godine prije

Spaliti do temelja organizaciju pa sagraditi nesto normalno i nema probl. ?

1.komentar
6 godine prije

Ne znam kakvo je stanje u Hrvatskoj i Bosni.Ali ovde u Srbiji godisnje nekoliko NVO(pro zapadnih) dobija milione dolara.Kad se sve sabere, cifra je na godisnjem nivou, oko 20-30 miliona dolara.A zanimljivo je to da su im izmedju ostalih i zapadne vlade donatori.
Svakodnevno su u medijima, za sve su kompetentni.Zapravo oni uglavnom i kreiraju javno mnjenje u zemlji.Npr, 80% stanovnistva misli da Rusi imaju tajnu bazu u Nisu…

čiča Toma
6 godine prije

ima Đole nove ideje i projekte.

Zvrk
6 godine prije

Zapravo ga je donirao sam sebi.

Krešo
6 godine prije

Franjo Tudjman medju prvima je u Europi nakon pada komunizma , prozvao Sorosevo Otvoreno društvo kao prijetnju suverenosti svih drzava pogotovo u istočnoj Europi, ima citata i izjava na tu temu na netu….. Naravno Sorosevci su nakon toga svi ko jedan iz različitih udruga, stranaka, novina, graknuli na njega…Trebalo je opravdati donacije iz New Yorka…. Nakon toga velike “demokrate” iz EU zaobilaze Tudjmana ali pozvan je u predsjednički posjet u Moskvi gdje je odlikovan

Ivo
6 godine prije

gmaz je još u ovoj dimenziji? Ko zna koliko sirotinje su poubijali do sada da bi mu redovno mjenjali organe…strahota kako je đubre još živo, tj. kreće se.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Znači, umire!

mmne
6 godine prije

on poklonio?!….pre cemo svi u crnu kosmicku rupu!!!

Nostradurus
6 godine prije

Da li se to može smatrati ulaganjem u vlastiti posao? Bacanje malog mamca radi izvlačenja velikog ulova?

neki tamo
6 godine prije

društvo je toliko otvoreno da će ga dotući propuh.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI