‘Specijalne službe’ kontrolišu zapadne medije

Dmitry Peskov
11 komentara

SAD i njihovi saveznici mobilizirali su svoje medije za rat s Rusijom i djeluju pod de fakto vojnom cenzurom, izjavio je u srijedu portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Postoji mnogo ozbiljnih medija [na Zapadu], mnogo talentovanih novinara, pametnih, profesionalnih, ali sada, otkako su pokrenuli ovaj rat protiv nas, apsolutno žive u stanju vojne cenzure“, rekao je Peskov .

Portparol predsjednika Vladimira Putina bio je dio panel diskusije pod nazivom “Elementi socijalnog inženjeringa” na forumu mladih u Solnečnogorsku, gradu oko 45 kilometara sjeverozapadno od Moskve.

Prema rečima Peskova, zapadne kuće „dobijaju uputstva i uputstva od svojih specijalnih službi, dobijaju curenje informacija – koje su uglavnom, vrlo često, posebno i profesionalno pripremljene laži – i to rade danonoćno”.

Najutjecajniji mediji u svijetu su “nažalost anglosaksonski mediji, američki i britanski”, rekao je Peskov. Rusija je krenula da se takmiči s njima “veoma oprezno, ali prilično uspješno”, dodao je.

Peskov je nešto slično rekao u maju, rekavši za TV stanicu bosanskih Srba da je Zapad “odmah postao histeričan” i da je umanjio svoju zvaničnu posvećenost slobodi govora kada je Rusija pokušala da se takmiči sa njihovim medijskim monopolom.

“Odmah su skinuli sve maske i pokazali da tamo nema slobode štampe”, rekao je tada za ATV . “Onog trenutka kada im je bilo koji medij postao ‘neugodan’, u trenutku kada su počeli iznositi gledišta različita od njihovog mainstreama, bili su zabranjeni.”

On je također napomenuo da Kremlj odbija da daje intervjue bilo kojim zapadnim medijima od početka 2022. godine, smatrajući da je besmisleno dok ti mediji ne počnu pokazivati ​​”barem neki interes za istinu”.

EU i Kanada potpuno su zabranile sve ogranke RT-a i Sputnjika kao ‘propagandu Kremlja’ ubrzo nakon eskalacije sukoba u Ukrajini. Nekoliko platformi društvenih medija sa sjedištem u SAD-  u slijedilo ih je . Na prošlogodišnjem Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, tadašnja izvršna direktorica YouTubea Susan Wojcicki tvrdila je da se “informacije mogu koristiti oružjem”, pa je njena kompanija odlučila da produži zabranu EU na RT i Sputnjik na globalnom nivou, dok nastavlja sa radom u Rusiji kako bi Rusi mogli dobiti “nezavisne vijesti” sa Zapada.

Cenzurarusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
plemeniti
8 mjeseci prije

A rusi ne???
Ovaj portal je očigledan primjer…

vaš emmi
8 mjeseci prije

Da, Zapad (zasluženo i bespovratno) tone, nema mu spasa, na žalost i postjugoslovenskim prostorima, koji su se odavno pretvorili u konobare tom istom Zapadu. Zasluženo, ako nas pitate. RT možete normalno pratiti na SWENTR.SITE a u živo na linku, koji čete nači na sajtu. lp.

hiber
8 mjeseci prije

Veliki ruski proizvođač automobila AvtoVAZ udvostručio je svoju prodaju do sada ove godine, izvijestio je u srijedu poslovni dnevnik RBK pozivajući se na izvješće tvrtke.

Između siječnja i srpnja, AvtoVAZ je prodao 172.996 automobila svoje najprodavanije marke LADA, što je dvostruko više od prodane količine u istom razdoblju 2022., piše RBK.

vaš emmi
8 mjeseci prije

…I da! Zapadne tajne službe več duuugo dugggo pišu naredbe zapadnim “novinarima” naročito onima, koji rade u “najuglednjim” medijima (za njemačke je domači zadatak napravio Udo Ulfkotte, ali i debelo platio) itekako, uz malu pomoč domačih službica,zlovenskih, tuđmanijskih i, servijskih, bosanskih (hej da li je neko primjetio, da BNTV svakoga dana u svakom pogledu mitraljira svoje gledaoce sa “Glasom Amerike”)…itd. Pitajte se, koji su ti ljudi u največim post-Yu medijima, koji taako dobro surađuju sa tim službicama. Pratite i tragove novca, jer neki od njih su dobro plačeni, naravno to nije lako ali sigurno če se nešto pronači, nisu “novinarske” plače baš taako visoke, da bi si “novinari” mogli tek tako priuštiti skupa kolica, stanove, kuče..puf, pa i koja manja jedrilica bi mogla stati u tu matematiku. lp.

Max
8 mjeseci prije

Njihovi mediji (zapadni) v24 sata dnevno vode rat protiv ljudskog roda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI