Stigla naredba za uništenje Bosne i Hercegovine – Šeranić, Čerkez i ostali poslušnici kreću s propagandom

Fadil Novalić
220 komentara

Signal iz trule i dekadentne zapadne Europe je stigao u Bosnu i Hercegovinu. Zemlja u kojoj cijepljenje još nije započelo i gdje narod skoro pa živi normalno, smeta zapadnim organizatorima PlanDemije.

Po takvima, balkanska “vukojebina” ne smije postati uzor drugim zemljama koje raznim nametnutim mjerama tlače građane gazeći mnoga ljudska prava. Zapadni faktor je odavno u BiH poredao karijerne pajace, odlične prodavače narodnog blaga i ponosa.

Alen Šeranić, engleski đak i Goran Čerkez, bivši voditelj projekta Svjetske banke, laktaju se doći do riječi i što više ocrniti sasvim solidno stanje u BiH. Kao da uživaju zaključavati zemlju i mučiti napaćene narode BiH. Nagrade naravno stižu. Mainstream mediji ih hvale i nagrađuju raznim titulama, kao i našu Alemku Markotić. Potpis odavno poznat jer stiže iz istog izvora.

Fadilu Novaliću, predsjedniku Vlade Federacije BiH su orasi tj. maline već u džepu, tako da jadan mora činiti što mu se kaže. A i čini. Upravo je oformio tim za pregovore s proizvođačima cjepiva. Dok oni kupe cjepiva protiv ovog virusa, Bosnu i Hecegovinu će proći bar 10 sojeva koji izazivaju klasične prehlade. Znaju stranci kako se uzima pinka na “šećernu vodicu”, a domaćih političkih preprodavača ne nedostaje.

BiH stožeri tj. štabovi haraju napaćenom Federacijom BiH i Republikom Srpskom. Već se najavljuju nova zaključavanja, stroži policijski sat, a uskoro i zatvaranje agoniziranih poduzeća. Ne bi se politički i stručni pajaci toga ni sjetili da im netko nije javio ili bolje rečeno naredio i usput upozorio što će se dogoditi u slučaju neposlušnosti.

Džaba im univerzitetske diplome iz Banja Luke i Sarajeva, kada ne znaju, a možda i ne žele, zbrojiti dva i dva. Do 2020. godine, virusu gripe je trebalo i do 6 mjeseci da stigne u Europu koja je unaprijed spremala cjepiva za nemoćne i imuno ugrožene. Danas u 2021. godini, virus korona se teleportira u jednom danu i zarazi sve zemlje odjednom. Bez izuzetka. Engleski soj virusa za jedan dan stiže u BiH, Hrvatsku i Njemačku.

Nećete vjerovati, o virusu kojeg do sada nitko nije izolirao, niti vidio, bosansko-hercegovački stručnjaci sve znaju. Tko ga je dovukao do Balkana, kada i iz koje zemlje. Za balkanske “stručnjake” i ljubitelje objektiva tajni nema. Sve znaju. Točno ime osobe i momenat kada je zaraženi kročio na balkansko tlo, pazite sada, s negativnim PCR testom. Test je bio negativan, ali stručnjaci odokativno znaju da je bio pozitivan. Što reći nego lud, zbunjen, nenormalan.

Postoji još jedan vrlo bitan razlog zašto žele uništiti Bosnu i Hercegovinu, zemlju koja ima vrlo nisku zaduženost i najniže poreze u odnosu na zapadne zemlje koje su uzimale kredite šakom i kapom. Prostora za kredite još ima, samo što se nešto za novac mora učiniti. Slično odnosu prostitutke i konzumenta. Prvo pare, a onda seks. Kao u ratu, svodnici će primati pare, a narod će se nuditi, trpjeti i šutjeti.

Šeraniću, Čerkezu i Novaliću ni vas nećemo zaboraviti kada dođe vrijeme svođenja računa. Postoji šansa da će vlast na sljedećim izborima dobiti neki ljudi koji će vas istražiti i staviti pred lice pravde.

Alen ŠeranićBiHCjepivaFadil NovalićfbihGoran Čerkez
Pretplatiti se
Obavijesti o
220 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Novi kolac
3 godine prije

Pa ovde ako ne uvedu lockdown past ce vlada.Vec je hajka zbog vakcina,sto i kako nema?Kaze neki kravatas neki dan,da zbog montirane afere respiratori(uvoznik Srebrena MALINA😄😄,da malina,bobicasto voce,firma se do plandemije time iskljucivo bavila) niko ne smije da se zeza sa vakcinama.U BiH,svakako je sve naopako na kvadrat,pa i ovo sa plandemijom je vec komedija,zato se ja uopste ne nerviram,cak naprotiv,postaje mi sve smijesnije.
Pripremam se marljivo,pa nisam 7 dana nista citao,pozdrav za probudjene logicare,ima li sta novo?

viktor
3 godine prije

Postoji sansa da na sledecim izborima dobiju vlast neki novi ljudi, koji se sve istraziti i staviti ih pred lice pravde. Uh, ne umri magare do zelene trave!

Mucke
3 godine prije

BiH je samo dokaz da je slaba vlast pozeljna i dobra za narod ,a takav se slucaj u Europi ne smije dozvoliti jer bi mogao postati zarazan.

MATIJA EMANOVIĆ
3 godine prije

HEBO LUD ZBUNJENOG, A NAROD, TKO PITA NAROD I ČINJENICE.

Cupo
3 godine prije

Tko ima imalo masla u glavi ovo je mogao da ocekuje. Neki dan papani iz vrha vlade ove drzave su imali sastanak s seronjama SZO i bilo je za očekivati da ce im narediti da počnu sa propagandom cijepljenja, jer tko je jedna BiH da prkosi EU i svijetu sa otvorenim granicama, restoranima,kaficima i normalnim zivotom dok su građani EU u zatvoru….nije BiH to radila ,niti radi sto im se prkosi i inati nego zato sto nemaju priljev novaca iz EU fondova pa su PRISILJENI ZIVJETI NORMALNO,da bi ubirali novac od firmi,kafica,restorana itd

The Who
3 godine prije

Imali su priliku nesto ucinit i nisu, sad im je kasno, nista vise nije isto kao prosle godine, mogu oni zakljucavati al od toga nema nista

piždro
3 godine prije

od svih neprijatelja domaći neprijatelj je najgori i najopasniji! tako je bilo i bit ce.. a gle kako se zove – čerkez…

3 godine prije zadnji put uredio piždro
... ....
3 godine prije

Kada se otvara lov, kada se preokreće ploča, ima li skorih naznaka.. Lijepo je vidjeti kako se osjećaju sigurni kao da im taj dan nikada neće doći.

3 godine prije zadnji put uredio ... ....
ledeno doba
3 godine prije

Kada je 1984/1985 Bob Geldof pokrenuo onu patetičnu akciju band aid i live aid, u kojoj su pop zvjezde, sve sami multimilijunaši pjevali za gladne u Etiopiji, da di se srce para– Zabranjeno Pušenje je tada napravilo parodiju na to i pjevali su pjesmu “Etopija”. Koja nikada nije snimljena na ploči i kazeti, već su je samo pojevali na koncertima..

Ovako je nekako išla: “…ne vjeruj prijatelju Geldofu Bobu, ne vjeruj prijatelju Džegeru Miku, oni su krivi što ti sreće nemaš…”

i pripjev je išao otprilike: “Ooo, aaaa,.. Etiopija… Etiopija u majke jedina…”

Sad bi mogli zapjevati: “… ne vjeruju prijatelju Gejtsu Bilu, ne vjeruj prijatelju Gebrasius Tedrosu, oni su krivi što ti iglu primit moraš…
“Ooo. aaa.. plandemija,… plandemija u majke jedina…

piždro
3 godine prije

Sad se javio i klaun Billove zdrastvene firme WHO za evropu kao neide kako su isplanirali.. : Službenik WHO-a: Pandemija će završiti početkom 2022. godine 5. ožujka 2021 Regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za Europu rekao je u nedjelju kako vjeruje da će izbijanje koronavirusa završiti početkom 2022. godine. Hans Kluge rekao je danskoj državnoj televiziji DR da će COVID-19 i dalje biti široko rasprostranjen 2021. godine, ali bit će upravljiviji nego 2020. godine. Kluge je rekao da su najgori scenariji sada gotovi i da ima više podataka o virusu nego 2020. kada se prvi put počeo širiti. Međutim, upozorio je da nitko ne može unaprijed znati budućnost pandemije COVID-19. “I dalje će postojati virus, ali mislim da neće biti potrebna nikakva ograničenja. To je optimistična izjava ”, rekao je. Kluge je rekao da su mutacije normalne i da se virus pokušava prilagoditi zaraženoj osobi, ali zabrinut je zbog… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio piždro
JumpingJackFlash
3 godine prije

Nilski konju
Zbog takvih planova je i izbio prošli rat.
Tebi izgleda nije dosta ratova…

Lepi Cane
3 godine prije

Gusle u ruke @Nil 1, nema laganja bez gusala 😉

Dinarosaurus
3 godine prije

“…Postoji još jedan vrlo bitan razlog zašto žele uništiti Bosnu i Hercegovinu, zemlju koja ima vrlo nisku zaduženost i najniže poreze u odnosu na zapadne zemlje koje su uzimale kredite šakom i kapom. Prostora za kredite još ima, samo što se nešto za novac mora učiniti…”
NEMA IZGOVORA OD DANAS:
SREDITI ONE KOJI SU NAM DOSTUPNI.

P.S. prepoznati će te ih na TVu.

Sebo
3 godine prije

Inače i u Australiji su 4 velika grada išla ponovo u lockdown (iako su oni još u ljetu) i iako je cijeli kontinent u izolaciji – kažu da je u sva 4 grada došlo do proboja britanskog soja. Kako? Pa zarazili su se radnici koji su radili u karantenskim hotelima. Stvarno ne znam ko više nasjeda na te laži

Dinarosaurus
3 godine prije

Maki (Objasnio kao da mi misli čita) Kako vrijeme prolazi sve je ociglednije o kakvoj se prevari radi u slucaju navodne p(l)andemije. Jasno je da je kriza vjestacki izazvana, planski upravljana, na simulatorima testirana. Bilo je potrebno urusiti ekonomiju, razbiti socijalne veze medju ljudima, unistiti i onako lose obrazovanje, povecati uticaj tehnologije na nase zivote, dodatno zaduziti drzave spekulativnim- izmisljenim novcem kojeg bankari stvaraju iz niceg, izvrsiti jedan globalni eksperiment i dresuru ljudi… Nisu mjere zbog virusa, nego virus zbog mjera. A moguce da je ovo uvertira za nesto sto gore sto dolazi… Krizi nema kraja dok se ne uvede Novi poredak ili kako Biblija kaze do Drugog Isusovog dolaska i kraja svijeta. Najmocnije oruzje globalista- satanista su mediji. Zivimo u medijskoj civilizaciji koja je preuzela na sebe ulogu zakonodavne, sudske i izvrsne vlasti. Mediji stvaraju virtuelnu “realnost”. ” Realnost” su medijski proizvodi. U rukama globalista su i MMF, Svjetska… Čitaj više »

Alen
3 godine prije

Ispade sad , paradoksalno , da je bosna jedina normalna zemlja u evropi 😂😂😂

Diego
3 godine prije

U julu 1995 sa Skupštinske govornice,pretio je da će ubijati 100 muslimana za 1 Srbina.Isti zlikovac i nenormalni degenerik postaje humanitarac i brine se zdravlje i živote ljudi.Zamislite samo,koliko planira sada da pobije ovim otrovom?

nessy
3 godine prije

Da izbori mogu nesto promjeniti, ne bi se ni odrzavali. Jedina stranka koja moze pomoci je ‘7.62 za napredak’.

Stara kuka
3 godine prije

E pa braćo Bosanci došao je i na vas red. Dobrodošli u Europu. Ni vi više nećete umirati samo i isključivo od “kovida19” kao do sada, nego ćete, kao sav normalan i civiliziran svijet rikavati od “neželjenih događaja sa smrtnim ishodom koji su tek vremenski povezani s primjenom cjepiva.”.

Tako je naime HALMED ocijenio (a Fukaragraf faktčekirao) 5 od 9 hrvatskih slučajeva smrti ubrzo nakon primanja cjepiva. Uz napomenu da “predmetni događaji nisu uzročno-posljedično povezani s cijepljenjem.”

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
pantagana
3 godine prije

Stigla naredba za uništenje Bosne i Hercegovine 
I sto ima lose u tome. Da je normalno, Bosna nikad nije trebala ni postojati ovakva kakva je. to nidje u svijetu nebi priznali granice turskog osvajanja osim na balkanu.
To tamo je jedina granica na svijetu od turskih osvajanja koja je ostala i priznata do danas.

To bi anglosaksonci ocistili i podijelili izmedju sebe jos prije 150 godina da se danas ni B od bosne nebi znalo.

Trt
3 godine prije

Jebo Balkan zapadnom faktoru majku.Da jebo.

Hattori Hanzo
3 godine prije

Bilo je pitanje vremena kada ce doći fax iz ambasade.
Cijene hrane u bosni su otisle u nebo,ljudi nemaju finacijske zalihe ni za jedan mjesec.Sad ce izdajnici opet uzeti na dug od MMF-a a za to ce sirotinja glumiti pokusne kunice za sumnjiva cjepiva protiv opasnog virusa koji izaziva prehladu.

Max
3 godine prije

Susjedi ne dajte se. Pokažite kakvi su Bosanci bilo koje nacije

Imenadimenom
3 godine prije

Nema nikakve sanse da itko od politicara kako lokalnih, tako i onih “visih” ikad odgovaraju za bilo kakav kriminal u BiH. Jednostavno je tako i mi sto zivimo tu to najbolje znamo nazalost… Oni koji su se mozda nekad i mogli pobuniti su otisli masovno u Njemacku,Irsku itd…

Ivo
3 godine prije

Fućkaj državu koja Bosne nema

Bosanac
3 godine prije

Stig’o ćumur a zima prošla.

Sony
3 godine prije

Molim uredništvo da mi objasni zbog čega mi nije pušten link o organskim portalima kojeg sam priložila na kraju komentara. Obzirom da se ovdje propuštaju objave koje nisu ni komentari, ni informacije, nego uvrede i provokacije, ne shvaćam koju prednost imaju takve objave ispred jednog sasvim neutralnog i bezopasnog članka. Ako dopuštate diskusije i na duhovne teme, onda je i link na tu temu za objavu.

LP – Sony

Sony
3 godine prije

Cijenjena redakcijo, zašto mi sad poslan komentar na ovom polju čeka provjeru, a nema nijedan priložen link? Isto vas molim, po drugi put, da mi objasnite zašto ste mi uklonili link a komentar objavili bez njega, također na ovom polju. Još nisam dobila objašnjenje nakon dva dana čekanja, a ne prije jedan dan kako piše iznad objavljenog komentara. Ako ste mi propustili komentar, zašto niste i link na tu temu? Tema nije za cenzuru, pa niti link. Želim razumjeti vaša mjerila i zbog toga molim za objašnjenje.

gigi pinna
3 godine prije

Pa što nisu BiH (uostalom kao i Hrvatsku, Srbiju… ) uništili srpska i hrvatska Udba, uz pomoć svojih šovinističkih korisnih idiota, još ’90-ih?

Muppet shou
3 godine prije

LJIGAVCI, MASONSKI ANALNI UVLAKACI. SKOLUJU SE VANI KOD SOTONE I NAZAD KUCI SIRE SMRAD. GONI NAZAD U ENGLESKU ZGADIJU.

habanero
2 godine prije

Hmm

Jery
2 godine prije

Dragi bosanci, srbi, bošnjaci-muslimani i hrvati, vrijeme je da odjebete tu šugavu EU. Nista dobro vam ti usljivi zapadnkaci nece dati! Odjebite tu bagru bjelosvjetsku i nađite kompromise medu sobom. Ne puštajte ji među sebe! To su obicni govnari! Upitajte one koji su radili za njihove kompanije kako su prosli! Toliko o tome što ji značite. Od Slovenije , dalje! Jedino sto znaju, njihove žene, da se napuše bosanskog kurca! A večina muskaraca je retardiranih i bez libida!

klara
2 godine prije

smeta im to u bosni, kad ti neko dodje i kroji šta češ ti u svojoj kuči, pa za u b i t i bez ikakvog predumišljaja,. bosanci odjebite ove zapadne z l o č i n c e, koje vam rade zlo zbog dobre situacije za vrijeme p l a n d e m i j e. neka čiste ispred svog praga, da ne bih drugi i ispred n j i h o v o g. odjebite svi

Pero Kotero
2 godine prije

Ajd’ budite normalni! BiH je YU u malom. Ako večina naroda želi bolje, onda tako treba i urediti ali kao Skandinavci i Česi i Slovaci a ne kao Balkanci. Samo za zelenim stolom, kompromisno, da svi dalje žive bolje i sretnije. Pa zar ništa niste naučili iz povijesti? Ovo status Q stanje ne paše samo onima koji žele zlo jer, pašu im napetosti za njihovo bogaćenje..

Martin
2 godine prije

Fino Svab-o nije napravio posao prije 80 godina i sad opet SVAB nastavlja

Josip
2 godine prije

NEDAJ SE BOSNO I HERCEGOVINO
OTJERAJTE TE SOTONE , NEMOJTE DOZVILITI DA VAM I TO PODVALE

Dragan
2 godine prije

Sve što mogu i moram napisati: Dragi narode u BiH!! Pecite ćevape i živite u miru!! Posebno pazite na: Djecu, Žene i Lepinje!! Za drugo Lako.. Svi mi gledamo na Bosnu bez
Pretenzija na zemljište. barem normalan Narod!! A ima nas PREVIŠE!! I opet nas ima Previše:)!! Kao Prvo Trebaš živjeti u Bosni!! Da bi mogao reći BILO ŠTO REĆI !! Ostali FUCK OFF!! Npr. Živim u Australiji i jako se brinem za Treću dozu Bosne??? BOOSTER-BOSNE Nikada neće Biti!!

Tadija
2 godine prije

Cekaj tovare dok trava narasre!!!!!!!

uber
2 godine prije

Reptilsko štakorski predatori zapadnih a vala i istočnih sila, potpiruju mržnju u malim državama širom sveta. Potplaćuju političke gmizavce da izvršavaju njihove sumanute ideje, dok u isto vreme truju medijski prostor kroz Agendu: Teorija dnevnog nereda u ulozi kreiranja javnog mnjenja. Perfidno podržavaju i sufinansiraju verski, etnički i teritorijalni fašizam kroz razgranate špijunske mreže i ucene političkih neistomišljenika. Ispostavjaju naredbe i očekuju bezpogovorno izvršavanje istih, pa makar izbio i rat. Njihove korporacije kidišu na Ex-Yu, u cilju eksploatacije ljudskih, rudnih i ekonomskih benefita. Međunarodne investicije koje traju do 10 godina, služe za iskorišćavanje resursa u enormnoj utaji poreza u matičnim zemljama. (gubitak i za matičnu zemlju i za novog domaćina). Samo pratimo tokove novca i vidimo ko je imao najviše koristi od Plandemonije. (nit veće krize, nit više milijardera). Jedan filantrop se perfidno nameće celom svetu kao spasilac celog čovečanstva! U Svetom Pismu, zove se Anti-Hrist, u Islamu verovatno Šejtan,… Čitaj više »

makks
2 godine prije

“Postoji šansa da će vlast na sljedećim izborima dobiti neki ljudi koji će vas istražiti i staviti pred lice pravde.” – Ako Bog da… ali, sve se bojim.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI