Što ako su “Žuti prsluci” američki instrument pritiska na Pariz i neovisnost Europe?

Ingrid Levavasseur - Žuti prsluci
70 komentara

Prije nekoliko dana sam smatrao nužnim pojasniti kojim je metodama globalistička elita desetljećima uspijevala prodrijeti u sve antiglobalističke pokrete, skupine i udruge civilnog društva, prevariti, podmititi, ucijeniti i za svoje ciljeve pridobiti vođe gotovo svih, ili barem najutjecajnijih društvenih organizacija i pokreta u zapadnom svijetu i šire. Opširnije pojašnjenje možete pročitati u analizi “Antiglobalistički pokret i jurišni odredi Black Bloc i Antifa su kupljeni novcem korporativnih elita”.

Iako je ovaj rijetki prijevod na hrvatski jezik eseja prof. Michela Chossudovskog osvježen zbog pokreta “Žutih prsluka” i ubačenih skupina koje izazivaju nasilnu reakciju policije, nije obrađena tema što ako je i sam vrh ovog pokreta isto tako potkupljen, otet, možda i stvoren za ostvarenje većeg geopolitičkog i geostrateškog cilja od poskupljenja goriva i povećanja poreza u Francuskoj? Ako je do sada uvijek tako bilo, a ispostavilo se da jest, tko tvrdi da i vodstvo “Žutih prsluka” nije dio ove vrlo lukave i nebrojeno puta korištene lukavštine?

Iako je bilo komentara da su se “Žuti prsluci” možda i počeli spontano okupljati, ali se kasnije prepoznao njihov potencijal i sada se koriste za veće uloge u globalnoj geopolitičkih šahovskoj ploči, možda simpatije prema pokretu nisu dopuštale da se logično i bez emocija pokuša zaključiti je li to zaista neovisan pokret ili bi utjecajniji igrači ipak mogli vući konce ovih prosvjeda.

Ruski stručnjak Nikolaj Starikov ne vjeruje u apsolutnu slobodu ovog pokreta, ili barem njegovog vodstva, a pojašnjava i zašto.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je prošlog tjedna rekao kako namjerava poduprijeti amandmane na direktivu o plinu Europske unije koja ometa izgradnju plinovoda Sjeverni tok 2. Kasnije je objavljeno da se Pariz dogovorio s Berlinom, ali su sve opcije još uvijek otvorene.

Zbog nesuglasica oko plinovoda je  Macron je čak odbio razgovarati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel na Sigurnosnoj konferenciji u Münchenu. Što je utjecalo na stav predsjednika Francuske i koje se posljedice mogu očekivati od svađe čelnika vodećih država Europske unije?

“Kakvo iznenađenje, ako se pomisli na bliskost Macrona i Merkel. Zapravo, pokret “Žutih prsluka” vrši pritisak na promjenu stava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o pitanju Sjevernog toka 2. Naglašavam da samo prihvaćanje činjenice da su “Žuti prsluci” američki instrument pritiska na francusku vladu daje uvid u tekuće procese”, tvrdi Nikolaj Starikov.

“Žuti prsluci” mogu misliti sve što žele. Znate za šalu “kako su se zečevi voljeli, ali su zapravo bili uzgajani”. Uz svo dužno poštovanje prema civilnom društvu, “Žutim prslucima” i njihovoj želji da poboljšaju Francusku, ovaj pokret nije stvoren da rješava građanske probleme, već kao instrument pritiska na Macrona. Francuski predsjednik je pod pritiskom da Washingtonu jamči da Europa ne krene prema neovisnosti. Da nema nikakve europske vojske, da ne bude govora o “Novoj Europi” i “Staroj Europi”, jer postoji samo jedna i jedinstvena proamerička Europe. A da bi ona bila takva mora se blokirati izgradnja Sjevernog toka 2″, piše ruski stručnjak.

Zašto je baš Macron odabran da to odradi? Zato što nije shvatio da je sav bijes u zemlji usmjeren na to da shvati i promijeni svoju politiku. Podsjetit ću još jednom da kada je Macron odletio na sastanak G20 u Argentini, tamo ga je dočekao i čovjek u žutom prsluku. Signal je poslan, a Macron je, kao što vidimo, sve shvatio.

“Općenito, stvaranje političkih alata je uobičajena praksa. U tom smislu, stvaranje “Žutih prsluka” nije ništa posebno. Izmišljeni su kako bi pobijedili i natjerali Macrona da shvati poruku onih koji stoje iza tog pokreta. Vlada Macrona je svjesna da, ako ispuni zahtjeve onih koji stoje iza tog pokreta, sa samim pripadnicima pokreta može činiti bilo što. Može ih kazniti, uhititi, pucati na njih gumenim mecima ili gušiti ih suzavcem, ništa strašno se neće dogoditi”, uvjeren je Starikov.

Ali kakve veze imaju Žuti prsluci i plinovod Sjeverni tok 2? Naizgled nikakve, ali nije baš tako. Na kraju je sve tako jednostavno, a razlog je novac, ali puno više novca od 5 milijardi koje su SAD potrošile za pripremu i provedbu Maidana.

“Amerikancima koji stoje iza “Žutih prsluka” važno je blokirati izgradnju Sjevernog toka 2. Ukrajina se nalazi između Rusije i Europe koja je uvoznik ruskog plina, zbog čega Kijev dobiva izdašne financijske injekcije u svoj proračun. Ako se tranzit ruskog plina zaustavi, a ugovor istekne, onda je potrebno ili smanjiti antiruski projekt u Ukrajini, ili ga financirati iz vlastitog džepa. A na Zapadu nema viška novca”, piše Nikolaj Starikov.

Ovo pojašnjava i zahtjev Francuske da se Njemačkoj dopusti izgradnja Sjevernog toka 2, ali da se Berlin obveže kako će i sam nadgledati da se zbog toga ne smanji tranzit ruskog plina preko Ukrajine. Kako se Berlin misli izvući iz ovog začaranog kruga nije jasno, jer Sjeverni tok 2 automatski smanjuje tranzit preko Ukrajine, a time se smanjuje mogućnost financiranja antiruskog projekta u Kijevu. No, to sada nije tema.

“Francuska se svađa s Njemačkom, Njemačka nastavlja graditi, a Sjedinjene Države sve otvorenije i grublje pokušavaju usporiti i omesti izgradnju plinovoda koja je već u tijeku. Vidjet ćemo što će se dogoditi”, zaključuje Starikov.

RIA FAN

Opširnije o uzurpaciji i podmićivanju antiglobalističkih pokreta od strane korporativne elite: Antiglobalistički pokret i jurišni odredi Black Bloc i Antifa su kupljeni novcem korporativnih elita

manipulacijaŽuti prsluci
Pretplatiti se
Obavijesti o
70 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dečko sa ulice
5 godine prije

Žuti prsluci nemaju nikakve direktne veze sa USA.
Nemaju sa nikim van Francuske. Ljudi loše žive, ne treba im USA da im to kaže.
Ali, kako stoje stvari, mogla bi USA ubrzo dobit svoje domaće žute prsluke na ulicama svojih gradova…

Laki Topalović
5 godine prije

Reći da nije bilo pokušaja infiltracije je besmisleno. Zapravo se ovdje ne govorio masi pokreta nego neformalnom vodstvu, a ono definitivno nije palo s neba. Tumačenje Starikova itekako ima smisla.

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Americi su potrebni ne samo zuti prsluci vec i crveni i crni, tamo je potrebno vratiti sjeme zla koje su posijali po panetu.

Alanis
5 godine prije

Da su odradili blitz krieg na ljigavog Goldman Sachs potrčka, i 7 dana udarali zmijurinu u glavu svaki dan, ne bi bilo ovih “a što ako je …”, a ni antifa ne bi imala vremena da se infiltrira i makne fokus sa zahtjeva ŽP na sebe i vandalizam.

Red Dog
5 godine prije

Jesu.
Oli ne primecujete slicnost sa „subotarima“ iz Beograda?
Ljudima je lose i manifestuju to. To je zdravo.
Ali sta traze?
Subotari traze „da odu ovi, a da se ne vrate oni“. Bem ti zahtev.
Sta traze Zuti Prsluci? Pa, otprike: „Gospodari, dajete nam vise“.
Odakle? Nema mesta u budzetu. O tome nisu razmsljajli.
Dok ne traze ono sta bi stvorilo mesta u budzetu, drustvenu kontrolu nad sredstvima za proizvodnju i time profitom, nisu opasni.
Samo su sredstvo za pritisak na Vucica i Macrona zbog neposlusnosti :/

Francuz
5 godine prije

Žuti prsluci ne traže samo povećanje plaća. Upravo je to zamka sindikalista, navodnih anti kapitalista i komunista koji su se infiltrirali. Ti već desetljećima stvaraju sukobe između radnika i malih poslodavaca, dok ih velike korporacije tajno financiraju.

Istinski Žuti prsluci traže moć odlučivanja o svemu preko RIC-a (Građanske referendumske inicijative).

Bit će prije da je Njemačka zvala Ameriku i tražila da se Macron malo smiri jer u protivnom bi Njemačka moga popustiti Rusiji.

Ovaj gore Strikov očito ne poznaje stanje na terenu.

Ako hoćete čuti mišljenje iz Rusije, a da osoba poznaje Francusku onda treba čuti što govori Xavier Moreau.

Udri milicijo moja!
5 godine prije

Nije “šta ko su”, nego “dakako da su”, ali u ovom slučaju mi nije krivo, mnogo su francuzi jada, bijede i smrti posijali svuda gdje su stigli. (“francuzi” je namjerno s malim f)

Brave new world
5 godine prije

Ako su…. E onda j….ebiga.

pera detlic
5 godine prije

Nigdje na svijetu nije postojao, ne postoji, niti će postojati spontani masovni pokret ili bunt. Uvijek je na neki način organiziran. Neka trenutna društvena potreba, želja ili problem se koriste kao povod, a u pozadini su uvijek nečiji interesi (nekoga iznutra, ali i izvana). To je tako uvijek bilo, sada je, a biti će i u buduće.
SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU !!!!

eu kolonija
5 godine prije

žele da oslabe europu???. europa je kao dobra i svi je građani vole i čvrsto stoji na nogama pa je eto netko hoće da oslabi. europu ne treba oslabiti već eutanazirati I voditi računa da se na odgovarajući način pokopa da ne zaudara

ps. liberalni lideri europske unije dvadeset godina organiziraju parade phedera I dovode migrante I dijele im socijalu a sve za račun američkih nalogodavaca i tajkuna umjesto da se bave problemima. e sada ih izgleda hoće mrska amerika srušiti. pa upravo amerikanci zloupotrebljavaju eu institucije I preko svojih lokalnih potrčka poput poljske ili pribaltičkih zemalja određuju politiku cijele europe. ako netko želi jaču europu treba iz nje izbaciti istočnoeuropske rusofobne iskompleksirane proameričke kvislinge

Son of Alerik
5 godine prije

Jednom ćemo o EU govoriti kao o američkim vazalima, a čim se ukaže koja prilika – e onda ćemo o američkim udarima na europsku neovisnost. Uvijek neko ili-ili. Umjesto ‘i’. EU nije ničiji vazal. Nije ni neovisna. Danas ne postoje neovisne zemlje. Rusija je najbliža tom idealu neovisnosti, ali je i ona daleko od toga. Žuti prsluci, kao i svaki pokret ‘obespravljenih’ masa svoju inicijalnu snagu prikuplja iz spontanosti. Ta spontanost vrijedi samo u prvim danima. Kod Žutih prsluka smo vidjeli i prve rezultate spontanosti – njihove zahtjeve prema francuskoj Vladi. Sve nakon toga spada u doba izgubljene nevinosti. Da bi pokret opstao, potrebna je infrastruktura koja je porozna, unutra se lako infiltriraju strani elementi. Sve što je strano podrazumijeva i strano financiranje. S tim da ‘strano+ ne mora značiti i izvan Francuske. Posao tajnih službi svih zemalja koje ih imaju jest infiltracija (osim ruske tajne službe, koja kao što… Čitaj više »

Ana
5 godine prije

Postovani gosn Babic, hocemo li uskoro imati priliku procitati nesto o tipu koji se zove Alexandre Benalla i sve sto ide uz njega?

Davor
5 godine prije

Tko zaista želi razumijeti tu pojavu i sagledati stvar nezadovoljstva narodnih masa naspram vladara ovoga svijeta koji ih često tlače i gaze željeznim nogama i koji je ishod svemu tome,i da li će se fenomen”žutih prsluka”itd.proširiti na SAD,GB…te mnoge ostale neka otvori knjigu proroka Danijela u Bibliji,te pročita 2:28-45(drugo poglavlje,redak28 do 45)… Taj fenomen u posljednjim danima je komentirao i Isus Krist,nazvavši krizu vladara ovog svijeta pomračenim suncem i zvijezdama,a narodne mase s uzburkanim uskolebanim morem. Te da će se njihova huka (previranja) preliti po svemu svijetu. Biblijski pisci su se često slikovito izražavali u usporedbama,te je naprimjer prorok Izaija rekao: Narodi su kao more uskolebano koje nečistoću svoju izbaca… e sad,mnogi će se rugati ovome,ali i takvi su prorečeni za posljednje dane,pa apostol Petar proročanski kaže u svojoj drugoj poslanici 2.Petrova 3:3,prije svega znajte ovo,u posljednjim vremenima će se pojaviti podrugljivci koji će se rugati,povoditi se za svojim željama… Čitaj više »

kardinale
5 godine prije

Macron je super mason od gazda masona. Sve je ovo njihovo sranje i Macron i sva sranja po svijetu. Oni su kao hijene na krv. Amen.

Ex-Ju
5 godine prije

č ž š ć Mislim da skoro i da nema spontane revolucije, pozadi svake stoji centar upravljenija sviše, čak i jadro revolucionara misli da je to spontano, da ih ne koriste u drugih ciljeva. Zadnjih 70 godina Francuzi su imali mnogo povoda za “žutu” revoluciju, demografski krah, planirana zamena stanovništva, deindustrijalizaciju, narkotike, homoseksualizam, moralni raspad… ali nije imalo, tada nije moglo, a danas zbog penzije može? Starikov je u pravu, povremeno popadam na njegove analize u netu, mislim da je upućen u KOB DOTU teoriju i daje vrlo točne analize. Glavna pitalica je koje tu Dobar Zao i Grd, Blondi nije sasvim dobričina, i Tuko je zao… Ako uzmemo Globalnu vlast koja vodi globalizaciju, i periodično menja nositelja globalizacije, Engleska-USA-Kina, lokalne elite su uvek želele da ostanu centar sile, ali u svakoj novoj etapi život u svetu postaje gori. Tako da netreba da se mnogo radujemo ako istok pobeđuje, “Žuti… Čitaj više »

Moreno
5 godine prije

Teško da su žuti điletini projekt globalne elite jer globalna elita ipak nije toliko jaka da bi se igrala sa antiglobalističkm agendom jer zahtjevi prosvijednika su antiglobalistički. To da elita pokušava usmjeravat prosvjede i već kad su prosvijedi tu izazvat sveopći kaos uopće nema dileme. Međutim pad životnog standarda u zadnjih desetak godin je u ciloj južnoj Europi evidentan. Pojavom terorizma u Francuskoj prij nekoliko godin je rezultirala predajom prava građana u zamjenu za “sigurnost” međutim nije niko blesav pa da ne shvaća kako se ta kontrola u svojoj biti svodi na kontrolu građana samih i sve bi to i prolazilo da se ne radi sve više, a ima se sve manje. Francuska je opet specifični slučaj jer ima kolonije koje priko kolonijama nametnutih monetarnih sustava sišu imovinu iz tih zemalja, međutim te imovine je sve manje jer više nema toga toliko za izvlačit ni za globalnu elitu ni za… Čitaj više »

HEKPCT
5 godine prije

One koji a priori odbacuju mogućnost da su neki prosvjedi naručeni ne doživljavam kao ozbiljne sugovornike. Pogotovo onda kada u prvim redovima imamo ljude čiji je najvažniji zadatak sačuvati masku na licu.

Alen
5 godine prije

Nije da pametujem ali jesam vam rekao da su zuti prsluci samo sredstvo u rukama za odredjene ciljeve… Eto malo pomalo i ti ciljevi izlaze na vidjelo..

Opisao sam vam i kako ta prevara funkcionira a nacin je da su protestanti ustvari ubjedjeni da rade ispravnu stvar ( i mozda je i rade ) , ali ono sto oni nisu svjesni je to da se s njima samo manipulira…

Dakle kao sto sam i pisao nama je potreban veliki oprez i znanje da se ne uvucemo u tu klopku potpuno nesvjesni s ubjedjenjem da radimo pravu stvar , dok u stvari smo samo izmanipulirani…

Da dodam ,for the record , da ovo nisu konacni ciljevi… Konacni cilj jeste destabilizacija evropske unije.. Ono sto sam i predvidjao se i ostavruje..Imperija u povlacenju pali mostove…

Miki
5 godine prije

Što se stalno meša SAD u svaki sukob na planeti? Uopšte se ne radi više o dominaciji SAD več o globalistima protiv suverenista. Valjda je svima jasno da se ta bitka bije i u samim SAD.

udav
5 godine prije

jel makron (bivsi) rotsildov bankar?
jel the economist isto rotsildov?
jel ima tarot karta tih prsluka (hermit) jos za 2017?
znaci, osecao se pritisak, da ce nariod da eksplodira, pa se protest tim prslucima prosto kanalise kako familija rotsild zeli
znaci, EU-robija – analizu mogu da vam nadjem za minut, ako ne mzoete samo da izguglae

a ako se pomene rokefeler, onda prozivajte amere

dosta bre vise babicu zamenjivanja teza.

Mare marić
5 godine prije

A što ako su žuti prsluci instrument svemiraca oni ne žele slobodnu i neovisnu europu…?

Tomica
5 godine prije

Ja ne vjerujem u spontane prosvjede, pogotovu na našim prostorima. Karakteristično je da se vrlo brzo otkrije u čiju korist idu prosvjedi, ko stoji iza njih i šta je cilj. Kod žutih prsluka ja još nisam naišao na ozbiljne dokaze da neko i ko stoji iza njih. Izostala je i vanjska podrška od onih koji inače imaju “naviku” da organiziraju prosvjede te medijska podrška. Ne sumnjam da je situacija iskorištena za pritisak na Francusku u vezi “Sjevernog toka 2” ali to još uvijek ne znači da su SAD inicijator i da podržavaju Žute prsluke. Ja bih ipak sačekao da se stvari malo izbistre, možda se svi iznenadimo.

alan ford
5 godine prije

Nnaravno da “duboka država” pokušava infiltrirati svoje ljude u svaki antiglobalistički pokret, stranku, inicijativu, itd… da pokuša otupiti oštricu tog pokreta/stranke i skrenuti na svoj pravac. To je poznato. Ali, ovaj Nikolaj Starikov naprosto lupeta besmislice. Kao prvo, on preuzima pojam “Europa”, koji baš koriste globalisti i duboka država, što ja totalno mrzim. Jer “Europa” nije jedna država, već savez 28 suverenih država, prema tome, ne može se govoriti o nekakvoj “neovisnosti” Europe. Pod “Europa” ovdje se misli na EU. A Europa je kontinent, koji obuhvata i još oko 12-13 država koje nisu u toj “Europi” (EU). Uključujući i Norvešku, Island i Švicarsku. Kao drugo, EU je američko dijete, odnosno preciznije rečeno, dijete ciohazarske bankomafije koja je vlasnik korporacije SAD. EU je stvorena, da bi korporacija SAD kontrolirala kontinenmtalnu Europu, da bi se Rusija (odnosno tada SSSR) držali na distanci, izvan Europe. I to se provlači i do danas. Bez… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

Inače dobar članak Šole o Francuskoj i njenoj kolonijalnoj politici, iznenađujeće oštar (s obzirom da Šola piše za mainstream medije S. Dalmaciju i Globus)

https://www.slobodnadalmacija.hr/misljenja/agora/clanak/id/588520/jao-onom-koga-francuzi-39civiliziraju39

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI