fbpx

Što je desno, a što lijevo? Hrvatska priča

Stipe Mesić - Kamelon

Svojedobno je Nadan Vidošević (izložen kritikama da je stan u Zagrebu koji je kupio po povlaštenoj cijeni za nekoliko tisuća tadašnjih maraka, prodao za preko sto tisuća eura) izjavio da je to njegovo pravo za koje su se izborili njegovi preci u NOB-a.

Vidošević nije nikakav pojedinac s tim apsurdnim i grotesknim opravdavanjem svog nemorala, dapače, on je ogledni primjerak člana povlaštene grupe koja vlada u hrvatskom društvu. Ta elita samoj sebi tepa kako su lijevih političkih nazora i antifašisti. Međutim, normalan čovjek si postavlja pitanje – kakve veze ima lijevo ili desna ako zlorabiš svoj položaj i drugima ukradeš sto tisuća eura. Jer, kad Vidošević otkupi od države jeftino stan, a proda ga skupa, u toj transakciji Vidošević zaradi sto tisuća eura koji nedostaju u državnoj blagajni.

Zato što raznorazni Vidoševići neumjesno zarađuju na onome što im ne pripada, zato medicinska sestra u Puli ili Slavonskom brodu mjesečno zaradi tisuću ili više kuna manje. I doista si postavlja pitanje – što je to lijevo politički, i što je to desno politički? Zašto se u Hrvatskoj toliko govori o Drugom svjetskom ratu, ali se ne govori o komunističkoj diktaturi? Ima li u Hrvatskoj uopće ideoloških podjela na lijevo i desno, ili je sve to samo veliki igrokaz za birače s manipulativnim ciljem zadržavanja pozicija od strane male skupine koja se protupravno obogatila te vlada u Hrvatskoj. Ta skupina evidentno dominira svim relevantnim političkim strankama.

Evo male analize.

Hrvatski mediji, to jest hrvatski javni prostor, u mnogočemu je specifičan, a moglo bi se reći i čudan. Tako imamo slučajeve stvaranja, od prosječnih pojedinaca božanstva, pri čemu ne postoje nikakvi kriteriji zašto je netko tako urnebesno poseban, sposoban, itd., ali istodobno smo svjedoci da na isti način kako se nekoga uzdiže u nebesa, ti isti mediji te iste pojedince znaju doslovno „cipelariti“.

Tu postoje naravno iznimke, a te su iznimke ljudi koje su main-stream-mediji proglasili antifašistima i ljevičarima. Tako imamo „najvećeg živućeg antifašistu“ Stjepana Mesića, kojeg mediji uvijek prikazuju kao navodno simpatičnog, duhovitog, dobrog čovjeka, koji se navodno desetljećima bori za obespravljeni narod i protiv korupcije. A istina je, pak, u potpunosti suprotna.

Od toga da postoji video na kojemu Mesić pjeva ustaške pjesme i hvali bivšeg NDH ministra Andriju Artukovića, do činjenice da je prva velika privatizacijska afera u Hrvatskoj vezana upravo uz njega osobno i uz njegovu obitelj. Danas doživljavamo novu inačicu Stipe Mesića u hrvatskoj politici, a ona se zove Tomislav Tomašević, koji je medijski stiliziran u nekakvog superman-a, a istina je, pak, porazna. Čovjek dobiva novce od raznih fondacija, nikada u životu ništa konkretno nije radio, osim društvenog aktivizma na kojem debelo zarađuje, što podrazumijeva da zna biti sluganski poslušan. Jer u tom svijetu aktivizma ti nitko ne daje nešto a da zauzvrat od tebe nešto ne traži. Ali mediji Tomaševića ne propituju što je dužan tim fondacijama koje ga plaćaju, ili što je dužan državno-udbaškom tajkunu Tedeschiju.

Etiketu desničara ili nacionaliste od strane kojekakvih novinara dobivate automatski ukoliko otvarate zabranjene teme. A zabranjene teme su, na primjer, tko je privatizirao TDR, ili generalno činjenično istraživati privatizaciju u Hrvatskoj. Jer, kao što znamo, privatizaciju u Hrvatskoj su u 95% slučajeva provodili direktori samih tvrtki, a 85% tih direktora je bilo iz komunističkog vremena. O tome se, naravno, ne smije govoriti.

Naravno da se ne smije govoriti tko je bio član partije ili radio u miliciji tadašnje države. I sad bismo mogli nabrajati puno zabranjenih tema.

Podrazumijeva se da uz tu etiketu desničara koju Vam prišiju, postajete isključeni iz javnog života, i oko Vas se stvara tzv. „cordon sanitaire“. Ukratko, istraživati istinu u Hrvatskoj je zabranjeno.

Pogledajmo kako je to u drugim demokracijama, primjerice u državi koju osobno dobro poznajem,u Njemačkoj, čiji je dio države bio pod komunističkom vlašću, imena DDR. Izvjesni gospodin koji se zove Joachim Gauck je u komunizmu bio maltretiran jer se borio protiv komunističkog totalitarizma i bio aktivist za ljudska prava. Kad se Njemačka ujedinila a pojedine strukture nastojale to vrijeme diktature i kršenja ljudskih prava baciti u zaborav, Gauck je organizirao javne prosvjede zahtijevajući da se to razdoblje mora rasvijetliti (lustrirati). Pod pritiskom javnosti tadašnja Kohlova vlada osniva upravu za suočavanje s prošlošću, koja se kolokvijalno nazivala „Gauckova uprava“ („Gauck Behoerde“).

Joachim Gauck postaje simbolom borbe za ljudska prava zato što se angažirao u rasvjetljavanju komunističkih zločina. A 2012. godine, uz potporu s lijeva i desna, bira ga se za predsjednika Savezne Republike Njemačke. Borba protiv totalitarističkog naslijeđa je civilizacijsko dostignuće i društveni standard.

I ovdje treba konstatirati: u Njemačkoj se boriti za istinu i rasvjetljavanje komunističkih zločina znači biti borac za ljudska prava i svojevrsna društvena moralna vertikala.

Ali nažalost, moramo konstatirati i slijedeće: u Hrvatskoj se boriti za utvrđivanje komunističkih zločina ili za rasvjetljavanje privatizacije znači biti etiketiran kao „desničar“ s posljedicom društvene izolacije i marginalizacije. Zato je opravdavanje komunističkih zločina ili slavljenje funkcionera bivšeg režima unosna i isplativa rabota u našoj Hrvatskoj! Osobe koje sebe nazivaju ljevičarima su branitelji komunističkih zločina, ljudska prava prestaju postojati kada se naprimjer povjesničara Jakovinu pita o ulozi Budimira Lončara u poslijeratnim likvidacijama!?
Ovo je naša bolna istina. Hrvatska društvena zbilja temelji se na lažima. U Hrvatskoj je politika depolitizirana, postoje samo interesi vladajućih političkih moćnika, a oni su, pak, u ogromnoj većini imaju ili osobni udbaško-komunistički background, ili su to njihovi članovi obitelji.

Znakovitost tog sustava je da u Hrvatskoj najveću korist imaju oni koji Hrvatsku uopće nisu htjeli, dapače, bili su protiv nje. Ti medijski društveni vladari stvorili su različite povijesne legende i mitove. Tako je Ivica Račan navodno Hrvatskoj donio demokraciju. Kakav apsurd! Izbori u Hrvatskoj su bili krajem travnja 1990., a rumunjski diktator Ceaușescu je strijeljan krajem prosinca 1989., a u gradu Moskvi je gradonačelnik bio demokrat i antikomunist.

Račan čak nije htio, što je napravila primjerice Slovenija, iz službenog tadašnjeg naziva Republike Hrvatske izbaciti pridjev socijalistička. Taj isti Račan je napravio karijeru na uhićenjima nedužnih studenata 1972. godine, a nota bene, kao izvršni sekretar CK SKH je sjedio u tijelima koja su donosila odluke o tome koga će se likvidirati (presuda Muenchenskog suda).

I tu dolazimo do metodologije rada struktura koje manipuliraju hrvatskim društvom. Proglasili su svojevrsnu političku dogmu, te tko dobije tu titulu ljevičara ili antifašista, taj automatski postaje pozitivac, nepogrešiv i njega se ne smije propitkivati.

Koliko je tekstova napisano o Franji Tuđmanu i otkupu dijela njegove kuće u Zagrebu? Kad bismo sve te tekstove otisnuli i uvezali u knjige, to bi bile enciklopedije u nebrojenim nastavcima.

A pogledajmo koliko je toga bilo o stanovima Ivice Račana, koliko je toga napisano o stanovima Andreja Plenkovića, o kući Gordana Jandrokovića, o imovini Zdravka Marića, Ive Josipovića, Božidara Kalmete, Franje Gregurića, Franje Lukovića, Budimira Lončara, Vladimira Šeksa, itd.

O svima njima nije napisan ni jedan posto koliko je napisano o Franji Tuđmanu. Franjo Tuđman je trebao, prema hrvatskim medijima, spavati ispod mosta i voziti bicikl.

Ali budimo ovdje još konkretniji. Jesu li se u hrvatskom medijskom prostoru ikada istraživali životopisi Branka Roglića, Emila Tedeschija, Juroslava Buljubašića, Ante Vlahovića, nedavno preminulog Dragutina Drka, Dinka Novoselca, Bože Prke, …

Doista u Hrvatskoj nije izgrađena robusna, izdrživa demokratska svijest koja podnosi i neugodne istine. Međutim, ta demokratizacija i istina nemaju alternative. Ili ćemo rasvijetliti laži i uspostaviti civilizirane, pravne i pravedne društvene odnose, što je osnovni preduvjet društvenog i gospodarskog napretka, ili ćemo živjeti u „ljevičarsko-antifašističkom raju“ te gospodarski nazadovati, siromašiti i raseljavati se.

Ako mene pitate, ja sam za rasvjetljavanje i blagostanje. A vi?

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
78 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
1 mjesec prije

podijela lijevo i desno je izmisljotina francuske revolucije.tko je gdje sjedio od,eto,narodskih zastupnika.iako osjetim pristranost kod gospodje kristo,ne moze se poreci istina ovoga sha pise.imamo kvaziljevicare koji su za gusenje sloboda..imamo kvazidesnicare koji rasprodaju nacionalno blago.mislim..to je dokaz apsurdnosti podijela na takve kategorije.i tko vam prica o lijevom i desnom,bjezite… Pročitaj više »

slavko
Gost
slavko
1 mjesec prije
Reply to  Tucker Carlson

dajem ti plus!
lijevo-desno je samo prašina za narod da se u tišini netko može brinuti samo za seba na račun naroda
dokaz – najveća večina velikih boraca za jednu ili drugu ideju se najviše boji detaljnog pregleda privarnog života i financija

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  slavko

I sad se “šujjaś sleđa”…prodajom Jedne Vlade koja će to bolje da odradi…
Slavko :ti kojima sw nadaš su nam i dali po glavi.
Da ne znamo gdje smo.
Doöe u komenzaru narrajaš posljedice.
Uzrok su im vlasnici TVOJE INDOKTRINIRANOSTI!!
priča ti ne pije vodu.

slavko
Gost
slavko
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

nama tu indokriniranosti,
samo otvorene oči osjećaj za poštenje
vidim i ti živiš u de,
i Nijemci su naučili da se pametnije baviti sretnom svakodnevnicom u obitelji nego velikom ideologijom

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  slavko

Kojoj obitelji-toga ovdje nema za lijeka.
A i ova ideologija koja tebi dobrom pari se temelji na njihovom sužanjstvu prema UK i USA.

Taugo
Gost
Taugo
1 mjesec prije
Reply to  Tucker Carlson

To je poanta svega … dao bi ti plus .. ali mi se neda ulogirat.. neznam sto je redakciji da su ovo isli uvodit..

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
1 mjesec prije
Reply to  Taugo

nije se ni meni dalo pa supruga rijesila problem,hehee..ja sam se ulogirao jer sam dobio trolla koji je koristio moj nick a htio sam ostati na portalu.ja logicnom zamjeram sha uopce ne komunicira sa svojim korisnicima,npr.zasho nema vise pluseva i minusa,osim ako ste in, ili zasho dopusta trollove pa neki… Pročitaj više »

hahahohoho
Gost
hahahohoho
1 mjesec prije
Reply to  Tucker Carlson

zasto ti ne mogu dati plus? Evo napismeno: PLUS +

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
1 mjesec prije
Reply to  hahahohoho

ne mozes dati ocjenu vise ako nisi ulogiran..i ne bi imao nisha protiv toga,kad bi portal razjasnio svoju uredjivacku politiku kada je mijenja.ovako,samo nagadjamo..zasho 90 posto komentatora ne moze davati ocjene,zasho neki komentatori dobiju trollove kojih se rijese samo ako se ulogiraju..manjak komunikacije i eto ti teorije zavjere..a ja sam… Pročitaj više »

Daniel Plainview
Gost
Daniel Plainview
1 mjesec prije
Reply to  Tucker Carlson

Slažem se. Lijevo i desno je kao staza koja krdo goveda vodi do klaonice na zadovoljstvo politike koja stalno potencira podjelu, jer počiva na drevnoj strategiji “Podijeli pa vladaj”. Alat za obmanjivanje i manipuliranje podijeljenom masom, ideološki predznak se koristi kao trojanski konj za instaliranje određene ideje, ali i kao… Pročitaj više »

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
1 mjesec prije

trebalo mi je neko vrijeme da shvatim bizarnost te podijele..i puno citanja.ja,kao manjina u drzavi u kojoj sam rodjen,osjecam se desnicarem.po njihovom narativu,naravno.a do jucer sam se osjecao ljevicarem.kada covjek pocne ozbiljnije proucavati povijest,koliko mu teror zarade novca to dozvoli naravno,vidi kako nas netko odozgora stalno zahebava..a mi,u ovim balkanskim… Pročitaj više »

mrimproper
Gost
mrimproper
1 mjesec prije

oduvijek su ratove vodili oni koji se nikada nisu vidjeli a za racun onih koji se jako dobro poznaju, onih koji skupa piju, igraju golf i ljetuju na superjahtama… i koji nakon milijuna mrtvih, na mondenom skijalištu dogovore nove zone interesa iza svake politike skrivaju se interesi… interesi…. i samo… Pročitaj više »

slavko
Gost
slavko
1 mjesec prije

članak 100 posto ok, samo pobrkane strane, -trenutno živimo u desničarsko polufaštičkom raju (nacionalizam, Crkva i strah od komunizma/socijalizma) su temelji društva -preispitivanje pretvorbe i porijekla imovine koči HDZ i veliki vjernici i parijote kojima bi to moglo donijeti probleme pretvorbu su vodili direktori firmi koji ili postavljeni od desničara… Pročitaj više »

slavko
Gost
slavko
1 mjesec prije
Reply to  slavko

nadopuna Po kojoj logici je nadan ljevičar !!! haha, pa cijelu karijeru je sagradio u krilu HDZa tijekom devedesetih I TIPIČAN JE PRIMJERAK DESNIČARA – vama prodajem vjeru, i patriotizam , a ja ću se zadovoljiti samo sa materijalnim bogatstvima a i životopis supruga autorice teksta je tipičan za hr… Pročitaj više »

branimir zrilić
Gost
branimir zrilić
1 mjesec prije
Reply to  slavko

Iako bi se zbog nekih svjetonazorskih stavova nekad i sad po ovoj njihovoj politološkoj kvalifikaciji mogao svrstati u desne,ali neću u nijedne.Nemam što prigovoriti činjenicama iznesenim o konkretnoj .Mnogi su spremni spašavati “dušu nacije”,ali ne dirajte se moje statusne situacije.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  slavko

Zanimljivo je kako se dotična gospdja uvjek nakači na tekovine NOBa a nikako da zagrebe tekovine domovinskog rata (hrvatska verzija ruskg rata) i kako su se pojedinci obogatili a prije su bili šoferi, pomoćni radnici, serviseri, plačenici, režiseri, glumci, sve u svemu sirotinja. Koja je to strana, lijevo ili desno?… Pročitaj više »

DZD
Gost
DZD
1 mjesec prije
Reply to  slavko

A po kojoj logici je HDZ desnica?

Ne kužiš ništa, ili se jako perfidno pretvaraš.

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije
Reply to  slavko

U Hrvatskoj nema niti desnice niti ljevice, postoji samo ekipa muljatora … Kao i svuda. I ova kristo bila je sa muljatorima, a sad je nezadovoljna jer nisu ispunili obecanja. Sal laje na sve strane, a da je dobila obecanu poziciju hvalila bi vlast na sva usta. Ona je jos… Pročitaj više »

slavko
Gost
slavko
1 mjesec prije
Reply to  tihobl

točno tako
sada sama u svojoj režiji priča iste bajke kao i njezini mentori , cilj joj je jedino sakupiti dovoljno naivaca da ponovo prođe na izborima

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  tihobl

Nije to baš tako. Krišto nema krakove za sobom pa ima snage reći puno toga ,za što javnost ne bi ni znala. Nema ona prljavog veša da ju se ucijeni. Jedini mulj u koji je upala je taj da je zagrizla prevelik kolač i na puno adresa zvoni pa počinje… Pročitaj više »

slavko
Gost
slavko
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

”Uz Božju pomoć i vaše povjerenje borit ću se protiv korupcije, protiv institucionaliziranja pedofilije, za zaštitu djece, za istinu i za politiku integracije, dolaska i povratka Hrvata izvan Hrvatske. Nije dovoljno birati pametne i domoljubne zastupnike. Trebaju usto i iznad svega biti čestiti i hrabri”, poručila je Vidović Krišto izabrana… Pročitaj više »

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  slavko

Šta je to u Vukiću da ga se ne smije spomenuti. Zašto se neke ljude u startu diskreditira (slučaj sličan Kovid situaciji jedni su pozvani da pričaju, drugi nemaju prostora nigdje) Zasto je zagreb pride poželjan a hod za život nazadan, zadrt itd.. Jel ima ijedan razlog zašto jedan je… Pročitaj više »

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  slavko

Račan je mogao zabraniti izbore i višestranačje da je htio ,samo neznam gdje i sa čim ,s kojim represivnim snagama u Hrvatskoj i tko bih stao iza njega nakon sto je Milošević najavio sto je najavio 1989god. Na Gazimestanu.Nasilje i rat u Hrvatskoj je spriječio tako sto je prepuštao oružje… Pročitaj više »

DZD
Gost
DZD
1 mjesec prije
Reply to  slavko

I ona je najodgovornija za probleme u Hrvatskoj.
Barem po nekim komentatorima ovdje. Zamisli, dvoje zaposlenih ljudi u 20 godina ima kuću! Sramota!!!

E moji mućci, tko vas ne zna.

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

Krišto nema krakove za sobom pa ima snage reći puno toga… A sta mislis koliko imaju reci oni za kojima se vuku repovi? Ona nema sta za reci pa ponavlja stare price. A njen je problem sto nema dovolno repova pa da i ona ima o cemu cutati. Zavidi KGK… Pročitaj više »

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  tihobl

“Ona nema šta za reći…” Ima ponesto….ali nema vajde… Ja ti vjerujem utoliko da nitko neće doći na vlast a da nije promijenio ploču,…. Nema ona snage balansirati …veliki su to igrači… Malo izvan al gore se spominje Vidosević i lijevo i desno… Zanima me ljudi koji se slikaju i… Pročitaj više »

DZD
Gost
DZD
1 mjesec prije
Reply to  tihobl

Ma treba ostaviti ove genijalce! Koji za 100 kuna kupe od gladuša njihovu djecu i unuke. Samo gladuši ne mogu sagledati više od 5 dana unaprijed. Nedostaje energije za mozak da bi to vidjeli.

mladen3x
Gost
mladen3x
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

Karolina treba prvo okupiti ljude na niži razinama koji bi prenjeli njezin glas i način rada a to je gotovo nemoguče u ovoj močvari.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  slavko

Sve što kažete je točno. – Ali točno je i njeno da navedene tipove isto treba ‘ispitati’. I to što prije. Je, u Jugi nisu mogli krasti…to je i ona uvidjela još u prošlom članku. – S druge strane, nisam primjetila da desničari – ili oni koje tako nazivaju- nešto… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Komentar kopiran s Indexa…posebno za ovu priliku:

“Josip Kovač
“Ono što je danas državno, društveno, bit će sutra vaše, to je naš konačni cilj.”
-Dr. Franjo Tuđman 1987. okupljenoj ustašiji u restoranu “Croatia” u gradu Mississauga u Kanadi, navodi Josip Manolić u svojoj knjizi “Špijuni i domovina” (str. 239)”

DZD
Gost
DZD
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Ako udbaš kaže, mora biti tako. Ne bi Joža lagao protiv Tuđmana.

DZD
Gost
DZD
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Koliko su teški Tuđmani i Rojs, a koliko Roglić, Tedeschi itd.? A oni nisu bili predsjednici, slučajno imaju poveznicu sa strankom iz SFRJ.

Mariet
Gost
Mariet
1 mjesec prije
Reply to  slavko

Slažem se. Inače gospođu Krišto podržavam u potpunosti, pogotovo taj njen kritičko istraživački duh. Ponekad mi se čini da je usamljena u toj bitci za istinu. Ne vidim nikog ko je baš podržava. Ipak unatoč mojim simpatijama prema gospođi Karolini, ideološki smo na potpuno različitim stranama, ali cilj nam je… Pročitaj više »

DZD
Gost
DZD
1 mjesec prije
Reply to  slavko

A Vlada, većina “oporbe” i mediji se kunu u antifašizam, migracije i klanjaju se političkoj ispostavi susjedne države svaki “srpski” Uskrs i Božić. Bio bi pravoslavni da nije političkih govorancija predstavnika jednog naroda o ugroženosti u jedinoj državi u Europi gdje 1 glas teorijski donosi 3 predstavnika u parlamentu. Nema… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
1 mjesec prije

Što je desno, što lijevo? Kada pogledaš ma kartu svijeta, desno je geografski istok, lijevo je zapad. ako netko naprimjer krene na putovanje svijetom na istok, dakle desno… pa naprimjer krene preko Rumunjske, pa Rusije…pa Kine.. i dođe u Japan i ide još desnije, krajnje desno … i onda dođe… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
1 mjesec prije

Inače, Joachim Gauck je obični ljigavac. Bio je protestantski svećenik, u bivšoj Istočnoj Njemačkoj…kada je postao predsjednik Njemačke, saznalo se da ustvari još uvijek nije sudski razveden od svoje 1. žene i da sa drugom živi u divljem braku..Funkcija predsjednika je tamo za ukras kao i kod nas. Gauck je… Pročitaj više »

Alan Ford
Gost
Alan Ford
1 mjesec prije
Reply to  ledeno doba

Potvrđujem, sve ovo je potpuno točno! Joachim Gauck je postao predsjednik poslije Christiana Wullfa, koji je dao ostavku u tijeku neviđene kampanje protiv njega, a u kojoj je prvo – navodno po privilegiranim uvjetima – dobio kredit za financiranje vlastitog doma. Skinut mu je imunitet. Potom su redom podizane tužbe… Pročitaj više »

Žilevski
Gost
Žilevski
1 mjesec prije
Reply to  Alan Ford

Lijepo je opet vidjeti te Puki !

Alan Ford
Gost
Alan Ford
1 mjesec prije
Reply to  Žilevski

Hvala!
Ali sorry, tko je Puki?

AbraCAdaBra
Gost
AbraCAdaBra
1 mjesec prije
Reply to  Alan Ford

Puki je imao nick A.Ford prije

Žilevski
Gost
Žilevski
1 mjesec prije
Reply to  AbraCAdaBra

Eto umjesto da se ne mogu koristiti tuđi nikovi ne možeš plusat i minusat.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
1 mjesec prije
Reply to  AbraCAdaBra

Ja sam uvijek i samo Alan Ford! (obratiti pažnju na velika i mala slova)
Znam da su ovdje bili i alan ford i ALAN FORD, ali to nisam bio ja.

osrfbvseirfnvsernvae
Gost
osrfbvseirfnvsernvae
1 mjesec prije
Reply to  Žilevski

Žile, 3.Ledeno doba ti je 1.Alan Ford-2.Puki.

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Žilevski

Puki je ledeno doba.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

I ja sam Alan Ford
ako treba svi smo Alan Ford
biti Alan Ford znaci govoriti mudro i istinu a ove girice mi mogu oko k* plivati.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Alan Ford

Pred nekih godinu dana na portalu fakti – koji bi bio poznatiji da ima dobru tražilicu,- naletim na članak za – dignuti obrvu🤨 O Ist. Nijemcima koji izražavaju svoje nezadovoljstvo time što njih zapravo nitko nije ništa pitao; – jednostavno su se Rusi povukli, a ovi preuzeli! Nevjerojatno, ali –… Pročitaj više »

Alan Ford
Gost
Alan Ford
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Pokušaću o onome što znam, a mislim da je bitno za tu temu. Razgovarao sam sa više ljudi iz bivšeg DDR-a, uglavnom sa obrazovanim ljudima koji znaju artikulirati svoje doživljaje, pa i o ujedinjenju. Odatle sam saznao da ima jako mnogo različitih sudbina. Naime, ima određen broj ljudi kojima je… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  Alan Ford

Preuzeo Uncle Sam…pa je opet sve na početku za kratkovidne.hladni rat je naspram njegovih posljedica topli sendvich.

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije

LijevoooDesnoo
Nemam gde…
Lična karta prazna je.
Poli-cajke

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

samo tvoja slika
Stoji tu kraj mene
Da jednom kad umrem
Po njoj me poznaju…

Nemoj ići lijevo
na križanju staze..

Parole,parole parole
sve samo parole..

Ps..u originalu je napred, nazad nemam gde..🙂

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

Dole gore…
Gore može uvijek!

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

uvijek da…nismo toga svjesni da može gore…i gore i lošije
..
A ako je gore kao iznad- evo jedan u skladu…
Koja je najbolja poza u sexu…
Ti gore a dolje nema nikog 😄

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

Kamo sutra Kamasutra…imao sam jednom jednu indijku…ahhhh fakirizam fakinizam

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
1 mjesec prije

ok za to sha je nadrobila..mene uvijek zanima da li je nesho istina ili laz..sha je sve drobio tesla..zanima me samo da li drzi vodu.a bogami drzi.hvala.

cro crv
Gost
cro crv
1 mjesec prije

procitah sve komentare na gore navedeni clanak ovako necu da branim nijedne vladajuce strukture niti mi je to cilj no hocu nesto da kazem gospodja K.K.nema pravo ona samo lupa nebuloze jer vidimo i vidjeli smo radilo i radi se svasta i tu nema spora vjerujem i ljevice i desnice… Pročitaj više »

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
1 mjesec prije

Karolina je žena na mjestu i veliki joj je plus što se maknula od Škorone.

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
1 mjesec prije

škorona,hahaha

slavko
Gost
slavko
1 mjesec prije

a još joj je veći minus što se njemu ikada približila,
a nije od njega otišla zato što je odjednom progledala i uvidjela da je on loš nego zato jer nije uz njega mogla osobnu karijeru napraviti
malo ljigavo zar ne?

osrfbvseirfnvsernvae
Gost
osrfbvseirfnvsernvae
1 mjesec prije

Nema lijevo nema desno ima samo ono oko gore…………

neznanac
Gost
neznanac
1 mjesec prije

Ima li što konkrento protiv Tomislava Tomaševića jer ovo je baš ono ništa… A što je Karolina Krišto radila? Cijeli život je u javnom sektoru… Da li se spustila među ljude, da li se bavila aktivizmom? Ne idealiziram ja nikoga niti znam puno o Tomaševiću no od Karoline nisam ništa… Pročitaj više »

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
1 mjesec prije
Reply to  neznanac

ne zelim grijesiti dusu..ali..ne vjerujem nikome tko nije progovorio o stvarima koje zadnjih godinu dana muce narod.tomasevic rijeci nije rekao o prevari pomocu koje nam,mic po mic,uvode otvorenu diktaturu.ali zato puno prica o dvorskoj politici,kazaliste.aktivizmom se bavio i zivi zid pa su nestali..cinjenica je da je tomasevic vrhunski skolovan tip,u… Pročitaj više »

Žilevski
Gost
Žilevski
1 mjesec prije
Reply to  Tucker Carlson

Plus i veliko slaganje , uvijek i je nešto smrdilo u tom plaćenom aktivizmu .

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
1 mjesec prije
Reply to  Žilevski

kada danas gledas kvaziljevicare,tito je bio zestoki nacionalist.ozbiljno mislim.pa ovaj je silom isao sha vise teritorija pripojit u jugu..sha u sklopu slovenije,sha hrvatske.plus nacionalizacija svega.ne sporim ja da je tito bio ratni zlocinac po danasnjim standardima..isto kao churchill,de gaulle,roosevelt..ali po njemu pljuju kvazidesnicari,iako je omogucio emancipaciju juznoslavenskim narodima silom.ono sha… Pročitaj više »

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  Tucker Carlson

Naj iskrenije svu sirinu svog političkog spektra nedavno je objasnio Željko Kerum na TV Pa kaže “ moj interes je uvijek biti uz pobjednike ,s njima koalirati i trgovati “.Čovjek je svu svoju i ženinu blizu i dalju rodbinu uhljebio u državne firme u Splitu i njegov je moto “Imam… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  neznanac

Sve što je rekla o Tomašević u je točno.

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  neznanac

“Ima li što konkrento protiv Tomislava Tomaševića”

Pa trebalo bi bit, s obzirom da je Györgyev igrač.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
1 mjesec prije

Gospođo Vidović Krišto, do sada sam imao prilično pozitivno mišljenje prema Vašim stavovima i djelovanju vezano za razne teme, međutim ovim cijelim člankom ste poprilično uprskali tu lijepu sliku. A po komentarima vidim da nisam jedini koji tako misli. Žao mi je zbog toga, jer ste na neki način izgradili… Pročitaj više »

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
1 mjesec prije
Reply to  Alan Ford

niste se obratili meni ali svejedno..samo da kazem da stjepan filipovic zasluzuje spomenik u svakom gradu ove nase bivse prcevine.ako mogu dodati na to..hrvatska je postojala 80-ih..vise je nema.ako netko misli drukcije..tu sam,da cujem argumente.hvala unaprijed.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
1 mjesec prije
Reply to  Tucker Carlson

Potpisujem!
Inače, što se mene tiče, možemo ovdje biti i na „ti“. Ipak smo kolege. 🙂
A uvažena i cijenjena zastupnica gospođa Vidović Krišto, s dubokim i dužnim poštovanjem „Vi“.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Alan Ford

Napisala sam nešto slično u komentaru na prošli članak od gđe…
Vi ste to puno bolje složili.
Nitko ne može protiv ekon. pokazatelja.

Odmah me frajer pitao:” jesam bila u partiji”?
?

Alan Ford
Gost
Alan Ford
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Ma ti „frajeri“ odmah zauzmu neku busiju. Slično kao kad gledaju tekmu, ne mogu bit neutralni, već se moraju opredijeliti za koga će svim srcem navijati. Ne znam, valjda je to mentalni sklop „prijatelj – neprijatelj”, što li.
Problem je (pa i njih samih) kada laju i grizu.

Marko9
Gost
Marko9
1 mjesec prije
Reply to  Alan Ford

Ne komentiram… a vas citam s uzitkom tebe i T C i slicne kolege/drugove
Nastavite tako !!!

Nostradurus
Member
Nostradurus
1 mjesec prije

Ako mene pitate, ja sam za rasvjetljavanje i blagostanje. A vi? Ne vjeruj danajcima ni kad rasvjetljavanje i blagostanje donose! Najvažnija stvar u društvu je kome sistem pogoduje i da li je taj narod. Ako nije društvo je upregnuto u interese manjine i služi za njihovo bogaćenje i blagostanje bez… Pročitaj više »

Neptun
Member
Neptun
1 mjesec prije

Ostavite se vise odvratne proslosti, imate mnogo drugih problema, kada bi zivjeli sadasnost, razmisljali i borili se za buducnost, ne bi tonuli u dno dna, ali ne balkanci uvijek samo o proslosti!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik