Tommy Robinson dobio je naredbu o zabrani pristupa nakon što se bijesan pojavio u novinarkinom domu

Tommy Robinson
13 komentara

Desničarski aktivista Tommy Robinson, osnivač Engleske odbrambene lige, suočava se sa naredbom o zabrani pristupa nakon što se kasno u noć pojavio u kući novinarke “vrišteći” i tražeći da ne objavi priču.

Robinsonu, čije je pravo ime Stephen Yaxley-Lennon, izrečena je zabrana na sudu u srijedu. Sud je čuo da se on pojavio u kući novinarke Independenta Lizzie Dearden kasno noću, “vrišteći i uznemiren” u pokušajima da je spriječi da objavi članak o njemu.

Robinson „nastavlja da predstavlja rizik po fizičko i psihičko blagostanje podnosioca žalbe“, zaključio je zamjenik glavnog sudije Tan Ikram, odbacujući aktivistu kao „vjerodostojnog svjedoka“. Robinson je “prešao granicu između pukog uznemiravanja i djela povezanih sa uhođenjem” kada je više puta zaprijetio da će se vratiti u njenu kuću, nastavio je sudija, prenosi The Independent.

Desničarski aktivista nije samo prepao Dearden pojavljujući se u njenoj kući poslije 22 sata – već je unajmio privatnog istražitelja da kopa po njenom ličnom životu. Činilo se da je Robinsonov napad odgovor na članak koji je Dearden trebala objaviti a u kojem ga optužuje za “zloupotrebu” donacija fanova.

Iako je Robinson insistirao na tome da samo pokušava da riješi problem, njegovo objašnjenje da je samo želio da njegov odgovor na Deardenine tvrdnje bude snimljen na filmu nije pokolebalo sudiju. Ikram je uzvratio da Robinsonovo „zastrašujuće ponašanje kasno u noći“ i „vrištanje, vikanje i psovanje ispred kuće“ ukazuju na to da ima na umu više od mirnog intervjua.

Izgleda da je antiimigracijski aktivista za članak saznao preko svojih advokata, kojima ga je Dearden poslala e-porukom radi komentara.

Na prethodnom ročištu otkriveno je da je Robinson prvo pokušao da nagovori Dearden i njenog partnera da „siđu i razgovaraju“, ali ga je čuvar zgrade spriječio, a potom i otjerao.

Prema naredbi o zabrani pristupa, Robinsonu je zabranjeno da posredno ili direktno kontaktira Dearden ili njenog partnera Samuela Partridgea i da ide na mjesta gdje žive ili rade. Takođe mu je zabranjeno objavljivanje bilo čega što se tiče Dearden ili Patridgea, na mreži, u društvenim medijima, u štampi ili na neki drugi način. Međutim, biće mu dozvoljeno da daje „legitimne komentare“ na buduće članke.

Robinson ima određenu istoriju sa Dearden, pošto je početkom 2018. o njoj pisao na internetu, omogućavajući bujicu zloupotreba. Takođe je iznio „neutemeljene optužbe“ o njenom partneru, tvrdeći da je pedofil.

desnicaengleskaTommy Robinson
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Poznavalac prilika
2 godine prije

Dobro pitanje. Svako malo mu se omaknu članci poput ovog za za koje bi dobio pohvalu urednika na imbexu ili yutarnjem. Ovdje evo zli desničar zlostavlja sirotu poštenu i objektivnu novinarku zato jer ona samo “samo radi svoj posao”.

BanOvan
2 godine prije

“psihičko blagostanje” – vat is dis ?

Shukra
2 godine prije

Za Izrael sigurno ne (pošto “Tommy” predstavlja njihov controlled opposition).

dulebg
2 godine prije

1. “(Stranka) NAŠI upali u prostorije (televizije) B-92, vređali novinare i pretili im smrću!” Ovo je vest od pre nekoliko godina, dok je B-92 stajao malo bolje. Kasnije se ispostavila istina: NAŠI su prethodno protestovali pismenim putem zbog neke vesti koju je objavio B-92, tražili demanti, razjašnjenje .. i nisu dobili ništa. Pa su organizovali protest ispred zgrade B-92, a na vrata “prikucali” poruku, kako to ide po Upravnom postupku, kada stranka odbije da je primi. E od toga je ispao upad u prostorije i pretnje smrću. Liberalima su pretnje smrću ko “dobar dan”: dok ih neko popreko pogleda – pretio mi je smrću!! 2. “Maloletni izgednici napali u autobusu novinara Petra Lukovića i naneli mu teške telesne povrede gvozdenom šipkom!” Jesu momci bili nadrndani na rečenoga, i dali su mu par erotskih izjava – zbog neke njegove sveže pisanije, jedan mu je strgao ranac i bacio na pod. Nego… Čitaj više »

Liara
2 godine prije

> Dobrodošli na najbolji sex dating site — H­o­ts­e­n­n­.­C­om

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI