Stoltenberg: “Krim je otet silom, dok Sjeverni Cipar nitko nije anektirao”

Jen Stoltenber
50 komentara

Na pitanje novinara o poštivanju teritorijalnog integriteta Cipra, čiji je sjeverni dio 1974. godine okupirala članica NATO pakta Turska, stvarajući nepriznatu Tursku Republiku Sjeverni Cipar, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg je rekao ” kako Sjeverni Cipar nije pripojen nekoj drugoj zemlji u Europi”.

“Ali Sjeverni Cipar nije pripojen nekoj drugoj zemlji u Europi. Ako bi uzeli ovaj primjer, složit ćete se da je Krim pripojen silom”, rekao je glavni tajnik u intervjuu za Tass .

Jens Stoltenberg je također istaknuo “da će, kada Rusija počne poštovati granice Ukrajine i prestane podržavati i financirati separatiste na istoku Ukrajine, to biti najvažniji korak u poboljšanju odnosa između Rusije i NATO saveza”.

No, Moskva je u više navrata i na svim razinama negirala navode o uplitanje u sukob u Ukrajini i pozivala zemlje NATO pakta da pruže dokaze za ove tvrdnje.

U svibnju prošle godine, kao odgovor na izjave Turske o “okupaciji” Krima, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih Marija Zaharova je podsjetila Ankaru na situaciju s Turskom Republikom Sjeverni Cipar.

IzjavaKrim
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podravec
6 godine prije

Krim je otet silom-a nato je cvjetić koji svima želi mir! A jel,da???? Daj se sjeti stoltenberže koje države najviše bacaju bombi širom ove jadne kugle zemaljske i kojem vojnom savezu te države pripadaju?????? Rusija i Kina- ni blizu!!!! Venecuela i Koreja? – ma ni u snu! Iran-Šališ se????? Sirija? -imaju,zahvaljujući vašem velikom i izdašnom pomaganju terorista i kod kuće velikih problema! Pa tko na kraju krajeva baca te ,,bombe mira,,???? Upravo,stoltenberže,tvoj nato na čelu sa amerikom,engleskom njemačkom francuskom i svim podguznim muhama i mušetinama (poput Hrvatske!) koje vam daju podršku! Eto sad znaš stoltenberže!
Imena svih država i osoba koje ne respektiram, pišem malim slovom-gramatički nekorektno,ali eto…… imena sponzora terorizma pišem malim slovom.

Spektator
6 godine prije

Bojim se da je veliki rat sve bliže… Elita je stisnula Trumpa koji ide po saveznicima, prodaje oružje i dogovara povećanje vojnih izdvajanja i nove strategije širenja utjecaja imperije. Ciljevi su ostali isti: pokoriti sve zemlje koje su nezavisne i nisu pokleknule pred izvozom “demokracije” i financijskim porobljavanjem: Sirija, Iran, Rusija, Sjeverna Koreja i na kraju Kina, te potpuno zavladati svijetom. S druge strane, razlika u vojnoj moći prema Kini i Rusiji se sve više smanjuje, i vrijeme radi protiv tog plana. Zato u Americi sve više raste ideja da je moguće dobiti nuklearni rat te prvim udarom otkloniti mogućnost uzvrata. Nažalost po nas europljane, taj rat će se voditi prvenstveno na teritoriju Europe, i Eu elite, vazali SAD, svjesno, iz vlastitih kratkovidnih interesa a i zbog pritisaka i ucjena, poštivajući ugovor s vragom, dozvoljavaju da se Eu pretvori u potencijalno poprište 3. svjetskog rata. Razni Stoltembergi, Tuskovi, KGK i… Čitaj više »

Arkaj
6 godine prije

Stoltenberg nije glup nego licimjeran, mora se pravit blesav jer jedino na taj način može ostat na poziciji koja mu priskrbljuje masnu plaću i lagodan život. Očekivat od glavnog tajnika NATOa da bude iskren i govori istinu jednako je nebulozno kao što bi bilo očekivati od pape da se deklrira kao ateista. Ljude kao što su Stoltenberg, naša predsjednica Kolinda i toliki drugi političari na puno nižim nivoima ne treba smatrat budalama koje ne poznaju istinu već licimjerima koje istina uopće ne zanima ako bi dovela u pitanje privilegije koje uživaju…. Dobro kad malo bolje razmislim Kolinda je možda ipak poseban slučaj, ipak je riječ o plavuši….U njenom slučaju budale su oni koji su je izabrali…

medena
6 godine prije

Na Krimu je proveden referendum. Baš kao i na Kosovu.

Qweet
6 godine prije

Stoltenberg je natovska Sotona.

Borac2
6 godine prije

Nije bitno sta laprda debilni nepismeni viking.

tuf
6 godine prije

Fašistu Stoltenberga očigledno treba podsjetiti na referendum na kojemu je više od 90% stanovnika Krima bilo za odvajanje od Ukrajine.
Ali već smo navikli da zapad podržava demokratsku volju naroda isključivo kada se ona poklapa s njhovim interesima.

stipa
6 godine prije

Da je meni biti 5 minuta u njegovoj glavi da skužim misli, karakter i ono što njegove oči vide… I slične njemu koji slično govore: V. Pusić, Plenković, KGK, Merkel, Mogherini… nastavite niz

subaru
6 godine prije

Cipar je bio u sastavu otomanske imperije a onda su ga ukrali gusari i danas imaju na njemu vojne baze.

Osoba C
6 godine prije

Reka bi mu moj ćaća: ”E, aj ti tuda!”.

Brainstorm
6 godine prije

krim je prilicno specifican slucaj. rusija ima jako malo prava u slucaju krima. najvise sto mogu tvrditi je da je ostatak ukrajine preotet, ukrajina da je nezakonito proglasila nezavisnost ili da hruscov nije imao pravo premjestiti krim u ukrajinu. kosovo? kosovo se ipak nije pripojilo albaniji. svi smo svjesni da se radi o geopolitickom postavljanju te je pripajanje krima rusiji stoga opravdano. sa kakvim krsenjem medjunarodnog prava se slucaj krima moze usporediti? na pamet mi pada slucaj bombardiranja libije … . izraelska sirenja unatoc UN rezolucijama? moze li se krim usporediti sa gibraltarom? moze li se na gibraltar (eu teritorij), naseliti 2000 spanjolskih nacionalista te izglasti pripajanje gibraltara spanjolskoj? vjerujem da bi se nasla smicalica da se takvo nesto sprijeci. ipak vazno je kao primjer da se vidi kako se pravo ne bi postivalo. karakteristican je slucaj otoka diego garcia u indijskom oceanu. uk teritorij, americka baza. da se sprijeci… Čitaj više »

Srba
6 godine prije

Ovom cirkuzantu ne treba trositi reci… Krim je zavrsena prica i ovi generali iz NATO bi pojeli svoje kivije jer nisu dosli na Krim. Sada samo laju na Medveda…Placaju malo ove Tatare ali nema tu nicega…malo ih i Turci huskaju. Sve u svemu ne mogu im nista.
Sto se tece KiM tamo nije bilo referenduma i ovo je samo prvo poluvreme, cekaju se tamo izbori a bice i u Albaniji i Makedoniji i videcemo. Treba biti strpljiv…

koks
6 godine prije

@Osoba C – jedna od jacih dalmatinskih (mikropodneblje) uzrecica, “Aj ti tuda”…. mora da se poznajemo bar vako iz viđenja!

Milan
6 godine prije

Kakav klonirani imbecil… Boze sacuvaj od ovakvih demagoga. Oni imaju odgovor za sve i misle da ljudi nemaju mozga da sami vide i rasude. Tako je i maloumni Obama izjavio da je Kosovo na referendumu odlucilo da se odcepi…cista laz i manipulacija, nasa kosovska ” baca” su u skupstini resila problem. Krim je sa preko 90 posto izaslih na referendumu resio pitanje. I ko je tu lud!? Zavadili nesretni narod,istog porekla, i sad orgijaju i rade sta hoce. Doveli nas do ekonomske zavisnosti i propasti, sve za nase dobro… Moramo podici glavu i krenuti u promene na bolje za narod, za porodicu za nasu decu. Mozda bas odavde moze krenuti ta “grudva” koja ce se pretvoriti u ” lavinu”. Razmislite o tome, krajnje je vreme, inace ode sve u aut. Ako se skine “nacionalni” plast sa svih “nezavisnih” drzava sa ovih prostora, videcemo da nema srece ni i Sloveniji,Hrvatskoj,Bosni,Srbji,Makedoniji, Albaniji…svud… Čitaj više »

Grdi
6 godine prije

Bahati licemjer, tipicno za zapad …. zbog takog odnosa zapad tone u vlastitu kaljuzu ………. i stvara sebi sve vise neprijatelja na planeti zemlji ………….

Antonio
6 godine prije

Najnovija vest: Kada je ovu Stoltenbergovu izjavu cuo Putin on je odmah podneo ostavku. Rusija ce imati vanredne pretsednicke izbore koje ce se odvijatu u sedistu NATO-a. Glasat ce samo ovaj klovn iz Brisela.
Ne verujete? Procitajte na jebivetar.com.nato
A kad je ovu Stoltenbergovu izjavu cuo Erdogan – palo mu je nezgodno kako ga ovakav glupak mora braniti.

Ante
6 godine prije

Ne samo Cipar nego i Sjeverna Irska. Englezima nitko nije progovorio na to što su tamo desetljećima radili pucali su po narod vršili vojne prepade i to sve jer su oni Englezi. Onda idu soliti pamet rusima.

alan ford
6 godine prije

Jens Stoltneberg, u mladosti je bio komunist i clan neke maoisticke stancice, sada je clan kriminalne organizacije zlocinca Billa Gatesa GAVI, koja se brine o tomu, da cijepi svu djecu na svijetu. Jens je sin norveskog socijaliste, Thorvalda Stolteberga koji je 70-ih godina bio veleposlanik Norveske u Jugoslaviji i tako je mali Jens tada zivio nekoliko godina u Beogradu u ambasadi. Tatica Thorvald je danas clan Rockefellerove Trilaterale

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI