Svet se suočava sa “najopasnijim periodom u istoriji”

Trump-Nuklearna eksplozija u cyber svemiru
137 komentara

Svijet je gurnut na rub potpunog uništenja nesposobnim liderima i nuklearnim oružjem koje je 500 puta snažnije od atomskih bombi koje su američke snage bacile na Japan tokom Drugog svjetskog rata, tvrdi bivši američki predsjednik Donald Trump.

“Vidi, mogli bismo završiti u Trećem svjetskom ratu zbog cijele ove stvari”, rekao je Trump u intervjuu za Fox News koji je emitiran u srijedu navečer. Dodao je: „Vjerujem da je ovo najopasniji period u istoriji – broj jedan, jer na vrhu imamo ljude koji su nesposobni. To je broj jedan.”

Tramp je mislio na rusko-ukrajinsku krizu. Zvaničnici Moskve upozorili su da bi sve veće učešće SAD i NATO-a u Ukrajini, uključujući ogromnu vojnu pomoć Kijevu, moglo eskalirati krizu u širi sukob, koji bi vjerovatno uključivao nuklearno oružje.

Na pitanje domaćina Takera Karlsona ko stoji iza prošlogodišnjeg bombardovanja ruskih gasovoda Severni tok u Baltičkom moru, Tramp je rekao da to nije Moskva. Nagoveštavao je da je Vašington umešan u sabotažu, rekavši: „Ne želim da dovedem našu zemlju u nevolje, pa neću da odgovaram na to“.

Bivši predsjednik je priznao da je bilo “veoma opasno” dići u zrak naftovode, dodajući: “Mislim da većina ljudi zna ko je to učinio”. Upitan da li se SAD izlažu riziku odmazde na svoju kritičnu infrastrukturu, on je rekao: “Mislim da je to mnogo više od infrastrukture o kojoj govorimo.”

Trump je također upozorio da je nuklearno oružje najveća prijetnja s kojom se svijet danas suočava, te da bi američki i ruski arsenali mogli uzrokovati uništenje bez presedana. „Potreban je samo jedan luđak, a vi ćete imati problem kakav svijet nikada nije vidio.”

Trump, koji trenutno vodi ankete kao vodeći kandidat Republikanske stranke u predsjedničkoj utrci 2024., okrivio je trenutno američko vodstvo za povećanje rizika od nuklearnog rata s Rusijom i Kinom.

Najopasniji vremenski period u istoriji naše zemlje i u istoriji sveta, upravo sada, a mi imamo nesposobnog čoveka na vrh.”

III Svjetski ratSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
137 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
1 godina prije

Ma dobro, ljude treba uvijek držati u napetosti, strahu i fokusirati ih prema željenom cilju, naročito u izbornoj kampanji (koja traje stalno) kako bi na kraju bilo manje uočljivo manipuliranje rezultatom.

Da postoji stvarna opasnost od uništavajučeg globalnog rata prepoznalo bi se to u aktivnostima vojnih formacija i državnih vlada.
Ovako se ratni sukob u Ukrajini koristi kao plašilo stanovništva i u druge svrhe koji odgovaraju trenutnoj agendi svjetske vrhuške…

Mrčikola
1 godina prije

Svijet..?…a što je “svijet”..?…pojam..?…nekakva sveukupnost..?…zašto bi sudbina nekog pojma, ili nekakve sveukupnosti, bila važnija od sudbine ljudske jedinke, koja svaka svijet za sebe, i koje se svijet, svakodnevno, još od “pamtivijeka”, suočava s “najopasnijim periodom u istoriji”, i koje se svijet svakodnevno nasilno uništava i ruši nametanjem straha, neimaštine, nesigurnosti, bolesti, rata…od strane milenijskih parazita i manipulatora.
Koji su majstori majstori…”strah za sudbinu svijeta”…ma, bogati..?…i onda, u ime tog straha, gazi pojedinca, gazi slobodu, gazi prirodno…gazi Božje djelo.

…rekli bi mu ovdje: ajde Trumpe lovit rake…😁

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Prijenet ću dijelove , vrhunska teksta news anchor Tucker Carlson .. Puno više vrijedi o svemu – sada no predizborne kampanje političara ; – ” Skoro 80 godina, od kraja Drugog svetskog rata, američki dolar je bio svetska valuta. Praktično nije bilo mesta na celou svjeu gde neko nije znao kako Dollar izgleda. Dollar je bio univerzalan – ne samo univerzalan u trgovini, iako je vjećina međunarodnih transakcija obavljana u Dollarima – već i kao dugoročni „čuvar“ vrijednosti na globalnoj razini.Kontrolirali smo globalnu rezervnu valutu i to je za nas značilo da je novac jeftin. Imali smo privilegije koje nitko na svijetu nije imao. Bilo je veoma ljepo, ali što bi se desilo kada bi se to završilo? Nismo željeli ni da razmišljamo o tome jer bi posledice bile ružne, zaista ružne 💥 ! Prava pretnja bile su ekonomske sankcije bez presedana koje je Bajden uveo. Cilj tih sankcija bio… Čitaj više »

Umpah Pah
1 godina prije

Hrv :

Svijet na Ivici ?

Srb:

Svet na Jovici ?

Keki
1 godina prije

Evo mišljenja sam da je točno takva situacija. Situacija tko preživi pričat će.

alexosijek
1 godina prije

Za FoxTV je progovorio bivši stenograf Baracka Obame..koji je prepričao događaj iz aviona kada su Joe Biden i Jack Sullivan govorili o ukrajinskoj Burismi, frakiranju i ostalo…nekoliko mjeseci poslije odobreno je 50 milijuna dolara ulaganja u Burismu. Iako je FBI-ju prijavio priču, nikada ga nisu pozvali na razgovor…Toliko!?…lp

R M
1 godina prije

Uništenje najviše što dolaze debilne generacije. Pisao sam ovde negde o dojavama iz Poljske2, imam to, prilično sigurno, dam klincu, bivši učenik, znači sigurica. Danas ga vidim u gradu:jel si odigrao na Odru prekjuče? Jesam, ali sam stavio još nešto na tiket, pa sam pao. Pa padni, nikad se više ne podigao, a kvota bila preko 3, blizu 4. Nisam ga naučio matematiku, ali klađenje je valjda lakše, ali ovi što nemaju mozga još pokušavaju da razmišljaju? Evo ga ishod

držnedaj
1 godina prije

.. “Još prije mnogo godina, Doug Casey je primijetio: “Kada carstva umiru, čine to iznenađujućom brzinom. Tad je ta primjedba izazvala odmahivanje glavom, ali on je bio potpuno u pravu u svom opažanju. Ernest Hemingway dao je sličan komentar kada su lika iz njegovog romana Sunce također izlazi upitali kako je bankrotirao. Odgovor je bio: “Prvo postupno, a onda odjednom”. hehe Opet, ovo zvuči zagonetno, ali je istinito. Svako carstvo je svemoćno na vrhuncu svoje moći, ali teško je shvatiti krhkost carstva u padu, jer slike uglavnom ne pokazuju što dolazi. Velike zemlje izgrađene su na tradicionalnim vrijednostima – naporan rad, samopouzdanje, čast itd. Ali carstva su nešto sasvim drugo. Iako se može činiti diskutabilno, carstvo je velika zemlja čije su je tradicionalne vrijednosti učinile iznimno prosperitetom. Postoje mnoge zemlje, velike i male, koje su ‘velike’ u svojim definicijskim vrijednostima, ali malo njih postaje carstvo. Da, prosperitet se temelji na… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Točno.

ime
1 godina prije

kaže tip u čijem je mandatu išlo naoružavanje ukrajine

tuf
1 godina prije

Donald se nije bavio takvim mislima dok je, za razliku od svojeg prethodnika (po vlastitom priznanju) naoružavao Ukrajinu. Nije valjda imao vremena za refleksiju ili je možda mislio da će svo to oružje biti korišteno za borbu protiv svemiraca. How yes no.

abc
1 godina prije

U zemlji, svetu, a i šire, situacije je veoma složena!

nonwo
1 godina prije

“Narodi koje zovemo primitivnima živjeli su u skladu s prirodom, a mi ju svakodnevno silujemo iz sebičnog interesa. Za urođenike svijet je bio sastavljen od ljudskih ljudi, biljnih ljudi, šumskih ljudi, morskih ljudi, kamenih ljudi… u ove su se kategorije, osim pripadnika plemena, ubrajale sve biljke i životinje, kopnene i morske, pa čak i stijene. Sve stvari iz prirode smatrane su „živim bićima“, a njih valja poštivati i s njima živjeti u skladu. Vjerovali su da svako živo biće ima pravo živjeti i umrijeti dostojanstveno. To je jednako vrijedilo za čovjeka, stablo, životinju, ribu ili stijenu. Naša civilizacija takav pogled na svijet zove „primitivnim“. No što je primitivnije? U svemu vidjeti vječni „duh“ prirode, ili ga tražiti samo u ljudima? Sve oko sebe gledati i štititi kao život, ili slaviti nikad viđena božanstva koja će spasiti naše duše bez obzira na količinu patnje koju smo za života prouzročili svemu živome… Čitaj više »

Rimtutituki
1 godina prije

Granice su svetinja.nije to bio bezvezni poklic u 19 stoljecu. Zivi,organizuj se,trosi,naftu,rudu,pusenje,javno,negdje zabranjeno,i sve funkcionira, kad odjednom neki ozdaleka pocese da ti govore kako da se toja zena ponasa,sta da jedes, zagrijavanje,snizavajjj i odjednom sve ode u kurac. Kao milion obitelji,uspjesne,siromasne,sretne,nesretne,incestoidne,ludjacke i sve funkcionira, odjednom jmkad napravis standard za sviju sve propada. Demokracija,sloboda,diktatura,nesloboda,kad ovi zadovoljniji od ovih,nece svak bradate zene,i dok je tboja bradata sve ok,susjed voli zenstvenu,kad ga pocnes tjerat da ” zavoli” conchitta wurst,sve ode u kurac,znaci svak na svome,i ponegdje se moze kooperirati,to je bit ljudskih drustava,da mnozina,jer ne pistoji samo jedno,demokracija i kapitalizam bla,bla,kaze mi jedna obitelj iz Sudana” mi to mrzimo,osjetimo da je bama strano takvo nesto” sve objasnjeno u sekundi.

tihobl
1 godina prije

Украјински извор:

Наш извор из кабинета председника Зеленског је рекао да је зеленски окупио Генералштаб и захтевао да Сирски организује контранападе у близини Бакхмута. Командант копнених снага мора да одблокира град и потисне руску војску, Бахмут мора да се чува до почетка контраофанзиве на Криму.

tihobl
1 godina prije

Оружане снаге Украјине почеле су да користе немачке тенкове ,,Леопард” на Херсонском правцу. Како је рекао извор са терена један од њих је већ потопила у мочвари.

tihobl
1 godina prije

Укро-рајх врши истрагу неких извештаја да су Турци продали Русима кодове дронова Бајрактар.
Све дронове које су Турци продали Кијеву, Руси су оборили.

abc
1 godina prije

Pohlepa i krađa su glavni razlozi, da ljudska civilizacija srlja u vlastito uništenje.

tihobl
1 godina prije

Почело је стварање првог потпуно електричног авионског мотора у Русији, који ће се користити у путничким авионима и тешким беспилотним летелицама.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Selo gori, a baba se češlja…!???

P.S.
”Nešto mi se smučio svijet, a i vi, gospodo, sa njim!” ~ Dostojevski
Zapisi iz Mrtvog doma

Čovjek je življen
1 godina prije

Crime Of The Century

Supertramp

Kornel
1 godina prije

Čovječanstvo je svojom slobodnom voljom dopustilo pojavu “nesposobnih” lidera, pa čovječanstvo je dopustilo da ga više od polovice procjepe ti “nesposobni” lideri. Pitanje je da li su lideri stvarno nesposobni ili je čovječanstvo pod uticajem magije jer uspjeti cijepiti više od pola čovječanstva nikako se nemože kvalificirat nesposobnošću.
A to o uništenju svijeta nije ništa što se već nije događalo jer ovo nebi bila prva civilizacija koja je nestala sa površine zemlje.

Lucija, prva
1 godina prije

“„Vlada SAD štampa novčanice od 100 dolara, i daje ih strancima u zamenu za robu vrednu 100 dolara.
Međutim, za same Sjedinjene Države štampanje takve novčanice košta samo 15 centi, i to je najveća prevara ikada smišljena “, rekao je stručnjak za „Daily Reckoning“.

Ako Rusija i njeni partneri prestanu da koriste dolare, oni će ponovo preplaviti SAD. To će izazvati inflaciju, i dovešće do naglog povećanja cene proizvoda za Amerikance.
Osim toga, zemlja neće imati dovoljno prihoda da zadovolji svoje potrebe. Posledice po Ameriku biće katastrofalne.”

That’s it. In a nutshell.

Гавран
1 godina prije

Van teme:
ВЕЋИНСКИ власник компанија Tesla и SpaceX Илон Маск наступио је преко Твитера да на казну доживотног затвора треба осуђивати све лекаре који обаве операцију промене пола малолетницима.

Међутим, није ограничио само одговорношћу допктора:

„Сваки родитељ који одобри стерилисање детета пре него што постане пунолетно треба такође да иде на доживотну робију!“

tihobl
1 godina prije

Далај лама једном дечаку предложио да му „посиса језик“, председник САД је на свечаној вечери у Ирској, земљи својих предака, предложио свима да „лизну свет“.
Потом је одмах додао: „Хвала вам свима. Бог вас благословио. И хајде да… олижемо свет. Урадимо то”.

abc
1 godina prije

Sin predsjednika Ugande, general Muhoosi Kainerugaba: “U Africi vjerujemo samo predsjedniku Putinu kada je u pitanju istočna Europa. Zapad gubi vrijeme na beskorisnu proukrajinsku propagandu. Rusija, Kina, Afrika, Indija, Južna Amerika moraju pobijediti u Ukrajini. 85% svjetskog čovječanstva će pobjediti 15% zapadnog.”

Ivan
1 godina prije

Zahvaljucuci tvojo Americi i majmunu Bidenu kojemu je mjesto u zooloskom vrtu.

gargamel
1 godina prije

“Which country has the most migrants in Europe?
In 2021 Russia had the highest net migration figures in Europe at 320,617 people”.I onda kažu da niko neče u Rusiju .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI