Teroristi su ispalili 25 raketa u sirijskoj provinciji Hama, ubijeno dijete, kaže ruska vojska

Sirija napad
7 komentara

To se događa samo dan nakon što su militanti izvršili napad na državne institucije i lokalnu vojsku u provinciji Daraa, ubivši četiri sirijska vojnika i ranivši još osam.

Teroristi iz Hayat Tahrir al-Shama ispalili su 25 raketa na ravnicu Al-Ghab u Siriji iz MLRS, ubivši jedno dijete i ranivši 9 civila, potvrdila je u srijedu ruska vojska.

„Dana 1. septembra, oko 16:30, militanti terorističke grupe Hayat Tahrir al-Sham iz područja sela Duwayr al-Akrad (12 kilometara sjeveroistočno od Salme) otvorili su vatru iz raketnog sistema sa više lansiranja na selo Jurina u nizini Al-Ghab (13 kilometara jugoistočno od Salme), ispalivši 25 nevođenih raketa. Kao rezultat terorističkog napada, poginulo je jedno dijete, devet civila ima povrede različitog stepena težine” saopštio je Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.

Militantni napadi su se u posljednje vrijeme pojačali, uključujući i druge sirijske provincije. Naglašava se da ruski centar za pomirenje poziva komandante ilegalnih oružanih grupa da prekinu oružane provokacije i krenu putem mirnog rješavanja situacije u područjima pod njihovom kontrolom. Centar takođe ima zadatak da koordinira isporuku humanitarne pomoći.

Hayat Tahrir al-Shamsirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Na ovakav napad treba odgovoriti žestoko.

GoCro
2 godine prije

Za teroristi ima samo jedno rješenje… Konačno rješenje.
Sve ostalo je samo odgađanje istoga.

Ringo10a
2 godine prije

Ne znam zasto ne pociste podrucje Idliba.Jebo ih sporazum sa Erdoganom.

A u Daraa sporazum sa teroristima ocigledno ne funkcionira. Koliko znam dogovorili su se da ih prebace na podrucja pod turskom kontrolom i ne znam sta se sad dogadja i dokle se stiglo.
Najbolje bi ih bilo poubijati…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI