Teške optužbe bivšeg predsjednika Karzaija: “ISIL je alat u rukama Washingtona”

Hamid Karzai
8 komentara

U ekskluzivnom intervjuu za Fox News je bivši predsjednik Afganistana, Hamid Karzai, oštro kritizirao američke akcije u Afganistanu i osudio zloupotrebe američkih snaga u borbi protiv terorizma.

Prema Karzaiju, unatoč intenzivnim naporima u iskorjenjivanju terorizma iz zemlje, Washington snosi odgovornost za stvaranje terorista Islamske države, a islamističku skupinu trenutno koristi kao alat da nametne svoj diktat zemljama pogođenima ratom.

Unatoč raspoređivanje dodatnih vojnika u Afganistanu i povećanju američkih napora u iskorjenjivanju terorizma, posebno “Islamske države”, bivši predsjednik Afganistana Hamid Karzai je uvjeren da se Washington se nalazi na istoj strani s islamističkim teroristima.

Audio: John Kerry priznaje da su promatrali uspon “Islamske države” u Siriji, “misleći da će srušiti Bashara Al-Assada, ali su na kraju dobili Putina”.

ISIL je američko stvorenje. Skupina je bila potpuno nepoznata u zemlji, a pojavila se u Afganistanu 2015. godine, za vrijeme američke prisutnosti”, rekao je Karzai u ekskluzivnom intervjuu američku televiziju.

“Skupina je samo alat u američkim rukama. Prvo ISIL odvede ljude, većinu svojih obitelji i boraca, a onda dolaze Sjedinjene Države i bace tu veliku bombu. Pa, to je bilo koordinirano… Ma dajte…”, rekao je Hamid Karzai.

Karzai, koji je bio predsjednik od prosinca 2004. do rujna 2014. godine, rekao je da je dobivao redovita izvješća o neobilježenim helikopterima koji su bacali potrebnu opremu teroristima na granici Pakistana i Afganistana, što SAD moraju objasniti.

Prema bivšem predsjedniku, Washington želi koristiti Afganistan kao poligon za testiranje svojih “igrački”.

“Oni vide Afganistan kao ničiju zemlju u kojoj mogu eksperimentirati i zlostavljati je, ali su u krivu. Mi živimo u zemlji s duboko domoljubnim ljudima koji više ne mogu tolerirati ovu situaciju”, rekao je bivši afganistanski predsjednik.

Izjave afganistanskog predsjednika su samo još jedna potvrda onoga u što se ranije sumnjalo, a potom je i dokazano, odnosno da je ISIL alat stvoren od strane američkih obavještajnih službi u uskoj suradnji sa Saudijskom Arabijom, a služi za ostvarivanje geopolitičkih ciljeva koji su interesu američke hegemonije.

Jednostavno, ISIL je potreban Washingtonu za svrgavanje “nepoćudnih” vlada i da opravda stratešku prisutnost američkih vojnih snaga. Ono na što se ranije sumnjalo, sada je dokazano, što su priznali čak i neki predstavnici američkog establishmenta, među kojima je posljednji bio bivši državni tajnik John Kerry, čija je izjava snimljena i objavljena u siječnju ove godine.

Za atlantističke medije sve ovo ne postoji i oni nastavljaju širiti svoju propagandu kaka se SAD i NATO bore protiv terorizma i narodima donose demokraciju.


 

audio snimakHamid Karzaijohn kerry
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdi
6 godine prije

Javna tajna, to znaju i vrpci …………………

subaru
6 godine prije

Ovaj izdajnik ko i svi ostali se pojavljuje sa naknadnom pameću. Trebali bi ga paštuni zazidati u torabori za primjer ostalim kvislinzima.

rodoljub
6 godine prije

Javnost na zapadu to ne moze svariti, a pitanje je ko ce im to servirati . Mi odavno znamo klo je i sta je ISIL, ali javnost na zapadu je toliko ovcoizirana, a mediji u blokadi, da niko ne moze protusriti istinu .

bo9
6 godine prije

Nitko nece znati za te njegove rijeci zato jer ga cenzuiraju
na zapadu
vecina muslimanskih zemalja
nato zemlje nece objaviti
Crnci su nepismeni
Rusi i Latinska Amerika ne znaju to iskoristiti.
Azijati mislu na novac……….

davor
6 godine prije

Teško je nanovo steći kredibilitet kad se jednom prodaš ubojicama za pare

jale
6 godine prije

Nisu to teške optužbe, to su realne optužbe. ISIL je nastao u Iraku u vrijeme najžešče američke i NATO vojne kampanje i dominacije. Ameri su imali informera na svakom ćošku, iza svakog ćoška, ljudi su za malo dolara drukali jedni druge, bilo je pohapšeno na hiljade i hiljade iračana odanih Sadamu, i dan danas egzistira Guantanamo. Sve su znali i aktivno su pdržavali izgradnju te mreže jer za stvoriti tako nešto treba golema infrastruktura od novca, tehnike i ljudi, i to ne može proći neprimjetno. Mogu se ameri sada praviti glupi i naivni kolko hoće al sve je jasno, ISIL je njihova produžena ruka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI