fbpx

Transkript obraćanja Velimira Ponoša na Festivalu slobode

Velimir Ponoš - Obraćanje skupu

Na Festivalu slobode, koji se održao u subotu 5. rujna, sudionicima se obratio naš kolega Velimir Ponoš, a njegove obraćanje prenosimo u cijelosti…

Obično se ljude doživljava kroz ono što oni rade, međutim moja jedina kvalifikacija je to da sam ljudsko biće i moja jedina struka je to što sam čovjek. I svi mi, zapravo smo najprije ljudi. Tu smo, ljudska bića. A život ljudskog bića sastoji se od ljudskih iskustava: od emocija, misli,  kontakata,  obitelji i od svega onog što je ljudsko. U ovom brzom vremenu i brzoj dinamici događaja važno je na trenutak stati i u sebi osjetiti da nam se prostor naše ljudskosti jako suzio i da se jedna vrsta obruča steže oko našeg bića. I to stezanje je na svim razinama i tjelesno jer nas se distancira, izolira, stavljaju nam se maske, i mentalno jer nam je zabranjeno misliti, izražavati se, cenzurira nas se. Cenzurirani smo i emocionalno jer zabranjuje se kontakt čak i majki s njihovom djecom, zabranjuju se  kontakti s našim najmilijima.  Sužava nas se i duhovno jer više ni na sprovode ne smijemo ili na njima ne smijemo izraziti sućut. Dakle, na nas kao na ljudska bića je stavljen lokot. I to je lockdown, to je pravi lockdown. Lockdown svakog čovjeka, svakog ljudskog bića. Koje su posljedice tog lokota? Za nas, za naše najbliže, za sve. Koje su posljedice?

Kad čovjek tako zastane, kad sve to promotri, kad sve to osvijesti, onda izađe iz jednog korita u koje je gurnut svakodnevnim ponavljanjem jedno te istog, a beskonačno ponavljanje jedno te istog dovodi to toga da ne postoji ništa osim tog jedno te istog. I to je smjer svega, to žele, tome služe mediji, oni pucaju samo jedno te isto. Tako danas ne vidimo da postoje druge bolesti osim korone, da postoje drugi aspekti ljudskog zdravlja osim korone, da postoji zapravo cijeli jedan život izvan korone. Nas se fila jedno te istim i to brzom dinamikom kako bi što prije i što dublje progutali ovu priču. Tim svakodnevnim pranjem glave događa nam se to da umjesto stvarnosti doživljavamo samo jedan mali fragment stvarnosti, zapravo imamo iluziju stvarnosti. I sve što se događa je jedna velika iluzija.  Jedna od tih iluzija je takozvano novonormalno. Što se zapravo krije iza te riječi i što ta riječ znači? Ako je ovo današnje stanje to, takozvano novonormalno, a kažu nam da je, onda taj izraz treba dovesti u kontekst s onim što se događa. I onda vidimo što taj izraz znači. Onda to znači da mi više ne možemo biti ljudi, da mi više nemamo ljudskih prava, da više nemamo sloboda, da više ne smijemo  misliti, da je za nas najbolje da ostanemo bez posla, da je za našu djecu najbolje da budu u balonićima i mjehurićima i da rastu bez kontakta s drugom  djecom, da naši stariji budu zatvoreni po domovima i  najbolje  da ih više nikad ne vidimo. To se događa i to je značenje izraza novonormalno. I kad čujemo da nam govore kako se što prije trebamo naviknuti na to novonormalno i kako više neće biti povratka na staro onda to znači kako se što prije trebamo naviknuti na to da ostanemo bez svega. To nije normalno,  to je bolesno.  To je ozbiljno bolesno. To je zlo. To je samo zlo.

Još jedna je iluzija da je u Hrvatskoj epidemija. Naime, 11. ožujka donesena je Odluka o proglašenju epidemije, međutim, ta odluka nema u sebi ono što mora imati, a to je članak kojim se govori kako će se odluka objaviti u Narodnim novinama. Toga u Odluci nema, i te Odluke u narodnim novinama nema. Ako toga u odluci nema, i ako te odluke u narodnim novinama nema, onda ni epidemije nema. Čl. 90 Ustava kaže kako se propisi tijela javne vlasti, a odluka je propis, prije nego što stupe na snagu objavljuju u Narodnim novinama. To nikad nije napravljeno. A znate što je napravljeno? Napravljeno je to da je ministar zdravstva kao malo dijete uzeo jedan papir i na taj papir je flomasterima nacrtao medu, nacrtao je medvjeda. I kad je nacrtao medu, pokazao je taj papir i rekao: „Evo mede“, i onda su ljudi počeli govoriti joj kako je medo slatki, kako medo ovo, kako ono…Ali, to nije medo. To je nacrtani medo. Mede nema. Nema ni odluke. To je nacrtana odluka. Mi od početka imamo  nešto čega uopće nema. Imamo iluziju, ali iluzija nije stvarnost. Što ako toga ima još? Što ako je sve iluzija? Pa evo, još jedan primjer, a onda nešto vrlo konkretno u ovoj velikoj iluziji.

Ako se zdravim ljudima preventivno stavlja maska na lice jer bi navodno mogli nekog zaraziti zašto onda građani Zagreba preventivno ne hodaju sa šljemom na glavi jer mi ne znamo kad će biti potres. To je isti obrazac. Zašto onda sve nevine ljude preventivno ne stavimo u zatvor jer nikad ne znamo kad će netko nevin počiniti zločin. Prije nego što počini zločin čovjek je nevin, zašto ga onda preventivno ne stavimo u zatvor jer nikad ne znamo kad će zločin. Dakle, ako ne nosimo šljemove zbog mogućeg potresa i ako ne zatvaramo nevine ljude zbog mogućeg zločina, zašto onda preventivno zdravim ljudima nabijamo maske? To je ono što nam rade mediji, oni nas zajedno s političarima i kvazistručnjacima mentalno drže u jednom koritu da ne možemo van. Dakle, kada se odmaknemo od jednog oblika kojim nam se konstantno pere glava, kad se raširimo u stvarnost, onda vidimo paradoks. Vidimo da stvar ne pije vodu.

A sad ću biti još konkretniji: kad iz stožera čujemo kako je znanstveno dokazan učinak maski, ja se prvo sjetim one „Ostani doma zbog mene jer ja radim zbog tebe“. To je bila viralna poruka kojom liječnici pokazuju koliko maske štete njihovim licima. To je nestalo, to se zaboravilo – u rekordnom roku. Zato se ide gas-gas-gas, jako brzo,  da nam se odmakne pažnja, da brzo zaboravimo. Ovog „Ostani doma“ i toga da liječnici skidaju maske i pokazuju koliko im maske štete se svi sjećamo, ali nam se to briše iz sjećanja. I to jako brzo. Čak i to da u medicini imamo pravo na drugo mišljenje nam je izbrisano iz sjećanja. A to smo do nedavno svi znali. Pored toga, mi ne trebamo, mi ne moramo, a ja bih rekao da mi ni ne smijemo slijediti WHO pogotovo jer je to institucija koja je do grla u korupciji i lažiranjima što smo već vidjeli kroz povijest. A što se tiče njihove preporuke, jer to je materijal na koji se poziva odluka o maskama, taj dokument svatko može pročitati, i vidjeti kako u njemu nema nijedne jedine studije koja se radila na djeci na način da se ispituju nuspojave nošenja maske. Nema je, a ne može je ni biti jer ako takvu studiju radite, onda radite torturu nad djecom. Nema nijedne jedine studije koja je rađena na ljudima puno radno vrijeme, svaki dan, kroz dugi period, nema analize o nuspojavama takvog nošenja maske. Nema je. Zapravo u samoj preporuci piše kako nema valjanih dokaza o učinkovitosti nošenja maske za zdrave ljude pri suzbijanju prenošenja virusa, i kako nema istraživanja o nuspojavama. Ničega od toga nema. I opet imamo iluziju. E sad, kako u preporuci ničega od toga nema, onda znači da se nas tretira kao zamorce, odnosno da se nad nama obavlja laboratorijski pokus, a to je ono što čl. 23 Ustava jasno zabranjuje jer u tom članku stoji kako se nad ljudima ne smiju obavljati znanstveni ili liječnički pokusi bez njihove privole. Mi nismo ničije igračke i nismo ničiji eksperiment. Provodi se odluka o maskama nasilno i bez uvida u nuspojave, provode se mjere nasilno i bez uvida u posljedice, dakle provodi se – diktatura. Ne može maska na moje lice bez mog odobrenja. To kaže Ustav, to kaže Zakon. Maska na moje lice na silu – ne može. Po zakonu – ne može, po Ustavu – ne može, po tome što nikad nije službeno proglašena epidemija – ne može. po ljudskoj biologiji, po medicini – ne može.  Ja nisam zamorac, a to ne bi smjeli raditi ni zamorcima.

I još nešto,  i što mi se čini bitnim. Mi postajemo sve više svjesni i sve više vidimo stvarnost. I vidimo kako se stvara  način da nastane podjela među nama. Bačena nam je bubica da se sukobljavamo jedni sa drugima jer jedni vjeruju u odluke, drugi ne , jedni nose maske, drugi ne, jedni misle da je korona nešto strašno, drugi ne, i tu nas se pokušava zavaditi. Ali, mi u životu inače imamo različita uvjerenja, međutim  zbog toga nismo u ratu. Pa zašto onda da sad budemo u ratu. Nećemo to.  Nećemo jedni s drugima biti u ratu. Ja nemam ništa protiv da netko vjeruje u sve ovo oko korone, međutim ja imam drugo mišljenje, i imam pravo na drugo mišljenje. Ja zbog toga nikoga ne ugrožavam, zdrav čovjek nije prijetnja, prijetnja je onaj koji govori da je zdrav čovjek – prijetnja. To ne samo što je prijetnja, to je laž, i to je diktatura. Zato poštujmo naša mišljenja, naša prava i slobode jer one su neotuđive. I moje i onih koji misle drugačije od mene. Moja sloboda je i njihova sloboda, a njihova sloboda je i moja sloboda.

Neće nas razjediniti, neće nas podijeliti, i neće nas pobijediti. Ali se pobijediti možemo sami. Ako zaboravimo ovu večer i upalimo televiziju – mi smo izgubili. Svi.

Na nama je. Sve je na nama. Sretno nam svima i Neka bude Svjetlo

4.5 89
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
70 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Mlata
Gost
Mlata
1 mjesec prije

Kaže;- “zašto teraju zdrave ljude da nose maske?” Sad ćekamo da se pojave tipovi koji daju primer hirurga koji nosi masku po par sati i ništa mu ne fali…čekamo takođe nekoga koji će reći ;-“a odkud znaju da nisu zaraženi i samim tim i prenosioci” Ima takvih mnogo među nama a pitanje je da li će ih bar dvoje pročitati ovaj text

nomen est omen
Gost
nomen est omen
1 mjesec prije

Kirurg ne nosi masku da bi zaštitio sebe ili drugog od virusa, nego od bakterija i klica i mijenja je, osim toga, svako malo. Mi nosimo po mjesec dana istu krpu punu bakterija i virusa da bi se zaštitili od virusa. Da maske ne pomažu protiv virusa, da se zaključiti i po nekim zemljama Azije gdje se već dugo vremena nose maske, ali gripu nikako da iskorijene. Štoviše, bilo je godina kad je gripa gore poharala recimo Japan, nego koju od zapadnoeuropskih zemalja. Ograničavanje prava mora imati dobar razlog. To se nikako ne može činiti preventivno. Da je obaveza nošenja maske prerasla u nekakvu ideologiju, vidi se i po odlukama nekih zemalja da ih se mora nositi i na otvorenom, kao recimo u Francuskoj. Unatoč tome broj zaraženih asimptomatičnih i dalje raste. Po meni, ovo što se radi je provokacija razuma, istine i općenito dobra.

Mlata
Gost
Mlata
1 mjesec prije

Dece mi je žao…polako maska postaje modni detalj…. “cool je ova kažu” Zvezda i Partizan kod nas “lansirali” maske sa grbovima, pojavile se neke i sa princezama, haos.

nomen est omen
Gost
nomen est omen
1 mjesec prije

Ne samo djece, nego i starijih. Skoro da nema starije osobe s kojom sam razgovarala, a da nema problema s disanjem kad nosi masku. Neki od njih više uopće ne žele ući u vlak. Naravno da ima dosta i onih koji je nose kao modni detalj ili je barem pokušavaju kao takvu nametnuti, ali ih je i svakim danom sve više koji prelaze u tabor protivnika maske, onih koji su se konačno počeli pitati ima li to uopće smisla, virusi nikad neće nestati, i ovaj će mutirat itd., oni po čiju su djecu dolazila kola hitne pomoći u školu.

zim
Gost
zim
1 mjesec prije

U Emiratima ni je obavezno nosit maske,ko želi taj nosi i nema puno oboljelih

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

I kad se pojave, šta? Možeš li osporiti da kirurzi nose maske dok operiraju? Da u pojedinim granama industrije nose maske cijelo radno vrijeme? Da u Kini, Koreji, …, svako malo nose maske po cijeli dan? Da si pažljivije čitao vidio bi da se ovakvi komentari odnose na komentare koji navode poguban učinak nošenja maske. Niko nije pisao da je nošenje maski blagotvorno, da sigurno štiti od zaraze i da uživa u nošenju, no za neke umove sredina ne postoji. Ne mogu da shvate da postoje ljudi koji drugačije misle a slobodni su.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Cesto me pitaju Zapata daj neko rjesenje pa evo jedno za sam pocetak.
Djeci u skoli objasniti da nakon pol sata lijepo nemocno sjednu na pod skinu masku i kazu zovite hitnu nije nam dobro (glavobolje, vrtoglavice, zamucen vid i sl.)… Zatim mi odrasli pocnemo se rusiti po podovima shoping centara, crkvama, kinima, Dzamijama, parkovima itd. itd. jer nam nije dobro. Pa onda koja blagajnica klone u stolici pa kompanije moraju traziti zamjene, osiguranja isplacivati premije, hitne i doctori da se ubijaju od pandemije nosenja maski. Zatim se srusi poneki security…pa tete u bankama. Zatim kad policija recimo krene “osiguravati” neki prosvijed. Pocnu padati, posrtati samo zbog maski itd itd…
Za 15dana ukidaju se maske u citavu svijetu…

soernounesgrvnesifvniesviefvrever
Gost
soernounesgrvnesifvniesviefvrever
1 mjesec prije

Zapata, dobar prijedlog “napada padalice”.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

Ne mogu da vjerujem, i djecu bi uveo te “aktivističke” igrice? Vjerujem da si premlad da bi imao svoju djecu pa ne vidiš koliko je to bljak. Za ostalo jedva čekam da počnete padati, sigurno će biti masovni odziv.

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
1 mjesec prije

A evo transkripta jednog Alekse sa Pravde, pročitajte poučno je: “A L E K S A

Pazimo…

Mi ćemo stvoriti iluziju tako veliku da će većini da izmakne percepciji. O onima koji će je vidjeti, misliće da su ludi.

Mi ćemo otrove proglasiti osvježavajućim pićima.

Mi ćemo monstrume učiniti igračkama za djecu.

Mi ćemo rite proglasiti modom.

Mi ćemo skrivenim porukama u crtanim filmovima huškati djecu na roditelje. Roditelji o tome neće imati pojma, jer će biti u stalnoj žurbi za sve slabije plaćenim poslom.

Mi ćemo održavati životni vijek kratkim, a pretvaraćemo se da radimo suprotno.

Mi ćemo ljudima nuditi ljekove, a u stvari ćemo im davati još više otrova. Ti će toksini da budu skriveni u svemu što ih okružuje, u svemu što piju, jedu, udišu ili oblače.

Mi ćemo seksualizovati djecu već od obdaništa. Mi ćemo stimulisati izdavačke kuće da objavljuju knjige koje će podučavati vaspitače kako da kvare djecu.

Mi ćemo otvarati škole i fakultete koji neće biti ni škole ni fakulteti. Mi ćemo pojeftiniti diplome, i sve ćemo njihove vlasnike kupiti.

Mi ćemo ubijediti ljude da se biološki povežu sa kompjuterom. Učićemo da je transhumanizam i vještačka inteligencija budućnost. Nećemo reći da budućnost pripada nama, a da čipovanima njima pripada potčinjenost i ropstvo.

Mi ćemo početi rano: napašćemo djecu onim što najviše vole, slatkišima. Kada dijete šećerom ošteti zube, ispunićemo ih plombama čiji je sadržaj poguban po umove.

Mi ćemo stimulisati roditelje da djecu u pelenama drže što duže. Jer, dok god je mali um u pelenama, on o sebi misli da je beba. Mi ćemo nastojati da djeca što kasnije progovore.

Mi ćemo ih učiniti sporim, gojaznim, zbunjenim, i depresivnim. Prići će k nama ne bi li našli pomoć. A mi im je dati nećemo.

Mi ćemo djecu ubijediti da je okej ako imaju dvoje tata ili dvojicu mama. Kritikovaćemo svakog ko kritikuje našu gramatiku. I nećemo na tome stati. Mi ćemo, dok ne polude, kroz usta političara, medija i javnih ličnosti – učiti da je okej da djeca žive sa više istopolnih ili raznopolnih parova, te da prisustvuju igrama sa obnaženim odraslima.

Mi ćemo reklamirati novac i materijalna dobra, da se čovjek nikad ne poveže s Bogom u sebi, ili sa pak savješću. Ako ko odbije, da se strah upotrijebi kao oružje. To ne pomogne li, ubićemo, jebiga.

Mi ćemo sastavljati vlade i pravićemo opozicije. Posjedovaćemo obje strane.

Mi ćemo učiniti da se mrze međusobno i da mrze svoje susjede. Nahuškaćemo jedne na druge svakiput kad nam to bude odgovaralo.

Mi ćemo nastaviti da napredujemo od njihovih ratova i od njihovih smrti.

Mi ćemo postaviti najgore ljude na mjesto najboljih. Omrznućemo ljudima njihove rođene zemlje.

Mi ćemo ih voditi tako da misle kako oni sami sebe vode. Ukoliko ma kakva svjetlost zasija među njima, ugasićemo je. Ako ne ide ismijavanjem, onda smrću.

Mi ćemo ih stalno snimati. Svaki njihov klik biće nam vidljiv.

Mi ćemo im nuditi da se nečim opuste. Činićemo dostupnim alkohol, seks i drogu. Biće im dostupno sve što ih uništava.

Mi ćemo uvesti obaveznu vakcinaciju. I samo ćemo pojačavati broj obaveznih vakcina. Do kraja njihovih života.

Mi ćemo uvijek sakriti uzvišenu istinu po kojoj smo svi Jedno. Ovo nikada ne smiju znati. Uvijek moraju da misle kako nisu međusobno jednaki. Ako bi ikada saznali da svi zajedno mogu da nas pobijede, krenuli bi da nas svrgnu.

Mi ćemo im napisati zakone koji će im ukrasti i ono malo slobode što su mislili da imaju.

Mi ćemo koristiti naše medije, i naš poseban jezik.

Mi ćemo nazdravljati. Jer sve manji broj preostalih nema nikakve šanse.”

Mlata
Gost
Mlata
1 mjesec prije

Pa znaš kako to ide….kako vreme prolazi sve se više pitam nije li srednjevekovna inkvizicija bila u pravu u stvari! Spaljivali su naučnike I medicinare toga vremena, pronalazače, i svakog ko je razmišljao svojom glavom….Štampariju prvu su razlupali na komade jer su izgleda znali šta znači masovna proizvodnja pisane reči, itd….jednom rečju nisu dali čoveku da napreduje mnogo jer su izgleda znali da ako napreduju u svakom pogledu neće biti dobro po ljudski rod. Istinita je ona stara ;-“što više znaš tužniji si” Znamo kako se sve to završilo, nastupio period “RENESANSE” i evo nas sad tu gde smo. Svaka stavka koju si napisao je istinita i mi tu ne možemo ništa….da smo poslušali inkviziciju do ovoga ne bi došlo ali bi čovek već našao drugi način da se samouništi jer to je čovekova priroda.

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
1 mjesec prije

Dok smo živjeli ko amazonski indijanci ili oni indijanci koje pobiše bili smo sretni a i planet biljke i životinje, “civilizacijski napredak” je u stvari nazadak……………..govorim to več dva desetljeća………….

Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije

SAMOUNISTENJE NIJE COVJEKOVA PRIRODA, COVJECANSTVO BI DAVNO NAPRAVILO SAMOGEGULACIJU DA NIJE POD KONTROLOM NEVIDLJIVIH NEPRIJATELJA

Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije

DUHOVNI PUT I POSTIGNUĆE NA TOM PUTU ZA SVAKOG COVJEKA JE INDIVIDUALNO, DAKLE MI NE ODGOVARAMO ZA ZLOČINE DRUGIH

ijuhzb
Gost
ijuhzb
1 mjesec prije

eto da čovjek kraj zdravog razuma – poludi.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

Samo ne razumijem zašto “Mi ćemo” a ne “Mi smo”. Pa to je sve urađeno, gotova stvar.

Suzy
Gost
Suzy
1 mjesec prije

Gdje je kraj ovom ludilu?
Prica mi frendica ..koja radi u skoli da je to logor a ne skola
Kao mladez Hitlerova

Nema kontakta..nema smijeha..nema odmora..prati ruke svako malo.. otvaranje vrata laktovima..

Roditelji gdje ste?
Zašto do dopustate?
Volite li svoju djecu ili je strah i neznanje jace od zdravog razuma

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
1 mjesec prije

Dobro došli u borg.

Promatrač
Gost
Promatrač
1 mjesec prije

Strah da se im oduzmu djeca.

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
1 mjesec prije

Da im oduzmu i dadnu pedofilima, u dijelove ili okultne predstave sa smrtnim ishodom i ispijanjem adrenalizirane krvi istih, preko mene mrtvog.

Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije

TOCNO SI TO NABROJIO

učo
Gost
učo
1 mjesec prije

Suzy, treba preživjeti jdan dan u školi i vidjeti kakva je to ludnica…
Možda ne bi bilo loše napisati jedan članak posvećen stanju u školi.

Kio
Gost
Kio
1 mjesec prije

4 ti Reich

nomen est omen
Gost
nomen est omen
1 mjesec prije

Odličan govor. Jedino što bih ja bila izostavila, to je onaj dio o podjelama, ali, dobro, to sam ja. Izgubila sam jednostavno strpljenje s praznovjercima, histeričarima i sebičnim ljudima koja reagiraju tek onda kad njihova egzistencija dođe na red. Zanimljivo je da onda u roku keks izgube sav strah i trenutačno se otrijezne od iluzija. Rezoniranje im odjednom počne savršeno funkcionirati. Zato im ne vjerujem niti sekunde da se stvarno plaše. Ironija je da oni nama moraliziraju o solidarnosti.

Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije

SVI MI SMO IZGUBILI STRPLJENJE SA PROGRAMIRANIM OVCOIDIMA JER ZBOG NJIH STRADAJU DJECA, OBITELJI I UVODE NAS POLAKO I SIGURNO U DIKTATURU OGROMNIH RAZMJERA. ONI NECE I NECE I NIKADA NECE PROGLEDATI DOK IMAJU JESTI I EKRAN PRED SOBOM. I KADA DODJE DAN DA PROGLEDAJU TO CE BITI DJELOMICNO JER SU DUHOVNO I GENETSKI NA SADASNJEM STUPNJU.

Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije

“Ja nemam ništa protiv da netko vjeruje u sve ovo oko korone, međutim ja imam drugo mišljenje, i imam pravo na drugo mišljenje. Ja zbog toga nikoga ne ugrožavam, zdrav čovjek nije prijetnja, prijetnja je onaj koji govori da je zdrav čovjek – prijetnja”

OVO JE BIT SVEGA, HVALA VELIMIRE

Perun
Gost
Perun
1 mjesec prije

Podrška,Velimiru Ponošu Poštujmo naša mišljenja, naša prava i slobode jer one su neotuđive.

nomen est omen
Gost
nomen est omen
1 mjesec prije

Ima i jedna lijepa priča danas. Video se može pronaći na twitter računu @officialmcafee. Španjolska policija pokušava na ulici (sic!) uhapsiti ženu zbog nenošenja maske na što su se umiješali ostali prolaznici, skinuli također maske, otrgli ženu i potjerali policiju uzvikujući “sloboda!”. 🙂

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
1 mjesec prije

Oduvijek sam volio španjolce.

nomen est omen
Gost
nomen est omen
1 mjesec prije

Mislim da bi se češće trebalo izvještavati o ovakvim malovelikim podvizima čisto da se ohrabre i drugi, da potaknemo civilnu kuražu i onu pravu solidarnost. Po mojoj skromnoj procjeni kritična masa bi se uskoro mogla stvoriti. Kod velikog dijela ljudi doslovno ključa ispod površine.

Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije

NI BLIZU NISMO KRITICNE MASE ALI BLIZU SMO DA POCMU KAZNJAVATI SVAKO NAŠE SVJESNO PONASANJE, SVJESNO MISLJENJE I SVJESNO IZRAŽAVANJE.

nomen est omen
Gost
nomen est omen
1 mjesec prije

Nismo možda u Hrvatskoj, ali u Njemačkoj se stvorio relativno velik otpor, a on se može brzo prelijeti i na druge zemlje. Dobro su organizirani, imaju naravno i problema, ali sve je to zanemarivo u usporedbi s problemima koji nas eventualno čekaju pobijede li totalitaristi. Velik je broj onih u sredini koji šute i istovremeno gledaju kako zaobići propise, znači, onih koji mjere smatraju totalno suludim, ali nemaju hrabrosti da se na bilo koji način aktiviraju. Ako se njih malo pogurne pozitivnim primjerima, može to s kritičnom masom jako brzo ići. 🙂

Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije

Nomen volio bih i ja da tako bude, ali vidjeces, biti ce sve suprotno od toga, nezamisliva represija podržana od ovcoida, najvernije sotonisticke vojske. ovcoidi ce te prijavljivati i prokazivati kao da im život od toga ovisi a represivni aparat uništavati, zatvarati i upropaštavati. To j realnost za godinu-godinu i pol.

nomen est omen
Gost
nomen est omen
1 mjesec prije

Zaboravi ovcoide, Mario. Oni nikad nisu ništa promijenili niti će. Ja govorim o kritičnoj masi bijesa među onima koji su prokužili igru, o tome da oni trebaju proključati i da zato trebamo ove pozitivne primjere. Ništa nije snažnije od pravednog gnjeva. Jesi vidio kako su natjerali policajce u bijeg? Ovcoidi su mogli samo stajat i blejit.

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
1 mjesec prije

Kako su prostitutke sistema ustuknule kad su vidjeli da gomila staje pravedno na stranu terorizirane žene, tako su trebali švabe braniti svakog onog švabu uhičenog u Berlinu i prostitutke bi ustuknule.

nomen est omen
Gost
nomen est omen
1 mjesec prije

Da, to je istina. Nijemci su definitivno mogli pokazati malo više civilnog neposluha. S druge strane, u Njemačkoj nikome ni ne pada na pamet donijeti odluku o obavezi nošenja maske na otvorenom tako da svi imaju neke prednosti i mane.

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
1 mjesec prije

Ovi koji vladaju svijetom najveću represiju prave tamo gdje je raja kurčevita i temperamentna, tako teroriziraju španjolce a popustljiviji su sa švabama ali ni švabe neće izbjeći iglu i priključenje mozgova na servere a tijela na milost i nemilost 5G. Nebi me čudilo da će zaprašiti uskoro neke teritorije ili bojnim otrovima, ili nanobotima koji će ubijati ljude ili “virusima” ubojicama za koje nisam siguran da li uopće postoje. Ovi koji su nas davno klonirali još tad su znali za binarni kod i njegove bezgranične mogučnosti tako da nas “virusima” samo plaše a ubijaju i razboljevaju drugim stvarima.

nomen est omen
Gost
nomen est omen
1 mjesec prije

Uf, ti su mi scenariji s mozgovima na serverima sad premračni. Jedna je stvar o čemu neki sanjaju, a druga što je izvedivo, a treća opet što sve može u međuvremenu poremetiti planove čak i da su izvedivi.

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije

Germani (njemci) imaju genetsku modifikaciju da su poslusni i da uglavnom izvrsavaju naredjenja bez pitanj i propitkivanja. Njihov mentalitet je satkan od discipline i samodiscipline.

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
1 mjesec prije

Nomen, ovcoidi su u večini, 90 posto ih je, oni će se uvijek prikloniti onome koji vlada, to rade zadnjih par milenija jer misle da će u stadu preživjeti. Hoće ali sa mozgovima na serverima što svjesni žele izbjeći. Prokazivat će nas kao što reće Mario. Meni danas jedna reće da bi trebao staviti masku, bio sam dobro raspoložen i ustao sam i sjeo na drugo mjesto. Ne želim praviti scene ni sebi ni ljudima oko sebe no to ne znači da bih trpio pametovanje i drugi put. Zato i želim pobjeći od brnjičara što dalje od njih, sukob sa njima i plačenicima sistema je neminovan jer mi koji vidimo nkad nećemo biti u večini, ovce su u večini a vukova premalo.

nomen est omen
Gost
nomen est omen
1 mjesec prije

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg Ovcoida je uvijek bilo puno. Svejedno se čovječanstvo uvijek uspjelo iskoprcati iz svakojakih ralja upravo zahvaljujući hrabrima. Zašto bi to danas bilo drugačije? Ja, recimo, imam dobrih i loših iskustava. Bilo je situacija gdje su me kritički gledali zbog moje prozirne marame, a bilo je i situacija gdje su me pohvalili i rekli da će i oni nabaviti takvu. U istoj stomatološkoj ordinaciji dvoje zubara, jedan za masku, drugi protiv. U trgovinama polovici radnika maska visi ispod nosa. Ne, ne bih rekla da su ovcoidi baš u nekoj strahovito premoćnoj većini.

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
1 mjesec prije

Pogledaj film Lisice, tamo ti je eklatantno prikazano kako se ovce priklanjaju jačoj strani a dojučerašnjeg drmatora ostavljaju na milost i nemilost sistema. To za masku kroz koju dišeš si u pravu, to bi trebali svi raditi koji moraju nositi maske. Ja osobno imam otpor prema tomu, danas sam stavio u nekom uredu marmu ko kauboj pljačkaš kočija jer sam imao interes. No nemoj me krivo tumačiti ja mogu sve odbaciti pa i bilo koji interes, mene se ne može ni kupiti, ni uplašiti ni ucjeniiti, 99 posto ljudi nema taj mentalni sklop.

nomen est omen
Gost
nomen est omen
1 mjesec prije

Onda se razumijemo. Ni ja ne znam koji bi me to interes mogao natjerati da nekome potvrdim da je crno bijelo. Možda u nekoj konkretnoj situaciji da se izvučem, ali ovako, nema šanse. Hvala na preporuci za film. Pogledat ću ga.

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije

Ja bas i ne spanjolce, ali veoma spanjolke.

soernounesgrvnesifvniesviefvrever
Gost
soernounesgrvnesifvniesviefvrever
1 mjesec prije

A tko španjolke vatrene ne voli.

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Bravo Velimire!

Gaja
Gost
Gaja
1 mjesec prije

Izvrstan govor, bila mi je cast biti dio priredbe.

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga
1 mjesec prije

Sve mi je 😊nije jasno .
Doslo je vrijeme da se narod probudi,ali oni su trenutno prejaki,Nece jos dugo😊

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije

Ja razmisljam kako da odem iz ove “napredne” civilizacije negdije u divljinu, gdije zive samo normalni ljudi, gdije je samo svaki covijek covijeku covijek. Ima li toga jos negdije?

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
1 mjesec prije

Moraš naći istomišljenike koji se ne boje ničega i žele riskirati pa što god bude.

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije

Prihvacas li izazov?

soernounesgrvnesifvniesviefvrever
Gost
soernounesgrvnesifvniesviefvrever
1 mjesec prije

Nisam baš financijski dostatan za start, ipak trebaš nešto materijalno osigurati na podrućju što dalje od ljudi.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

Ima, čak i nije divljina.

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije

Reci??? Da nisi mislio na Krim ili dolinu Dona?

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

Ma ne, ne treba ići daleko. Male sredine, bar većina, su i dalje zadržale neku ljudskost. Vjerujem da će i tu s vremenom doći čari modernog života ali dok sam ja još na ovom svijetu naći će se takvih mjesta.

Mucke
Gost
Mucke
1 mjesec prije

Sta bi sa gospodjama Berend i Gajski , jesu se probudile sa konjskom glavom u krevetu?

Dali sloboda znači vandalizam
Gost
Dali sloboda znači vandalizam
1 mjesec prije

bild.de/video/clip/news-ausland/pruegel-tritte-chaos-arminia-fans-randalieren-in-groningen-72767494.bild.html

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije

Ne! Vandalizam i anarhija ne znaci slobodu, vec zarobljenost u vlastitom umu.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

„I to je smjer svega, to žele, tome služe mediji, oni pucaju samo jedno te isto. Tako danas ne vidimo da postoje druge bolesti osim korone, da postoje drugi aspekti ljudskog zdravlja osim korone, da postoji zapravo cijeli jedan život izvan korone.“

  • Zar nije i Logično medij? Zar ne puca jedno te isto, što se korone tiče?
  • Interesantno kad je svjetsko prvenstvo u nogometu niko ne priča o odbojci, vaterpolu, hokeju, tenisu, … kao da drugi sportovi ne postoje. Zašto bi iko jednako obraćao pažnju drugim bolestima kad je korona trenutno aktuelna? Zar se prije obraćala pažnja na druge bolesti osim ako nije opet bila neka epidemija ili značajan porast oboljelih?

——————————————————————————————————————
„Ako se zdravim ljudima preventivno stavlja maska na lice jer bi navodno mogli nekog zaraziti zašto onda građani Zagreba preventivno ne hodaju sa šljemom na glavi jer mi ne znamo kad će biti potres. To je isti obrazac. Zašto onda sve nevine ljude preventivno ne stavimo u zatvor jer nikad ne znamo kad će netko nevin počiniti zločin. Prije nego što počini zločin čovjek je nevin, zašto ga onda preventivno ne stavimo u zatvor jer nikad ne znamo kad će zločin.“

  • Ne mogu da se načudim ovakvim primjerima i onima koji to puše. Zar nije čuo za neposrednu opasnost? Arhitekt ne nosi šljem u uredu ali ga stavi kad ide na gradilište. I radnik ga skine kad završi s poslom. Naravno da niko ne stavlja nevine ljude u zatvor ali kad postoji osnovana sumnja, DA. Mislim kakvi su to primjeri? Za malu djecu?

——————————————————————————————————————
„Nema nijedne jedine studije koja je rađena na ljudima puno radno vrijeme, svaki dan, kroz dugi period, nema analize o nuspojavama takvog nošenja maske. Nema je.“

  • Vjerujem da ima i takvih studija. I u SFRJ je postojao dodatak na štetnost. Ispitalo bi se koja vrsta štetnosti postoji, kako se zaštiti, kako umanjiti štetne posljedice pa vjerojatno bi se i takve stvari ispitale. Meni je logično da se i drugdje to radi ali na razini poduzeća. Naravno, u ovom slučaju je bolje da nema takvih studija i da se ne sazna ako ima. Iako, navodno, nema takvih studija ima gomila komentara sve sa linkovima na studije koje govore o pogubnom učinku maske i potpunoj beskorisnosti u prevenciji zaraze. Kako to?

——————————————————————————————————————-
„Nećemo jedni s drugima biti u ratu. Ja nemam ništa protiv da netko vjeruje u sve ovo oko korone, međutim ja imam drugo mišljenje, i imam pravo na drugo mišljenje.“

  • E sad dolazi do izražaja ima-nema studija. Agresivno se nameće mišljenje da su maske štetne a beskorisne u prevenciji zaraze. Ljudi, koji imaju drugačije mišljenje se nazivaju ovcoidima, covidiotima, brnjičarima, plaćenicima i sl. Da li mi se čini da je i g. V. Ponoš u svojim tekstovima koristio sličnu terminologiju iako nema problema s drugačijim mišljenjem i ne želi svađanje ljudi?

——————————————————————————————————————-

Neka svako misli i radi šta hoće. Ja sam suviše star da me lože ovakvi govori sa nigdje veze primjerima.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Rusofil, druge bolesti osim korone, sa puno štetnijim posljedicama o kojima nećeš naći riječi u ovom medijskom ispiranju mozga sa Covid-19 itekako postoje.

Prije nekih mjesec dana napisao sam komentar gdje sam pronašao iz javno dostupnih službenih podataka HZJZ-a i DZS-a da je deset puta veća smrtnost od raka pluća u Hrvatskoj nego od Covid-19. Dao sam i link na HZHZ web-stranicu kao dokaz.
90% oboljelih su višedesetljetni pušači. Cigarete se i dalje legalno prodaju u Hrvatskoj.
Kako to da nisu zabranjene ako je broj umrlih od raka pluća čak deset puta veći nego broj umrlih od/sa Covid-19?
Pazi, to je smrtnost samo od raka pluća, gdje su smrtnosti od svih drugih oblika raka..

U tom komentaru dao sam i link sa statistikom poginulih u prometnim nesrećama u Hrvatskoj – veća je šansa da pogineš u prometnoj nesreći nego od Covid-19.
Je li zbog toga zabranjen cjelokupan promet u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj godišnje umire između 320 i 500 ljudi od alkoholne bolesti jetre – link (pogledati sedmu stranicu):
https://zdravlje.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Programi,%20projekti%20i%20strategije/NAC.STRATEGIJA_SPRE%C4%8CAVANJE_%C5%A0TETNE_UPORABE_ALKOHOLA_2011-2016..pdf

I ovdje je otprilike ista šansa da umreš od prealkoholiziranosti kao i od/sa Covid-19.
Alkoholna pića se i dalje legalno prodaju u Hrvatskoj. Dapače, pivo sa svojih cca. 5% alkohola u sebi se već desetljećima prodaje kao prehrambeni proizvod bez poreza na alkohol.
Kako to da prodaja alkohola zbog toga nije zabranjena u Hrvatskoj?

Ako ti ni sada nije jasno što se dešava u svijetu, onda je meni bilo uzaludno pisati ovaj komentar.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

Najžalosnije je što misliš da je tebi išta jasno pa mene propituješ. Toliko toga nisi povezao ili si krivo shvatio da ne znam od kud da počnem da ti objašnjavam. Zašto nisi samo lupio minus kao ostali koji ne čitaju pažljivo? Bilo bi lakše i meni i tebi.
Naravno da postoje i druge bolesti i iako si naveo samo neke, nemaš pojma koliko ih stvarno ima. Ne znam jesi li nekada čuo za epidemiju alkoholizma? Raka pluća? Prometnih nesreća? Zar ti stvarno nije jasna razlika i besmislenost tvog komentara? Zašto se alkohol i cigarete legalno prodaju? Pa zbog zarade, a u ovom slučaju korist ima država koja bi to trebala zabraniti. I da se zabrane zar se ne bi našao neko da ih šverca? Sjećaš se prohibicije u SAD? Zar droga (uglavnom) nije zabranjena? Mislim da sam puno puta u komentarima spomenuo interes kao ključni faktor u funkcioniranju svijeta pa slobodno provjeri.
Jasno sam napisao da je korona trenutno aktuelna iz raznih razloga i malo koga sad interesiraju druge bolesti osim fanatika koji jurcaju po internetu i statističkim podacima kako bi razotkrili nešto što nije niko prije njih. Sad da bude bilo kakva kampanja ili emisija o svim bolestima što si nabrojao ti ne bi ni primjetio. Svaka teža bolest je redovito prisutna u medijima i svaka ima svoj “dan” u godini gdje se posebno naglašava (više dana). Uzgred, misliš da rak pluća izaziva samo pušenje ili da su svi oboljeli pušači? Zašto vjeruješ tim statistikama? Zašto ne tvrdiš da su umrli od nečeg drugog a slučajno su pušači? Znaš li da je rađena studija gdje su miševi izloženi jakim koncentracijama duhanskog dima kroz duže vrijeme i nijedan nije dobio rak pluća? Duhanska industrija je jedna od najvećih, spoji novac koji se vrti oko toga i razne interese pa reci da je sve istina što se piše o tome. U svakom slučaju navodiš ekstremne primjere. Pokušaj naći u statističkim podacima koliko se proizvede i konzumira alkohola i duhanskih proizvoda te koliki je broj konzumenata pa napiši koliko ih statistički umire od toga. Ako želiš još ekstremnih primjera istraži koliko je djece zbog interneta postalo asocijalno, završilo kao žrtva pedofila, izvršilo samoubojstvo, stvorilo neki poremećaj, otišlo u neki “sveti rat”, bilo prevareno i opljačkano, ….. Hoćemo li internet zabraniti?

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Jesam li ja spominjao duhan ili sam spominjao cigarete?
Duhan kao duhan nije toliko štetan, koliko desetine drugih kancerogenih sastojaka koji se stavljaju namjerno u cigarete, neke od njih izazivajući ovisnost.

Što se tiče zarade države od cigareta.. Ajde istraži koliko komercijalno košta jedna kemoterapija da vidiš pravo stanje stvari koliko država “zaradi” na tome u konačnici. Naše zdravstvo je siromašno, te se upravo zato oboljeli od rakova tretiraju pokusnim lijekovima.
Pušači najčešće obole od raka pluća, grla ili jednjaka, i uzročno-posljedična veza je više nego jasna.

Zbog ove Covid-19 histerije ljudi ne idu na redovite preglede, ne kontroliraju zdravlje, odgađaju se operacije. Bit će zanimljivo pogledati statistiku za 2019. i 2020. i usporediti broj umrlih od drugih bolesti osim Covid-19. Po mom mišljenju razlika umrlih od drugih bolesto i onooh od/sa Covid 19 će biti velika u korist drugih bolesti.

Komentar gdje sam usporedio broj mrtvih od prometnih nesreća i alkoholizranosti sa mrtvima od/sa Covid-19 (gdje su brojke tu negdje po smrtnosti) ne smatram uopće besmislenim kao što ti tvrdiš da jest.
Upravo suprotno, navedene brojke dokazuju besmislenost Covid-19 mjera.
Po logici Stožera, i alkoholiziranost, prometne nesreće, tumori pluća mogli bi se nazvati epidemijama i uvesti drakonske mjere.

Na dalje tvrdiš da se alkohol i cigarete prodaju zbog zarade.
A zašto se radi Covid-19 histerija? Upravo iz suprotnog razloga. Treba ljude poslati na burzu, mentalno ih uništiti, državu još više zadužiti, da prodamo što još nismo.

Što se tiče djece i interneta što spominješ.. Puuuno više od interneta će biti psihičkih poremećaja u djece ako će mjesecima morati nositi besmislene brnjice u školi i ne izlaziti iz učionice pod odmorom. Čak i sada struka tvrdi da za djecu Covid-19 nije opasan.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

Možeš ovako raspravu voditi u beskonačnost a samo zato što nisi postavio stvari na svoje mjesto. Ne možeš odvojiti cigarete od duhanske industrije. Ako si mislio na studiju, ne znam da li su jednostavno upuhavali dim kroz cigarete ili su negdje naložili duhan pa upuhavali tako dim. U svakom slučaju cigarete i drugi duhanski proizvodi se vjerojatno neće nikada zabraniti a i da se zabrane samo će preći u ilegalu. Lijepo sam napisao da se tu vrti veliki novac.Tebi još nije jasno da su se raspadom SFRJ države privatizirale i prvenstveno vode brigu o sebi. Akcize su samo jedna od stavki koje pune budžet. Zdravstvo ima svoje izvore financiranja. Ako nedostatak novca bude prevelik država će prebacivati novac iz drugih fondova a ako i to ne bude dovoljno uvijek ima dići kredit i zadužiti se. Te dugove ne vraća država odnosno vlast, vraća ih narod. Ako novca ponestane podignu se porezi ili izmisle novi. Položaj i prihodi ljudi na vlasti ne ovise o kvaliteti zdravstva. Vlast mora i da se pridržava nekih ugovora, rezolucija i odluka međunarodnih institucija. Nemoj sad da tupimo o njima, i one rade u nečiju korist. Domaći vlastodršci to moraju ispunjavati da bi ostali na vlasti. Nema vlasti nema prihoda.
Zar se nije i prije za razne preglede i transplantacije čekalo toliko dugo da mnogi nisu ni dočekali? Kako bi ti organizirao rad zdravstva u ovakvim uvjetima pa da ne dolazi do takvih situacija? Zar je malo medicinskog osoblja oboljelo pa nemaju razloga za strah i mogu normalno funkcionirati. Da li mi se čini ili još nisi razlučio razliku epidemije od ustaljenih bolesti?
Kod interesa ti opet polaziš od sebe. Moraš shvatiti da uopće nisi bitan. Da, takvi kao mi siromašimo, ostajemo bez posla i sve smo više dužni, ali neko se upravo na taj način bogati.Država je samo mjesto gdje se odvija taj transfer dobara a vlast uzima proviziju. Ako neće oni, doći će neko drugi na vlast.
Na kakve psihičke poremećaje misliš? Ni ja ni ti nismo stručne osobe da procjenjujemo takve stvari. Ovo sa internetom je provjereno, dokazano, i slobodno se može reći da ima poguban utjecaj na djecu. Očigledno nisi sagledao probleme pa ću nabrojati samo neke. Neprirodan zamor očiju dovodi do degeneracije vida, nepravilno držanje tijela dovodi do nepravilnog rasta, deformacija kičme i kostiju, nesanica dovodi do iscrpljenosti organizma, degeneracije mozga i drugih organa te slabi imunosustav. Svakako je tu i evidentan utjecaj na psihu a o takvom utjecaju maski možemo pričati za desetak godina. Dodao bih i da djeca u nekim azijskim državama odavno žive s tim ali ne znam da se potezao utjecaj maski na njihovu psihu.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Iz nekog razloga link koji sam dao ne radi.
U web-tražilicu upišite “nacionalna strategija za sprječavanje štetne uporabe alkohola” da biste ga dobili.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Velimire Ponos-u NAKLON DO PODA! Odlican govor! Jasan, kratak i s sjajnim primjerima! Svidjela mi se ideja sto se obilazilo staracke domove uz hitove koji ih vracaju u mladost. Organiziran prijevoz iz svih vecih gradova. Ma ljubim Vas i Volim SVE!

Legendarni Osječki Grk
Gost
Legendarni Osječki Grk
1 mjesec prije

Naravno da je moj pas Šoni bio tamo, odmah uz moj veliko harakterno i plemenito prijatelj, Velimir Ponos.
Čim je Šoni vidio destrukčija na opstrukčija i opstrukčija na destrukčija sa krvavo neprijatelj, fasisticko okupator sakriven u medičinski vozilo, on je odmah nagario na spijunske UTPA kopilandere i počeo je glasno škripati sa žuba celika deset čentimetara – da upozori krvavo neprijatelj. Da spijunski kopilanderi u medičinsko vozilo nisu istoga momenata pobjegli, Šoni bi ih sigurno rezao na hiljadu komata i od svih njih bi napravio OSTATAKA! Tako je moj Šoni sa njegov originalno metota ofanziva na defanziva i defanziva na ofanziva rijesio problema koji nam je servirao lukavi inteligentno varaliča UTPA, koji bazira na hiljadu mudrijaskih metota i koji je napravio nekoliko milijarda prevara od Kopar do rijeka Bojana sa visemilijunsko steta.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije

Ljudi, evo pravednika zbog kojeg nam Stvoritelj daje još jednu šansu! Velimire,mnogi nisu dostojni ni nokta tvog.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Subaru, uobičajeno širiš defetizam, što prelazi i na druge komentatore.
Ne, nisu 90% ovcoidi, broj je daleko manji.
Već su počeli valovi otkaza, na jesen će tek buknuti, ljudi gube izvore prihoda od kojih žive, a sa druge strane sredinom listopada kreće čoporativno oko 350.000 ovrha na koje je Hrvatska dala šestomjesečni moratorij.
Vjerojatno će stati i ovi poticaji države za zadržavanje radnih mjesta.
Hrvatska to misli pokriti zajmovima i pomoći od ukupno 22 milijarde eura od EU sa kojima se hvale Marić i Plenković za što treba pisati EU projekte, a plasiranje navedenih sredstava najavljeno je u razdoblju od 2021. do 2027.
Ti EU projekti mogu i ne moraju biti odobreni.
Provjera OLAF-a i AFCOS-a o svrsishodnosti isplaćenih EU sredstava za projekte ide do pet godina nakon isplate, a zna se kako to ide kod nas.
Tih 22 milijared eura u Hrvatsku mogu stizati iz EU, a i ne moraju.
U tom razdoblju do 2027. EU može postojati, a i ne mora.

soernounesgrvnesifvniesviefvrever
Gost
soernounesgrvnesifvniesviefvrever
1 mjesec prije

Ja ne volim muljati kažem onako kako jeste, za tebe je defetizam a za mene realizam.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
70
0
()
x