fbpx

Transkript obraćanja Velimira Ponoša na Festivalu slobode

Velimir Ponoš - Obraćanje skupu

Na Festivalu slobode, koji se održao u subotu 5. rujna, sudionicima se obratio naš kolega Velimir Ponoš, a njegove obraćanje prenosimo u cijelosti…

Obično se ljude doživljava kroz ono što oni rade, međutim moja jedina kvalifikacija je to da sam ljudsko biće i moja jedina struka je to što sam čovjek. I svi mi, zapravo smo najprije ljudi. Tu smo, ljudska bića. A život ljudskog bića sastoji se od ljudskih iskustava: od emocija, misli,  kontakata,  obitelji i od svega onog što je ljudsko. U ovom brzom vremenu i brzoj dinamici događaja važno je na trenutak stati i u sebi osjetiti da nam se prostor naše ljudskosti jako suzio i da se jedna vrsta obruča steže oko našeg bića. I to stezanje je na svim razinama i tjelesno jer nas se distancira, izolira, stavljaju nam se maske, i mentalno jer nam je zabranjeno misliti, izražavati se, cenzurira nas se. Cenzurirani smo i emocionalno jer zabranjuje se kontakt čak i majki s njihovom djecom, zabranjuju se  kontakti s našim najmilijima.  Sužava nas se i duhovno jer više ni na sprovode ne smijemo ili na njima ne smijemo izraziti sućut. Dakle, na nas kao na ljudska bića je stavljen lokot. I to je lockdown, to je pravi lockdown. Lockdown svakog čovjeka, svakog ljudskog bića. Koje su posljedice tog lokota? Za nas, za naše najbliže, za sve. Koje su posljedice?

Kad čovjek tako zastane, kad sve to promotri, kad sve to osvijesti, onda izađe iz jednog korita u koje je gurnut svakodnevnim ponavljanjem jedno te istog, a beskonačno ponavljanje jedno te istog dovodi to toga da ne postoji ništa osim tog jedno te istog. I to je smjer svega, to žele, tome služe mediji, oni pucaju samo jedno te isto. Tako danas ne vidimo da postoje druge bolesti osim korone, da postoje drugi aspekti ljudskog zdravlja osim korone, da postoji zapravo cijeli jedan život izvan korone. Nas se fila jedno te istim i to brzom dinamikom kako bi što prije i što dublje progutali ovu priču. Tim svakodnevnim pranjem glave događa nam se to da umjesto stvarnosti doživljavamo samo jedan mali fragment stvarnosti, zapravo imamo iluziju stvarnosti. I sve što se događa je jedna velika iluzija.  Jedna od tih iluzija je takozvano novonormalno. Što se zapravo krije iza te riječi i što ta riječ znači? Ako je ovo današnje stanje to, takozvano novonormalno, a kažu nam da je, onda taj izraz treba dovesti u kontekst s onim što se događa. I onda vidimo što taj izraz znači. Onda to znači da mi više ne možemo biti ljudi, da mi više nemamo ljudskih prava, da više nemamo sloboda, da više ne smijemo  misliti, da je za nas najbolje da ostanemo bez posla, da je za našu djecu najbolje da budu u balonićima i mjehurićima i da rastu bez kontakta s drugom  djecom, da naši stariji budu zatvoreni po domovima i  najbolje  da ih više nikad ne vidimo. To se događa i to je značenje izraza novonormalno. I kad čujemo da nam govore kako se što prije trebamo naviknuti na to novonormalno i kako više neće biti povratka na staro onda to znači kako se što prije trebamo naviknuti na to da ostanemo bez svega. To nije normalno,  to je bolesno.  To je ozbiljno bolesno. To je zlo. To je samo zlo.

Još jedna je iluzija da je u Hrvatskoj epidemija. Naime, 11. ožujka donesena je Odluka o proglašenju epidemije, međutim, ta odluka nema u sebi ono što mora imati, a to je članak kojim se govori kako će se odluka objaviti u Narodnim novinama. Toga u Odluci nema, i te Odluke u narodnim novinama nema. Ako toga u odluci nema, i ako te odluke u narodnim novinama nema, onda ni epidemije nema. Čl. 90 Ustava kaže kako se propisi tijela javne vlasti, a odluka je propis, prije nego što stupe na snagu objavljuju u Narodnim novinama. To nikad nije napravljeno. A znate što je napravljeno? Napravljeno je to da je ministar zdravstva kao malo dijete uzeo jedan papir i na taj papir je flomasterima nacrtao medu, nacrtao je medvjeda. I kad je nacrtao medu, pokazao je taj papir i rekao: „Evo mede“, i onda su ljudi počeli govoriti joj kako je medo slatki, kako medo ovo, kako ono…Ali, to nije medo. To je nacrtani medo. Mede nema. Nema ni odluke. To je nacrtana odluka. Mi od početka imamo  nešto čega uopće nema. Imamo iluziju, ali iluzija nije stvarnost. Što ako toga ima još? Što ako je sve iluzija? Pa evo, još jedan primjer, a onda nešto vrlo konkretno u ovoj velikoj iluziji.

Ako se zdravim ljudima preventivno stavlja maska na lice jer bi navodno mogli nekog zaraziti zašto onda građani Zagreba preventivno ne hodaju sa šljemom na glavi jer mi ne znamo kad će biti potres. To je isti obrazac. Zašto onda sve nevine ljude preventivno ne stavimo u zatvor jer nikad ne znamo kad će netko nevin počiniti zločin. Prije nego što počini zločin čovjek je nevin, zašto ga onda preventivno ne stavimo u zatvor jer nikad ne znamo kad će zločin. Dakle, ako ne nosimo šljemove zbog mogućeg potresa i ako ne zatvaramo nevine ljude zbog mogućeg zločina, zašto onda preventivno zdravim ljudima nabijamo maske? To je ono što nam rade mediji, oni nas zajedno s političarima i kvazistručnjacima mentalno drže u jednom koritu da ne možemo van. Dakle, kada se odmaknemo od jednog oblika kojim nam se konstantno pere glava, kad se raširimo u stvarnost, onda vidimo paradoks. Vidimo da stvar ne pije vodu.

A sad ću biti još konkretniji: kad iz stožera čujemo kako je znanstveno dokazan učinak maski, ja se prvo sjetim one „Ostani doma zbog mene jer ja radim zbog tebe“. To je bila viralna poruka kojom liječnici pokazuju koliko maske štete njihovim licima. To je nestalo, to se zaboravilo – u rekordnom roku. Zato se ide gas-gas-gas, jako brzo,  da nam se odmakne pažnja, da brzo zaboravimo. Ovog „Ostani doma“ i toga da liječnici skidaju maske i pokazuju koliko im maske štete se svi sjećamo, ali nam se to briše iz sjećanja. I to jako brzo. Čak i to da u medicini imamo pravo na drugo mišljenje nam je izbrisano iz sjećanja. A to smo do nedavno svi znali. Pored toga, mi ne trebamo, mi ne moramo, a ja bih rekao da mi ni ne smijemo slijediti WHO pogotovo jer je to institucija koja je do grla u korupciji i lažiranjima što smo već vidjeli kroz povijest. A što se tiče njihove preporuke, jer to je materijal na koji se poziva odluka o maskama, taj dokument svatko može pročitati, i vidjeti kako u njemu nema nijedne jedine studije koja se radila na djeci na način da se ispituju nuspojave nošenja maske. Nema je, a ne može je ni biti jer ako takvu studiju radite, onda radite torturu nad djecom. Nema nijedne jedine studije koja je rađena na ljudima puno radno vrijeme, svaki dan, kroz dugi period, nema analize o nuspojavama takvog nošenja maske. Nema je. Zapravo u samoj preporuci piše kako nema valjanih dokaza o učinkovitosti nošenja maske za zdrave ljude pri suzbijanju prenošenja virusa, i kako nema istraživanja o nuspojavama. Ničega od toga nema. I opet imamo iluziju. E sad, kako u preporuci ničega od toga nema, onda znači da se nas tretira kao zamorce, odnosno da se nad nama obavlja laboratorijski pokus, a to je ono što čl. 23 Ustava jasno zabranjuje jer u tom članku stoji kako se nad ljudima ne smiju obavljati znanstveni ili liječnički pokusi bez njihove privole. Mi nismo ničije igračke i nismo ničiji eksperiment. Provodi se odluka o maskama nasilno i bez uvida u nuspojave, provode se mjere nasilno i bez uvida u posljedice, dakle provodi se – diktatura. Ne može maska na moje lice bez mog odobrenja. To kaže Ustav, to kaže Zakon. Maska na moje lice na silu – ne može. Po zakonu – ne može, po Ustavu – ne može, po tome što nikad nije službeno proglašena epidemija – ne može. po ljudskoj biologiji, po medicini – ne može.  Ja nisam zamorac, a to ne bi smjeli raditi ni zamorcima.

I još nešto,  i što mi se čini bitnim. Mi postajemo sve više svjesni i sve više vidimo stvarnost. I vidimo kako se stvara  način da nastane podjela među nama. Bačena nam je bubica da se sukobljavamo jedni sa drugima jer jedni vjeruju u odluke, drugi ne , jedni nose maske, drugi ne, jedni misle da je korona nešto strašno, drugi ne, i tu nas se pokušava zavaditi. Ali, mi u životu inače imamo različita uvjerenja, međutim  zbog toga nismo u ratu. Pa zašto onda da sad budemo u ratu. Nećemo to.  Nećemo jedni s drugima biti u ratu. Ja nemam ništa protiv da netko vjeruje u sve ovo oko korone, međutim ja imam drugo mišljenje, i imam pravo na drugo mišljenje. Ja zbog toga nikoga ne ugrožavam, zdrav čovjek nije prijetnja, prijetnja je onaj koji govori da je zdrav čovjek – prijetnja. To ne samo što je prijetnja, to je laž, i to je diktatura. Zato poštujmo naša mišljenja, naša prava i slobode jer one su neotuđive. I moje i onih koji misle drugačije od mene. Moja sloboda je i njihova sloboda, a njihova sloboda je i moja sloboda.

Neće nas razjediniti, neće nas podijeliti, i neće nas pobijediti. Ali se pobijediti možemo sami. Ako zaboravimo ovu večer i upalimo televiziju – mi smo izgubili. Svi.

Na nama je. Sve je na nama. Sretno nam svima i Neka bude Svjetlo

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
70 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Mlata
Gost
Mlata
10 mjeseci prije

Kaže;- “zašto teraju zdrave ljude da nose maske?” Sad ćekamo da se pojave tipovi koji daju primer hirurga koji nosi masku po par sati i ništa mu ne fali…čekamo takođe nekoga koji će reći ;-“a odkud znaju da nisu zaraženi i samim tim i prenosioci” Ima takvih mnogo među nama… Pročitaj više »

nomen est omen
Gost
nomen est omen
10 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Kirurg ne nosi masku da bi zaštitio sebe ili drugog od virusa, nego od bakterija i klica i mijenja je, osim toga, svako malo. Mi nosimo po mjesec dana istu krpu punu bakterija i virusa da bi se zaštitili od virusa. Da maske ne pomažu protiv virusa, da se zaključiti… Pročitaj više »

Mlata
Gost
Mlata
10 mjeseci prije
Reply to  nomen est omen

Dece mi je žao…polako maska postaje modni detalj…. “cool je ova kažu” Zvezda i Partizan kod nas “lansirali” maske sa grbovima, pojavile se neke i sa princezama, haos.

nomen est omen
Gost
nomen est omen
10 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Ne samo djece, nego i starijih. Skoro da nema starije osobe s kojom sam razgovarala, a da nema problema s disanjem kad nosi masku. Neki od njih više uopće ne žele ući u vlak. Naravno da ima dosta i onih koji je nose kao modni detalj ili je barem pokušavaju… Pročitaj više »

zim
Gost
zim
10 mjeseci prije
Reply to  nomen est omen

U Emiratima ni je obavezno nosit maske,ko želi taj nosi i nema puno oboljelih

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  Mlata

I kad se pojave, šta? Možeš li osporiti da kirurzi nose maske dok operiraju? Da u pojedinim granama industrije nose maske cijelo radno vrijeme? Da u Kini, Koreji, …, svako malo nose maske po cijeli dan? Da si pažljivije čitao vidio bi da se ovakvi komentari odnose na komentare koji… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Cesto me pitaju Zapata daj neko rjesenje pa evo jedno za sam pocetak. Djeci u skoli objasniti da nakon pol sata lijepo nemocno sjednu na pod skinu masku i kazu zovite hitnu nije nam dobro (glavobolje, vrtoglavice, zamucen vid i sl.)… Zatim mi odrasli pocnemo se rusiti po podovima shoping… Pročitaj više »

soernounesgrvnesifvniesviefvrever
Gost
soernounesgrvnesifvniesviefvrever
10 mjeseci prije

Zapata, dobar prijedlog “napada padalice”.

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije

Ne mogu da vjerujem, i djecu bi uveo te “aktivističke” igrice? Vjerujem da si premlad da bi imao svoju djecu pa ne vidiš koliko je to bljak. Za ostalo jedva čekam da počnete padati, sigurno će biti masovni odziv.

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
10 mjeseci prije

A evo transkripta jednog Alekse sa Pravde, pročitajte poučno je: “A L E K S A Pazimo… Mi ćemo stvoriti iluziju tako veliku da će većini da izmakne percepciji. O onima koji će je vidjeti, misliće da su ludi. Mi ćemo otrove proglasiti osvježavajućim pićima. Mi ćemo monstrume učiniti igračkama… Pročitaj više »

Mlata
Gost
Mlata
10 mjeseci prije

Pa znaš kako to ide….kako vreme prolazi sve se više pitam nije li srednjevekovna inkvizicija bila u pravu u stvari! Spaljivali su naučnike I medicinare toga vremena, pronalazače, i svakog ko je razmišljao svojom glavom….Štampariju prvu su razlupali na komade jer su izgleda znali šta znači masovna proizvodnja pisane reči,… Pročitaj više »

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
10 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Dok smo živjeli ko amazonski indijanci ili oni indijanci koje pobiše bili smo sretni a i planet biljke i životinje, “civilizacijski napredak” je u stvari nazadak……………..govorim to več dva desetljeća………….

Mario
Gost
Mario
10 mjeseci prije
Reply to  Mlata

SAMOUNISTENJE NIJE COVJEKOVA PRIRODA, COVJECANSTVO BI DAVNO NAPRAVILO SAMOGEGULACIJU DA NIJE POD KONTROLOM NEVIDLJIVIH NEPRIJATELJA

Mario
Gost
Mario
10 mjeseci prije
Reply to  Mario

DUHOVNI PUT I POSTIGNUĆE NA TOM PUTU ZA SVAKOG COVJEKA JE INDIVIDUALNO, DAKLE MI NE ODGOVARAMO ZA ZLOČINE DRUGIH

ijuhzb
Gost
ijuhzb
10 mjeseci prije

eto da čovjek kraj zdravog razuma – poludi.

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije

Samo ne razumijem zašto “Mi ćemo” a ne “Mi smo”. Pa to je sve urađeno, gotova stvar.

Suzy
Member
Suzy
10 mjeseci prije

Gdje je kraj ovom ludilu? Prica mi frendica ..koja radi u skoli da je to logor a ne skola Kao mladez Hitlerova Nema kontakta..nema smijeha..nema odmora..prati ruke svako malo.. otvaranje vrata laktovima.. Roditelji gdje ste? Zašto do dopustate? Volite li svoju djecu ili je strah i neznanje jace od zdravog… Pročitaj više »

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Dobro došli u borg.

Promatrač
Gost
Promatrač
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Strah da se im oduzmu djeca.

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
10 mjeseci prije
Reply to  Promatrač

Da im oduzmu i dadnu pedofilima, u dijelove ili okultne predstave sa smrtnim ishodom i ispijanjem adrenalizirane krvi istih, preko mene mrtvog.

Mario
Gost
Mario
10 mjeseci prije

TOCNO SI TO NABROJIO

učo
Gost
učo
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Suzy, treba preživjeti jdan dan u školi i vidjeti kakva je to ludnica…
Možda ne bi bilo loše napisati jedan članak posvećen stanju u školi.

Kio
Gost
Kio
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

4 ti Reich

nomen est omen
Gost
nomen est omen
10 mjeseci prije

Odličan govor. Jedino što bih ja bila izostavila, to je onaj dio o podjelama, ali, dobro, to sam ja. Izgubila sam jednostavno strpljenje s praznovjercima, histeričarima i sebičnim ljudima koja reagiraju tek onda kad njihova egzistencija dođe na red. Zanimljivo je da onda u roku keks izgube sav strah i… Pročitaj više »

Mario
Gost
Mario
10 mjeseci prije
Reply to  nomen est omen

SVI MI SMO IZGUBILI STRPLJENJE SA PROGRAMIRANIM OVCOIDIMA JER ZBOG NJIH STRADAJU DJECA, OBITELJI I UVODE NAS POLAKO I SIGURNO U DIKTATURU OGROMNIH RAZMJERA. ONI NECE I NECE I NIKADA NECE PROGLEDATI DOK IMAJU JESTI I EKRAN PRED SOBOM. I KADA DODJE DAN DA PROGLEDAJU TO CE BITI DJELOMICNO JER… Pročitaj više »

Mario
Gost
Mario
10 mjeseci prije

“Ja nemam ništa protiv da netko vjeruje u sve ovo oko korone, međutim ja imam drugo mišljenje, i imam pravo na drugo mišljenje. Ja zbog toga nikoga ne ugrožavam, zdrav čovjek nije prijetnja, prijetnja je onaj koji govori da je zdrav čovjek – prijetnja”

OVO JE BIT SVEGA, HVALA VELIMIRE

Perun
Gost
Perun
10 mjeseci prije

Podrška,Velimiru Ponošu Poštujmo naša mišljenja, naša prava i slobode jer one su neotuđive.

nomen est omen
Gost
nomen est omen
10 mjeseci prije

Ima i jedna lijepa priča danas. Video se može pronaći na twitter računu @officialmcafee. Španjolska policija pokušava na ulici (sic!) uhapsiti ženu zbog nenošenja maske na što su se umiješali ostali prolaznici, skinuli također maske, otrgli ženu i potjerali policiju uzvikujući “sloboda!”. 🙂

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
10 mjeseci prije
Reply to  nomen est omen

Oduvijek sam volio španjolce.

nomen est omen
Gost
nomen est omen
10 mjeseci prije

Mislim da bi se češće trebalo izvještavati o ovakvim malovelikim podvizima čisto da se ohrabre i drugi, da potaknemo civilnu kuražu i onu pravu solidarnost. Po mojoj skromnoj procjeni kritična masa bi se uskoro mogla stvoriti. Kod velikog dijela ljudi doslovno ključa ispod površine.

Mario
Gost
Mario
10 mjeseci prije
Reply to  nomen est omen

NI BLIZU NISMO KRITICNE MASE ALI BLIZU SMO DA POCMU KAZNJAVATI SVAKO NAŠE SVJESNO PONASANJE, SVJESNO MISLJENJE I SVJESNO IZRAŽAVANJE.

nomen est omen
Gost
nomen est omen
10 mjeseci prije
Reply to  Mario

Nismo možda u Hrvatskoj, ali u Njemačkoj se stvorio relativno velik otpor, a on se može brzo prelijeti i na druge zemlje. Dobro su organizirani, imaju naravno i problema, ali sve je to zanemarivo u usporedbi s problemima koji nas eventualno čekaju pobijede li totalitaristi. Velik je broj onih u… Pročitaj više »

Mario
Gost
Mario
10 mjeseci prije
Reply to  nomen est omen

Nomen volio bih i ja da tako bude, ali vidjeces, biti ce sve suprotno od toga, nezamisliva represija podržana od ovcoida, najvernije sotonisticke vojske. ovcoidi ce te prijavljivati i prokazivati kao da im život od toga ovisi a represivni aparat uništavati, zatvarati i upropaštavati. To j realnost za godinu-godinu i… Pročitaj više »

nomen est omen
Gost
nomen est omen
10 mjeseci prije
Reply to  Mario

Zaboravi ovcoide, Mario. Oni nikad nisu ništa promijenili niti će. Ja govorim o kritičnoj masi bijesa među onima koji su prokužili igru, o tome da oni trebaju proključati i da zato trebamo ove pozitivne primjere. Ništa nije snažnije od pravednog gnjeva. Jesi vidio kako su natjerali policajce u bijeg? Ovcoidi… Pročitaj više »

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
10 mjeseci prije
Reply to  nomen est omen

Kako su prostitutke sistema ustuknule kad su vidjeli da gomila staje pravedno na stranu terorizirane žene, tako su trebali švabe braniti svakog onog švabu uhičenog u Berlinu i prostitutke bi ustuknule.

nomen est omen
Gost
nomen est omen
10 mjeseci prije

Da, to je istina. Nijemci su definitivno mogli pokazati malo više civilnog neposluha. S druge strane, u Njemačkoj nikome ni ne pada na pamet donijeti odluku o obavezi nošenja maske na otvorenom tako da svi imaju neke prednosti i mane.

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
10 mjeseci prije
Reply to  nomen est omen

Ovi koji vladaju svijetom najveću represiju prave tamo gdje je raja kurčevita i temperamentna, tako teroriziraju španjolce a popustljiviji su sa švabama ali ni švabe neće izbjeći iglu i priključenje mozgova na servere a tijela na milost i nemilost 5G. Nebi me čudilo da će zaprašiti uskoro neke teritorije ili… Pročitaj više »

nomen est omen
Gost
nomen est omen
10 mjeseci prije

Uf, ti su mi scenariji s mozgovima na serverima sad premračni. Jedna je stvar o čemu neki sanjaju, a druga što je izvedivo, a treća opet što sve može u međuvremenu poremetiti planove čak i da su izvedivi.

Ive
Gost
Ive
10 mjeseci prije
Reply to  nomen est omen

Germani (njemci) imaju genetsku modifikaciju da su poslusni i da uglavnom izvrsavaju naredjenja bez pitanj i propitkivanja. Njihov mentalitet je satkan od discipline i samodiscipline.

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
10 mjeseci prije
Reply to  nomen est omen

Nomen, ovcoidi su u večini, 90 posto ih je, oni će se uvijek prikloniti onome koji vlada, to rade zadnjih par milenija jer misle da će u stadu preživjeti. Hoće ali sa mozgovima na serverima što svjesni žele izbjeći. Prokazivat će nas kao što reće Mario. Meni danas jedna reće… Pročitaj više »

nomen est omen
Gost
nomen est omen
10 mjeseci prije

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg Ovcoida je uvijek bilo puno. Svejedno se čovječanstvo uvijek uspjelo iskoprcati iz svakojakih ralja upravo zahvaljujući hrabrima. Zašto bi to danas bilo drugačije? Ja, recimo, imam dobrih i loših iskustava. Bilo je situacija gdje su me kritički gledali zbog moje prozirne marame, a bilo je i situacija gdje su… Pročitaj više »

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
10 mjeseci prije
Reply to  nomen est omen

Pogledaj film Lisice, tamo ti je eklatantno prikazano kako se ovce priklanjaju jačoj strani a dojučerašnjeg drmatora ostavljaju na milost i nemilost sistema. To za masku kroz koju dišeš si u pravu, to bi trebali svi raditi koji moraju nositi maske. Ja osobno imam otpor prema tomu, danas sam stavio… Pročitaj više »

nomen est omen
Gost
nomen est omen
10 mjeseci prije

Onda se razumijemo. Ni ja ne znam koji bi me to interes mogao natjerati da nekome potvrdim da je crno bijelo. Možda u nekoj konkretnoj situaciji da se izvučem, ali ovako, nema šanse. Hvala na preporuci za film. Pogledat ću ga.

Ive
Gost
Ive
10 mjeseci prije

Ja bas i ne spanjolce, ali veoma spanjolke.

soernounesgrvnesifvniesviefvrever
Gost
soernounesgrvnesifvniesviefvrever
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

A tko španjolke vatrene ne voli.

Max
Member
Max
10 mjeseci prije

Bravo Velimire!

Gaja
Gost
Gaja
10 mjeseci prije

Izvrstan govor, bila mi je cast biti dio priredbe.

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga
10 mjeseci prije

Sve mi je 😊nije jasno .
Doslo je vrijeme da se narod probudi,ali oni su trenutno prejaki,Nece jos dugo😊

Ive
Gost
Ive
10 mjeseci prije

Ja razmisljam kako da odem iz ove “napredne” civilizacije negdije u divljinu, gdije zive samo normalni ljudi, gdije je samo svaki covijek covijeku covijek. Ima li toga jos negdije?

idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
Gost
idfbvsdnvisifhdufdcsfgdplhfjkfijhg
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

Moraš naći istomišljenike koji se ne boje ničega i žele riskirati pa što god bude.

Ive
Gost
Ive
10 mjeseci prije

Prihvacas li izazov?

soernounesgrvnesifvniesviefvrever
Gost
soernounesgrvnesifvniesviefvrever
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

Nisam baš financijski dostatan za start, ipak trebaš nešto materijalno osigurati na podrućju što dalje od ljudi.

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

Ima, čak i nije divljina.

Ive
Gost
Ive
10 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Reci??? Da nisi mislio na Krim ili dolinu Dona?

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

Ma ne, ne treba ići daleko. Male sredine, bar većina, su i dalje zadržale neku ljudskost. Vjerujem da će i tu s vremenom doći čari modernog života ali dok sam ja još na ovom svijetu naći će se takvih mjesta.

Mucke
Gost
Mucke
10 mjeseci prije

Sta bi sa gospodjama Berend i Gajski , jesu se probudile sa konjskom glavom u krevetu?

Dali sloboda znači vandalizam
Gost
Dali sloboda znači vandalizam
10 mjeseci prije

bild.de/video/clip/news-ausland/pruegel-tritte-chaos-arminia-fans-randalieren-in-groningen-72767494.bild.html

Ive
Gost
Ive
10 mjeseci prije

Ne! Vandalizam i anarhija ne znaci slobodu, vec zarobljenost u vlastitom umu.

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije

„I to je smjer svega, to žele, tome služe mediji, oni pucaju samo jedno te isto. Tako danas ne vidimo da postoje druge bolesti osim korone, da postoje drugi aspekti ljudskog zdravlja osim korone, da postoji zapravo cijeli jedan život izvan korone.“ Zar nije i Logično medij? Zar ne puca… Pročitaj više »

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
10 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil, druge bolesti osim korone, sa puno štetnijim posljedicama o kojima nećeš naći riječi u ovom medijskom ispiranju mozga sa Covid-19 itekako postoje. Prije nekih mjesec dana napisao sam komentar gdje sam pronašao iz javno dostupnih službenih podataka HZJZ-a i DZS-a da je deset puta veća smrtnost od raka pluća… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  Tupko Glupko

Najžalosnije je što misliš da je tebi išta jasno pa mene propituješ. Toliko toga nisi povezao ili si krivo shvatio da ne znam od kud da počnem da ti objašnjavam. Zašto nisi samo lupio minus kao ostali koji ne čitaju pažljivo? Bilo bi lakše i meni i tebi. Naravno da… Pročitaj više »

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
10 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Jesam li ja spominjao duhan ili sam spominjao cigarete? Duhan kao duhan nije toliko štetan, koliko desetine drugih kancerogenih sastojaka koji se stavljaju namjerno u cigarete, neke od njih izazivajući ovisnost. Što se tiče zarade države od cigareta.. Ajde istraži koliko komercijalno košta jedna kemoterapija da vidiš pravo stanje stvari… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  Tupko Glupko

Možeš ovako raspravu voditi u beskonačnost a samo zato što nisi postavio stvari na svoje mjesto. Ne možeš odvojiti cigarete od duhanske industrije. Ako si mislio na studiju, ne znam da li su jednostavno upuhavali dim kroz cigarete ili su negdje naložili duhan pa upuhavali tako dim. U svakom slučaju… Pročitaj više »

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
10 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Iz nekog razloga link koji sam dao ne radi.
U web-tražilicu upišite “nacionalna strategija za sprječavanje štetne uporabe alkohola” da biste ga dobili.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

Velimire Ponos-u NAKLON DO PODA! Odlican govor! Jasan, kratak i s sjajnim primjerima! Svidjela mi se ideja sto se obilazilo staracke domove uz hitove koji ih vracaju u mladost. Organiziran prijevoz iz svih vecih gradova. Ma ljubim Vas i Volim SVE!

Legendarni Osječki Grk
Gost
Legendarni Osječki Grk
10 mjeseci prije

Naravno da je moj pas Šoni bio tamo, odmah uz moj veliko harakterno i plemenito prijatelj, Velimir Ponos. Čim je Šoni vidio destrukčija na opstrukčija i opstrukčija na destrukčija sa krvavo neprijatelj, fasisticko okupator sakriven u medičinski vozilo, on je odmah nagario na spijunske UTPA kopilandere i počeo je glasno… Pročitaj više »

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
10 mjeseci prije

Ljudi, evo pravednika zbog kojeg nam Stvoritelj daje još jednu šansu! Velimire,mnogi nisu dostojni ni nokta tvog.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Subaru, uobičajeno širiš defetizam, što prelazi i na druge komentatore. Ne, nisu 90% ovcoidi, broj je daleko manji. Već su počeli valovi otkaza, na jesen će tek buknuti, ljudi gube izvore prihoda od kojih žive, a sa druge strane sredinom listopada kreće čoporativno oko 350.000 ovrha na koje je Hrvatska… Pročitaj više »

soernounesgrvnesifvniesviefvrever
Gost
soernounesgrvnesifvniesviefvrever
10 mjeseci prije
Reply to  Tupko Glupko

Ja ne volim muljati kažem onako kako jeste, za tebe je defetizam a za mene realizam.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik