fbpx

Izbori u Zagrebu – Što nam sprema duboka država

Karolina Vidović Krišto - Hrvatska hobotnica

Zamislite da dođete u restoran i na meniju se nude različita jela: vrhunska lička janjetina ispod peke, argentinski steak, jadranske škampe na buzaru ili losos sa žara. Međutim, koje god jelo naručite, dobijete isto: grah iz konzerve. I tada shvatite da ste prevareni. Upravo taj scenarij je predviđen za nadolazeće izbore u Zagrebu. Naime duboka država ima 4 kandidata (Bandića, Klisovića, Filipovića i Tomaševića). Evo analize.

Grad Zagreb, osim što je glavni grad, ima i svoju posebnu ulogu u financijsko-gospodarskom smislu. Koliko je ta koncentracija oportuna za sam Zagreb i za Hrvatsku, o tome bi se dalo naširoko i nadugo diskutirati, o tome ćemo drugom prigodom.

Činjenica je pak da je Zagreb svojom veličinom i financijskom koncetracijom za hrvatske okvire dominantan. Isto tako nedvojbena je činjenica da već 75 godina Zagrebom u kontinuitetu vladaju gradonačelnici koje se može smatrati izdancima komunizma, UDBE i sličnih organizacija, što će reći kontrolirani funkcioneri (iznimka je Boris Buzančić, ali on je imao reprezantativnu ulogu).

Isto tako je nedvojbeno da je razvoj Zagreba u zadnjih dvadeset godina, a uspoređujući to s gradovima kao što su Bratislava, Bukurešt, Sofija, Budimpešta ili, pak, Ljubljana, stao u razvoju te je zapušten i zamazan. Istovremeno su komunalne usluge građanima abnormalno skupe, jasno je iz kojih razloga: lopovluk i nered!

Razina ulaganja koju je Bandićeva administracija realizirala mogla bi se ilustrirati kao da otac za obitelj ode u tjednu nabavku životnih potrepština, uzme tisuću i pol kuna, vrati se doma mrtav pijan, donese jednu štrucu kruha i kaže: „Vidite kako sam vas nahranio.“ Jer, činjenica je da se u Zagrebu zadnjih dvadeset godina ništa kapitalno nije napravilo. U zadnjih dvadeset godina kroz zagrebačke tvrtke i proračun Grada Zagreba prošlo je više od tristo milijardi kuna. Zagreb nema metro, ima velesajam koji je napravljen 1967., te ne odgovara ni seoskom sajmu, prometno se ništa strukturno nije napravilo, osim produžetka Branimirove što je trajalo dvadesetak godina, a fasade i stanje javnih cesta razina su Bukurešta poslije Chausheskua 1989. godine.

Jakuševac, koji je davno morao biti zatvoren, je ekološka bomba za cijeli Zagreb, spalionica nije sagrađena.

Međutim, Zagreb je kasica-prasica za sve vladajuće političke opcije i moćnike. Jer, Bandić u svome lopovluku ne bi opstao ni tjedan dana da nije taj svoj kriminal dijelio sa svim relevantnim političkim čimbenicima – od Račana, do Sanadera, pa sve do Plenkovića. Kako je Bandić, politički gledajući, u međuvremenu pitanje političke higijene, te je i najnezainteresiranijim građanima dozlogrdio, korumpirana duboka država je napravila nekoliko planova (worst-case-scenario).

Priča o Vanđeliću je bila idealna priča, jer se Damir Vanđelić u svome djelovanju dokazao kao dobar izvršitelj duboke države – od prljavih poslova u TDR-u, do kriminalne privatizacije Croatia osiguranja za račun Adrisa. Vanđelić je, pak, shvatio da bi se to moglo propitkivati i povukao se u nadi da će past u zaborav i uživati u mirnom životu svoga bogatstva, kojeg su mu omogućili vladari duboke države.

Daljnja opcija duboke države je Joško Klisović, kandidat SDP-a. Joško Klisović, formatiran u obitelji visokog komunističkog funkcionera Josipa Klisovića, naravno nije služio domovini, iako je po godinama to trebao, ali je privilegirano bio zaposlen u ministarstvu vanjskih poslova u generaciji Milanovića, Plenkovića, Grabar-Kitarović, Jandrokovića. Ali posebno bitno, prošao je i školovanje kod državnog tajkuna Emila Tedeschija – bio je četiri godine njegova desna ruka. A kao što znamo, Tedeschi je važan kotačić korumpiranog hrvatskog sustava. Tedeschijev tata, Svetozar, je skupa s UDBOM osnovao tvrtku, u kojoj je mladi Emil pekao zanat i iz tadašnjih jugo-tvrtki izvlačio novce za sebe i UDBU na inozemne račune (konkretne podatke iznosi slovenski publicist prof. dr. Rade Pezdir).

U hrvatskoj državi, pak, Tedeschi nastavlja svoje operacije državnog tajkuna sumnjivih poslovanja, možebitnih utaja poreza koje nitko ne istražuje, bliskosti s vladama Milanovića i Plenkovića – ukratko rečeno, sve ono što bi se u normalno demokratski funkcionirajućim društvima smatralo povlaštenim, nepotističkim, anti-tržišnim ponašanjem.

Znači, Klisović je isto tako pouzdani kadar na kojeg se duboka država može osloniti.

HDZ, pak, ima mladog kandidata, Davora Filipovića, koji naočigled djeluje neovisnim, ali za svoje godine je izrazito provjeren kadar. Njegov mentor je bivši dekan ekonomskog fakulteta Darko Tipurić, kojeg kolokvijalno nazivaju „šefom katedre za korupciju“. Tipurić je, naime, kao dekan ekonomskog fakulteta usavršio tzv. intelektualnu korupciju: ekonomski fakultet je navodno pisao elaborate koji nemaju veze s nikakvom znanošću, a naglasak je bio na – dobro plaćeno.

Filipović postaje asistent kod Tipurića, obojica su rodom iz istog grada, i naravno da to sve nije slučajno. Filipović je četiri godine u skupštini Grada Zagreba i stegovno i bespogovorno držao ljestve Milanu Bandiću i korupciji u Zagrebu, što je primijetio i njegov šef Plenković, pa mu je za nagradu dodijelio poziciju predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskih šuma. Destruktivno, korupcionaško i nepotističko stanje u Hrvatskim šumama je opće poznato.

Je li Filipović po tom pitanju išta napravio da se poslovanje Hrvatskih šuma poboljša? Naravno da nije! Zaključno, Filipović zna biti poslušan, nema ideale , služi svakome ako je to njegov osobni interes – idealan kandidat duboke države.

Ali ako bi sve krenulo po zlu, duboka država ima i džokera iz rukava. A to je Tomislav Tomašević. Kao i Milan Bandić, nikada ništa konkretni nije radio, osim tzv. društvenog aktivizma. Ali to nas ne smije zbuniti. Taj i takav društveni aktivizam je visoko plaćena disciplina, puno atraktivnija nego top-management u bilo kojoj tvrtki. Samo od jedne međunarodne zaklade je uprihodio 8 milijuna kuna za platformu „Možemo“. Naravno da vam nitko ne daje novce a da zauzvrat nešto niste dužni učiniti. Postavlja se pitanje kome služi Tomašević? Isto tako

Tomašević nikada nije demantirao da ga je financirao i Tedeschi! Tomaševićeva skupina se naziva ljevičarima a financira ih krupni kapital! „Jako uvjerljivo“! S time je Tomašević idealan kandidat, plaćen je od sustava, pliva u novcu i pokorno sluša onoga tko ga plaća. Njegovo promoviranje od strane main-stream-medija je iritantno i degutantno. Tu prednjače Jutarnji list, HRT, ali i drugi, što će reći – odličan režimski kandidat.

Uz Milana Bandića, kojega realno podržavaju main-stream-mediji i političke vrhuške, stilizirano je ovih navedenih troje kandidata, s jasnim ciljem stvoriti dojam kod građana da imaju izbor, a rezultat za duboku državu bi trebao biti slijedeći:

  • Ako Bandić ostane, nastavlja se daljnja pljačka ljudi, propadanje Grada Zagreba, ali osobne interese političkih moćnika i njihovo daljnje bogaćenje nitko ne će sprječavati.
  • Ako, pak, dođe jedan od ove trojice, ništa se ne će razotkrivati o lopovluku do sada, a pod obmanom da je došao novi čelni čovjek Zagreba moći će se još strukturalnije krasti, pa bi tada moglo doći do privatizacije vodovoda, plinare, Velesajma, itd.

Sve u svemu, plan duboke države je očekivano zloban i porazan za građane!

Na svima nama, demokratski slobodoumnim ljudima, je zadaća spriječiti uništavanje Zagreba i Hrvatske, mi imamo pravo na jednakost, napredak i blagostanje kao i svi drugi europski narodi!

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
81 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
renato
Gost
renato
11 dana prije

Fenomenalna analiza koja je nažalost i točna.

Starina
Gost
Starina
11 dana prije
Reply to  renato

Još je trebalo izanalizirati kojih loža i rotary klubova su članovi..

Crni Golf 4 vrata
Gost
Crni Golf 4 vrata
10 dana prije
Reply to  Starina

.. svi “tragovi” vode u glavnu, srpsku, dedinjsku ložu, onu istu koja je “ugostila” lažnoga “titu” nakon okupacije Hrvatske 1945. 😉..

rimtu
Gost
rimtu
9 dana prije

Daj nešto više o tome, jer je “lažni Tito” ipak nešto više od mita.

Crni Golf 4 vrata
Gost
Crni Golf 4 vrata
9 dana prije
Reply to  rimtu

.. “ubačeni” (lažni), “otit” je svakako “više od mita”! On je stvarnost zbog koje su mnogi platili svojim životima u izrežiranim nesrećama (pad aviona itd.), i sudskim procesima. Čiča Draža je nesvijsno “presudio” sam sebi onoga trenutka kada je javno počeo pričati da “otit” nije “onaj Tito iz Zagorja” kojega je sreo ranije u životu…

Mikojan
Gost
Mikojan
9 dana prije

Tebi su Tuđman, Gluhak, Bobetko, Biškup, Horvat i ostali Franjini drugovi su bili okupatori? daj to malo obhasni.

Crni Golf 4 vrata
Gost
Crni Golf 4 vrata
9 dana prije
Reply to  Mikojan

.. insinuiraš i nerazumljivo pokušavaš reći što!? Ne razumijem te.

Tvrtko
Gost
Tvrtko
11 dana prije
Reply to  renato

Analiza nije loša ali ne predlaže riješenje, poznavajuči poglede na rvacku dotične gospođe za nju bi vjerojatno idealni gradonačelnik bio neko iz reda crkvenjaka, npr. pop Košić, taj je sigurno pošten i Zagreb bi procavo sa njim.

Crni Golf 4 vrata
Gost
Crni Golf 4 vrata
10 dana prije
Reply to  Tvrtko

.. tvrtko, a tko bi po tebi bio bolji od svećenika Košića (pop ti je u srpskoj masonskoj SPC čiji si ti idolopoklonik), i zašto “prozirnim” trikom “precizno” odašilješ mržnju prema Crkvi i svećenicima, a ne prema svojima iz nelustrirane “duboke države”? Ili si samo uboga neznalica i mentalna sirotinja koja svoju “mudrost” i životno “iskustvo” “crpi” iz notorne Hanza & Stirya “medija”?

miki iz Amerike
Gost
miki iz Amerike
5 dana prije

izvrsno

miki iz Amerike
Gost
miki iz Amerike
5 dana prije
Reply to  Tvrtko

najmanje sto bi ucinio rjesio se komunista , i to je veliki korak naprijed..

grom iz vedra neba
Gost
grom iz vedra neba
11 dana prije

OK, i koji je naš kandidat?

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
11 dana prije

bilo tko samo da je posten;)
https://www.youtube.com/watch?v=Kh5C8wJeY9g

Tvrtko
Gost
Tvrtko
11 dana prije

Čekaj da dođe netko iz emigracije pa da ti to kaže.
(neprijateljske emigracije, naravno)

roberto
Gost
roberto
10 dana prije

Ko i uvijek,neznani junak;)

noman
Gost
noman
11 dana prije

Blistava budućnost na dohvat ruke.

SULE
Gost
SULE
11 dana prije
Reply to  noman

Konj je jako fina , plemenita i pametna zivotinja i zao mi je uporediti te sa njom sada zamisli na sta ti licis .

noman
Gost
noman
11 dana prije
Reply to  SULE

Dobar.

Leon
Gost
Leon
11 dana prije

ovakvi građani bolje nisu niti zaslužili

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
10 dana prije
Reply to  Leon

“Građani” nisu isto što i – stanovnici grada. Ima ih npr koji kupuju stanove u zgradama i ne znaju reći “dobar dan” i predstaviti se…
Visoke zgrade ne čine grad.

miki iz Amerike
Gost
miki iz Amerike
5 dana prije
Reply to  Lucija, prva

njihovi roditelji su imali male farme u stanovima, pa sto mozes ocekivai

... ....
Gost
... ....
11 dana prije

Tomaševića sam označio kao kukavičje jaje otkad je izronio najednom u borbi za grad zg, a to je potom potvrdio kod u nu2 kada je odmah na početku emisije (vidi na yt od 1:15 do 1:45) potvrdio da je bio na nekoj godišnjoj večeri za buduće lidere, u Švedskoj (?), koju organizira i pozvala ga je cini mi se kraljevska obitelj. Čuo dovoljno.

Quds
Gost
Quds
11 dana prije
Reply to  ... ....

Ni je čudno jer je riječ o masonskoj obitelji jednoj od glavnih masonskih loži u Europi. Isto tako Tomašević i njegova platforma Možemo je isto tako financirana i od Soroša.

Mikojan
Gost
Mikojan
10 dana prije
Reply to  ... ....

Vrlo zanimljivo, bilo bi dobro sad iskopati malo neke informacije o tome, 15 godina je puno no možda ima kakav trag. Zanimljiv je taj Tomašević, obišao je taj svijeta, bilo bi dobro znati i tko ga je fnancirao. Da je sam, ne vjerujem. Znači, nečiji igrač je sigurno.

Blaza
Gost
Blaza
11 dana prije

Poštovana autorice, postovana saborska zastupnica, sve je istina što ste naveli. Ali nama je već “pun kufer” ukazivanja na probleme bez ponude rjesenja. Izlazak na izbore nije rješenje jer ne možemo birati one koje je netko već izabrao. Ne-izlazak na izbore znači da će u svakom slučaju biti izabran onaj koga je netko drugi izabrao. U posljednjih 30 godina ništa se nije promijenilo u odnosu na ranije, oni koji su ukazivali na probleme sve su zaboravili čim su zasjeli na “vlast”.
Hvala!

... ....
Gost
... ....
11 dana prije
Reply to  Blaza

Problem smo preparirani mi ali i širi je problem – način na koji svijet funkcionira. Ljudi vjeruju da je čisto naša pokvarenost i nesposobnost razlog naše loše situacije, a nevjerovatno im je i smijesno im je kada im kažeš da nas netko izvana kontrolira i drži ovako podrazvijene, isto kao i Afriku. Ti pokvareni i nesposobni politicari i gospodarstvenici su pijuni koji rade upravo ono sto im je zadano. Neki svjesno, a neki su nesvjesni podizvođači. Svi skupa pune kesu i glume finu elitu a vi i ja smo fukara.

Angela
Gost
Angela
11 dana prije
Reply to  ... ....

… ….: tacan komentar! Apsolutno tacan!

Mat
Gost
Mat
11 dana prije
Reply to  Blaza

Da pocelo je to prije 30 godina,prva klopka duboke drzave,zvana….franjo tudjman.

Tvrtko
Gost
Tvrtko
11 dana prije
Reply to  Mat

Pa na prevaru je preuzeo vodstvo u HDZu, što drugo se moglo očekivati od njega?

jfnvernvuerugvuerwgt
Gost
jfnvernvuerugvuerwgt
10 dana prije
Reply to  Tvrtko

Nije prevara, došla zapovjed odozgo da mora biti on.

uvje isti
Gost
uvje isti
11 dana prije

Novo doba, stari ljudi, iz “stražnjice” im crvena petokraka viri.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
11 dana prije

Nema Cobe Beef?

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
11 dana prije

da, nema ni beli bubrezi;)

Stara kuka
Gost
Stara kuka
11 dana prije

Kako stoji stvar, Banderas jaše i dalje. Tomaševiću zalud donacije. Nije on još dorastao starom pokvarenjaku.

comment image

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
11 dana prije
Reply to  Stara kuka

Točno, a znate zašto?
Niti jedan od ostalih kandidata nije neovisan. I onda će zagrepčanci radije dati glas Bandiću već yugoudbakos uzdanicama. Zagreb je ionako u raljama istih još od 1945. kad su i moji bake i djedovi ostali bez kuća iako nisu bili režimski ljudi već inženjeri, učitelji, doktori. I nikako se ne mogu složiti da u Zagrebu nije ništa učinjeno, čini mi se da svi ovi žele od Zagreba učiniti selendru a to ipak nećemo dozvoliti. Iako, APIS bira, izbori se uvijek održavaju izvan RH, nažalost. Vrag su te kave i susreti s “kraljicom referenduma”!

Stara kuka
Gost
Stara kuka
11 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Moj kolega iz Bosne opet pobjeđuje, nemoj se previše uzbuđivati, nije dobro za živce.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
11 dana prije
Reply to  Stara kuka

Opet se moj copycat javlja i lažno predstavlja.

Tvrtko
Gost
Tvrtko
11 dana prije
Reply to  Stara kuka

pročitah ga odmah, prava stara kuka bi napisao izbosne !

Stock
Member
Famed Member
Stock
11 dana prije
Reply to  Stara kuka

Pa zašto se ne registrujete????
Napravite bilo koju e mejl adresu, posaljite redakciji i dobićete verifikovano plavo ili zeleno ime koje vam niko ne može ukrasti.
Ništa ne košta

uvjek isti
Gost
uvjek isti
10 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

U pravu si,ali samo kada govoriš istinu,”šupci” u gaćama, ili van gaća uvijek ostaju “šupci”,ne mjenjaju se, jedino se prisvlače! Nekad su bili u kpj-u ,a danas su u hdz,sdss,sdp,dp,Bandić Milan 365-stranka rada i solidarnosti, da kako i oni rest, koji obilaze skrovita mista i veceje njihovih partije, da nedaj Bože nebi gdje UKAZALE “USTAŠE”,KOJIMA SU KOMUNISTI SUDILI POSLIJE RATA OD 1945-1990god, PA I KASNIJE ! Zato će zagrebčani dati svoj glas svojim komunistima i zabrat će onoga kojega odredi vrh ovih partija, a sastaju se za svake izbore,kako već rekoh da ih nebi ugrozili oni koje je partija obilježila kao neprijatelja!

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
10 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Wtf???
Što je točno Bandić napravio osim – devastacije??? Di su pare? Strah me da ne crkne, a blizu 2 milijarde ostanu bankama…preko 3 milijuna dao NAKON potresa za ukrasnu rasvjetu Sabora itd na Gornjem gradu…?

Drugo, Zg je već selendra, a što ste morali primjetiti…pa vam je komentar, blago rečeno- nekonzistentna.
Veća nego onda kad su se kod Palmotićeva žabe hvatale…

Btw, Zagreb he za vrijeme 1. Jugoslavije narastao 4 puta, a za vrijeme druge 2 puta.
I znalo se kome je mjesto u gradu.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
11 dana prije

Ako Bandić ostane, nastavlja se daljnja pljačka ljudi, propadanje Grada Zagreba, ali osobne interese političkih moćnika i njihovo daljnje bogaćenje nitko ne će sprječavati

(nije ni bitno, ionako ce nas silovat analnim testovima, pogusit maskama ili potrovat cjepivima a oni koji to prezive, idu na giljotinu

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
11 dana prije

Ti baš nemaš muda,samo kukaš brate.Bit ce ono sto sebi napravis.
Ako si se odlucio da cekaš egzekucju to je tvoj izbor nemoj trpati i ostale.
Nece NAS niko silovati,pogusiti ni potrovati i necemo MI na giljotinu.Sve od navedenog ces TI ako nastavis tako razmisljati.

Tvrtko
Gost
Tvrtko
11 dana prije
Reply to  Hattori Hanzo

Tako nismo ušli u nato i EU, ili smo ušli ma koliko negirali da će se to ikad desiti.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
11 dana prije
Reply to  Tvrtko

Kao sto tada ljudi nisu vidjeli sto se sprema, tako ne vide ni sada.
Sjetit ce se mojih rjeci kad bude doslovno stajao u redu za giljotinu ali ce mu tada biti kasno!

(Pisem namjerno *doslovno * jer vec sada stoji u redu samo sto to nevidi jos!)

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
11 dana prije
Reply to  Hattori Hanzo

Bojis se onoga sto pisem jer vidis kamo ide i da imam pravo!
Ajde ti lijepo na izbore, to ti je najbolje sto ces napravit u zivotu!

A neg.
Gost
A neg.
11 dana prije

Ja sam krajnje opušten jer će APIS izabrati najboljeg kandidata.

branimir zrilić
Gost
branimir zrilić
11 dana prije

Analiza društvenog stanja dosta stručno predočena.Da bi se to stanje mijenjalo potrebne su prvenstveno odlučne istrajne i hrabre osobe. U samom početku svog političkog djelovanja ste pokazivali neke znakove po kojima bi se moglo reći da posjedujete te osobine,pogotovo oko osporavanja nonsensualnih epizdemijskih mjera u Saboru.Nažalost i u vašem slučaju “Homo Politicus “je potisnuo “Homo Eticusa.

Kurjaca
Gost
Kurjaca
11 dana prije

A eto trebalo bi tebe izabrat pa da nam brojis krvna zrnca

xxx
Gost
xxx
11 dana prije

grah je zakon u bilo kojem obliku, nama ide svjeze pokosena trava da se vuna sjaji i mljeko bude masno.

Ive
Gost
Ive
11 dana prije

Ma nije Banditiero pljačkao ni krao, on je samo uzeo tamo gdje nema i stavio tamo gdje ima. A zar dvoglavnik praznih glava von Anemic radi nešto drugo.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
11 dana prije

Naime duboka država ima 4 kandidata (Bandića, Klisovića, Filipovića i Tomaševića).

to se zove win-win situacija
duboka država ne može izgubiti
to je ono kao što kaže Robert de Niro u Skorzijevom mafijaškom filmu “Casino”- “casino ne može nikad izgubiti. casino je uvijek na dobitku”

Evo primjera, prije 5 godina, kada je “biran” novi glavni tajnik UN-a, nasljednik onog Korejca (koji je također bio naravno marioneta duboke države). Ovo “biran”, stavio sam pod navodnike. jer tog tajnika, ustvari ne bira narod, tojest stanovništvo iz svih država
svijeta (vjerojatno preko 90% ljudi uopće i ne poznaje kandidate), niti tog tajnika biraju stanovnici dotičnih država, iz kojih su kandidati, već mafija iz duboke države, sama 1.)odredi kandidate i 2.)”bira” glavnog tajnika. Jer takozvani UN i pripada mafiji. Ona ga je i stvorila.
Ustvari svi tadašnji kandidati za tajnika UN-a bili su ljudi duboke države, tako da je na koncu bilo sasvim svjedno tko će biti “izabran”. Na koncu je “izabran” Antonio Guterres, lopina, kao i svi ostali “kandidati”. Vjerojatno je presudilio samo to, što je Guterres već imao dugogodiđnje iskustvo u UN-u na drugoj funkciji. Ali sve je bilo farsa.

Evo koji su tada bili kandidati:

Vesna Pusić. taman što joj je izišao mandat u Milanovićevoj vladi. Gdje je 4 godine pouzdano izvršavala zadatlke mafije. Između ostaloga, slala je oružje koljačima, pardon “borcima za slobodu” iz ISIL-a u Siriju. I revno je sprovodila zadatke za sprobvođenje rodne ideologije u “zaostaloj” Hrvatskoj. Naprimjer, krajem 2013. uoči onog referenduma o tome da se u ustav zapiše odrednica o zaštiti braka kao institucije između muškarca i žene, u Zagrebu, je stigla specijalna izaslanica Obamine vlade i predstavnici ILGA-e, Međunaridog udruženja lezbi i gejeva. (kojega novačano obilato financiraju zaklade “filantropa”). Obamina izaslamnica i predstavnici ILGA-e su izvan zatvorenih vrata u jednom hotelu, zajedno sa Pusićkom i predjsednikom Josipovićem, održali sastanak, zatvoren za javnost.

– Srđan Kerim iz Makedonije, također je i biznismen, godinama radio za njemačku izdavačku kuću WAZ koja je bliska njemačkim Socijademokratima i koja u Njemačkoj izdaje nekoliko dnevnih sve ljevičarskih novina. WAZ je, kako je poznato, bio suvlasnik hrvatskog EPH-a, dok je šef i suvlasnik EPH-a bio Nino Pavić. Je li WAZ sada također suvlasnik i Hanza medije, (Hanžekovićev firme koja je nasljedila propali EPH), ne znam.
Kerim je također radio i za EPH, a onda je postao (ili je još uvijek) direktor makedonske izdavačke firme Media Print Macedonu, koja, čini mi se isto tako pripada WAZ-u. Kerim je bio pripadnik makedionske oporbe pod kontrolom Sorosa, koja je u onim insceniranim prosvjedima prije nekoliko godina, faktički napravila tihi državni udar i srušila makedonsku vladu Gruevskoga.
Za knjigu Srđana Kerima o globalizaciji u kojoj on hvali globalizaciju, predgovor mu je napisao brat soroševac iz Hrvatske, Dejan Jović….

Igor Lukšić,–pijun Sorosa i briselske globalne elite, kao premjer C. Gore, 2011. podržao je prvu gay paradu u Podgorici…

Natalia Gherman, rođena Sengur, kći je prvog moldavskog predsjednika Mircea Sengura, koji je bio poznat po korpuciji i muljažama. Sengur je u doba svoje vladavine omogućio mutne poslove kanadsko-židovskom tajkunu ruskog podrijetla Benu Bersteinu. Šef firme Bena Bersteina, bio je moldavski židov Artur Gherman, koji je oženio Nataliu Sengur i tako postao predsjednikov zet.

-Danilo Turk, Slovenac, je predsjednik nevladine organizacije “Global Fairness Initiative” čije je središte u Washingtonu, a tu organizaciju financiraju američko ministarstvo za vanjske poslove, Rockefeller Brothers Fund, Coca Cola Foundation, Svjetska banka itd.. U upravnom odboru ove organizacije sjede ljudi iz Rockefellervog think tanka “Brookings Institution”.

-Irina Bokova, Bugarka. Otac Irine Bokove bio je stari bugarski komunistčki funkcioner Georgi Bokov, urednik službenog lista Bugarske komunističke partije za vrijeme komunizma i SSSR-a. Irina Bokova i njena obitelj posjeduju u New Yorku, luksuzni apartman, od 3 milijuna dolara. Irina Bokova, umrežena je u elitu, predsjednica globalističke organizacije European Policy Forum

Antonio Guterres, bivši portugalski socijalistički premjer, – umrežen u europskoj globalističkoj eliti. Član je upravnog odbora globalističke bilderbergove organizacije “Friends of Europe (FoE)” (Prijatelji Europe), koja se zalaže za uništavanje europskih država i stvaranje europske države pod kontrolom lihvarske mafije. Središte FOE je u Briselu, a predsjednik FOE je Etienne Davignon. Davignon, stari belgijski političar i tajkun, (ako je još živ ima nekih 88 godina), bivši dopredsjednik EK, stari Rockefellerov čovjek, počasni član odbora skupine Bilderberg. Ostali članovi glavnog odbora FOE su sve poznati globalisti i bilderbergovci: Pat Cox bivši predsjeednik Europskog parlamenta, belgijski baron i tajkun Daniel Janssen-član Trilaterale, Pascal Lamy- Bilderbergovac i bivši predsjednik WTO (svjetske trgovinske organizacije), bivši belgijski premjer Guy Verhofstadt (sada predsjednik bloka liberala ALDE u EU parlamentu) i Antonio Vitorino – bivši socijalistički portugalski ministar obrane i EU Komesar za pravosuđe.
Guterres je bio ravnatelj Visokog komesarijata UN-a za izbjeglice UNCHR-a 2005-2015. UNHCR se protivio zatvaranju granica na takozvanoj balkanskoj ruti i zalagao se da što više izbjeglica i migranta uđe u EU. Osim toga UNHCR je zataškavao masovno zlostavljanje afričke djece od strane francuskih vojnika u službi UN-a u Srednjoafričkoj republici. Umjesto da progoni francuske vojnike i njihove zapovjednike, UNHCR je dao otkaz zviždač Andreasu Kompassu, koji je prijavio francuske vojnike središtu UNHCR-a u Zuerrichu.
Guterres je 2014. započeo kampanju u europskim glavnim medijima, za pozitivno izvještavanje o izbjeglicama. Europskim medijima i novinarima je od strane Guteressa i UNHCR- preporučeno da moraju izvještvaati samo pozitivno o izbjeglicama. To je izišlo na vidjelo, zato što se Guterres sam nehotice odao, jer je bio pretjerano temeljit u svom poslu, Guterres je angažirao britansku školu “Cardiff School of Journalism” da napravi studiju o medijskom izvještavnaju u Europi. U toj studiji, odnosno izvješću “Cardiff School of Journalism”, kaže se: “UNHCR je započeo seriju velikih lobističkih kampanja, sa ciljem da se europske države potiču, da više pomažu izbjeglicama. Te su kampanje bile odlučijuće u tome, da se utzječe na izvješća o izbjeglicama”… i dalje na stranici 5 studije “Cardiff School of Journalism” kaže se: “…Nemoguće je ignorirati ulogu masovnih medija, kada se radi o utjecanju, kako na javnost, tako i na ponašanje političke elite u pitanjima azila i migracije Masovni mediji mogu forsirati te teme i oblikovati ih po svome”.

-Helen Clark, (Novi Zeland), je od 2009. na dužnosti ravnateljice Programa UN-a za razvoj.
Članica je Međunarodne Fondacije Raoul Wallenberg (International Raoul Wallenberg Foundation-IRWF) za istraživanje holokausta i odštetu žrtvama. Raoul Wallenberg je inače bio bogati švedski tajkun, čija obitelj i danas faktički posjeduje pola Švedske. Njegov sin i bratić, Marcus i Jakob Wallenberg, milijarderi, koji danas rukovode sa obiteljskom imperijom Wallenberg, članovi su glavnog odbora Bilderberga, i članovi su Comitee of 300.

miki iz Amerike
Gost
miki iz Amerike
5 dana prije
Reply to  ledeno doba

hvala

ledeno doba
Gost
ledeno doba
11 dana prije

Ili onaj noviji primjer od prije 2 godine: Izbori za EU parlament i za novog predsjednika EK-a, nasljednika Junkera.

Kandidati su bili Frans Timermmans, nizozemski socijaldemokrat i tadašnji potpredsjednik EK-a za Socijaldemokrate. I Manfred Weber, njemački “demokršćanin”, član bavarske CSU, i predsjednik EPP-a (Europske narodn stranke- Udruženja europskih kastriranih “demokršćanskih i narodnih stranaka , u kojem su članovi i HDZ i Vučićeva stranka).
Timmermans je inače član ECFR-a (Europsko vijeće za vanjske odnose), kojega sufinancira Soros i Soros je ujedno i član glavnog odbora. Weber je član “Europa-Union”, njemačke podružnice UEF-a (Ujedinjenje europoskih federalista). UEF je najstarija od desetak globalističkih organizacija takozvanih “federalista” (oni koji se zalažu za ukidanje europskih država i stvaranja jedne federalne europske države: Sjedinjene europske države po uzoru na SAD).
Obojica kandidata zastupala su isto, ono što su im gazde naredile. Timmermans je poznat po onoj izjavi od prije 5 godina, da će migracija i miješanje naroda doći u svaki kutak zemaljaks kugle i da monolitne kulture moraju nestati.
Weber je poznat po izjavama, da se treba boriti protiv svih populista, Putina, Trumpa, itd. koji ugrožavaju EU.

Inače, zanimljivo da su obojica za vrijem predizborne kampanje tada ( u svibnju 2019.) boravili u Hrvatskoj. Weber je bio visoki gost na stranačkoj konvenciju HDZ.a u Zagrebu. A Timermans je bio gost SDP-a u Rijeci…
Ipak nijedan od njih nije postao predsjednik EK-a. Macron i ekipa su bili za Timermansa, ali Mađarska, Poljska i ostale države “Višegradske sklupine” bili su protiv Timermansa, a Macron je iz nekih razloga bio protiv Webera, Protiv Webera je također bila Mađarska, zato što je Weberov CSU, godinu dana ranije, faktički zabio nož u leđa Mađarskoj , jer je u EU parlamentu, također glasao za uvođenje kaznenih mjera za Mađarsku (zato što je tada odbijala da prima migrante i zato što je kofol ugrožavala demokraciju).
I onda su “kumovi” mafije, naprosti izvukli iz šešira, Merkeličinu prijateljicu, Ursulu i imenovali je za novu predsjednicu EK-a..
Ustvari i te svađe i svađice, oko kandidata, bile su manje-više farsa, jer Ursula zastupa isto, štio su zastupali i Timermans i Weber.

piždro
Gost
piždro
11 dana prije
Reply to  ledeno doba

uvjek majstorski

miki iz Amerike
Gost
miki iz Amerike
5 dana prije
Reply to  ledeno doba

izvrsno, hvala

octopus
Member
Famed Member
octopus
11 dana prije

Poštovana, Vi barem izgledate pametno. Pa pretpostavljam da Vam neće biti teško zamisliti koliko je jedna država oblika, vrijednosti i položaja froncle na europskoj guzici zanimljiva “dubokoj državi”. Kompletna Hrvatska ima kupovnu moć jednog Milana (sa predgrađima) i 30 godina od slobodnih izbora liči na ruinu one SR Hrvatske koja je bila pojam ostatku Jugoslavije. Mi građani Zagreba možemo samo i jedino izabrati gradonačelnika koji će biti sposobniji i koji će manje krasti od postojećeg…

pera lozac
Gost
pera lozac
11 dana prije
Reply to  octopus

“Kompletna Hrvatska ima kupovnu moć jednog Milana (sa predgrađima)”
Sve ispravno samo mala korekcija, Milano sa predgradjima ima BDP od 200 MILIJATDI iliti CETIRI puta  vise od cele Hrvatske.

Ante
Gost
Ante
11 dana prije

Bruno Bušić je rekao jednom, kada Hrvatska jednom dobije svoju samostalnost, vidjeti će te vi kako će naš narod krasti. Zato je ubijen jer se nekome nije svidjelo njegova istina. Nije ga ubila udba nego njegovi ” prijatelji “

Zlatko Janković
Gost
Zlatko Janković
11 dana prije

Bravo gđo Krišto, izvrstna analiza, čestitam!

Toni
Gost
Toni
10 dana prije

Je li ona analitičar ili političar? Kad je sve tako dobro analizirala ne kužim zašto sa svojim istomišljenicima ne postupi slično, pronađe kandidate, dobije izbore. Aha, znam, dotičnu i njenu ekipu doživljava par posto biračkih duša s obzirom na sve neokonzervativne idiotarije koje zastupa.

Slonica
Gost
Slonica
11 dana prije

Bandidos leti na krilima pobjede.
Nitko mu ne može pera odbit.
Prešutni ili već javni dogovor, umjesto red bull-a daje mu krila.
Ko se boji djece u đepu nosi bombone.
A Banditić ima puno bombona.

Etotoliko
Gost
Etotoliko
11 dana prije

Glasajte za Muppet-a, ionako cete dobiti jednog!!!

Angela
Gost
Angela
11 dana prije

Najnoviji podatci Eurostata: Hrvatska je najsiromasnija zemlja u EU, od nje je siromasnija samo Bugarska!! Hrvatska zemlja EU! Medjutim clanak nije ni dotakao srz problema! Novinarka opisuje politicare, a ako ovaj ostane, a ako onaj dodje na vlast, pa ako onaj pobedi….to je nas narod davno lepo kazao: sjasi Mutra da uzjase Kurta! Secam se fotosa kako su hrvati bili srecni kad su usli u EU, jer su se nadali sreci ali umesto srece dobili su propadanje i nestajanje! Danas Hrvata ima manje od 3,5 miliona, mladi se iseljavaju, stari umiru….i jos moraju da placaju danak NATO-u!

alterego
Gost
alterego
11 dana prije
Reply to  Angela

Deru ih njihovi ko Musa jarca!

Pdv drugi najvisi na svijetu, 25%.
Ni to nije dovoljno, jos bi oni digli ali bi onda bili prvi na svijetu.
Porez na platni promet u Yugi bio 10% a ovima nije dosta ni 25% poreza na potrosnju.

Prije sve bilo NASE, zajednicko ; sada NIISTA NIJE NASE I ZAJEDNICKO.
To se krpa pricom o demokraciji i izborima i podgrijavanjem lazne nade da ce jedanput biti bolje.
Znaju oni da NADA NIKADA NE UMIRE.
Ti mozes da biras ,eeej, da biras. To ti odmah nesto znaci, ti si netko.Birac.

-Umjesto da postavis pitanje strukture
sistema u kome zivis, odvlace ti paznju pricom o izborima,raznim strankama, ljevici , desnici, liberalima, konzervativcima itd.
Pa suceljavanje na TV u udarnom terminu, svadje, podbadanja, insinuacije, klevete, kao da je ring a ne debata.

Samo da se ne postave prava pitanja.
Kao npr. Sta si imao 1990. a sta imas sada?Jel mozete svojim prihodima i poreznim izvjestajima dokazat neproporcionalnost??

On se odmah usere kada ga to pitas.

Angela
Gost
Angela
10 dana prije
Reply to  alterego

@alterego: tacno gospodine! Uvek igraju na kartu: nade! Svaki politicar bilo gde na kugli zemaljskoj samo obecava, obecava kule i gradove, sto vise laze to mu robovi veruju! Sirotinja se uvek nada, jer nema nista drugo, dok politicka mafija zivi zivot – sada i svakog trenutka! Sta drugo imaju robovi? Pobunu, i spremnost na zrtvu, jer im niko nece na tanjiru doneti oslobodjenje!

alterego
Gost
alterego
11 dana prije

-Poceh da citam tekst o izborima u Zagrebu i u drugoj recenici idu komunisti i udba.
Kao da smo u 1976. a ne 2021.

A zenu koja napisa ovu salatu bih pitao:

-Sta je to lose u komunistickoj ideji?

-Jeli imala udba konc- logore kao sto ih ima cia dan-danas u kojima sjede ljudi bez optuzbe i dokaza?

-Jel ubda pokusavala da ubije strane celnike drzava kao sto je cia Kastra 600 puta?

-Kako se zivilo prije WW2 a kako u socijalistickoj Jugoslaviji tj. kada su komunisti preuzeli vlast?

Ovakvo pisanje ima za cilj stalnu kritiku komunizma koji nakada nigdje nije postojao kako bi se odrzao statusquo koji je stvorio toliku materijalnu nejednakost da sve vise ljudi shvata da je neodrziv.
Ali za gospodju je itekako odrziv jer ona spada u politicku i ekonomsku elitu.

gigi pinna
Gost
gigi pinna
11 dana prije
Reply to  alterego

Udba je radila “tranziciju” na ovim prostorima, zato i imamo to što imamo danas – u ekonomiji najgori komunizam, u politici najgori šovinizam i globalizam. I ćorava kokoš zrno pogodi, pa tako i CIA sa tranzicijom u Poljskoj, Češkoj. Mađarskoj…

kikaš
Gost
kikaš
10 dana prije
Reply to  alterego

Goli otok itd.
od 1918 do danas vlast se prenosi sa koljena na koljeno.
Sedamdesetih dobili su ratnu oštetu od Njemaca,kad su je pojeli , kroz “dupe” protrali i pokrali,
onda se sve raspalo,oni koji su je uspostavili, oni su je do bankrota i
doveli,stvorili je sa satanom i sa njime je srušili,a sa njim su tikve sadili i oglavu ih siromasima razbijali, kada su ogladnili prominili su kurs, ne viču više “Truli zapad”,napravili su zaokret pa sad kažu pomoće nam bogati zapad, kojega su nekad prije zvali “truli zapad”,pa čak i prijetili! Sada im opet nevalja:”Amerika i njeni suveznici,a veliča se udba”! Zar je malo bilo zla komunističkoga koji je počinio genocid od Bleiburga do Đevđelije

... ....
Gost
... ....
10 dana prije
Reply to  alterego

To je isti onaj zg s proljeća ‘41. ili ‘45.

Crni Golf 4 vrata
Gost
Crni Golf 4 vrata
8 dana prije
Reply to  alterego

HA, HA, HA..

at0mik
Gost
at0mik
11 dana prije

Uvjek isto.Koji je smisao glasanja ako se zna tko će biti izabran. I tako je sve to dogovoreno, obmana, a ljudi još uvijek misle kako oni odabiru nešto, nekoga tko će im pomoči , nekoga od ovih tko će ih spasiti od njih samih….smješno

Angela
Gost
Angela
10 dana prije
Reply to  at0mik

@at0mik: Gospodine, nije smjesno nego veoma zalosno!

Maron
Gost
Maron
11 dana prije

Analiza prošlosti,sadašnjosti i možebitne budućnosti rasturanja i pljačkanja Zagreba i njegovi građana je izvrsna!
Što Nedostaje?
Analiza,plan i program,kako “osloboditi” Zagreb te pošasti i uspostaviti vladavinu prava,red,rad i prosperitet Zagreba na opće i zajedničko dobro svih njegovi građana,a time i države Hrvatske!

roberto
Gost
roberto
10 dana prije

Glasajmo za glasače,to je jedini siguran izbor.

miki iz Amerike
Gost
miki iz Amerike
5 dana prije
Reply to  roberto

treba kopletno bojkoirati izbore pa neka apis dokaze da si bio na glasalistu

Trigger
Gost
Trigger
10 dana prije

Ima rješenje i to jednostavno ali se ne sviđa vladajućima i ostalim partijama.
Imate države u svijetu (Brazil) gdje je glasanje – glasovanje( kako vam paše)
OBAVEZNO DO 75 God života.
Jedino tada vam izbori mogu biti legalni
Ovako vam 16-17% interesno vezanih za partije kroje život po svojoj mjeri.

jfnvernvuerugvuerwgt
Gost
jfnvernvuerugvuerwgt
10 dana prije

Onaj koji vlada svijetom vlada i Zagrebom.

Treba macke
Gost
Treba macke
10 dana prije

youtube.com/watch?v=dMLvK3QtFd4
youtube.com/watch?v=NRcbnMJ7ViY

Antun Tun
Gost
Antun Tun
10 dana prije

Bandica u Zagrebu moze pobjediti samo KERUM.

Sloba
Gost
Sloba
10 dana prije

Narode moj. Kako je govorio zauvek veciti Zoran Radmilovic. Eto Vi bar imate Karolinu, a mi ovde ni k… Gurajte je i budite uz nju. Stanite uz nju. Podrzite je. Zelim Vam puno pameti i svi srecu.
Sloba
Beograd
ps. Kad sam prvi put procitao ovaj post imao sam nameru da isto ovako komentarisem, ali sam tek posle jednog posta sa Direktno.rs odlucio da ipak to i uradim.
Evo linka:https://direktno.rs/beograd/334005/radovan-treci-zoran-radmilovic-metro-beograd.html

Idemo dalje

POVEZANE VIJESTI

Izbornik