Izbori u Zagrebu – Što nam sprema duboka država

Karolina Vidović Krišto - Hrvatska hobotnica

Zamislite da dođete u restoran i na meniju se nude različita jela: vrhunska lička janjetina ispod peke, argentinski steak, jadranske škampe na buzaru ili losos sa žara. Međutim, koje god jelo naručite, dobijete isto: grah iz konzerve. I tada shvatite da ste prevareni. Upravo taj scenarij je predviđen za nadolazeće izbore u Zagrebu. Naime duboka država ima 4 kandidata (Bandića, Klisovića, Filipovića i Tomaševića). Evo analize.

Grad Zagreb, osim što je glavni grad, ima i svoju posebnu ulogu u financijsko-gospodarskom smislu. Koliko je ta koncentracija oportuna za sam Zagreb i za Hrvatsku, o tome bi se dalo naširoko i nadugo diskutirati, o tome ćemo drugom prigodom.

Činjenica je pak da je Zagreb svojom veličinom i financijskom koncetracijom za hrvatske okvire dominantan. Isto tako nedvojbena je činjenica da već 75 godina Zagrebom u kontinuitetu vladaju gradonačelnici koje se može smatrati izdancima komunizma, UDBE i sličnih organizacija, što će reći kontrolirani funkcioneri (iznimka je Boris Buzančić, ali on je imao reprezantativnu ulogu).

Isto tako je nedvojbeno da je razvoj Zagreba u zadnjih dvadeset godina, a uspoređujući to s gradovima kao što su Bratislava, Bukurešt, Sofija, Budimpešta ili, pak, Ljubljana, stao u razvoju te je zapušten i zamazan. Istovremeno su komunalne usluge građanima abnormalno skupe, jasno je iz kojih razloga: lopovluk i nered!

Razina ulaganja koju je Bandićeva administracija realizirala mogla bi se ilustrirati kao da otac za obitelj ode u tjednu nabavku životnih potrepština, uzme tisuću i pol kuna, vrati se doma mrtav pijan, donese jednu štrucu kruha i kaže: „Vidite kako sam vas nahranio.“ Jer, činjenica je da se u Zagrebu zadnjih dvadeset godina ništa kapitalno nije napravilo. U zadnjih dvadeset godina kroz zagrebačke tvrtke i proračun Grada Zagreba prošlo je više od tristo milijardi kuna. Zagreb nema metro, ima velesajam koji je napravljen 1967., te ne odgovara ni seoskom sajmu, prometno se ništa strukturno nije napravilo, osim produžetka Branimirove što je trajalo dvadesetak godina, a fasade i stanje javnih cesta razina su Bukurešta poslije Chausheskua 1989. godine.

Jakuševac, koji je davno morao biti zatvoren, je ekološka bomba za cijeli Zagreb, spalionica nije sagrađena.

Međutim, Zagreb je kasica-prasica za sve vladajuće političke opcije i moćnike. Jer, Bandić u svome lopovluku ne bi opstao ni tjedan dana da nije taj svoj kriminal dijelio sa svim relevantnim političkim čimbenicima – od Račana, do Sanadera, pa sve do Plenkovića. Kako je Bandić, politički gledajući, u međuvremenu pitanje političke higijene, te je i najnezainteresiranijim građanima dozlogrdio, korumpirana duboka država je napravila nekoliko planova (worst-case-scenario).

Priča o Vanđeliću je bila idealna priča, jer se Damir Vanđelić u svome djelovanju dokazao kao dobar izvršitelj duboke države – od prljavih poslova u TDR-u, do kriminalne privatizacije Croatia osiguranja za račun Adrisa. Vanđelić je, pak, shvatio da bi se to moglo propitkivati i povukao se u nadi da će past u zaborav i uživati u mirnom životu svoga bogatstva, kojeg su mu omogućili vladari duboke države.

Daljnja opcija duboke države je Joško Klisović, kandidat SDP-a. Joško Klisović, formatiran u obitelji visokog komunističkog funkcionera Josipa Klisovića, naravno nije služio domovini, iako je po godinama to trebao, ali je privilegirano bio zaposlen u ministarstvu vanjskih poslova u generaciji Milanovića, Plenkovića, Grabar-Kitarović, Jandrokovića. Ali posebno bitno, prošao je i školovanje kod državnog tajkuna Emila Tedeschija – bio je četiri godine njegova desna ruka. A kao što znamo, Tedeschi je važan kotačić korumpiranog hrvatskog sustava. Tedeschijev tata, Svetozar, je skupa s UDBOM osnovao tvrtku, u kojoj je mladi Emil pekao zanat i iz tadašnjih jugo-tvrtki izvlačio novce za sebe i UDBU na inozemne račune (konkretne podatke iznosi slovenski publicist prof. dr. Rade Pezdir).

U hrvatskoj državi, pak, Tedeschi nastavlja svoje operacije državnog tajkuna sumnjivih poslovanja, možebitnih utaja poreza koje nitko ne istražuje, bliskosti s vladama Milanovića i Plenkovića – ukratko rečeno, sve ono što bi se u normalno demokratski funkcionirajućim društvima smatralo povlaštenim, nepotističkim, anti-tržišnim ponašanjem.

Znači, Klisović je isto tako pouzdani kadar na kojeg se duboka država može osloniti.

HDZ, pak, ima mladog kandidata, Davora Filipovića, koji naočigled djeluje neovisnim, ali za svoje godine je izrazito provjeren kadar. Njegov mentor je bivši dekan ekonomskog fakulteta Darko Tipurić, kojeg kolokvijalno nazivaju „šefom katedre za korupciju“. Tipurić je, naime, kao dekan ekonomskog fakulteta usavršio tzv. intelektualnu korupciju: ekonomski fakultet je navodno pisao elaborate koji nemaju veze s nikakvom znanošću, a naglasak je bio na – dobro plaćeno.

Filipović postaje asistent kod Tipurića, obojica su rodom iz istog grada, i naravno da to sve nije slučajno. Filipović je četiri godine u skupštini Grada Zagreba i stegovno i bespogovorno držao ljestve Milanu Bandiću i korupciji u Zagrebu, što je primijetio i njegov šef Plenković, pa mu je za nagradu dodijelio poziciju predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskih šuma. Destruktivno, korupcionaško i nepotističko stanje u Hrvatskim šumama je opće poznato.

Je li Filipović po tom pitanju išta napravio da se poslovanje Hrvatskih šuma poboljša? Naravno da nije! Zaključno, Filipović zna biti poslušan, nema ideale , služi svakome ako je to njegov osobni interes – idealan kandidat duboke države.

Ali ako bi sve krenulo po zlu, duboka država ima i džokera iz rukava. A to je Tomislav Tomašević. Kao i Milan Bandić, nikada ništa konkretni nije radio, osim tzv. društvenog aktivizma. Ali to nas ne smije zbuniti. Taj i takav društveni aktivizam je visoko plaćena disciplina, puno atraktivnija nego top-management u bilo kojoj tvrtki. Samo od jedne međunarodne zaklade je uprihodio 8 milijuna kuna za platformu „Možemo“. Naravno da vam nitko ne daje novce a da zauzvrat nešto niste dužni učiniti. Postavlja se pitanje kome služi Tomašević? Isto tako

Tomašević nikada nije demantirao da ga je financirao i Tedeschi! Tomaševićeva skupina se naziva ljevičarima a financira ih krupni kapital! „Jako uvjerljivo“! S time je Tomašević idealan kandidat, plaćen je od sustava, pliva u novcu i pokorno sluša onoga tko ga plaća. Njegovo promoviranje od strane main-stream-medija je iritantno i degutantno. Tu prednjače Jutarnji list, HRT, ali i drugi, što će reći – odličan režimski kandidat.

Uz Milana Bandića, kojega realno podržavaju main-stream-mediji i političke vrhuške, stilizirano je ovih navedenih troje kandidata, s jasnim ciljem stvoriti dojam kod građana da imaju izbor, a rezultat za duboku državu bi trebao biti slijedeći:

  • Ako Bandić ostane, nastavlja se daljnja pljačka ljudi, propadanje Grada Zagreba, ali osobne interese političkih moćnika i njihovo daljnje bogaćenje nitko ne će sprječavati.
  • Ako, pak, dođe jedan od ove trojice, ništa se ne će razotkrivati o lopovluku do sada, a pod obmanom da je došao novi čelni čovjek Zagreba moći će se još strukturalnije krasti, pa bi tada moglo doći do privatizacije vodovoda, plinare, Velesajma, itd.

Sve u svemu, plan duboke države je očekivano zloban i porazan za građane!

Na svima nama, demokratski slobodoumnim ljudima, je zadaća spriječiti uništavanje Zagreba i Hrvatske, mi imamo pravo na jednakost, napredak i blagostanje kao i svi drugi europski narodi!

IzboriKarolina Vidović KrištoZagreb
Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
renato
3 godine prije

Fenomenalna analiza koja je nažalost i točna.

grom iz vedra neba
3 godine prije

OK, i koji je naš kandidat?

noman
3 godine prije

Blistava budućnost na dohvat ruke.

Leon
3 godine prije

ovakvi građani bolje nisu niti zaslužili

... ....
3 godine prije

Tomaševića sam označio kao kukavičje jaje otkad je izronio najednom u borbi za grad zg, a to je potom potvrdio kod u nu2 kada je odmah na početku emisije (vidi na yt od 1:15 do 1:45) potvrdio da je bio na nekoj godišnjoj večeri za buduće lidere, u Švedskoj (?), koju organizira i pozvala ga je cini mi se kraljevska obitelj. Čuo dovoljno.

3 godine prije zadnji put uredio ... ....
Blaza
3 godine prije

Poštovana autorice, postovana saborska zastupnica, sve je istina što ste naveli. Ali nama je već “pun kufer” ukazivanja na probleme bez ponude rjesenja. Izlazak na izbore nije rješenje jer ne možemo birati one koje je netko već izabrao. Ne-izlazak na izbore znači da će u svakom slučaju biti izabran onaj koga je netko drugi izabrao. U posljednjih 30 godina ništa se nije promijenilo u odnosu na ranije, oni koji su ukazivali na probleme sve su zaboravili čim su zasjeli na “vlast”.
Hvala!

uvje isti
3 godine prije

Novo doba, stari ljudi, iz “stražnjice” im crvena petokraka viri.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Nema Cobe Beef?

Stara kuka
3 godine prije

Kako stoji stvar, Banderas jaše i dalje. Tomaševiću zalud donacije. Nije on još dorastao starom pokvarenjaku.

comment image

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Emiliano Zapata
3 godine prije

Ako Bandić ostane, nastavlja se daljnja pljačka ljudi, propadanje Grada Zagreba, ali osobne interese političkih moćnika i njihovo daljnje bogaćenje nitko ne će sprječavati

(nije ni bitno, ionako ce nas silovat analnim testovima, pogusit maskama ili potrovat cjepivima a oni koji to prezive, idu na giljotinu

A neg.
3 godine prije

Ja sam krajnje opušten jer će APIS izabrati najboljeg kandidata.

branimir zrilić
3 godine prije

Analiza društvenog stanja dosta stručno predočena.Da bi se to stanje mijenjalo potrebne su prvenstveno odlučne istrajne i hrabre osobe. U samom početku svog političkog djelovanja ste pokazivali neke znakove po kojima bi se moglo reći da posjedujete te osobine,pogotovo oko osporavanja nonsensualnih epizdemijskih mjera u Saboru.Nažalost i u vašem slučaju “Homo Politicus “je potisnuo “Homo Eticusa.

Kurjaca
3 godine prije

A eto trebalo bi tebe izabrat pa da nam brojis krvna zrnca

xxx
3 godine prije

grah je zakon u bilo kojem obliku, nama ide svjeze pokosena trava da se vuna sjaji i mljeko bude masno.

3 godine prije zadnji put uredio xxx
Ive
3 godine prije

Ma nije Banditiero pljačkao ni krao, on je samo uzeo tamo gdje nema i stavio tamo gdje ima. A zar dvoglavnik praznih glava von Anemic radi nešto drugo.

3 godine prije zadnji put uredio Ive
ledeno doba
3 godine prije

Naime duboka država ima 4 kandidata (Bandića, Klisovića, Filipovića i Tomaševića). to se zove win-win situacija duboka država ne može izgubiti to je ono kao što kaže Robert de Niro u Skorzijevom mafijaškom filmu “Casino”- “casino ne može nikad izgubiti. casino je uvijek na dobitku” Evo primjera, prije 5 godina, kada je “biran” novi glavni tajnik UN-a, nasljednik onog Korejca (koji je također bio naravno marioneta duboke države). Ovo “biran”, stavio sam pod navodnike. jer tog tajnika, ustvari ne bira narod, tojest stanovništvo iz svih država svijeta (vjerojatno preko 90% ljudi uopće i ne poznaje kandidate), niti tog tajnika biraju stanovnici dotičnih država, iz kojih su kandidati, već mafija iz duboke države, sama 1.)odredi kandidate i 2.)”bira” glavnog tajnika. Jer takozvani UN i pripada mafiji. Ona ga je i stvorila. Ustvari svi tadašnji kandidati za tajnika UN-a bili su ljudi duboke države, tako da je na koncu bilo sasvim svjedno… Čitaj više »

ledeno doba
3 godine prije

Ili onaj noviji primjer od prije 2 godine: Izbori za EU parlament i za novog predsjednika EK-a, nasljednika Junkera. Kandidati su bili Frans Timermmans, nizozemski socijaldemokrat i tadašnji potpredsjednik EK-a za Socijaldemokrate. I Manfred Weber, njemački “demokršćanin”, član bavarske CSU, i predsjednik EPP-a (Europske narodn stranke- Udruženja europskih kastriranih “demokršćanskih i narodnih stranaka , u kojem su članovi i HDZ i Vučićeva stranka). Timmermans je inače član ECFR-a (Europsko vijeće za vanjske odnose), kojega sufinancira Soros i Soros je ujedno i član glavnog odbora. Weber je član “Europa-Union”, njemačke podružnice UEF-a (Ujedinjenje europoskih federalista). UEF je najstarija od desetak globalističkih organizacija takozvanih “federalista” (oni koji se zalažu za ukidanje europskih država i stvaranja jedne federalne europske države: Sjedinjene europske države po uzoru na SAD). Obojica kandidata zastupala su isto, ono što su im gazde naredile. Timmermans je poznat po onoj izjavi od prije 5 godina, da će migracija i miješanje… Čitaj više »

Ante
3 godine prije

Bruno Bušić je rekao jednom, kada Hrvatska jednom dobije svoju samostalnost, vidjeti će te vi kako će naš narod krasti. Zato je ubijen jer se nekome nije svidjelo njegova istina. Nije ga ubila udba nego njegovi ” prijatelji “

Zlatko Janković
3 godine prije

Bravo gđo Krišto, izvrstna analiza, čestitam!

Slonica
3 godine prije

Bandidos leti na krilima pobjede.
Nitko mu ne može pera odbit.
Prešutni ili već javni dogovor, umjesto red bull-a daje mu krila.
Ko se boji djece u đepu nosi bombone.
A Banditić ima puno bombona.

Etotoliko
3 godine prije

Glasajte za Muppet-a, ionako cete dobiti jednog!!!

Angela
3 godine prije

Najnoviji podatci Eurostata: Hrvatska je najsiromasnija zemlja u EU, od nje je siromasnija samo Bugarska!! Hrvatska zemlja EU! Medjutim clanak nije ni dotakao srz problema! Novinarka opisuje politicare, a ako ovaj ostane, a ako onaj dodje na vlast, pa ako onaj pobedi….to je nas narod davno lepo kazao: sjasi Mutra da uzjase Kurta! Secam se fotosa kako su hrvati bili srecni kad su usli u EU, jer su se nadali sreci ali umesto srece dobili su propadanje i nestajanje! Danas Hrvata ima manje od 3,5 miliona, mladi se iseljavaju, stari umiru….i jos moraju da placaju danak NATO-u!

alterego
3 godine prije

-Poceh da citam tekst o izborima u Zagrebu i u drugoj recenici idu komunisti i udba.
Kao da smo u 1976. a ne 2021.

A zenu koja napisa ovu salatu bih pitao:

-Sta je to lose u komunistickoj ideji?

-Jeli imala udba konc- logore kao sto ih ima cia dan-danas u kojima sjede ljudi bez optuzbe i dokaza?

-Jel ubda pokusavala da ubije strane celnike drzava kao sto je cia Kastra 600 puta?

-Kako se zivilo prije WW2 a kako u socijalistickoj Jugoslaviji tj. kada su komunisti preuzeli vlast?

Ovakvo pisanje ima za cilj stalnu kritiku komunizma koji nakada nigdje nije postojao kako bi se odrzao statusquo koji je stvorio toliku materijalnu nejednakost da sve vise ljudi shvata da je neodrziv.
Ali za gospodju je itekako odrziv jer ona spada u politicku i ekonomsku elitu.

pera lozac
3 godine prije

“Kompletna Hrvatska ima kupovnu moć jednog Milana (sa predgrađima)”
Sve ispravno samo mala korekcija, Milano sa predgradjima ima BDP od 200 MILIJATDI iliti CETIRI puta  vise od cele Hrvatske.

at0mik
3 godine prije

Uvjek isto.Koji je smisao glasanja ako se zna tko će biti izabran. I tako je sve to dogovoreno, obmana, a ljudi još uvijek misle kako oni odabiru nešto, nekoga tko će im pomoči , nekoga od ovih tko će ih spasiti od njih samih….smješno

Maron
3 godine prije

Analiza prošlosti,sadašnjosti i možebitne budućnosti rasturanja i pljačkanja Zagreba i njegovi građana je izvrsna!
Što Nedostaje?
Analiza,plan i program,kako “osloboditi” Zagreb te pošasti i uspostaviti vladavinu prava,red,rad i prosperitet Zagreba na opće i zajedničko dobro svih njegovi građana,a time i države Hrvatske!

Trigger
3 godine prije

Ima rješenje i to jednostavno ali se ne sviđa vladajućima i ostalim partijama.
Imate države u svijetu (Brazil) gdje je glasanje – glasovanje( kako vam paše)
OBAVEZNO DO 75 God života.
Jedino tada vam izbori mogu biti legalni
Ovako vam 16-17% interesno vezanih za partije kroje život po svojoj mjeri.

jfnvernvuerugvuerwgt
3 godine prije

Onaj koji vlada svijetom vlada i Zagrebom.

Treba macke
3 godine prije

youtube.com/watch?v=dMLvK3QtFd4
youtube.com/watch?v=NRcbnMJ7ViY

Antun Tun
3 godine prije

Bandica u Zagrebu moze pobjediti samo KERUM.

Sloba
3 godine prije

Narode moj. Kako je govorio zauvek veciti Zoran Radmilovic. Eto Vi bar imate Karolinu, a mi ovde ni k… Gurajte je i budite uz nju. Stanite uz nju. Podrzite je. Zelim Vam puno pameti i svi srecu.
Sloba
Beograd
ps. Kad sam prvi put procitao ovaj post imao sam nameru da isto ovako komentarisem, ali sam tek posle jednog posta sa Direktno.rs odlucio da ipak to i uradim.
Evo linka:https://direktno.rs/beograd/334005/radovan-treci-zoran-radmilovic-metro-beograd.html

Idemo dalje

3 godine prije zadnji put uredio Sloba
miki iz Amerike
3 godine prije

treba kopletno bojkoirati izbore pa neka apis dokaze da si bio na glasalistu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI