”Treći svjetski rat je već počeo”

Nouriel Roubini - treci svjetski rat
104 komentara

Novi svjetski rat je praktično u toku, “sigurno u Ukrajini i sajber prostoru”, objasnio je ekonomista Nuriel Rubini.

Prošle sedmice, Der Spiegel je intervjuirao profesora njujorškog univerziteta i naveo neke od najakutnijih svjetskih problema.

Podsjećajući na nedavni događaj čiji je domaćin bio Međunarodni monetarni fond, on se osvrnuo na istoričara Nialla Fergusona koji je “u jednom govoru rekao da bismo bili sretni da imamo ekonomsku krizu kao 1970-ih — a ne rat kao 1940-ih”.

Govoreći o velikim globalnim prijetnjama, Roubini je pomenuo tekući sukob između Rusije i Ukrajine, dodajući da su i Iran i Izrael “na kursu sudara”.

“Čitao sam da Bajdenova administracija očekuje da će Kina napasti Tajvan prije nego kasnije”, rekao je ekonomista, sumirajući da je “Treći svjetski rat već počeo”.

Rivalstvo između Washingtona i Pekinga povećava napetost u velikoj mjeri, primijetio je Roubini, dodajući da su SAD zabranile izvoz određenih poluprovodnika u Kinu i da vrše pritisak na evropske nacije da prekinu trgovinske veze sa zemljom iz razloga nacionalne sigurnosti. On vjeruje da se prijeti raspad globaliziranog svijeta.

„Trgovina, finansije, tehnologija, internet: Sve će se podijeliti na dva dijela“, predvideo je on.

Nije jasno hoće li nesavezničke nacije izabrati stranu SAD u sukobu, rekao je on. “Pitao sam predsjednika jedne afričke zemlje zašto dobija 5G tehnologiju iz Kine, a ne sa Zapada. Rekao mi je, mi smo mala država, pa će nas ipak neko špijunirati. Onda bih mogao da uzmem i kinesku tehnologiju, jeftinija je”, otkrio je ekonomista za Der Spiegel.

Profesor je zabrinut da politički sistemi u SAD-u i Evropi možda neće biti u stanju da se izbore sa problemima, što dovodi do porasta desničarskih vlada.

Nouriel Roubini je postao poznat po predviđanju finansijske krize 2008-09, a Wall Street ga je nazvao ”Doktor Doom”.

Dr DoomNouriel RoubiniTreći svjetski rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
104 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zmaj
1 godina prije

Bit će iznenadna akcija korištenja nuklearne energije koja će natjerati Gospodina da djeluje sa svojom pravdom i neće dopustiti ljudskoj rasi da uništi samu sebe.
Ljubav Gospodinova ostaje u svakom od nas. Brani viru, moli srcem.

Max
1 godina prije

Nesumnjivo točno.

Optimista
1 godina prije

A da prvo rascistimo ožujak?

Ekskluzivno iz Ukrajine – Rusija je uništila 11 američkih, 3 izraelska i 4 njemačka opasna biokemijska laboratorija

target
1 godina prije

To je onaj Nuriel Rubini koji je pohadjao zidovske skole, hebrejski univerzitet, Harvard, Jejl? Na univerzitetu Harvard savjetnik mu je bio Zidov Dzefri Saks. Bio je zaposlen u MMF, Federalnim rezervama, Svjetskoj banci, Banci Izraela… Rubini je poznat po “predvidjanju” financijske krize… Izgleda da je u pitanju jos jedan ‘prorok’, odnosno glasnogovornik globalne elite koja priprema klanje gojima…

Alex Keller
1 godina prije

Da li to znači da ne trebamo piliti drva za zimu?

Herc
1 godina prije

Ima krkansku glavu ko da je Bosanac ,neuredno prljavi nokti a ja zabrinut šta ću sad sa onolikim ćumurom za zimu ako grune

1 godina prije

„Trgovina, finansije, tehnologija, internet: Sve će se podijeliti na dva dijela“, predvideo je on.
E, jes’ vidovit – trebalo je to da predvidi pre 10 godina.

“Nije jasno hoće li nesavezničke nacije izabrati stranu SAD u sukobu, rekao je on”
Jasno brate – čak i bi i neke “savezničke” otišle na drugu stranu… kad bi smele.

“Profesor je zabrinut da politički sistemi u SAD-u i Evropi možda neće biti u stanju da se izbore sa problemima, što dovodi do porasta desničarskih vlada.”
Nema mesta zabrinutosti, politički sistem SAD i EU se namerno uništava ali sve je to samo deo mnogo većeg plana.
——————————
Ovo što se događa ne može da se uporedi ni sa krizom 70tih ali ni sa svetskim ratovima, ovo je “prijekat” koji će da traje mnogo duže od nabrojanih kriza i da donese mnogo veće promene…

Yugo45neregistrovan
1 godina prije

@Herc ,prodaj ćumur purgerima
P.S
Lištica =>Gostuša

Ico
1 godina prije

Jeffrey Sachs je dobročinitelj svim ljudima na kugli zemaljskoj ( za koju Vatikanci tvrde da je ravna ploča )!

tihobl
1 godina prije

Ukri se hvalili na telegramu: rusi su zaostali, vojnici im koriste papirne karte, a mi sve karte imamo na tabletu.
A onda se javi ruski haker koji je hakovao americki program Delta gdje su topografske karte i rekao da je zarazio svaki racunar koji je prisao tom programu. A onda je objavio skrinsotove karti Ukrajine sa crvenim tackama gdje se koristi taj americki program.
I gle cuda, nije samo Ukrajina istackana vec i Novorusija, Krim i sve do Rostova.
Ukljucis se u program da pogledas kartu i padne ti geranj-2 na glavu. Ipak je papir poiuzdaniji.

Osam Šezdeset
1 godina prije

Rat je već započeo, ali ne onaj u Ukrajini. Pogledajte u nebo kako nas zašpricavaju bojnim otrovima, ko komarce!

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Prema proročanstvima Baba Vange, najopasniji dan za cijelu Zemlju je 22. prosinca 2022.
“On će sve podijeliti na prije i poslije.”

Što se tiče Ukrajine…
”Mir će doći kada se “mlađi brat pokori starijem” i oni će se vratiti u Rusiju…”

P.S.
Predsjednik Austrije je rekao da se Rusija graniči s Mađarskom…
Jeba ga ćaća i on je vidovit!! – Baba

Zmaj
1 godina prije

Ne spominjite se onog što se zbilo, nit’ mislite na ono što je prošlo. Evo, činim nešto novo, već nastaje. Zar ne opažate? – Izaija 43,18-19

nonwo
1 godina prije

Russia, Ukraine and Preventing Nuclear Holocaust with Jeffrey Sachs | The Tulsi Gabbard Show youtube “Tulsi Gabbard otkriva otrežnjujuću istinu o egzistencijalnoj prijetnji suočavanja s nuklearnom apokalipsom. Bivša kongresnica s Havaja koja je služila u Odborima za oružane snage i za vanjske poslove Predstavničkog doma Kongresa razotkriva ulogu Amerike u eskalaciji ovog novog hladnog rata s Rusijom. Tulsi se pridružio svjetski poznati profesor ekonomije i stručnjak za vanjsku politiku, Jeffrey Sachs, kako bi razgovarali o tome kako smo stigli na prag nuklearnog rata i što je Bidenova administracija učinila da pogorša stvari.” Komentari:”Nevjerojatan show! Svaki Amerikanac ovo mora čuti. Zašto glasovi mira i razuma ne dopiru do masa? Zašto propaganda tako dobro djeluje na američki um? Hvala, Tulsi na tvom trudu.” “82-godišnji doživotni republikanac, bio sam obožavatelj Tulsi čak i kad je bila deklarirani demokrat. Sada sam pradjed zabrinut za život s kojim se suočavaju moji potomci, zahvalan za njezin… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Britanski agenti i dalje se bave terorizmom: ФСБ спречио напад украјинских специјалних служби на објекат енергетске инфраструктуре на Криму Приведен је држављанин Украјине, код кога су пронађене три експлозивне направе и мапа електричне мреже једног од региона руског полуострва. Talijanima prazna skladista: Италијански лист „Месађеро“ наводи да Рим има проблема са испоруком војне помоћи Кијеву. Наиме, Италији је остало мало залиха копненог система ПВО САМП-Т, те страхује да сама може остати без заштите уколико је пошаље Украјини. Zelenski budi covjek, nemoj nam uzimati zadnjim SAMP, kad te molimo. Zelenski hoce da bukira hotel na Krimu u predsezoni dok su cijene najnize. Racuna da ce iduceg ljeta Krim i Kijev biti u istoj drzavi. Kaze: Ићи ћу на Крим. Заиста желим да видим море. Ameri salju Zelenskom vampire: “Сједињене Америчке Државе планирају да Кијеву предају обећане системе против беспилотних летелица „Вампир“ средином следеће године”, изјавио је портпарол Пентагона, бригадни генерал ваздухопловства… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

“САД има информације које указују да Северна Кореја тајно испоручује Русији ‘значајан’ број артиљеријских граната које се користе у Украјини”, изјавио је данас портпарол за националну безбедност Беле куће Џон Кирби.

– Наши показатељи говоре да Северна Кореја тајно снабдева Русију гранатама и ми ћемо пратити да ли су пошиљке примљене, рекао је Кирби на виртуелном брифингу и додао да Северна Кореја покушава да прикрије пошиљке слањем кроз земље Блиског истока и Северне Африке, као и да ће се Вашингтон консултовати са УН о одговорности за пошиљке, преноси “Ројтерс”.

Vrlo zanimljiva teorija – drug Kim salje granate Putinu preko Afrike. Zasto drug Kim salje granate preko Mediterana i oko Evprope do Petrograda, a ne posalje u Vladisvostok nije objasnjeno. Jos je cudnija stvar zasto ne posalje vozom, jer koliko znam ta pruga i dalje radi punom parom.

tihobl
1 godina prije

Естонски институт за развој здравља позвао је Естонцe да штеде на храни због раста цена изазваног енергетском кризом, преноси естонски дневни лист „Постимес“.
Како наводи лист, институт је локално становништво замолио да се одрекну готових јела, сендвича и конзервиране хране како би смањили трошкове исхране.
Институт је такође препоручио куповину млека без адитива и рибу без зачина.

Ovo pojma nemaju da se estonci vec dvije godine hrane u Bjelorusiji. Svakoga vikenda Estonija se isprazni, svi odu u Bjelorusiju da se najedu i napune rezervoar.

tihobl
1 godina prije

Руски бомбардери су током специјалне операције извршили високопрецизне ударе на украјинске војне објекте новим крстарећим ракетама Х-32, познатим и као „убице носача авиона“.

Ova informacija je zanimljiva jer su radili Tu-95, a u literaturi se tvrdi da je to raketa za Tu-22. Inace ovo je modernizovana X-22 protivbrodska raketa od 5 maha koja bez problema moze da probije Aegis.

Zmaj
1 godina prije

Uronjeni smo u najveći duhovni rat svih vremena. Zbunjeni će biti odneseni poput vitra.

tihobl
1 godina prije

Kijevski rezim trazi 1000 agregata za bi odrzao internet. Svjesni su da nece biti grijanja, vode i struje. Ne pokusavaju da ocuvaju ovo troje. Znaju da ce ponovo uslijediti ruski odgovor koji ce dokrajciti el. mrezu, a bez struje ne rade ni pumpe vodovoda i toplane. Bitno im je da ocuvaju propagandnu masineriju. Zato traze 1000 agregata da puste Wi-Fi na podrucju grada, a preko starlinka bi bili umrezeni. Znaju nacisti sta je najvaznije jebo ih Gebels. Dusebriznici sto ovde kujaju za jadnim obicnim ukrajinskim narodom neka kukaju Zelenskom – internet ce raditi. Kome treba struja voda i grijanje, kad ce imati besplatan internet gdje ce svaki dan moci pratiti o velikim uspjesima hrabre ukrajinske armije i saveznika.

tihobl
1 godina prije

Pregledao sam dosta snimaka sa hersonskog pravca i uocio sam slicnost. Svi su snimci na isti kalup. Nekoliko tenkova i 2-3 puta vise transportera se krece stepom. Idu kao da idu na eskurziju. Onda pocinu rusi pogadjati konkursima po oklopu. Pjesadija se pobaca okolo i pocne pucati na sve strane. Nepogodjeni oklop pocinje da se povlaci. Zatim podrucje poklapa artiljerija i svi bjeze nazad. Meni je bilo cudno zasto tako bezbrizno se vozikaju na puskomet od ruskih rovova. Idu u koloni oko 20 km/h. A onda sam shvatio u cemu je stvar. Vjeruju kijevskoj propagandi. Uporedite ruske karte sa kijevskim ili zapadnim i vidjecete razliku od 10-15 km izmedju linija fronta. Ovi jadnici vjeruju kijevskim kartama i racunaju da imaju proci kroz jos 2-3 sela prije nego sto dodju do fronta. Nisu vjerovali da ta sela jos uvijek nisu oslobodjena, za ruske karte mislili su da je to ruska propaganda.… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Na ruskim telegram kanalima sve vise se prica o rusko-iranskom dronu Arash-2.Razvili su ga iranci uz rusku pomoc. Nepoznato je da li su rusi uvezli dronove iz Irana ili su ih sami proizveli na onovu nacrta koje su zajednicki razvili. Geranj-2 je igracka u odnosu na ovaj dron dugacak 4,5 m i dometa do 2000 km. Njegova glavna prednost je cijena: 20x je jeftiniji od kalibra i 50x od tomahavka. Ruski komnetatori predvidjaju da bi mogao biti isproban do kraja godine.

tihobl
1 godina prije

Svjeza vijest:
Дронови камиказе„Герањ“ тренутно раде на деелектрификацији Украјине. Експлозије у областима Кривог Рога, Запорожја и Дњепропетровска. Експлозије у Харкову. Како наводи Телеграм канал „Војна хроника“, погођене су производне радионице на територији завода «Коммунар», у којима је покренута производња муниције за вишецевне лансере ХИМАРС.

tihobl
1 godina prije

McCue Jury&Partners (адвокатска канцеларија) саопштила је да подноси тужбу Вишем суду у Лондону против „Вагнер групе“ у вези са њеним деловањем у Украјини.

Englezi tuze londonskom sudu vagnerovce jer su im pobili zemljake. Sta mislite sta ce sud presuditi?

tihobl
1 godina prije

Концерн „Калашњиков“ почео је испоруке руским трупама најновијих беспилотних летелица- шеф холдинга Алан Лушњиков. Нисмо то најавили, али већ испоручујемо квадрикоптере војсци.
Ово је цела линија.
Неки од њих се већ производе и испоручују у серијама. Део је у развоју и појавиће се следеће године. Најразличитија номенклатура за најразличитије намене.

tihobl
1 godina prije

Ambasador Bjelorusije u UN na sjednici SB:

«Желим да се обратим онима који креирају и реализују ове санкције. Ви лишавате људе основног права, права на живот, а после тога нас дрско учите како да ми поштујемо људска права, разуме се, у Вашем поимању.

Пре или касније ви ћете бити збрисани. То ће учинити или ваши народи или милиони оних који ће вам доћи из држава које уништавате.

И ти људи ће доћи код Вас не да траже нека мистичка људска права, како их ви доживљавате, већ по комад хлеба да прехране породице и своју децу. А ви ћете, мислим, ући у историју не као политичари, већ као злочинци и серијске убице».

tihobl
1 godina prije

Jedna blesava vijest:

Пољске власти заплениле су од руске амбасаде одмаралиште у близини Варшаве, саопштио је заменик министра климе и животне средине Пољске Едвард Сјарка.
 „Припадници шумске страже Државних шума запленили су у среду имовину коју је изнајмила Амбасада Руске Федерације у Варшави на територији шумарије Јаблона код Варшаве“, рекао је Сјарка.
Амбасада Русије од 1980-тих година изнајмљује плац у близини Варшаве површине око шест хектара, на коме се налазе два хотела, две виле и осам викендица.

tihobl
1 godina prije

На Тајвану одржана ЛГБТ парада у знак подршке Украјини

Trandze i pederi u koloni nose korona maske i masu ukrajinskim zastavicama.

Lucija, prva
1 godina prije

“Upitan da li je moguć nuklearni rat, Zelenski je rekao:
„Nisam siguran, ne želim da iznosim procene.
Smatram da se NE TREBA PLAŠITI TOGA, ne treba se plašiti Rusije“, rekao je ukrajinski predsednik za češku televiziju.

Treba još dokaza da je ovaj lood i za koga radi?

Rimtutituki
1 godina prije

Odabrali smo mi svi vec stranu,ja onu gdje nema clima change,chemitralis,cancel cultur,lgbtq, green economi,a dovoljno je moral,etica i bozje zapovjesti.nek se jebe idiocracy

Lucija, prva
1 godina prije

Preciznije o raketama o kojima govori tiho:

“Руски далеколетни бомбардери извели су у оквиру специјалне војне операције у Украјини серију лансирања нових надзвучних крстарећих ракета Х-32.

       На копнене објекте украјинске војне инфраструктуре.

       У главним улогама су били један бомбардер Ту-22М3 и један модернизовани такав борбени авион (Ту-22М3М).

       Војни врх Русије је саопштио да су све Х-32 „ефикасно и прецизно погодиле предвиђене копнене циљеве“. Уз напомену да ПВО Украјине није успела да пресретне и обори ниједну Х-32.

Ове ракете су дугачке 11,65.

       У пречнику имају 92 центиметра, а тешке су 5,7 тона.

        Бојеве главе су им високо-експлозивне фугасно-кумулативне.

       Максимална брзина им је км/х 5400.

       Домет: 600-1000 километара.

Lucija, prva
1 godina prije

Sergej Šojgu o eskalaciji rata:

“* Министар одбране РФ Сергеј ШОЈГУ: „Русија је главни циљ деструктивних напора колективног Запада.
Поставио је себи задатак да уништи нашу економију и војни потенцијал и да нас лиши могућности да водимо самосталну спољну политику“

*„Вашингтон настоји – додао је – да искористи светске проблеме како би одржао глобално лидерство и максимално ослабио друге земље, укључујући и своје савезнике у Европи.
Наравно, гомилање НАТО снага у региону такође прети Белорусији. На удару могу бити и други савезници Русије“

Lucija, prva
1 godina prije

Dodatak:

“Западна војна алијанса од фебруара 2022. своје трупе распорађене западно од Русије повећала 2,5 пута и довела до преко 30 хиљада људи. 

А нове мултинационалне батаљонске тактичке групе распоређује у Бугарској, Мађарској, Румунији и Словачкој”.

Lucija, prva
1 godina prije

Podsjetnik:

“Britanskom poticanju rata samo dva tjedna nakon Johnsona pridružio se i američki ministar obrane Lloyd Austin, koji je 25. travnja u Poljskoj novinarima priznao da glavni cilj slanja oružja u Ukrajinu nije pomoći Ukrajini, nego oslabiti Rusiju…”

Lucija, prva
1 godina prije

“Znaš li gdje je američka vojska danas? Provociraju Kima i S. Koreju vojnim vježbama. Izvode simulaciju napada sa 240 borbenih aviona i igraju se sa živcima nekog kom su ubili milijune ljudi u Korejskom ratu i još više od gladi zbog sankcija. Nekog tko ima balističke rakete sa nuklearnim bojevim glavama koje imaju duplo veći domet nego je udaljenost od Pjongjanga do Londona. Amerikanci su isprovocirali rat u Ukrajini na granici Donbasa, zamalo 2 puta u zadnjih godinu dana izazvali rat na Taivanu kojeg by the way ne priznaju, 2-3 puta godišnje cimaju Iran vojnim vježbama u Crvenom moru i Perzijskom zalijevu, planiraju s Indijom provokaciju na Himalaji niti 100km od područja oko kojeg se Indija spori s Kinom… Samo Europljani i Amerikanci su glupi da ne vide što se događa i misle da su pravednici, a S. Koreja, Iran, Kina i takve zemlje koje nikad nisu napale zapad su… Čitaj više »

Red Dog
1 godina prije

Raznose se tokovi, raznose se mostovi, padaju rakete u Zagrebu… i „niko ne zna nista“.
To je nova realnost; niskointenzivni hibridni rat celo vreme.

ray
1 godina prije

To sam mogao da mu kazem jos pre 8 godina.

Lucija, prva
1 godina prije

“Nijemci su prije osamdesetak godina došli pod Moskvu da bi se smrzavali,a sada to mogu i raditi od kuće!”

Lucija, prva
1 godina prije

Cancel culture u Italiji: “‼️Rusofobija: Ukrajinski migranti traže od gradonačelnika Milana da suspendira Prima della Scala, jer je to djelo ruskog skladatelja. Među potpisnicima ističe se ime Olesa Horodeckog ⭕️ Prema promotorima peticije koja se pojavila na Change, org, ruska glazba, balet i opera su Putinova propaganda. 🚫Zato traže od gradonačelnika Sale da obustavi ruske predstave, počevši od premijere na kojoj se prikazuje “Boris Godunov” ruskog skladatelja Musorgskog. 💬 “La Scala ne favorizira Putinovu propagandu: Ruska glazba može tek nakon završetka rata”, stoji u naslovu inicijative. ❌ Zahtjev za kulturnim otkazivanjem koji počiva na ovom uvjerenju: Ruska glazba u Italiji povećava Putinovu moć u Rusiji. Druga opcija je da Rusi prvo sviraju himnu Ukrajine, pa minuta šutnje za žrtve agresije, onda mogu dirigirati ili svirati, plesati itd. Tako je ruski maestro Borejko otvorio koncert Verdija u Milanu ukrajinskom himnom. I u Scali je bila minuta šutnje.” Btw, Talijani više neće… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

“Bijela kuća objavila je da SAD ne želi sukob Rusijom i da želi da se situacija u Ukrajini riješi pregovorima.

Ove inicijative dolaze uoči izbora za Kongres (NARAVNO), a Biden nije uspio obuzdati inflaciju, niti su Ukrajinci napravili ikakav pomak na frontu, štoviše, sada su u defanzivi na više smjerova , a najviše što pokušavaju su samoubilački napadi oko Svjatova i Kremenaje i nešto manje u Hersonu.
Istovremeno, u Velikoj Britaniji je ljudima svega dosta i broj Britanaca koji podržavaju sankcije protiv Rusije, koje dovode do viših cijena u Velikoj Britaniji, pao je sa 73% u ožujku na 41% u listopadu.
Za Rusiju sada definitivno nije vrijeme za pregovore.”

Lucija, prva
1 godina prije

Jedno mišljenje: “Amerika potrošila zalihe oružja poslanih u Ukrajinu. Europa također. Na slavu američkog vojno-industrijskog kompleksa. Računalo se na kišu narudžbi iz Europe kako bi obnovili svoje zalihe. Međutim, to se još nije dogodilo. A Europa naručila. Ali, od Južne Koreje. Poljska troši milijarde, očekuje se da će i mnogi drugi tako krenuti. I to ne puškice i pištoljčiće na vodu, nego – a kud će suza nego na oko – baš tenkove, borbene avione i raketne bacače, između ostalog. Veliki ugovori. S. Arabija, Iran i službeno uz Ruse. Ne nadajte se puno nekim ofenzivama (ukrajinskim). Fronta čvrsta, drže 20% zemlje. Ugasio svjetla u Kiev-u kad su mu digli živac sa S. Tokom 2. Rublja najjača ikad. Ekonomski rekordi. Strateška svezništva cvatu, zapadna raspadaju. Tko će Putinu to reći – dosta? Zelenski? Bidon? Njonjo? A ove tlapnje po našim novinama da nemaju ni gaća… još dva tjedna i pobjeda… šanse… Čitaj više »

alexosijek
1 godina prije

Nevjerojatni su ti veliki ekonomisti i financijski stručnjaci svjetskoga ranga – riječima koje su teško razumljive opisuju i predviđaju ono što se u tvom dvorištu događa već duže vrijeme. Znanstvenici tipa Faucija – oni su znanost i znanje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI