Trump upozorava o Trećem svjetskom ratu

Donald Trump
30 komentara

Sukob u Ukrajini mogao bi prerasti u Treći svjetski rat, upozorio je u srijedu bivši američki predsjednik Donald Trump, nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će Moskva upotrijebiti sva potrebna sredstva da se odbrani pred prijetnjom njenom teritorijalnom integritetu.

Pišući na svojoj platformi za društvene mreže Truth Social, bivši predsjednik je rekao da sukob u Ukrajini, koji je počeo nakon što je Rusija pokrenula svoju vojnu ofanzivu krajem februara, “nikada nije trebalo da se dogodi”.

Trump je tvrdio da, da je još uvijek bio u Bijeloj kući, neprijateljstva nikada ne bi izbila između Moskve i Kijeva.

“Kao što sam već duže vrijeme jasno rekao, ovo bi moglo završiti trećim svjetskim ratom”, dodao je.

Putin je u srijedu najavio djelomičnu vojnu mobilizaciju oko 300.000 rezervista koji će biti pozvani u aktivnu službu. Ruski lider je također upozorio da će Moskva “upotrijebiti sva sredstva da zaštiti naš narod”, uključujući nuklearno oružje ako bude potrebno.

„Ovo nije blef“, insistirao je Putin, rekavši da će Rusija koristiti „sva raspoloživa sredstva“ da zaštiti svoju nezavisnost i bezbjednost.

Ovo nije prvi put da je Trump alarmirao posljedice ukrajinske krize. U junu je kritizirao svog nasljednika, predsjednika Joea Bidena, zbog načina na koji je njegova administracija riješila krizu, kritikujući sadašnjeg predsjednika jer je Kijevu poslao desetine milijardi dolara vojne pomoći, što, kako je rekao, samo dolijeva ulje na sukob.

„I mi smo u ozbiljnoj opasnosti zbog onoga što se dešava u Ukrajini i Rusiji. Mogli biste završiti sa svjetskim ratom na način na koji ga oni rješavaju. Ludo je šta rade”, rekao je tada.

III Svjetski ratrusijaSADTreći svjetski ratTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
rade
1 godina prije

Ne brini crvenokosi,nece biti 3 svjetskog rata.Amerikanci samo ratuju raketama i avionima i to protiv slabijih od sebe,a “saveznici” su im pjesadija.Zasto nisu napali Iran,jer imaju S-300,takodje i Venecuelu!?.Sjeverna Koreja je mirna jer ima nuklearno oruzje.

македонец
1 godina prije

zato su oni i pokrali izbore !!!

Max
1 godina prije

Trumpove su riječi potpuno točne . On jest ćudljiv ali nije lud

goran
1 godina prije

i neka vam je zaprijetio putin,vi političari jedino razumijete jezik sile,a on je jedini koji vam može zavrnuti te odvratne gubice,samo vi odvratni političari koji kuhate ovaj 3 svj rat ja osobno za vas gamad neču da se borim i neču vam biti topovsko meso,pa vi sad kuhajte slobodno

Ovce bleje
1 godina prije

Niš od toga, od nekog velikog globalnog sukoba, jer zapravo je Kina tu glavni igrač u svijetu, tržište svega i svačega, od kopirane igle do kopirane lokomotive, njima prvima nebi odgovaral neki veliki, globalni rat, ekonomski im nebi odgovaralo, jer imaju najviše interesa da se to ne dogodi, ipak je to najmnogoljudnija zemlja svijeta sa najjačom ekonomijom u svijetu.

nessy
1 godina prije

Zao mi je, ovo je off-topic. Vratio se V. Prebeg, koji se borio na strani Ukrajine. Docekan kao narodni heroj. Koliko znam, u zakonu postoji clan koji zabranjuje hrv. drzavljanima ucestvovanje u tudjim oruzanim snagama. Ako sam dobro informiran, skoro isti je zakon u Bosni. I sada, koja je razlika, zakonski gledano izmedju Prebega, i ljudi iz BiH (a dobili su robiju) koji su se borili za svoje ideale, u nekoj drugoj vojsci? Jedina razlika je sto su se Bosnjaci borili iz ideala, a ovaj jebivjetar za pare.

Mrgud
1 godina prije

Atomsko sklonište – Ne cvikaj generacijo Čovek je danas sve prazniji u duši i planetu zemlju polagano ruši od rata do rata, od vrata do vrata prestaju da budu i mama i tata Uz cvijeće mlado raste crna droga i tko još tvrdi da ima Boga od rata do rata, od vrata do vrata prestaju da budu i mama i tata Ostaće nam samo te betonske ruke i mrtva mora bez valova i luke od rata do rata, od vrata do vrata prestaju da budu i mama i tata Nebo je olovno, vjetar krešti neki su već pobjegli u gudure ti ne bježi, stani, stani sjedi, jedi, sjedi, jedi Ref. Sto te panika hvata neće biti, neće biti trećeg svjetskog rata Gospoda lažu, spiker krešti neki su zaglavili u psihozi ti ne bježi, stani, stani sjedi, jedi, sjedi, jedi Ref. Nećemo valjda biti mi ta nesretna generacija nad kojom će… Čitaj više »

imee
1 godina prije

beskorisni stari prdonja.
i u njegovom mandatu se odvijalo sve ovo što je dovelo do rata.
tj. nije bilo prekida.

nonwo
1 godina prije

Tucker Carlson: This is insane

1.080.871 pregled
youtube
Cijela emisija je o zapadnom ludilu predvođenom usa vojno-industrijskim kompleksom koja svijet dovodi na rub wwIII.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI