Treći svjetski rat moguć

Globalisti - Nuklearni rat, Treci svjetski rat
45 komentara

Ne može se isključiti mogućnost da ukrajinski sukob eskalira u Treći svjetski rat, izjavio je bivši francuski premijer Manuel Valls u četvrtak u intervjuu za novinski kanal Europe-1.

Prema Valsovim riječima, sudbina francuskog naroda i drugih širom Evrope “usko je povezana” s neprijateljstvima između Moskve i Kijeva, što znači da bi trebali “djelovati mnogo odlučnije” da podrže Ukrajinu, uključujući i vojnu.

“Ne možemo prihvatiti hipotezu o pobjedi Vladimira Putina koja bi predstavljala kraj ukrajinske demokratije i strateški, vojni, politički i moralni poraz Evrope”, rekao je Vals.

“Poraziti Rusiju je od suštinske važnosti, a za to moramo djelovati mnogo snažnije i brže, a ne zabranjivati ​​ništa”, dodao je, očigledno misleći na nedavne komentare francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da ne treba isključiti slanje NATO trupa u Ukrajinu.

Nakon Macronovih izjava ranije ove sedmice, niz zemalja – uključujući Poljsku, Njemačku, SAD, Italiju, Veliku Britaniju i druge članice NATO-a – odbacio je ideju da bi mogle rasporediti snage u Ukrajinu. Šef bloka predvođenog SAD Jens Stoltenberg također je odbacio takav scenario.

U međuvremenu, javno istraživanje koje je u četvrtak proveo francuski list Le Figaro također je otkrilo da više od dvije trećine francuskih građana ne odobrava Macronove komentare o mogućem raspoređivanju NATO-a u Ukrajini.

Ipak, Macron je udvostručio svoje primjedbe, insistirajući na tome da su one “izvagane, promišljene i izmjerene”. Do sada su samo dvije druge članice NATO-a, Estonija i Litvanija, podržale francuskog predsjednika, sugerirajući da ne treba isključiti slanje trupa u Ukrajinu.

Moskva je osudila Macronove izjave, upozoravajući da bi raspoređivanje NATO snaga u Ukrajinu “neizbežno” dovelo do direktne konfrontacije između Rusije i alijanse koju predvode SAD.

francuskaManuel Vellsrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

Gledao sam po ukrajinskim kanalima kao nacisti obucavaju “Snjeguljice” – djevojcice od 15-18 godina.
Prije dva dana poginiula je jedna na zaporoskom pravcu. Medju lesevima ukropa nasli su i les zenskog vojnika rodjenog 2006. godine. Zvala se Svetlana Pilecka i 25.5. napunila bi 18 godina.

Hitler je u folksturm uzimao djecake i starce, nije dirao djevojcice. Zelenski je gori od njega.

tihobl
1 mjesec prije

Zelenskom je i dalje glavni front Telegram. Trazio je od Pavela Durova da blokira opozicione kanale, pa je odbijen. Nudio je Durovu velike pare bar da blokira Rezident i Legitimni, a Durov ionako ima vise para nego sto mu treba. Sad pokusava da blokira Telegram u ostatku Ukrajine, ali muci ga VPN. Njegov kabinet i njegove mentore muci sto Telegram zazuma 60% internet prometa, domaci sajtovi ispod 10%, zapadni (FB, YT i ostalo) oko 10%, a ostalo su ruski sajtovi. Gledanost kijevskih televizija spala je sa 80% od prije dvije godine na oko 10%, a od kako je Zelenski rekao da ima 31.000 poginulih ni tih 10% vise ne vjeruje kijevskoj propagandi. Sad je Zelenski izasao sa pricom da mu FSB sprema Majdan-3 u maju mjesecu. Vidi da je ostao bez propagandne masinerije kojom je ispirao mozak i da ce se narod dici kad mu istekne mandat. Sirski za sve… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Председник Државне думе Вјачеслав Володин саопштио је на свом телеграм каналу да би немачко руководство требало да објасни информацију о разговору немачких официра о нападу на Кримски мост.

Preporucio bi da zatraze da ruski istrazitelji provedu istragu u Bundesveru kao sto je A-U trazila od Srbije.

tihobl
1 mjesec prije

Руска војска наставља да заузима села у правцу Авдејевског, заузели су Орловку, рекао је војни аналитичар Билда Јулиан Ропке.
Анализирајући ситуацију након заузимања Авдијевке, Репке наводи да је тренутно „Запад поражен у Украјини“.

tihobl
1 mjesec prije

Аргентина је Украјини поклонила хеликоптере које је добила од Русије – Фајненшел тајмс

tihobl
1 mjesec prije

Зеленски је рекао да ће Макрон са њим разговарати о идеји стационирања НАТО трупа на украјинској територији када стигне у Украјину средином марта.

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор наводи да унутар државе велики званичници, па чак и снаге безбедности спремају „кофере“ за брзи излазак из земље.

Многи мало по мало повлаче свој капитал.

Дошао је тренутак када мало људи жели да буде у тиму Зеленског. Сви схватају да ће се ситуација само погоршавати и да ће на врхунцу власти почети жестоке репресије да би одржале власт. Ово ће бити „грозно време“ за Украјину. Боље га је гледати из “топлих земаља”.

Legitimni

tihobl
1 mjesec prije

У Сочију је почео Светски фестивал младих
Укупно 300 хиљада људи из 190 земаља послало је пријаве за учешће на фестивалу.

tihobl
1 mjesec prije

Ирански сателит Парс-1 успешно је лансиран са космодрома Восточни.
Ирански сателит може да шаље слике високе резолуције са орбите 500 км изнад Земље. Лансиран је у орбиту 29. фебруара.

tihobl
1 mjesec prije

БРИКС планира да уведе употребу стандардне валуте при куповини одређене робе из земаља чланица.

Брикс је предложио коришћење јуана за куповину технолошких производа из Кине, ријала за куповину нафте из Ирана, рупија за куповину накита и злата из Индије и реала за куповину пољопривредних производа из Бразила.

Унија ће у будућности прећи на јединствену валуту засновану на злату, што ће тешко погодити долар.

Zagorski
1 mjesec prije

Mlađem sinu su gurali VHS-1 u ruke,samo da bi se osjećao muškarcem. Bacili su mamac u msm za vojsku. Političari će gurati kampanju,a cilj je da nas što više pogine i da nas nema.

Tucker
1 mjesec prije

Gotovi ste,stari moj.paljevina Notre dame katedrale prije koju godinu je bila samo plamicak vatre,uvod,u ono Sha vas čeka.buducnost vam je crna,kao i buduće stanovništvo.vasim podanicima Ce Rus biti najmanja briga..ali kazu da nada umire zadnja.i da je ku..a.hvala.

Zagorski
1 mjesec prije

Smo. Ispravak.

noppo
1 mjesec prije

ja mislim, da če rat trajati negdje do početka 2026. Potom če NATO vjerovatno razpasti, a dvije strane če biti umorne od sukoba. Rusi su se se spremili za ovaj rat, ali Zapad nije.

Josip
1 mjesec prije

Da vrijeme je da se svijet ocisti od zapadnog fasizma, pljacke, nakaradnosti, pokvarenosti i ludila koje izazivaju anglosaksonske svinje.

Josip
1 mjesec prije

Prokleto zidovsko smece Zelenski, pa zar nema nikoga da ga skrati za glavu kada izroni iz svog brloga i vrslja po EU?

Brgo
1 mjesec prije

Mislite 4ti je moguć? Treći je već u toku od 2020te i počeo je biološkim udarom puštanjem lab virusa i prisilom na otrov čovječanstva. Elite vs obični čovjek.

Bruno
1 mjesec prije

Ljudska vrsta je vrsta mrtvaca. Pa kada neko kaže nećemo slati trupe, to je samo igrokaz za budala. Trupe su ve debelo tamo. od samog početka, samo treba opravdanje za finansijere, narod.A ako dođe do bili čega, biti će “NIčim izazvani, Rusi napali NJemačku.” Ko još puši takve gluposti.Dosjetili se jadu, presvukli uniforme, zašili ukrajinsku zastavu na ramena i to su dobrovoljci. Rusi bi ih trebali žive hvatati i osuđivati na smrt. Onda bi vidjeli razinu umješanosti, kada bi Makaron dolazio moliti za njihov život. Like a Plenki.

Rudar
1 mjesec prije

Kraj ukrajinske demokracije ??
Pa šta je sa tim EU političarma, zašto nas prave gloopima ?
Nož u srce ukrajinske demokracije zabijen je 2014. od tada samo gledamo nestanak ukrajine, o njihovoj demokraciji nema smisla gubiti vrijeme.

Emiliano Zapata
1 mjesec prije

U tome slucaju neka Micron ne zaboravi povesti Plenkia u rat a mi da gledamo na tv kako su se njih 2 provela na istocnom frontu!

Dax
1 mjesec prije

Blackwater pere ruke od Ukraine. Prema rečima osnivača PMC-a Erik Prinsa, „u normalnom ratu ruski medved ne može biti savladan“. „Pa bolje je imati ružan svet nego tako lep rat. Zamrzavanje neprijateljstava, izravnavanje fronta i faza prihvatanja. Neka imaju i Krim, i Donjeck, i Lugansk, i šta god hoće!“, smatra on.

Gad
1 mjesec prije

Samo pripaziti da nebi bilo bauljanja po radioaktivnoj pustoši, žabaru.

noppo
1 mjesec prije

3 svjetski nije samo moguč, nego Elite u njemu vjerovatno vide svoje spašavanje (mislim na zapadno europske i sjeverno-američke). Da če oni posle toga biti gospodari celog svjeta.

Max
1 mjesec prije

Nažalost jest moguć-

Roccos
1 mjesec prije

Zanimljivo kako su se franceki u zadnje vrijeme uskočoperili kad je Rusija u pitanju,da nije to jed i bijes što ih Rusi i bivše kolonije tjeraju iz Afrike ko šugave pse? “Im’o sam strašnog petla” pjevaju plačući galski pijetlovi😆

Dragan
1 mjesec prije

Prosto je neverovatno koliko je globalna svest pala nisko, koliko ljudi nemaju pojma sta bi bio treci svetski rat. To je nestanak sveta koji poznajemo. Sve politicare koji uspevaju da izgovore prizivanje takvog rata bi trebalo trenutno suditi i slati u zatvore. Ne vidim kako je to Rusija ta koja priziva rat. Zna se da je to americki plan jer kada tones i padas onda je najbolje da i druge povedes u tu rupu sa sobom. Po principu ako cete praviti svet bez Amerike onda takvog sveta ne treba ni biti. Koliko je to sebicno i fasistoidno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI