Trump imenuje „najveću opasnost“ za Ameriku

Donald Trump
31 komentar

Ljudi u SAD sada prolaze kroz „najopasniji period“ svog života, insistira bivši predsjednik.

Najveća prijetnja za SAD nije Rusija, Kina ili bilo koja druga strana država, već političari „radikalne ljevice” koji sada vode Ameriku, rekao je bivši američki predsjednik Donald Trump tokom mitinga republikanaca u Washingtonu, u državi Michigan u nedjelju.

Zbog politike Joe Bidena, koja uključuje odustajanje od ruske energije, Amerika se sada „klati na ivici ekonomske noćne more poznate kao stagflacija, to je istovremena inflacija i recesija“, rekao je 45. američki predsjednik.

„Živimo najopasniji period našeg života. I imamo predsjednika koji nema pojma šta se dešava. On nema pojma šta radi. On nema pojma šta govori i gdje se nalazi. Osim toga, on radi fantastičan posao“, našalio se pred ogromnom gomilom koja je držala transparente „Spasimo Ameriku“ i skandirala „SAD! SAD!”

„Uprkos svemu što čujete i vidite o Kini, Rusiji i Iranu i drugima, naša najveća opasnost ne dolazi spolja, naša najveća opasnost su bolesni i radikalni političari koji svjesno ili nesvjesno žele da unište našu zemlju“, rekao je on uz klicanje iz publike.

„Sve što radikalna ljevica dotakne pretvara se u katastrofalan haos“, insistirao je Trump, optužujući Bidena i demokrate u Kongresu da vode „rat protiv američke energije“ i stvaraju situaciju u kojoj je srednja klasa „slomljena najvećim cijenama gasa i hrane u istoriji naše zemlje.”

Prema 75-godišnjaku, inflacija će koštati prosječnu porodicu u SAD oko 5.200 dolara ove godine. „Bidenova slabost nas je dovela do katastrofe u Ukrajini“, dodao je on, misleći na tekuću vojnu operaciju Rusije u zemlji, istovremeno okrivljujući predsjednika za nagli porast kriminala i priliv migranata iz Meksika.

On je pozvao svoje pristalice da glasaju za republikance na izborima na sredini mandata u novembru. „Ponovo ćemo preuzeti Kongres“, izjavio je Trump.

BidenDonald TrumpprijetnjeSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Nesto mi nije jasno – Tramp svaki dan pravi miting kao da ce uskoro izbori. Da li imaju neki izbori ovoga proljeca u SAD? Ili je njemu toliko dosadno pa nema sta pametnije da radi?

Schwarze Hunderte
2 godine prije

We’ll take Congress again ..Brilliant ! Radical left is greatest danger in the US . Taking my bow Mr. President ! God Bless !

EUR
2 godine prije

Biden radi za Chinese intelligence – on je potkupljen od Kine i zato ne dira njih.
S druge strane Trump je zelio udariti najprije na Kinu.
Ovo sto radi Biden nema logike, ovo ce ojacati Kinu i dat ce joj 20 godina vremena da se pripremi za neizbjezni sukob s Amerikom u Europom.
Could Zelenski be prosecuted for war crimes?

2 godine prije

„Bidenova slabost nas je dovela do katastrofe u Ukrajini“

Da li to on hoće da kaže da je Bajden trebao da bude “jači” po pitanju Ukrajine? Šta, da napadne Ruse?
Najsmešnije od svega je što to kaže čovek koji kao vrhovni komadant nije mogao da dođe do obaveštajnih informacija (jer je vojska shvatila da je opasno davati mu poverljive informacije), da nije znao šta su njegova ovlaštenja (pitao svoje savetnike da li može da pokrene vojnu kampanju na Iran) – ali ipak je bacanje nuklearne bombe u srce uragana kako bi se sprečio da uniištava po Americi vrhunac njegovog “vojnog genija”.

Zastrašujuće je što takav ima sve veću podršku – a neki misle da veliki reset neće uspeti…

Raskoljnikov
2 godine prije

Ovako je on govorio i prije izbora 2016. pa što je bilo kad je došao na vlast? Napravio sve kontra. A isto tako, on kaže da je Bidenova slabost dovela do katastrofe u Ukrajini. Što to znači, Trumpe? Je li to znači da je Biden trebao voditi još agresivniju politiku prema Rusiji?

rade
2 godine prije

Tramp je u pravu,Biden ne zna sta se desava, a neko iza njega vuce konce a na kraju nece biti odgovoran.

Detektor
2 godine prije

Trump je zasigurno učinio dosta dobrih stvari za Ameriku, posebno na ekonomskom planu, ali i političkom. Ipak mislim da on nije kapacitet kakav bi bio potreban Americi i svijetu da ih više spasi od propasti. S druge strane, isto tako mislim da se Ameriku i cijeli Zapad više ni ne može i ne vrijedi spašavati. Jednostavno je sve skupa toliko degeneriralo i izobličilo se da više nema što spašavati. Zato se i nadam da će uskoro histerična Kamala smijeniti senilca, jer će pod njenim vodstvom proces propadanja ovakvih SAD biti još više ubrzan. A što prije SAD, ovakvi kakvi jesu, propadnu to bolje i za njih i za cijeli svijet. Za ilustrciju pogledajte samo na Youtubeu kanal Marka Dicea i njegova “prikupljanja potpisa” na ulicama Kalifornije. Najnovija je gdje on “prikuplja potpise” za peticiju da se Tuckeru Carlsonu blokiraju telefoni, mobiteli, internet i da ga se tako potpuno ušutka i… Čitaj više »

Aljoša
2 godine prije

To što Trump naziva radikalnom ljevicom to nema nikakve veze s tim izrazom. Za njega je Biden radiklana ljevica. Biden podržava veliki kapital i njegove interese to nema nikakve veze s ljevicom. Dobro je razlikovati taj izraz kad ga koriste ameri jer za njih ljevica ne znači borba protiv velikog kapitala i borba za ljudska i radnička prava. To je jako značajno u toj trulog kapitalističkoj propagandi gospodina Trumpa i njegovih sljedbenika

abc
2 godine prije

Amerikanci su sami sebi največa prijetna….

Max
2 godine prije

To je istina Jer SAD nisu neprijetalji ni Kina Ni Rusija nego pshopati iz Usa duboke države.

Wolfgang
2 godine prije

Bidenov sin ce nas sve spasiti…to je pravi amer!

Davko
2 godine prije

Izgleda da Amerikanci imaju sličan problem kao i mi u Hrvatskoj. Virus zvani političar.

Boba Lazarević
2 godine prije

Istina je da su woke-ljevičari u Americi nepodnošljiva bagra. Ali opet… pomažu urušavanju Amerike, a ja im u tome ne želim smetati.

A moram dodati i da mi je AOC dobra riba. Žena bi me ubila da zna.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI