Trump kaže da je deblokirao pomoć Ukrajini samo zato što su ga zamolili senatori

Donald Trump
6 komentara

Američki predsjednik Donald Trump je rekao da je deblokirao vojnu pomoć Ukrajini samo zato što su to od njega tražili američki senator Rob Portman iz Ohaja i drugi zastupnici. “Rob Portman me podržao i nema nikoga časnijeg od Roba Portmana iz Ohaja. Zato što je on rekao:”Molim vas, pustite novac “, izjavio je Trump.

“Dao sam novac jer su me Rob Portman i drugi zvali i pitali.” “Ne volim da budem zemlja koja pati”, nastavio je, dodajući da bi evropske zemlje “trebale da plate više za pomoć Ukrajini”. “Ukrajina pomaže Evropi i evropskim zemljama puno više nego nama”, nastavio je Trump. “Oni su poput zida između Rusije i Evrope.

Oni su poput zida. Oni su veliki, široki, lijepi zid.” Američki predsednik je rekao da je jedan od razloga za njegovo nevoljko slanje finansijske pomoći Ukrajini slaba evidencija o korupciji u zemlji.

vojna pomoć
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
4 godine prije

Gdje li je ovaj bio kada su pamet dijelili!?

Генерал Платов
4 godine prije

i mi smo zid

RoPe
4 godine prije

Mislio sam da ga nece uspjeti smijeniti, ali opako su ga nagazili.

Moreno
4 godine prije

Trump je kruv od čovika . . . samo ga lipo zamoliš i eto . . .

puki
4 godine prije

deblokirao pomoć Ukrajini što su ga zamolili senatori… čitaj: naredili mu cionisti da pomaže “Kazarstan”, pardon Ukrajinu.
Rob Portman je etnički burazer Sorosa, Arsenija Jacenjuka, Vladimira Groismana i Vladimira Zelenskoga…

Perun
4 godine prije

U ovom slucaju predsjednika Trumpa ne mozemo reci jednostavno ,,Car je gol zivio Car”’…Mozda bi bilo bolje reci ,,predsjednik je gologuz zivio predsjednik”….P.S poceo je otvoreni sukob izmedju demokrata i republikanaca , Cica Tomina koliba (citaj Bela Kuca) nece izdrzati ovo presipanje iz supljeg u prazno i obratno…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI