Trump predviđa da će Kina napasti Tajvan poslije Olimpijade u Pekingu 2022.

Donald Trump
10 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump ponudio je dvosmisleno lično predviđanje da će Narodna Republika Kina napasti Tajvan negdje 2022. godine, poslije Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

U intervjuu sa bivšim britanskim poslanikom u Evropskom parlamentu, Nagel Farageom, Trump je opisao Ameriku u njegovom odsustvu i njegovu percepciju pojačane agresije iz Pekinga. Na Farageovo pitanje gdje on, Trump, smatra da se Amerika trenutno nalazi u svijetu, on je oštro odgovorio:

„Mislim da je na najnižoj tački na kojoj je ikada bila“, rekao je Trump i dodao: „Mislim da nikada nije bila u ovakvoj poziciji. Više nas ne poštuju.”

45. glavnokomandujući elaborirao je svoje uvjerenje da Sjedinjene Države više nisu poštovane, ukazujući na ono što je opisao kao promjenu u ponašanju Pekinga prema Tajpeju otkako je on napustio funkciju.

„Reći ću vam, nije bilo aviona koji su letjeli iznad Tajvana – a njegovo ime nije ni pominjano“, objasnio je Trump, dodajući: „niste pričali o Tajvanu dok sam ja bio predsjednik – nije se dešavalo ovo što sada rade.”

Kineska vojska je preletjela vazdušni prostor Tajvana tokom njegovog predsjedavanja u dva navrata, oba u septembru 2020. Nakon Trumpovog iznošenja mišljenja o promjeni ponašanja Kine prema Tajvanu, on je insinuirao da će Peking uskoro preduzeti vojni potez protiv Tajpeja.

„Kina čeka da prođe Olimpijada, pretpostavljam, i možda će se nešto desiti“, primijetio je on, prije nego što je dodao da „nije dobro ako budete na Tajvanu ako Kina napadne, a imate bombardere koji neprestano lete iznad vaše zemlje …što je konstantno.”

Peking će biti domaćin zimskih olimpijskih igara 2022. od 4. do 20. februara. Kasnije u intervjuu Trump je iznio svoje uvjerenje da „mnogi ljudi kažu da je veoma dobar u predviđanjima“.

kinaPekingtajvanTrumpzimske olimpijske igre
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Brk Adolfa H
2 godine prije

Donalde meni se cini da ste vi izmislili ovaj virus i da cete za to optuzit communist China, a posto nemozete bombardirati China vjerojatno ćete napastit neku Africa State koja ima naftu tako da možete “Make America Great Again”

Frodo
2 godine prije

Nisam Trumpov fan ali mislim da bi lako mogao biti u pravu oko Taiwana.

Malomorgen
2 godine prije

žuti debely je još živ?

Kile
2 godine prije

U pravu je

Mirko
2 godine prije

Realno Tajvan je danas nagrada kao da prvi od svih u 2ww imas atomsku bombu. Tehologija semikonduktora tamo je ispred sve konkurencije. Potpuno verujem da je ovo moguci scenarij jer Kini treba takva tehnologija.

tihobl
2 godine prije

Debela budala koja je govorila kako ima vece dugme. Dok se on busao u prsa i korejci su ga pretekli u supersonicima.
Kina ne namjerava napadati dijelove Kine. Tajvan ce se sam vratiti matici cim okupator dozivi krah. Trampu bi bolje bilo da se brine oko Amerike koja se raspada.

Greven
2 godine prije

Kad amerikanac kaze bijelo, onda je sigurno crno, i vice versa. Znaci, uskoro ce Kina osloboditi Taivan, kao sto je Rusija oslobodila Krim.

Max
2 godine prije

Do 2025.

rade
2 godine prije

za*ebao sam se što sam vjerovao ovom čovjeku. nakon svega vidim da je isti kao svi oni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI