Trump priznao da je Bolton „jastreb“, koji bi, kada bi mogao, ratovao sa svima

John Bolton i Donald Trump
27 komentara

U to više nema sumnje, John Bolton je insistirao na ratu na Bliskom istoku. Zbog svojih ratnohuškačkih stavova, brkati savjetnik za nacionalnu sigurnost u Trumpovoj upravi je jedan od najkontroverznijih i najopasnijih dužnosnika Bijele kuće.

Znali smo da već godinama radi na tome da Sjedinjene Američke Države zarate protiv Irana i da nađu bilo kakav izgovor za bombardiranje Islamske Republike, a njegov privilegirani položaj ga približava njegovom cilju, čak i kada se njegov predsjednik drži linije koja u ovom konkretnom slučaju, uz nevojne pritiske, preferira pregovore. Naravno, Iran ne želi trošiti vrijeme na besmislene razgovore s predstavnicima Washingtona, sve dok se američka uprava ne vrati nuklearnom sporazumu i ukine sankcije.

Sada je i sam Trump u televizijskom intervjuu za CNBC zapravo rekao da je Bolton “jastreb”, ime koje se u Sjedinjenim Državama daje onima koji predlažu konvencionalne napade na svakoga tko se suprotstavlja američkoj hegemoniji.

Iako smo svi znali da je to oduvijek tako, a sada su mete Sirija, Venezuela i konačno Iran, Trump je to potvrdio nakon komentara u korporativnim medijima da se John Bolton osjeća ugodnije u vojnom sukobu nego u rješavanju sporova diplomatskim putem.

“Ako bi to ovisilo o njemu, odmah bi se sukobio sa svima”, rekao je predsjednik Trump i dodao kako on osobno ne želi rat, ali ako ga bude, bit će to uništenje kakvo svijet nije vidio“.

„Ali ja to ne želim učiniti”, rekao je Donald Trump.

John Bolton i ostali visoki dužnosnici savjetovali su predsjedniku Trumpu da nakon obaranja špijunskog drona u iranskom zračnom prostoru vojno napadne Iran, što je navodno Trump odobrio, a zatim povukao zapovijed.

VIDEO: Izjava Trumpa za CNBC

Svijet u očima Johna Boltona:

Ako je Trumpov savjetnik general McMaster bio jastreb, na njegovo mjesto dolazi psihopat Bolton 

Bijela kućaJastreb
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
sgfobmwonbvwueriubwevbqer
4 godine prije

Koja krempitina gluma za oskara a klanjaju se oba kabali.

Alen
4 godine prije

Bolton je trampa mic po mic uvalio u jako nezgodnu situaciju , dzaba sad izjave da je bolton opasan kad je tramp doveden pred svrsen cin.
I sam tramp izjavom “kako on osobno ne želi rat, ali ako ga bude, bit će to uništenje kakvo svijet nije vidio“.” potvrdjuje da nije nista manje opasan od boltona.. Nije Trampu problem ratovati s iranom , njemu je problem sto ga je bolton na to navukao u vrijeme kad pocinje predizborna kampanja..
Uglavnom i jedan i drugi su samo dvojica jako opasnih ludjaka koji se takmice čiji je veći…

Moreno
4 godine prije

Bolton nije jastreb nego je Bolton psihopat i nije problem samo to šta je on psihopat, nego je problem to šta Bolton nije jedini psihopat u vrhu američke politike i onima koji o toj politici odlučuju odnosno imaju presudni uticaj.

Pera
4 godine prije

Pisuci o njemu ‘panerigke’ samo mu prave besplatu reklamu.

ich und satir
4 godine prije

Psihijatrije nema u americi. Otvoreni tip i bolesnici zalutaju cak na vrlo odgovorne polozaje. A mi vozaci teskih vozila moramo na psiho testove pri polaganjima a likovi tamo sjede na atomskim i nista. Iz ludnice ravno u koridore moci.

burt
4 godine prije

ali u isto vrijeme je rekao da ima povjerenje u Boltona i da mu Bolton treba, u ovoj situaciji dolazi do izražaja ekstremizam i patološka mržnja prema SAD-u od strane ekstremističkih struktura IRGC-a koji nedostatak prihoda od prodaje nafte pokušavaju kompenzirati ponižavanjem SAD-a miniranjem tankera, rušenjem dva drona od toga jedan u Yemenu i povećanjam obogaćivanja urana, Khamenei se poziva na narod ali jedno je iranski narod a drugo apokaliptička sekta i vjerski ekstremisti na vlasti, na kraju će se SAD i Velika Britanija branitelji najvećih civilizacijskih tekovina zapadnog svijeta osvetiti IRGC-u za poniženja što su im priredili jer je Iran zadnji na listi

samo tako
4 godine prije

Američki birači preferiraju jastrebe, oduševljeni sa psihopatims koji bi ratovali širom svijeta.
Da se pojavi kandidat mirotvorac , pobornik međunarodne suradnje, jačanja uloge UN-a…
dobio bi zanemarivo malo glasova

Mikojan
4 godine prije

Jedna naša stara narodna kaže, lako je sa tuđim q….. po plotu mlatiti, takvima poput Boltona treba jedan pravi rat ali na ameičkom tlu, gdje će se skrivati u mišjoj rupi i kenj… u gaće od straha za svoj jadni život. Gdje će gunuti njegova djeca i unuci, ako to preživi, nikada više neće nikome nigdje poželjeti rat.

karma
4 godine prije

BURT se vratio iz Venezuele? Pricaj lave kaj si vidio tamo? Ti striko Maduro kupil lizalicu?

HEKPCT
4 godine prije

Svi znamo da Bolton nije bio ni u najavi kad je Tramp preuzeo mandat. Neka prestane srat i neka kaže tko mu je smjestio Boltona i Pompea.

Lutkica
4 godine prije

Kad pogledas fotografiju trenutne postave u “bijeloj kuci” mozete li zamisliti ruznijih ljudi ? Psiholozi kazu da vanjsaka ruznoca obavezno ide uz karakternu zlocu i svadjalastvo. Sa druge strane kad pogledas Melaniu promislis jest lijepa,ali koliko mora biti ocajna da onoga pusti na sebe kako bi roktao onako ruzan .Psiholozi nisu nista kazali koje su granice kad vise nevidis prasca na sebi nego samo njegov novac.

nessy
4 godine prije

Posto brkati savjetnik toliko pati da zarati, treba njega, njegovu obitelj i grupu istomisljenika, dobro opremiti i poslati, recimo u Siriju, na prvu crtu, gdje se gine i ima krvi u potocima. Cisto, da iz prve ruke osjeti blagodati svojega djelovanja. Zivo me zanima, dali bi tada promjenio misljenje.

Perun
4 godine prije

Prisustvo boltona u americkoj administarciji nagovjestava promjene u politickom kursu vanjske politike S….nih Americkih Drzala u nekom smislu ( citaj put u propast)…..Taj lik je ko i njegov kompanjon pompeo zreo za psihijatriju….

Max
4 godine prije

Ma jastrebovi su za tog čovjeka bijele golubice. mnogi kažu da je potpuno lud.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI