“Trump vs Clinton” – Najbolji momenti predsjedničke debate

Trump Clinton
0
0

Sinoć je u Las Vegasu, savezna američka država Nevada, održana treća, ujedno i posljednja debata predsjedničkih kandidata na izborima u SAD-u. Od navodnog ruskog upada u kompjuterske sisteme značajnih instutucija u SAD-u i saradnje sa Trumpom pa sve do WikiLeaksa i Assada, sirijskog predsjednika, sinoćna debata bila je puna doskočica.

Pred vama je lista sedam najboljih momenata predsjedničke debate:

“Vrlo odvratna žena”

Dok je Clinton iznosila svoj plan o reformi poreske politike, kazala je: “I moji porezi će porasti, kao i Donaldovi, ako ne bude znao kako da to izbjegne,”

Vrlo odvratna žena,” odgovorio je Trump.

Šta ste radili posljednje tri decenije?

Veoma različita prošlost kandidata je bila tema diskusije – naročito ono što su radili u posljednjih 30 godina. Trump je priznao da Hillary ima “jednu prednost” u odnosu na njega, a to je iskustvo. Ipak, kazao je, “loše iskustvo“.

Trideset godina ste bili u mogućnosti da pomognete. Samo pričate, a ništa ne radite,” izjavio je on.

Clinton je zatim bocnula Trumpa kazavši da je on bio u reality showu, dok je ona pratila akciju hapšenja Osame bin Ladena.

O najvišoj stopi nacionalnog duga nakon II svjetskog rata

Trump je obećao da će stvoriti mnogo poslova, tvrdeći da će rast bruto nacionalnog dohotka biti “manji od nule“, ako Hillary postane predsjednik.

Podsjetio je da je Amerika nekada bila velika zemlja sa stanovišta industrije, a Clinton je iskoristila to da izvrgne ruglu Trumpov slogan “Napravimo Ameriku velikom ponovo“, tvrdeći da on kritikuje američku vlast već decenijama.

Putinov upad na debatu

Dok je Clinton elaborirala svoje viđenje o otvorenim granicama u energetskom smislu, pokušala je izbjeći dalje upuštanje u ovu neugodnu temu, jer ju je Trump optuživao da se zalaže za otvorene granice. Odjednom je spomenula ruski angažman u špijunskim aktivnostima na američkom tlu. Kazala je kako je to podstaknuto od najviših nivoa vlasti Rusije i to od samog Putina, kako bi se uticalo na izbore.

Odlično skretanje,” kazao je Trump, “sa teme o tome da ona želi otvorene granice. Kako smo uopšte došli do Putina?

On je još naglasio da Putin “na osnovu onoga što je on vidio, nema nimalo poštovanja za ovu osobu /Hillary/“.

O WikiLeaksu i Rusiji

Priča o WikiLeaksu je podigla tenzije među kandidatima. Hillary je insistirala na tome da Trumpovo odbijanje da okrivi Rusiju za upade u kompjuterske sisteme i “curenje” informacija znači da je on ruski favorit.

Trump je na to kazao da Clinton ne voli Putina jer ju je svaki put nadmudrio.

O “žilavom” Assadu

Trump je dosta toga prikačio Clintonovoj. Borba protiv Assadakoji je mnogo žilaviji nego što je ona mislila” je jedna od takvih stvari. “Sad će ona reći da ja volim Assada – ali on je samo mnogo žilaviji i pametniji od nje i Obame.

O (ne)prihvatanju rezultata izbora

Trumpova izjava da možda i neće prihvatiti rezultate izbora je mnoge gledaoce šokirala. On je posljednjih sedmica napominjao da su izbori namješteni. Na pitanje koje mu je postavio moderator Chris Wallace da li će prihvatiti rezultate izbora, odgovorio je “o tom potom, držaću vas u neizvjesnosti.

debataPredsjednički izbori
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI