U iranskom crtanom filmu, francuski predsjednik Emmanuel Macron predstavljen kao ”pariški vrag”

Macron - Pariški "vrag"
39 komentara

Francuski predsjednik Emmanuel Macron na kraju je dočekao salvu pogrda nakon svog govora, kojeg je izrekao na ceremoniji komemoracije brutalno ubijenog francuskog učitelja povijesti Samuela Patyja u događaju koji se dogodio prošlog tjedna, u kojem je naglasio da će Francuska nastaviti braniti slobodu govora.

Iranski Watane Emrooz (”Homeland Today”), ultra-konzervativni list na perzijskom jeziku, objavio je karikaturu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona nakon njegove izjave o crtežima proroka Muhameda.

Francuski predsjednik prikazan je kao osoba crvenog lica i šiljastih ušiju, s potpisom na kojem stoji “Pariški Iblis (vrag).”

Cijela Francuska bila je šokirana ovog mjeseca kada je 18-godišnjaku čečenskog porijekla, nastavniku Samuelu Patyju odrubljena glava na rubu Pariza, nakon što je Paty svojim učenicima tijekom lekcije povijesti pokazao hrpu crtanih filmova s prorokom Muhamedom.

Nakon ubojstva, Macron je predstavio takozvanu inicijativu “Prosvijetljeni islam,” zakon koji će osigurati prednost republičkih vrijednosti i uspostaviti kontrolu nad financiranjem, koje francuske džamije mogu dobiti iz inozemstva.

emmanuel macronHomeland Today
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Vec sam pisao o tome u drugoj temi.
Opsirnije ce dio redakcije iz Francuske.

tihobl
3 godine prije

Prestitutka je izraz za placenog novinara. Treba nam izraz za naucnike koji prostituisu struku.
Danas citam da su da su ustanovili ko stoji iza diverzija (ubacivanja novih sojeva) u vise evropskih zemlja – krivi su turisti koji su ljetovali u Spaniji i donijeli virus spanskih poljoprivrednih proizvodjaca.

Eto sad zanmo ko je porizveo nove sojeva i ko ih je ubacio u pojedine zemlje.

hiber
3 godine prije

Čudi me to od Irana.🤔Da Francuska nema te “čudne” ideje prosvjetiteljstva, ne bi Homeini došao u Iran iz Francuske. Još bi se danas šah bankario u Teheranu.

Ante
3 godine prije

Islamska stoka pogana bezbozna danas zaklali troje ljudi u Francuskoj.
Upozorio sam vas na islamsku gamad.
Morate uzeti nas Izraelski sistem krivi pogled metak u leđa a za bacanje kamenja metak u glavu.
Ne gledati na musko ili zensko, mlado ili staro jer je ta islamisticka gamad jednaka.
Vama to moze izgledati surovo ali islamske sotonjare ne razumiju drugacije, milost vam nece dati.

hiber
3 godine prije

Mislim, dakle jesam. Nije to napisano u Iranu ili Turskoj. Nego u Francuskoj. I predstavlja osnovu francuske revolucije i time modernog svijeta. A kako dakle čovjek da obznani svoje postojanje nego slobodom riječi i izražavanja. Dakle sloboda misli iznad je svakog drugog prava, čak i prava na život. Ta činjenica je mnogima u Francuskoj objašnjena uz pomoć giljotine. Međutim Francuzi su u međuvremenu postali meki i pomiješali su lončiće, jer uzimaju stvari zdravo za gotovo. A tko je na drugoj strani. SVI sa svojim svetinjama. Nisu to nikakvi vjernici, nego licemjeri jer svoje svetinje veličinu a po drugima pišaju. Samo ih giljotina može naučiti da poštuju slobodnu misao.

onaj najve... Dalton
3 godine prije

Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin će u posjetu Rusiji. Nadajući se da će Rusi htjeti uzeti natrag neke radikalne islamističke “umjerene pobunjenike”. Koje su prethodno Francuska i druge zapadne zemlje i skupine “spasile” od ruskog progona. Zbog njihovih terorističkih aktivnosti. Mnogima od njih Francuska je dala i azil. Sada ti “umjereni pobunjenici”, počinju širiti kaos po Francuskoj. I ubijati njene vlastite građane. Pa se Gali nadaju da bi ih Rusi htjeli uzeti nazad. Velikodušno bi ih vratili. Više se ne brigajući za njihova ljudska prava i tako to….. Samo da im vide leđa. Da im vrag sriću nosi, rekla bi moja baba. Jer su Rusi za glavosječe sentimentalno vezani. Pa im ovi jako nedostaju. Valjda!?! O sankcijama protiv Rusije i tako to, nešto ni spomena… Nitko ni da bekne. Boje se Amera. Svojih saveznika. A strah je vrag. Što bi rekla šefica Europske komisije, Ursula von der Leyen: ”Važno… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
RoPe
3 godine prije

Ja mislim da bi se trebalo usredotociti na one koji vuku konce, a ne na medjuvjerske sukobe.
Eto ja imam jedan upit da bi lakse slozio krizaljku:
Odprije se zna da je Hebdo Soroseva platforma, a Makron Sorosev pulen. Dosad se cinilo kako ta ekipa oko FEDa, Sorosa favorizira bliskoisticne i africke muslimane te da im je omogucila ilegalan ulazak u EU. Medjutim sad se nesto dogodilo. Kakva su vasa misljenja?

Max
3 godine prije

Rat Karikaturama.

Linda
3 godine prije

Američka pudlica bacila he kost i evo nas u žestokim raspravama hahaha,pa i jesmo stoka za čipiranje,sada mogu mirnije provoditi svoj plan,a bili smo ih baš fino do gola razotkrili.
Znaju oni kako se radi sa stokom sitnog zuba samo frknu kost

Darko
3 godine prije

Osobno mislim sveukupno da su ovi napadi false flag, s obzirom da je Macron opet sve zatvorio biti malo zesceg sranja znamo kakvi su Francuzi,da ima opravdanje za duge cijevi na ulicama. Prije su u Njemackoj kod slicnih napada su nađene putovnice terorista odmah pored njih, Tzv Gladio 2.0 vec duze vremena traje.

Sonja
3 godine prije

Vidjela sam nedavno karikaturu kako Papa franjo i njegovi nabijaju djecu na ono stvar dok djeca cekaju u dugim redovima a Papa im govori … polako svi ce te doci na ispovjest… Pitala bih Index ili bilo koji Hrvatski list da li zeli objaviti smijesnu karikaturu ?

piždro
3 godine prije

Uh koja slika bog te maza…! a pogotovo oni ‘čuvari’ po gotičkim katedralama. koji prizor, ne treba nikakav film .. horor a la karta..

3 godine prije zadnji put uredio piždro
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI