Francuz koji je odležao u zatvoru zbog udara šamara predsjedniku Macronu kaže da je dobio ”stotine” pisama podrške

Macron šamar
20 komentara

Čovjek koji je nekoliko mjeseci proveo iza rešetaka jer je ovog ljeta ošamario francuskog predsjednika Emmanuela Macrona rekao je da je primio mnogo pisama u znak podrške svojoj “političkoj” akciji.

Damien Tarel rekao je za BFM TV kako ne žali zbog napada na šefa francuske države. “Ne volim fizičko nasilje. Ipak, bio je to samo mali šamar. Vjerujem da se Macron izuzetno dobro oporavio”, rekao je dodajući kako planira u bliskoj budućnosti prisustvovati prosvjedima protiv zdravstvenih propusnica Covid-19.

28-godišnjak je pušten u subotu nakon što je odslužio zatvorsku kaznu zbog šamaranja Macrona početkom lipnja. Udario je predsjednika dok je pozdravljao gomilu gledatelja tijekom putovanja po južnoj Francuskoj.

Povijesni entuzijast mačevanja, Tarel je uzvikivao “Montjoie, Saint-Denis!” – srednjovjekovni francuski bojni pokliči “Dolje Makronija!” kad je udario predsjednika.

“Tog dana došao sam izazvati predsjednika Emmanuela Macrona”, rekao je Tarel nakon puštanja na slobodu. “Ne vjerujem da demokracija glasuje svakih pet godina za predstavnika koji na kraju ne predstavlja mnogo ljudi.”

U odvojenom intervjuu za radio France Bleu, mladić je svoje postupke tog dana nazvao “političkim činom”.

”Kad bih se morao vratiti u prošlost, opet bih učinio isto. Ne žalim ni za čim.”

Tarel je tvrdio da je tijekom boravka iza rešetaka dobio “stotine” pisama podrške. “Bio sam iznenađen koliko je ljudi shvatilo politički smisao mojih postupaka.”

Tijekom suđenja Tarel je sa suosjećanjem govorio o prosvjedima “žutih prsluka”, velikim protuvladinim skupovima koji su dosegli vrhunac 2018. i 2019. godine.

Macron je omalovažio šamar kao izolirani incident u to vrijeme, naglasivši da je nasilje nad javnim dužnosnicima neprihvatljivo. Napad na predsjednika osudili su mnogi vodeći političari u Francuskoj, uključujući Macronove protivnike.

emmanuel macron
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

kaze iscjedak bankarskih sotonjara-nasilje nad javnim duznosnicima nije prihvatljivo-…ali nasilje javnih duznosnika nad narodom je prihvatljivo,valjda..nema demokracije,nema slobode izbora,nema volje naroda i,zakljucno,nema drzava.to su sve poslovni subjekti zavedeni pod odredjenim brojem i dokle god netko mase nekom krpom i zaklinje se u nju dok galami,uopce ne razumije stvarnost u kojoj zivi.mercie.

Max
2 godine prije

Hrabar gospodin

Legendarni grk
2 godine prije

I od svih nas ima podršku da i dalje tako nastavi – čak ga i svi trolovi ove stranice svesrdno podržavaju!

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Macron i Gospođa mu kod psihologa.
Psiholog: ”Osjećate li da nad vama dominira žena?”
Gospođa mu: ”Ne osjeća!!!”

BordoDNK
2 godine prije

Nek’ ga je ošamario… Slugansko pseto globalista je zaslužilo klasični nokaut…… Babu svoju nek’ pelcuje svake sedmice… Đubre pokvareno.

Ganicus
2 godine prije

Dok god se vlast ne bude bojala naroda nista se nece promijeniti.Vlast funkcionise po principu ulicnh huligana maltretiraju koga mogu a kad dobiju istom mjerom nazad prilaze snishodljivo hajmo biti medjusobno dobri.

Praetorian
2 godine prije

Kad se ovo zavrsi, dati mu ulicu u svakom vecem gradu u Francuskoj

Greven
2 godine prije

Nije Makron zaslužio šamarčinu već doživotnu robiju.

Jery
2 godine prije

Svi ti smradovi politicarski su isti. Bas me zanima kako ce u buduce izgledati njihova samopromocija kod ponovne kandidature. Bolje jim je da ne izlaze pred narod!

Dragan
2 godine prije

Haha.. Tip je Legenda!! Da mi kod nas dođe blizu jedan od ovih !! Uhh! Ali nisu tako naivni 😉

Zvrk
2 godine prije

slično tako je il Duče dobio u rit na mitingu u Puli

Brane Kiš
2 godine prije

samo naivni konzumenti masovnih medija vjeruju u ovkve tipicne masonske priće . evo jos jedna. ttps://www.youtube.com/watch?v=qI7vEbo1-mg&t=1s

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI