U moskovskoj kancelariju Googlea sudski izvršitelji su obavili pretres u želji da naplate 400.000 dolara kazni, ali advokati kažu da moraju da odu u SAD po novac

Google
11 komentara

Moskovsku kancelariju američkog tehnološkog giganta Google u ponedjeljak su posjetili sudski izvršitelji koji pokušavaju da naplate milione rubalja kazni ruskih sudova za različita kršenja zakona ove države, otkriveno je u utorak.

Prema Telegram kanalu Mash, koji je dobio video zapis interakcije, sudski izvršitelji su stigli u kancelariju i dočekala ih je sekretarica, koja je jedina bila tamo. Zatim je pozvala advokata, koji je zvaničnicima rekao da je zgrada kancelarija OOO Google – ruskog entiteta – a ne Google LLC, sa sjedištem u Kaliforniji.

Advokat je sudskim izvršiteljima rekao da odu u američku kancelariju da naplate kazne.

„Što se tiče dokumenata, ako se odnose na OOO Google, koji je registrovan u Ruskoj Federaciji, mi kao advokati ih možemo prihvatiti putem punomoći“, objasnio je on. „Ako se tiče Google LLC, ta kompanija je u SAD.“

OOO je lokalni ekvivalent LLC, društva sa ograničenom odgovornošću.

Ruski sudovi su više puta kažnjavali Google velikim iznosima na zahtjev digitalnog supervizora Roskomnadzora, na osnovu optužbi da je američki tehnološki gigant odbio da ukloni zabranjene informacije.

Takođe je naređeno da se plati novac za odbijanje skladištenja podataka ruskih korisnika u zemlji, što je zakonski uslov.

Sveukupno, Googleov ukupni iznos kazni u Rusiji premašuje 32 miliona rublji (439.000 dolara).

Google je, međutim, platio dio novca koje traže vlasti. Prošlog mjeseca Roskomnadzor je otkrio da je američka kompanija do sada platila 3,5 miliona rublji – oko 10 % iznosa duga ruskim poreskim obveznicima.

Googlerusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Poplijene im sve iz kancelarije pa neka sjede na podu. Bas me zanima da li ce google dopustiti da se bruka zbog tako sitne kazne.

Max
2 godine prije

Fali sitnog

oaefnvqnerufqpuwrfuq
2 godine prije

Cioguglj jači od takozvane Rusije, to kao nisam znao buahahaha…………………….

Zvrk
2 godine prije

Tko o Rusiji nego plaćeni trol(ovi).

preseren3
2 godine prije

Zatvoriti tu kancelariju.
Šta ona onda predstavlja,?
OD KOGA JE PLAČENA?
Blokirati im mesečne prihode….
Ima ljudi, pa neznaš, kako ih nazvati….

Ante
2 godine prije

Zašto im ne blokiraju bankovne račune tako rade u Americi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI