U proboju migranata turske specijalne snage napale su grčke graničare suzavcem

Turska grcka policija sukob

Grčke vlasti su jučer distribuirale video iz kojeg proizlazi da su specijalne snage turske policije pucale na grčke graničare sa patronama suzavaca kako bi podržali ilegalne migrante pri proboju granice na kontrolnom punktu Kastanyes, javlja Reuters.

Atena, koju podržava Europska unija, optužuje Ankaru da namjerno usmjerava izbjegličke tokove prema Grčkoj, nakon što je 27. veljače u sirijskoj provinciji Idlib u zračnom udaru „sirijskog“ zrakoplovstva poginulo 36 turskih vojnika. Prošli je tjedan Turska rekla da se više neće držati sporazuma s EU iz 2016. o zadržavanu migranata na svom teritoriju u zamjenu za financijsku pomoć Bruxellesa.

Video prikazuje turske specijalne snage iza štitova, postrojene u kordonu i koji ispaljuju suzavac u smjeru grčkog teritorija.

VIDEO: Turska specijalna policija ispaljuje suzavac na grčke „kolege“

Grčki sigurnosni dužnosnik rekao je za Reuters da turska policija s druge strane pokušava pokušati odbiti grčke snage kako bi migrantima pružili više šansi da probiju granicu.

“Drugi razlog je da nas provociraju”, rekao je grčki dužnosnik.

Turska strana ima svoju verziju incidenta. Prema turskim sigurnosnim zvaničnicima, njegove kolege “reagirale su suzavcem na grčku policiju koja je pucala na migrante”.

“Turska policija nikada nije maltretirala migrante i pokušavala je zaštititi migrante od grčke vatre”, rekao je turski izvor za Reuters.

Nakon masovnog pritiska na grčke granicu, grčka je policija migrante koji su se pokušavali popeti kroz bodljikavu žicu iz Turske  zasula s „mecima“ s posebnom plavom bojom, nešto poput „municije“ koja se koristi u „panitballu“. To je učinjeno tako da se svatko tko je pokušao prijeći granicu kasnije prepozna na snimkama s posebnim kamerama.

Situacija na područjima kontrolnog punkta Pazarkule u Turskoj i Kastanyes u Grčkoj je i dalje izuzetno napeta. Prema turskom ministarstvu unutarnjih poslova, broj migranata koji su posljednjih dana s turskog teritorija prešli u Grčku premašio je 130 tisuća. Dužnosnici u Ateni primjećuju da su turski graničari na kontrolnim točkama “doslovno nestali”, a turske vlasti ne samo da se ne miješaju, već i aktivno pomažu migrantima u pokušaju prelaska granice s Grčkom.

Podsjetimo i da je neprimjereno govoriti o sirijskim ratnim  izbjeglicama, jer se pokazalo da su u najvećem broju oni koji su u ovom valu došli do grčke granice migranti iz Afganistana, Pakistana, Bangladeša i čak iz Maroka.

Migrantimigrantska kriza
Pretplatiti se
Obavijesti o
61 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alex
4 godine prije

Rekao sam ja da treba raspalit po turskim graničarima,a ne po izbjeglicama…. EU se i dalje snebiva,ko kurba koja čeka boljeg makroa.💩💩💩

Duki
4 godine prije

Ne bih se čudio da Sultan-osvajač naoruža izbjeglice pa da se ovi samostalno probijaju !
O kretena,,🙊🙊🙊

Drago
4 godine prije

Jedno viška “su” u naslovu.

Zen
4 godine prije

https://www.liveleak.com/view?t=kuUU2_1583276448

Poslije ovog ide slikanje za naslovne stranice a?

eks
4 godine prije

“Spontani migranti”, ha,ha,ha, . Erdogan ih mobilizira, organizuje i šalje . Ko neće milom, mora silom .

ANTINWO.HR
4 godine prije

Đubre tursko smrdljivo.Nema Europi izlaza bez ekstremne desnice

odisea
4 godine prije

EU pljačkali im domovine , ubijali više od 200 god, sada plačajte Ne žalim vas samo je Belgija ubila preko 2 miliona u Africi.

Kgfjč
4 godine prije

Grci pucaju vatrenim oružjem, a turci im vraćaju suzavcem? Koji mirotvorci! Ghandi im nije ni do koljena.

x@y
4 godine prije

Erdo je stvarno totalno prolupao od inata i pakosti, ako se ovo stvarno događa. U tom slučaju ,zaista izaziva da se druge zemlje itekako vojno suprotstave njegovom djelovanju. Ovo je ipak pretjerano. Za takve nikad ne treba imat milosti, jer za to nema opravdanja.

Kurjaca
4 godine prije

Najjaće mi je kad ova invazivna vrsta daje intervju nekoj ped…j televiziji.Kao oni su prevareni da su granice otvorene o da oni nisu znali kamo idu a svi u ruci drze smartfon.Pa kako to da nitko ne pogleda sta se desava😂

Siniša
4 godine prije

Naučili od hrvatske Policije, mada bi mogli svi nešto od toga primeniti…

Alen
4 godine prije

“Zračnom udaru „sirijskog“ zrakoplovstva”
Čemu navodnici ? To tajna šifra za rusi su srušili ?
Hoće te li sad na logičnim do besvjesti gurati priču da su rusi gadjali turke ili će te objektivno početi pisati..
Pa čitav medijski prostor je to priznao čemu se vi opirete ?
Putin isto , evo to potvrdio ?

Petar
4 godine prije

Bome si Turci otvaraju frontu za frontom Sirija domaci Kurdi Libija Grcka i koja je slijedeca?

eks
4 godine prije

Ministar policije Turske izjavio da je Turska poslala 1.000 specijalaca na granicu sa Grčkom, kako bi sprečila Grčku policiju da vrati migrante nazad u Tursku. Šta drugo reći, osim da se potvrdjuje i i demaskira pravo lice Turske .

Red Dog
4 godine prije

Boli tebe odakle su.
To sto pretpostavljas da su samo iz Sirije pokazuje samo tvoju glupost i nista drugo.
Imaju pravo da im se razmatra molba za azil.

Pero
4 godine prije

Koja je pogana sotona erdogan, zamisli reci izbjeglicama da su otvorene granice zs zapad a ono puske na granici.
Kojem se on Bogu moli?
Sotoni.
Sta bi sa nas Krscana radio kada ovo radi Muslimanima?
Neka Bog pomogne jadnim izmanipuliranim izbjeglicama.

Max
4 godine prije

Još jedan pdmukao potez Turaka.

puki
4 godine prije

He, he, he.. burazer Erdo (ili možda mu je pravo ime i prezime Abraham Silberštajn) i burazer Netanjahu , dvojica cionističke braće zajednički napadaju Siriju da pomognu braći koljačima ISIL-a, koje su zajedno i stvorili sa braćom ciovehabijama iz dinastije Saud (ili im je možda pravo prezime Saul). Burazer Erdo (ili Abraham Silberštajn), prije 4 godine sklopio je sporazum sa sestricom Angelom Merkel (ili možda Angelom Goldštajn, koja također ima skriveno khazarsko podrijetlo iz Poljske) o navodnom zaustavljanu migranta, za što je Erdo dobivao 3 milijarde eura godišnje. Međutim, u stvarnosti se sa tim sporazumom nastvaljala migracija, samo legalnim putem, a cilj je bio, ionako zatupljeno i flemgatično europsko stanovništvo, opet malo zapišati u zdrav mozak, što je inače lako, jer većina tog stanovništva ima mozak manji od amebe, ne brine se ni zašto, već živi po onoj narodnoj: u se, na se i poda se. Po tom sporazumu, za… Čitaj više »

Tau
4 godine prije

Kad san reka da ce Grcka sledeca u konfliktu sa Turskom …neki su mislili da san puka 🙂
Ovo je i namijenjeno vise Grckoj nego EU …jeda udarac dvi muhe …

tuf
4 godine prije

I, kako će NATO reagirati ako ove dvije članice počnu umjesto suzavca i paintballa razmjenjivati bojevu municiju nešto većeg kalibra?
Jel’ će biti izvlačenje slamke, igra “tko se prvi pozove na članak 4 ili 5” ili se budu pravili mutavi, po uzoru na EU kada je Španjolska kršila prava Katalonaca?

Mikojan
4 godine prije

Zapravo to bi se moglo vrlo elegantno riješiti uz minimalne troškove, napraviti koridor za ulaz u npr. Grčku, tu napraviti selekciju tko je legalan i stvaran a tko nema ništa i ne želi surađivati, odmah u teretne vagone, pravac prva luka, nakrcati ih na brodove i pravac Sirija. Sirija ih ne može odbiti jer su njihovi državljani (recimo) pa neka oni rade selekciju tko je za streljanje a tko za rad na obnovi porušene države. Gdje mi je humanost? Ostala u razrušenoj Siriji.

Tau
4 godine prije

I dok cekamo reakciju dogovora izmedu Rusije i Turske ..prosetajmo malo po vijestima ..

Turska postavlja 1.000 pripadnika specijalnih policijskih snaga na granicu sa Grčkom, kako bi zaustavila povratak migranata na svoju teritoriju, izjavio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Sulejman Sojlu. —
Turska prestavja drugu po snazi drzavu u NATO _u
koja zeli napraviti stetu Evropjanima a od ovoga zla ce nas stitit NATO da nas ne preplave izbijegluce koja gura Turska koja je prestavnica NATO saveza …
A da bi se Evropa Obranila od izbijeglica NATO ce doci na granicu NATO-a da stiti Evropu……………….?

………………Ajde sad ti ovo obijasni

VinkoS
4 godine prije

Goni to stoke!Sta ne idu u S.Arabiju nego bi nasilu tili u Europu !

Tau
4 godine prije

ZAVRŠENI RAZGOVORI PUTINA I ERDOGANA! Russian President Vladimir Putin announced that he has negotiated an agreement to resolve the ongoing tensions in Idlib province with his Turkish counterpart Recep Tayyip Erdogan. The two countries have agreed following “uneasy, but productive” talks that they should not reduce their efforts in the fight against terrorism. Turkish President Recep Tayyip Erdogan stated that his country will be sending additional forces to Idlib province under a new agreement with Russia, but that the status of Turkey’s Operation Spring Shield will be “changed”. Erdogan added that starting at midnight between 5 and 6 March a ceasefire regime will be established in Idlib for both Turkish and Syrian forces. At the same time, the Turkish president said that the army reserves the right to respond to any actions of the Syrian forces. I dok se oni lipo dogovaraju uz kavicu “Malo dalje” prasi ko ludo… Sirijska… Čitaj više »

ivica
4 godine prije

ERdogan neodoljivo podsjeca na jednog balkansko politicara koji je neslavno zavrsio u Haagu, ista opsjednutost bahatost i zelja za tudim

jura
4 godine prije

jedan minobacač pa nek kod alaha puckaju suzavac

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI