U skladu s post-izbornom krizom koja vlada u Bjelorusiji, Lukašenko izjavio da je Bjelorusija trampolin za napad na Rusiju

Aleksandar Lukasenko Vladimir Putin
23 komentara

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko kaže da se on i Vladimir Putin “slažu” o tome da snage koje navodno usmjeravaju tekuću političku krizu u Bjelorusiji imaju za sljedeći cilj napad na Rusiju.

“U Rusiji često vidim medije kako govore:” Oh, u Bjelorusiji, u Bjelorusiji… “Ali to se događa upravo ovdje, na zapadnoj granici [Rusije]”, rekao je Lukašenko za RT u gradu Grodnu, gdje je govorio na skupu simpatizera u subotu.

“Na nas su vršeni pritisci, progoni. Ja i Putin složili smo se da ovi progoni ovdje prednjače napadu na Rusiju. To je trampolin i moramo ga uništiti. To je mišljenje koje dijelimo s predsjednikom Putinom”, rekao je Lukašenko.

Bjeloruski čelnik također je rekao da do sada nije prisustvovao provladinim demonstracijama jer su se njegovi protivnici navodno “pripremali” za napad na njegove pristaše. “Bojao sam se da ne bude napada, pa smo napravili stanku. Možda smo predugo oklijevali”, rekao je.

“Moram zahvaliti svom prijatelju Putinu, koji je također rekao: ‘Slušajte, zašto šutite?’ Rekao sam mu: ‘Uskoro ćete me čuti.’ Pa, sad ste me čuli”.

Bjelorusija se suočava s velikim protuvladinim prosvjedima, nakon što je oporba optužila Lukašenka za lažiranje glasovanja kako bi osigurao šesti mandat na izborima koji su se odvijali 9. kolovoza. Prvih nekoliko dana nakon izbora, nakon što su službeni rezultati pokazali da je Lukašenko pobijedio s 80 posto glasova, prosvjednici su bili suočeni s oštrim reakcijama policije i masovnim uhićenjima. Pristalice oporbene kandidatkinje Svetlane Tihanovske, koja je pobjegla u Litvu nakon što su vlasti otkrile navodni pokušaj atentata na nju i dalje izlaze na ulice, dok su Lukašenkovi pristaše nedavno započeli okupljanje kroz vlastite skupove.

Aleksandar LukašenkoBjelorusijaPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Uno
3 godine prije

Dobar si brkane… Trampolin. Pa to i ptice na granama već vide, samo što se tvoj prijatelj pravi malo grbav na sve to. Trampolin je bila i Ukrajina, a kad ti odeš onda će početi igranka.
I na desetke miliona Rusa opet manje, kako god igranka završila.
Što kaže Ringo, uvijek na iste grablje pa ga yebi.

viktor
3 godine prije

Delaj, delaj, inace Grodno postade novi Portland.

Zvrk
3 godine prije

Brkati Luka se malo previše osilio i dosta koketirao sa zapadnim zemljama zadnjih godina. Sada mu se to obija o glavi.

qints
3 godine prije

Puno toga Lukashenko govori i svaki put ubaci Putin.
A Putin suti.
Dakle dolazimo na ono, kad nekom neprijatelj dodje ispred vrata onda svi vicu
Rusijo spasavaj!

Djeca od Gadafija nisu nogom stupili u Rusiju, njegova djeca su zivijela u Londonu.
Libija nije imala nikakvu rusku vojnu bazu, cak je kupovala avione od Francuza a kad mu je dosao neprijatelj ispred vrata, vikao je Rusijo spasavaj!
Rusija nije bila obavezna njega spasavati a nije ni mogla.

Bjelorusija i Rusija moraju napraviti neki referendum za ujedinjenje, glasanje u obe zemlje i ako vecina ljudi zelu, nek bude ujedinjenje ako nece onda nek zivu kao dosada.

Ali nek znaju koji god putem krenu da ce NATO-vci destabilizirati obe zemlje, dok ne zavlada Amerika s njima.

Kaj ti
3 godine prije

Diktatorčić se usro. Uskoro će se i on sakrivat po Rusiji sa ukradenim novcima.

Lexilio
3 godine prije

Bjelorusi i Rusi i Ukrajinci pogriješili su još davno što su prihvatili izbore po zapadnjačkom receptu. Takav sistem ne trpi jake lidere već potrošnu robu kao Merkel baba pa kad obavi svoj domaći zadatak mjenja se s drugom potrošnom robom. Takve osobe u prvom redu rade protiv interesa svog vlastitog naroda. U SSSR su uvalili Gorbačova da ga demontira i to je uspjelo jer sistem je iznutra bio trul. Nakon raspada novonastale države imale su svu infrastrukturu za jedan modernizirani socijalizam – republičke partije koje su se mogle reformirati, riješiti se starih zabluda i nastaviti voditi države. Jak lider, delegati koji zastupaju svoje lokalne jedinice i to bi funkcioniralo. Ovako su postali previše ranjivi. Ukrajinu su slomili baš zbog prihvaćanja zapadnjačkog oblika demokracije koji je otvoren za raznorazne petokolonaše a sloboda pojedinca je manja nego u najgorim režimima. Sad lome Bjelorusiju i zna se tko je idući na redu. Povijest… Čitaj više »

nekoime
3 godine prije

Navalni je baš slučajno upravo sada postal Komalni.

esifngewirgaewrgaewrjgnsejrgjvsergf
3 godine prije

Luki, pa zna to Nosferatu, zato i nije zauzeo sve do Kalinjingrada, Kijeva i Pridnjestovlja, utire put bradersima da lakše dođu do Moskve.

Max
3 godine prije

Lukašenko je nedvojbeno u pravu. Rusija je bilizu i ona je nedvvojbeno cilj organiziranog kaosa .. Ali vjerujem da će urota biti razbijena.

slobodan
3 godine prije

Saša autore, i / ili uredniče Portala, zašto formulacija u podnaslovu teksta: “…’slažu’ o tome…” sa navodnim znacima?! Ako je predsjednik Lukašenko izjavio da se on i Putin slažu, zašto vi stavljate navodne znake? Valjda znate koja je funkcija u tekstu ovog interpunkcijskog znaka (znakova), ili ne znate ili, pak, nećete da znate?

Musa Kesedzija
3 godine prije

Kokosenko u pancirki i sa kalasnjikovim u rukama, bjezi vojnim helikopterom iz rezidencije
u minsku,od koga bjezi i to naoruzan?
Od 10 -tak hiljada mirnih prosvjednika koji ga nisu ni opsovali,eto sto je poremeceni diktator u stanju napraviti prije no sto odstupi sa vlasti.

Ringo10
3 godine prije

Bjelorusija ce, moguce je, morati proci ukrajinskim putem, jer Lukasenko nece vjecno a zamjene nema i poslije njega dolazi prozapadna pozicije. Prije ili kasnije Na Istoku Europe je fascinacija Zapadom kod mladje populacije jos uvijek prejaki, a tu je i svojevrstan kompleks inferiornosti prema Zapadu, a posebno prema germanskom i anglosaksonskom svijetu i Zapad vjesto koristi mladu populaciju koja onda sjebava vlastitu drzavu i drustvo Strategija dovedena do savrsenstva. Ni sami Rusi nisu imuni od toga ali njima su one devedesete ogadile sve to. Ali i tamo stasavaju generacije koje se toga ne sjecaju i nije ih ni briga za to. Zato su Putin i kompanija u prvi plan stavili podizanje zivotnog standarda i nacionalne infrastrukturne projekte Kvalitetan nivo zivljenja je jedini nacin da se parira rusilackoj zapadnoj subverziji na koju su vrlo ranjive mlade generacije. Rusi to moraju postici u narednih 10 godina ili ce imati svoj Majdan Lukasenko… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI