U Turskoj uhićen čelnik odjela Amnesty Internationala

Taner Kiliç
8 komentara

Turske vlasti su uhitile Tanera Kiliça, čelnika ogranka “međunarodne” nevladine organizacije Amnesty International u zemlji.

Kako javljaju agencije, Taner Kiliç, koji se nalazi u pritvoru, osumnjičen je kao i propovjednik Fethullahom Gülenom, kojeg predsjednik Erdogan smatra glavnim krivcem za propali pokušaj vojnog udara u Turskoj u srpnju prošle godine.

Uhićenje je provedeno u gradu Izmiru na zapadu zemlje. Uz šefa odjela Amnesty Internationala je zatvoreno još 20 odvjetnika. U uredu i kući Kiliça je izvršen pretres.

Istražitelji su Tanera Kiliça okrivili da ga je Gülen koristio kao glasnogovornika među svojim simpatizerima u Turskoj.

Amnesty International navodi kako uhićenje Tanera Kiliça nije povezano s aktivnostima organizacije i poziva Ankaru na trenutno oslobađanje svog osoblja “zbog nedostatka jasnih i uvjerljivih dokaza o njegovoj krivnji”.

Amnesty InternationalTaner Kiliçuhićenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Svjatoslav 969
6 godine prije

Amnesty International “međunarodne” ???
Pa tek su sad Turske vlasti otkrile toplu vodu i ko je distribuira godinama protiv Rusa ??

anarho
6 godine prije

Krece “iznosenje prljvog vesa” il kako se to kaze …

jale
6 godine prije

“Odakle se čisti riba, dal’ od glave ili repa” Kuha se kuha… Jedan član katarske porodice Al-Thani kupio stambeno-poslovni kompleks Bosmal u Sarajevu za 35 miliona evra! Al-Thani spremaju bježaniju ili nešto drugo. Ne zaboravite… Al-Jazera je katarska, Al-Thanijeva, a ostali su joj uskratili frekfenciju i blokirali portal. Ukrajina se još nije smirila i neće dogledno, isto tako Sirija, u Afganistanu produžetci upravo počinju, u Mianmaru vladine snage vode žestok rat protiv pobunjenika, Filipine očekuje krvavi građanski rat, napeto na Korejskom poluostrvu, na Balkanu, na Bliskom Istoku, Afriku slabo pratimo osim Libije i Egipta, ali i tamo se kolju naveliko, u Južnoj americi konstantna politička previranja između desnice i ljevice su kao fitilj za građanske ratove, u SAD-u policija nekažnjeno ubija afroamerikance i latinoamerikance, muslimanski ekstrmisti terorišu Evropu… Ima još, al’ i ovo je valjda dovoljno da počnemo vrištati – MIR!

Grdi
6 godine prije

Iliti u prijevodu spiju i diverzanta britanske obavjestajne sluzbe (kaos, placke, razaranja i terora nad neistomisljenicima) ………..

subaru
6 godine prije

Jest da je tamin sin ali Erdo rastura.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI