Tko je naredio uhićenje ministra Horvata?

Plenković i Horvat

Ovako će Ante Nobilo, jedan od insajdera, onih koji su bili elita u prošloj državi kao i u ovoj, svjedočiti o uhićenjima u Hrvatskoj: Ustaljena je praksa već 30 godina, prije uhićenja istaknutih članova vlasti, da se večer prije dolazi premijeru i najavljuje se. To nije zakon, to je bila praksa 30 godina. Smatra se nepristojnim da premijer to sazna ujutro s portala.

U slučaju uhićenja ministra Horvata se to nije dogodilo. Premijer je doista o uhićenju svog ministra saznao s portala, kasnije nego li pasionirani listači po ekranima smartphonea.

Premijer će održati odmah, nakon saznanja o uhićenju i provjere potpore svojoj Vladi kod koalicijskih partnera, press konferenciju. Neće skrivati svoje zaprepaštenje uhićenjem (što govori o utemeljenosti Nobilove zamjedbe), niti čuđenje što se to događa na kraju jednog spektakularnog tjedna kojeg je on sam uspješno završio ishođenjem produženja roka za korištenje bespovratnog EU novca za obnovu Banije i Zagreba.

Izgledat će kao da mu netko smješta. I stvarno – te krimene koje je USKOK pronašao u Horvatovoj povijesti, nekakve dodjele EU novca firmama koje nisu ispunile kriterije (neš ti krimena, u čemu je razlika između onih koji ‘ispunjavaju kriterije’ i onih koji ne ispunjavaju – i u jednom i u drugom slučaju se dijeli bespovratan novac na štetu svih onih kojima se taj novac ne dijeli) i to još u 2018. je smiješan.

Kao i suma, jedva 350 000 eura. Više zamrači tjedno jedna firmica koja prodaje BAT testove, nego li ministar Horvat u godinama svoh ministriranja. Imamo dakle dva momenta: premijer osigurava novac za obnovu Banije i Zagreba (nama besplatni novac), glavni koordinator potrošnje tog novca je ministar Horvat.

Drugi moment je uhićenje člana Vlade bez obavještavanja premijera. Iz te dvije činjenice se dalje zaključuje: USKOK I DORH su pronašli jačeg zaštitnika od Vlade RH i s ovim uhićenjem su pokazali svoju lojalnost novom centru moći, očito izvan Hrvatske.

Kako se Plenković ne može odvojiti od svog rivalstva s Milanovićem, to on sasvim pogrešno locira brdo s kojeg je upućena zapovijed o uhićenju, to nije Pantovčak i nije Milanović. Milanović je sam sebe isključio iz briselske hijerarhije i glavni je razotkrivač loše briselske politike. Nalog za uhićenje je mogao doći samo s dva mjesta, jedno je Brussel, drugo je američka ambasada u Zagrebu.

Vjerojatnije je ovo drugo. To stoga što nema nekih naznaka o postojanju različitih centara moći u samom Brusselu, oni tiskaju novac i dijele ga, znajući da će taj novac rezultirati nekakvim rastom. Čak se ni ulizivački posjet hrvatskog premijera američkom nosaču zrakoplova nije brojao kao krajnji iskaz lojalnosti NATO-u. Valjalo je dodatno pritisnuti Plenkovića i vezati sudbinu Hrvatske uz naredbe NATO pakta.

To znači – ako NATO kaže da se ide u Ukrajinu, onda se ide! Mogli bismo tako doći do toga da je Milanović ipak kriv zbog uhićenja, ali ne kao nalogodavac ili idejni kreator, nego kao uzročnik koji je sebi dopustio izjave o tomu da ni jedan hrvatski čovjek neće otići u Ukrajinu pa je NATO s ovim činom uhićenja tek blago opomenuo Vladu i predsjednika RH što ih čeka u slučaju daljeg iskazivanja neposluha. Podsjetimo, upravo je HDZ, tj. sam Plenković postavio glavnu državnu odvjetnicu na taj položaj i branio je u Saboru, i to nakon OLAF-ovog javnog sramoćenja te institucije uhićenjem bivše ministrice Žalac, što se DORHU i USKOKU nije htjelo tad, unatoč istim dokazima koje je posjedovao kao i OLAF kasnije.

Ono što se USKOK i DORH nisu usuđivali mjesecima prije, sad su se na nekim slabašnim osnovama usudili učiniti, iza leđa premijeru. Te institucije su našle novu točku oslonca. Vlada RH im to više nije. Tako stvari stoje.

Darko Horvatuhićenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
115 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ime
2 godine prije

ko?
pa onaj koji nije zadovoljan odabirom avijona

Slonica
2 godine prije

Alerik Nobilo je Ante.
Ustaljena praksa nije zakon već ruka ruku mije.
A i da nije znao. Teško.

Suzy
2 godine prije

E da tako je to
Sve ima svoju cijenu
Nista nije besplatno dragi Plenković , osim tvog gela u tvojoj kosi dok pricas bajke..
Ali i bajke imaju svoj

K R A J

Toni
2 godine prije

Vrhunska je bahatost bila kad je orjunaš i beogradski čovjek Plenković kupio avione od svoje braće masona iz Francuske a da pri tome nije ništa pitao strateške partnere Amerikance za neke rabljene F 16 ili nešto slično. Pošto se zna od prije da je “naš” DORH pod komandom Buzina (američke ambasade) jasno je tko je naredio Plenkovićevu demontažu. Zanemariva je vjerojatnost da se DORH “sam od sebe” toliko drznuo da provede korektnu istragu. Ipak su to sve tamo samo poltroni (i umiljati psići koji slušaju gazdu i veselo mašu repom kad dobe pseći kolačić).

nekoime
2 godine prije

Plenky hapsi svog ministra i napada Pupovca. Izbori se bliže.

Imbra
2 godine prije

Plenky daj se spljuskaj k male bumo po te prišli im te za vuha po cesti vlekli, pa ti tudi kojega z nogo vritnjak dali.

gigi pinna
2 godine prije

Pa zviždačica iz Agencije za upravljanje državnom imovinom kaže da je isprva mislila da je ovaj međimurski glavonja pao jer je jedan lik dobio zemljište vrijedno 104 milijuna kuna, a još ga nije niti platio. Kad ono “kokošarenje” za par milijuna.
Ovo je Smradaner 2.0 – EU je uvjetovala produženje roka za potrošnju 700 milijuna ojra za obnovu od potresa ako se ukloni ovaj nesposobni blento, koji nije htio dati ostavku. I onda se izvadilo iz ladice nešto otprije 4 godine i to je to.
Zašto nisu u protviru, a iste stvaris u radili i Milošević, Tolušić i Aladrović?
Ima on stabilnu većinu (svoje satelite i žetone), ne ruši Anemiju nitko, ne budite naivni…

Suncica
2 godine prije

Brüssel-sko licemjerno potrckalo nevimasce, plenko se kao cudi iz njegovog hdz-a, a do grla je i on u dreku.

NeBudiOvca
2 godine prije

Je.i ga, nije dobacio do 75%. Ali ajde, izvlačenje afera i nije toliko strašno.
Bolje za njega da je bio relativno neuspješan, nego da je odbio sudjelovati.
Onda bi završio kao Magofuli.

Lara
2 godine prije

Ne bi bio prvi koji se žrtvovao za “stranku”, odgulit će krumpire i ukloniti se u zavjetrinu, a ni zucnuti o lopovluku neće. Mafija ima svoje metode.

Sretnick
2 godine prije

Ili su bili preslabe mjere maltretiranja ljudi.

Imbra
2 godine prije

Kaj ni minister Horvat član HDZ-ja (Hrvatskih Domoljubnih Zločinaca)?

Dokurčilomi
2 godine prije

Smatra se neprimjerenim da članovi vlade i Saboru budu kriminalci i lopovi.

Majk Majers
2 godine prije

Elitisti puštaju niz vodu trenutne vlade koje su im poslušno uvodile fašizam u ima zaštite od covida. Sad su isti ti nepotrebni, dolaze novi ljudi koji će narodu bit predstavljeni ka spasioci, suverenisti koji će počistit šljam, da bi im narod povirova. Jer na jesen idu novi virusi, nove mjere, novi fašizam….

Sime
2 godine prije

Sada su vremena kad nakon loseg dolazi jos gori.

Mario
2 godine prije

Ako među većim dijelom stanovnika Hrvatske bez obzira na položaj u hijerarhijskoj ljestvici moći postoji suglasnost kako je Plenković lutka koja o ničemu važnom ne odlučuje onda je besmisleno da ne napišem štetno navoditi činjenicu o Plenkovićevom neznanju i uopće njega spominjati u kontekstu ovog uhićenja.
Upirati prstom u USKOK i DORH također, jer neznam čemu i te institucije spominjati kad znamo kako “rade svoj posao” ili postoji netko tko možda nezna način na koji te institucije djeluju.
Neka se nitko ne nađe uvrijeđen, ali svi koji pridaju bilo kakvu pozornost ovom slučaju žive u iluziji i prenose je dalje lao na primjer Slobodna Dalmacija koja je na naslovnici objavila vijest o ženidbi pjevača Graše, a tek ispod toga vijest o uhićenju.
Odvratno je gledati kako se sve vrti u krugu, a nitko i ne primjećuje kako ima vrtoglavicu.

Mario
2 godine prije

Nije to moja izmišljotina nego sam ovdje nekoliko puta u komentarima članaka pročitao kako ovom sustavu nema popravka po pravilima istog, a svi koji misle kako je to moguće neka im svemogući Bog pomogne.
Do tada svima želim uspješnu zabavu.

ledeno doba
2 godine prije

zbog smrti oca, Plenković otkazao odlazak na skup kabaline organizacije Minhenska konferencija o sigurnosti (MSC).
Na skupu borave između ostalih; Bill Gates, kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi, njemački kancelar Scholz, britanski Johnson, Ursula von der Leyen, šef NATO-a Stoltenberg, američki ministar VP Blinken, podpredsjednica Kamilla Harris…itd

inače, na svečanoj ceremoniji zatvaranja ZOI u Pekingu, na središnjem mjestu, na postolju uz tribinu, velika stilizirana pahuljica, gle slučaja, u obliku šestokrake zvijezde, da se zna tko su svjetske gazde

Max
2 godine prije

U pravu si kolega Son .Buzin je odradio svoje.

Alen
2 godine prije

Sine kažem ti ja za one dvije ambasade , koštače nas jako puno..

Pero
2 godine prije

Po općinama je još i gore, ali narod je nemoćan i radije pakuje kofere…

Mrčikola
2 godine prije

Možda, sam anemični, uhićenjem Hrvata pokušava skrenuti pažnju s puno “težeg” i njemu subordinacijski podložnijeg i bližeg; pomlađenog, propamečenog i proljepšanog “ministra Čorića”. 😁
Uglavnom, kod ovih “državnih” stvari i “visoke” politike, što god da se događa, nije u pitanju kome će iz džepa (pitanje za 4 lipe😁), nego kome će u džep.

maj
2 godine prije

Oni su postavili i potvrdili ravnateljicu USKOKA pa bi bio red da im se ova oduži ne hapšenjem ministara.Samo što nije rekao ogledajte se na naše ustavne suce sve rade kako mi odlučimo.Ipak smo ih mi postavili,oni su naši dužnici.

Hattori Hanzo
2 godine prije

Je*o ti on ma*re

Boba Lazarević
2 godine prije

Ti imaš problema, sinko.

Boba Lazarević
2 godine prije

A isti onaj zbog kojeg je Sanader svojedobno iznenada napustio položaj najviše moći.

Babbage
2 godine prije

A opcija da je Plenki sam maka ministra koji nije ništa napravija i tako pokaze da je DORH odvojen.Novi ministar ce pokrenit obnovu i kao sve je super a uteg je pao sa vrata. Ostalo je igrokaz za narod kao i do sada.

Perun
2 godine prije

Plenkovića nitko vise ne uzima za ozbiljno …..,,ministar ” Horvat je jedan od mnogih Iz HDZ- a. koji su ,,pali” za sitnu lovu sa prstima u pekmezu i glavom u dupetu..a HDZ ( Hrvatska Despotska Zadnjica ) postaje teret novom centru političke nemoći …..Nato (perspektivni vojni otpad) broji budale u svojim redovima i ceka da netko otvori vrata pakla u Ukrajini koja postoji kao BANANA drzava ( rasadnik politicke gluposti) i kao kakva prostitutka nudi oralnu politicku bajku o Russiji kao neprijatelju ….Nato je instrumentalizirana zombi lešina čiji smrad davi evropske nacije i narode poput Ukrajinskog nudeci psihoticnu viziju evropske unije i iluziju sigurnosti zivota u zajednicama drzava poput EU ….Predsjadnik Milanovic nece dozvoliti da se HRV manipulira i blamira i bio je izricito jasan u pogledu oruzanih snaga HRV…Afganistan je ,,grobnica ” nato pakta i imperijalisticke politike USA a iskustvo te blamaze valjda ce otvoriti poglede sto je u… Čitaj više »

Perun
2 godine prije

HDZ (HRVATSKA DESPOTSKA ZADNJICA ) prestaje biti politicki cimbenik i cim prije bi trebalo raspustiti vladu i raspisati vanredne izbore ….sramota i bruka …Evo jedna pjesma od Nece Falk ,,BANANE” samo za Premijera i Ministra … Malene su slatke, njihove su kore glatke svidja im se dobra klima, tu ih ima kad je zima brzo truli ova roba, dete moze da je proba takve su – banane . Zelena je prava boja, neke vire van iz stroja ali kad su sasvim zute one nisu vise krute smedja boja nije prava, moze da im pukne glava takve su – banane. Male su, simpaticne i najbolje su obicne A mozda neke su sa slagom, mozda cak sa cokoladom Jos se secam onih dana kad su bile glavna hrana njegove – banane. Sto cu s njim ? Necu sa njim ! Vise volim biti sama u nekom starom svinjcu nego da dozvolim blesavome… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Jesu Amerikanci no to nema veze sa Ukraine nit , ikakovom vojskom . Radio se o mnogo DUBLJEM – razbijanju , medjuovisnosti , Balkanske , kriminalne hidre ! Ta , smijesna suma je samo casus beli za uhicenje .. Ima on puno toga rjec istraziteljima ..

Vnmn
2 godine prije

Baba Vanga i vidoviti Milan!

uuuuuuuuu
2 godine prije

ma dokle ce te vise prepadati svijet slikama na ovom portalu???

pirat sa kariba
2 godine prije

gleda ko poskok ovo ljeto , motri on mene motrin ja njega ,nije bilo jednostavno

Grba
2 godine prije

Vidim, ne objavljuju se komentari koji zadiruju u ego autora članka…
Jadno…

ledeno doba
2 godine prije

evo pogledajte sliku sa današnje ceremonije zatvaranja ZOI u Pekingu….

gore napisano geslo kabale
ispod; pahuljica koja, ma saaaasvim slučajno, podsjeća na 6-kraku zvijezdu

ssh.ucxmarket.com/wp-content/uploads/2022/02/Olympia-Abschlussfeier-Kalt-servierter-Zynismus.jpeg

Mujo&Haso
2 godine prije

Nema leka za ovog.

bruegel the elder
2 godine prije

Za koji kujac sam ja bio na ratištu? Da se anemićna bagra bogati? Da sam
barem izgubio glavu uz Andriju Matijaša-Pauka,moji roditelji .dobili bi naknadu
za moju smrt.RIP za Pauka.Anemijo.puši mi cigaru,kao i tvoja mama,vojna lekarka.
Živio Marko Francisković,čast bi bilo izgubitit život uz Marka,za obitelj i djecu!

bruegel the elder
2 godine prije

Neće to završiti tek tako .Ja sam MAVERICK i dolazim!

Alen
2 godine prije

Sve je to igra,samo treba gledat siru sliku.

Prangijaš
2 godine prije

Zna li se točno ili barem približno kada pada von Anemični?

roki
2 godine prije

Ne slažem se sa početnom premisom. Ovo je iscenirano, nema tu mjesta neznati. Tj. objasnjenje, ovo je micanje heata sa Ćorića i samog Plenkija di su pare veće za kilo kategoriju. (A to ajde može biti borba amera i istabula, i u toliko povezano sa drugim centarima moći) ali izuzmimo ovo iz zagrade, to je nagađanje poveće.

SOX
2 godine prije

Zasto se ne drzite teme,tekst je na mjestu!
Pojedinci konstantno izvrcu temu i komentiraju besmislice!
Ekipa koja cenzurira komentare (LOGICNO) treba izvrsiti cenzuru nad doticnima,jer da sam ja autor tekta ne bih vise objavljivao nista,zasto bih ????Zbog rakije,mesa,slanine i ostalih provokacija !!!!

Sve cisto
2 godine prije

Spektakularno uhicenje=spektakularna tarifa

Jeboslav
2 godine prije

“USKOK I DORH su pronašli jačeg zaštitnika od Vlade RH i s ovim uhićenjem su pokazali svoju lojalnost novom centru moći” – ???? novom centru moći???? Centar moći je uvijek isti – mađaronska mafija iz Zagreba – naslijednike Tuđmana – ništa se nije promjenilo. Kad im Sanader previše ojaća uklone Sanadera, kad im kad im zasmeta Todorić – riješe Todorića, isto tako i Vidoševića usprkos svih zasluga uništavanje Dalmatinske Gospodarske Komore, uklonit će Plenkovića, tko zna jesu li i Bandića i koga još na drugi način. Imaju i pravosuđe i banke i medije…

vinko ivankovic
2 godine prije

Vrhunsko djelo A. Plenkovica koji ce ovom zrtvom dobiti jos vise ovaca na izborima . Sa ovim ce narod ubjediti da on nema nista sa DORHOM i USKOKom.Ako zrtvuje Horvata u sto sumnjam jer objektivno po onom sto se terete nemaju neku veliku samsu da to ucine.Bit ce to opet kao i sve do sada uhicene osobe su pustene i poslje mjesec dana nista se nece vise pricati o njima .Sjetite se milijardkih steta u Uljaniku ,zatim Slovenske 9 ,Krs Padjene ,i mnoge druge cista nula !

Na burzi rada
2 godine prije

Jel ovo uhicenje tempirano?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI