U Rijadu je Kraljevska garda uhitila 11 prinčeva

Hapšenje u Saudijskoj Arabiji
20 komentara

U Rijadu je Kraljevska garda uhitila 11 prinčeva. Prinčevi saudijskog režima su u kraljevskoj palači prosvjedovali protiv novog dekreta kralja Salmana bin Abdul Aziza Al-Sauda prema kojem članovi kraljevske obitelji sami moraju plaćati vlastite račune. Uskoro će prinčevi biti izvedeni pred sud.

Nakon antikorupcijskih uhićenja, kada je uhićeno 11 prinčeva, na desetke ministara i bogatih poduzetnika i blokirano 1200 bankovnih računa ljudi i tvrtki, ovo je drugi veliki val uhićenja saudijskih prinčeva.

Podsjetimo, početkom studenog 2017. je počela antikorupcijska kampanja i uhićeno je 11 prinčeva, dvojica su poginula u čudnim okolnostima, a prvi dan je uhićeno skoro 40 bivših i aktualnih visokih državnih dužnosnika i saudijskih poduzetnika. Optuženi su za pranje novca, mito, iznude i korištenja javnih ureda za osobnu korist. Među tada uhićenima je bio milijarder i nećak saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza Al-Sauda, princ Al-Waleed bin Talal.

Trenutno ima malo informacija o današnjem uhićenju. Saudijska policija je potvrdila da je uhitila 11 prinčeva zbog prosvjeda na kraljevskoj palači u Rijadu i odbijanja izlaska.

Kneževi su prosvjedovali zbog odluke saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza Al Sauda da vlada obustavi plaćanja računa za vodu i električnu energiju svojim prinčevima i njihov zahtjev da dobiju novčanu naknadu za egzekuciju jednog princa prošle godine koji je bio osuđen na smrt zbog ubojstva. Uhićeni će biti u zatvoru do suđenja.

Saudijski mediji prenose da je kraljev dekret dio reformi koje se provode u zemlji, prema kojima su svi građani jednaki, a isto se može reći da za uhićenja prinčeva i visokih dužnosnika prošle godine u najvećem slučaju korupcije u povijesti Saudijske Arabije.

uhićenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitalac
6 godine prije

“…prosvjedovali protiv novog dekreta kralja Salmana bin Abdul Aziza Al-Sauda prema kojem članovi kraljevske obitelji sami moraju plaćati vlastite račune…”
Baš je zabavno ovo. Muppet Show…

kladionicar
6 godine prije

Ovih dana biti princ u Saudijskoj Arabiji, je definitivno najopasnije zanimanje.

fikret
6 godine prije

Koliko SA ima prinčeva

Lord
6 godine prije

Treba hitno sazvati sjednicu UN 😉 hahaha

Laki Topalović
6 godine prije

baš mi ih je žao- Pa zapravo su dobili gratis vodu i struju, al u zatvoru. Dakle situacija win-win

zgvaca
6 godine prije

Saudijci su klansko drustvo. Hapsenje nekog princa moze jako lako dovest do pobune citavog plemena. Ovaj novi Kralj je poceo Saudijsko drustvo da reformise jer je njihovo stanovnistvo u zadnjih 30 godina explodiralo i novaca za sve te princeve vise nema. E sad ostaje pitanje dali ce Princ uspit sa reformama ili u KSA pocinje gradjanski rat.

Sarajevo
6 godine prije

offtopic / admin ne treba ni objavljivati ovo sto se mene tice: https://twitter.com/KevorkAlmassian/status/949697947389825024

navalili na bazu opet

Carmelo
6 godine prije

nije Rijad,nego RIYADH!

Gost
6 godine prije

Kako Amerika sad ne trazi vanrednu sednicu UN-a? Koja su govna ti ameri.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI