”Učini mi uslugu” – Tajne snimke Bidena i Porošenka okrivaju korupciju?

Petro Porošenko Joe Biden
20 komentara

U svibnju je ukrajinski zastupnik Andrii Derkach objavio audio-zapise, koji navodno dokazuju dogovore između bivšeg američkog potpredsjednika, Joea Bidena i tadašnjeg predsjednika Ukrajine, Petra Porošenka, u odnosu za otpuštanje glavnog tužitelja zemlje, koji je istraživao plinsku kompaniju Burisma, gdje je radio Bidenov sin Hunter.

Nove snimke osvanule su u ponedjeljak. U njima se navodno vide i čuju razgovori između pretpostavljenog Demokratskog kandidata za predsjednika, Joea Bidena i bivšeg ukrajinskog predsjednika, Petra Porošenka. Osim toga, osvanuli su i dokumenti koji prikazuju prebacivanje novca sa Burisme na novu tvrtku, čiji je su-osnivač Hunter Biden, pod nazivom Rosemont Seneca Bohai. Snimke i dokumenti u javnost su pustili bivši ministar Andrii Derkach i bivši tužitelj Konstantin Kulyk.

Sin Joea Bidena, Hunter, bio je u odboru Burisme od 2014. do 2019. Tvrtka je bila pod istragom u vezi korupcije zbog ukrajinskog glavnog tužitelja, Viktora Shokina, koji je otpušten sa svog položaja 2016. godine. Navodno se njegovo otpuštanje dogodilo zbog pritiska od strane dužnosnika u Obaminoj administraciji. U svibnju je zastupnik Derkach objavio prvu seriju snimaka koje navodno sadrže razgovore između Porošenka i dva američka dužnosnika, potpredsjednika Joea Bidena i državnog tajnika Johna Kerryja. U vrpcama, čija autentičnost ostaje nepotvrđena, čuju se dvojica dužnosnika koji vrše pritisak na ukrajinskog predsjednika radi smijene Šokina s njegove dužnosti, tvrdeći da će u protivnom biti odbijeno jamstvo za kredit SAD-a prema Ukrajini u vrijednosti od 1 milijarde dolara.

Prema Kulyku, sada postoje dokazi koji dokazuju da su “predstavnici Burisme bili spremni dati mito u iznosu od 50 milijuna dolara” ukrajinskoj vladi, kako bi se slučaj protiv tvrtke zatvorio.

Bivši tužitelj također je tvrdio da je vlasnik Burisme, Mykola Zlochevsky sudionik u “pranju novca”, tako da je koristio ukrajinsku plinsku kompaniju i Rosemont Seneca Bohai, koja je povezana s obitelji Biden.

„Burisma je preko Rosemont Seneca Bohaia prebacila novac Bidenu, kao pomoć u izbjegavanju kaznene odgovornosti“, rekao je na konferenciji za novinare.

Otkriveni dokumenti navode i plaćanja u iznosu od 3.4 milijuna dolara iz Burisme do Rosemont Seneca Bohai za “konzultantske usluge”. Međutim, prema Kulyku, koji je nekoliko godina istraživao “krađu” “milijardi” iz Ukrajine, taj je novac bio namijenjen “političkoj zaštiti Burisme” od tadašnjeg potpredsjednika, Joe Bidena.

Dodatna otkrića iz drugog dijela video-vrpci

Derkach je rekao da su tek objavljene snimke samo dokazale razinu „međunarodne korupcije“ i „vanjske kontrole“ Ukrajine, pri čemu je osoba zvučala „vrlo slično“ Joeu Bidenu i pitala drugog sugovornika, koji je navodno „Porošenko“ za „uslugu“. Čuje se kako se potonji zahvaljuje navodnom potpredsjedniku zbog rukovanja s bivšim dužnosnikom, Aleksandrom Oniščenkom, koji je nedavno za Sputnjik Deutschland rekao da je on taj koji je snimao inkriminirajuće vrpce. U novoj snimci čuje se “Biden” koji uvjerava “Porošenka” kako FBI, nakon njegovog ispitivanja, neće surađivati s Oniščenkom.

Dvojica dužnosnika također su navodno tijekom 2016. godine razgovarali o nacionalizaciji ukrajinske Privat Banke i tome kako se tom procesu suprotstavio njezin bivši vlasnik, Igor Kolomoisky. Dotakli su se i mogućeg otpuštanja Andriya Koboljeva s njegove funkcije koju je imao u kompaniji Naftogaz. Ovaj potez naišao je na žestoko protivljenje  od strane Bidena, a osoba koja zvuči kao “Porošenko”, koja se čuje na snimci, uvjeravala ga je da se to neće dogoditi. Kobolyev je i dalje izvršni direktor Naftogaza.

Kampanja za Bidena do sada je komentirala samo prvi dio vrpci, koje su objavljene u svibnju, tvrdeći da su “iznimno dodatno dorađene”, dok je Porošenko odbacio obje snimke kao “izmišljotinu”, kreiranu od strane Rusije.

Izvor: NABU LEAKS

 

 

Burismaskandal
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
piždro
3 godine prije

dva kabalerosa

alex
3 godine prije

Nije se “lovac” išao bavit biznisom u jednoj disfunkcionalnoj kvazi državi zbog ljubavi i velikih poslovnih mogućnosti. Bizniis na rubu mafijaškog carstva…kome to treba?!? Muljatorima, naravno!

*Ime
3 godine prije

Eto, naravno da su Rusi krivi što se Ukrajina prodala Americi…
Ionak svi rade za istu ekipu.
Kabuki…

Borik
3 godine prije

U Americi nema korupcije, ako trazite korupciju, naci ce te u Hrvatskoj, Srbiji, Rusiji, Kubi

nonwo
3 godine prije

Takvi se “razgovori” vode u svim banana državama gdje se nakon narančastih revolucija ili isceniranih ratova uvodi demonkracija.
Ja tebi demonkraciju a ti meni/mom sinu naftu,banku,i sve što imaš vrijedno…
Bez obzira na autentičnost snimke,događaji su sigurno autentični.Sreća je što je ova snimka korisna velikim igračima- i Putinu i Trump-u pa postoje veće šanse da ugleda svjetlo dana.
John Perkins je već u detalje opisao modus operandi u Ispovijesti ekonomskog ubojice.

PlanetB
3 godine prije

Zahvaljujem Redakciji na odlicnom raskrinkavanju zlikovackih Demosa. ili ti demokratske partije!
Eto ovo zeli smjeniti Trumpa sada naravno i sa nasiljem jer u normalnom verbalnom duelu ovako korumpirana partija garantirano gubi

I usput budi receno demonrate su krajem prosle godine optuzivale Trumpa za tu istu Ukrajinu jer je on bio medju prvima koji je ukazivao na tu korupciju. Pa da mu se osvete oni pokrenu neki Miki Maus sudski proces protiv predsjednika koji nije ucinio nista kriminalno.

Ovo je jos jedna prilika da se vide extremni ljevicari u pravom svjetlu.
Vec i sama cinjenica da sin Bidenov tamo ‘radi’ je kriminalna i za nekoga koji nista nezna o tom poslu bio je placen 50 000 $ mjesecno!
To su komunisticki poslovi jer da se ne zaboravi sve to je radjeno uz puno znanje i akcije komuniste Obame ( ucenika marksiste Saul Alinsky-a kao i Hitlery ).

Staljin
3 godine prije

Samo budala može misliti kako u politici postoji čist i častan čovjek! Samo je pitanje tko je više prljav. Najbolja usporedba ove nadolazeće kampanje su dva dječaka koji sjede u blatu tvrdeći kako je ovaj drugi prljav dok su oni (naravno) čisti. Tko je u pravu, tko u krivu odlučiti će američki narod upitne inteligencije. Usput što se tiče konkretne teme, Ukrajina je jednako suverena kao i Hrvatska, Poljska…

Spektator
3 godine prije

Ma stvarno sam iznenađen. Amerikanci koji su uložili puno novaca u puč i prevrat u Ukrajini, od toga imaju koristi. Ne to ne vjerujem, nobelovac Obama i njegovi demokrati to nikada ne bi dopustili.

... uslugu za fa
3 godine prije

Boyfriendtv.com

Dopizdilomi
3 godine prije

Ko ukrajinac i amer? Još samo fali Poljak.

Max
3 godine prije

Banditska posla

Stock
3 godine prije

2016 se otpušta taj neki direktor, a taj razgovor je okidač. Dakle, sve to se dešavalo prije 4 ako ne i 5 godina.
I tek sada izlazi na svjetlo dana. Nisu znali prije?
Aha…
Kada je počela hajka na Trumpa i njegove veze sa Ukrajinom, predpostavio sam da će se ovo desiti. Sjećate se kako je Trump tada “mlitavo” reagovao?
Moja je teorija bila, i još je uvijek, da je takva reakcija bila namjena jer se u USA o Ukrajini i muljažama tamo zna koliko i o muljažama u Hrvatskoj. Dakle, nikako.
Kada se sve to podiglo na jedan viši nivo pojavljuje se priča o velikom Kanisteru i malom Bidonu. Sami pali, sami se ubili.
Odlično odradjeno sa Trumpove strane.
Sada, bez obzira na autentičnost snimka, mogu sjediti mirno i čekati da se ove novčane transakcije otkrivaju kap po kap i koristiti situaciju.
Ispade i Trump džudista.

Nije bitno tko
3 godine prije

Samo jim vidi face……odvratne lopuže.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI