Rusija istražuje ukrajinsku tvrtku povezanu s Hunterom Bidenom za financiranje terorističkih napada

Hunter Biden
6 komentara

Burisma Holdings, ukrajinska tvrtka povezana s obitelji Biden, trenutno je pod istragom ruskih vlasti zbog financiranja terorizma.

Ime se redovito pojavljuje u vijestima o korupciji obitelji Biden. Ukrajinska energetska tvrtka postavila je Huntera Bidena i njegovog poslovnog partnera Devona Archera u svoj upravni odbor bez jasnog poslovnog razloga s izdašnom plaćom od milijun dolara godišnje u vrijeme dok je Joe bio potpredsjednik i nadzirao politiku Washingtona prema Ukrajini.

Kad je ukrajinski glavni tužitelj, Viktor Shokin, započeo istragu protiv Burisme zbog korupcije, Biden je izvršio pritisak na ukrajinsku vladu da otpusti tužitelja prijeteći da će uskratiti jamstva za zajam od SAD-a.

Trenutna istraga Burisme povezana je s pritužbom koju je podnijela skupina ruskih zakonodavaca nakon prošlomjesečnog smrtonosnog napada na posjetitelje koncerta u Crocus City Hallu u blizini Moskve. U napadu su poginule 143 osobe, a iako je odgovornost za njega preuzeo ISIS, Rusija vjeruje da iza njega stoji Ukrajina. Ruske vlasti tvrde da su SAD i njegovi saveznici izvodili napade na rusko tlo.

Glasnogovornica Svetlana Petrenko istaknula je: “Utvrđeno je da su sredstva primljena preko komercijalnih organizacija, posebice naftne i plinske tvrtke Burisma Holdings koja posluje u Ukrajini, korištena tijekom posljednjih nekoliko godina za izvođenje terorističkih akata u Rusiji, kao tako i u inozemstvu, eliminirati istaknute političke i javne osobe i nanijeti gospodarsku štetu.”

Rekla je da odbor radi s drugim vrstama obavještajnih službi, uključujući financijsku obavještajnu službu, te istražuje izvore prihoda i kretanje novca u iznosu od nekoliko milijuna dolara. Također istražuju umiješanost “konkretnih pojedinaca iz redova vladinih dužnosnika, ljudi s građanskim i komercijalnim organizacijama zapadnih zemalja”.

Hunter je sjedio u upravnom odboru Burisme od 2014. do 2019. u onome za što se naširoko vjeruje da je još jedan primjer korupcije obitelji Biden i pokušaja čelnika tvrtke da steknu naklonost Obamine administracije.

Istraga o Burismi dio je šire kriminalističke istrage protiv visokih dužnosnika iz SAD-a i drugih zemalja NATO-a za financiranje terorizma.

Rusija inzistira na tome da Ukrajina stoji iza terorističkog napada u koncertnoj dvorani

Napad na Crocus City Hall bio je glavna točka kontroverzi. Osumnjičeni napadači uhićeni su i već su se pojavili pred sudom; svi su građani Tadžikistana, a jedan je priznao da im je plan nakon napada bio krenuti prema Kijevu. Međutim, činjenica da su očito bili mučeni bacila je sumnju na njihova priznanja.

Ruske vlasti odmah su bile skeptične prema očitoj žurbi SAD-a da prikače krivnju na ISIS nakon što je skupina preuzela odgovornost za napad bez pružanja dokaza. I Ukrajina i SAD su zanijekali bilo kakvu umiješanost. Osim toga, američki dužnosnici otkrili su da su Moskvu unaprijed upozorili na nadolazeću prijetnju.

SAD inzistira da su optužbe Rusije neutemeljene. Savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao je: “Rusija zna da je ISIS počinio napad u Moskvi, znamo da je ISIS počinio napad u Moskvi.”

Dodao je: “Upozorili smo Rusiju na predstojeći teroristički napad u Moskvi, a sve ostalo je buka.”

BurismaHunter BidenrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
16 dana prije

Mislili su da se bitkoinima ne moze uci u trag.

Josip
16 dana prije

Bidenovu familiju treba spremiti dva metra duboko..

Max
16 dana prije

Sve je moguće.

FELIX
11 dana prije

PA STA TO SE ZNA A NIKO NISTA NEZNA O TOME ON JE ZASTICEN KAO DIVLJE ZIVOTINJE, MOZDA CEMO O TOME NESTO DOZNATI KAD BUDE NJEGOV TATA SMENJEN KAO PREDSEDNIK A OKO BUDE SAMO ZAMENJEN NIKADA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI