Uhapšen bivši predsednik Kirgistana

Atambajev
1 komentar

Broj povređenih u sukobima između snaga reda i pristalica bivšeg predsednika Kirgistana, Almazbeka Atambajeva, porastao je na 98 ljudi, rekao je predstavnik Ministarstva zdravlja Kirgistana.

Jedan od povređenih je i pripadnik specijalne jedinice “Alfa” koji je preminuo od zadobijenih rana dok je još 11 pripadnika snaga reda odvedeno u vojnu bolnicu.

Operacija hapšenja bivšeg predsednika Kirgistana počela je u sredu i trajala gotovo 24 časa. Prilikom pokušaja hapšenja došlo je do žestokog sukoba sa pristalicama bivšeg predsednika a tokom cele noći su odjekivali i pucnjevi iz vatrenog oružja.

Drugi pokušaj upada u rezidenciju usledio je u četvrtak. U celu operaciju je bilo uključeno nekoliko hiljada policajaca i komandosa koji su u četvrtak naveče uspeli da uhapse bivšeg presednika.

Sadašnji predsednik Kirgistana, Soronbaj Žeenbekov, je rekao da je Atambajev prekršio Ustav zemlje pružanjem oružanog otpora policijskim službenicima.
Atambajev, koji je bio predsednik kirgistana od 2011. do 2017. godine, postao je prvi kirgistanski lider koji se povukao posle isteka prvog mandata.

Bivši predsednik Atambajev je priznao da je imao velika neslaganja sa aktuelnim predsednikom Žeenbekovim.

protestisukobi
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
4 godine prije

Sam se predao…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI