Ukrajina nema šanse bez SAD

Amerika (SAD) i Ukrajina
17 komentara

Ukrajina će gotovo sigurno biti poražena u svom sukobu protiv Rusije ako Washington prestane pružati vojnu pomoć, upozorio je Aleksey Goncharenko, zastupnik u Verhovnoj radi Ukrajine, u objavi na Telegramu u nedjelju.

Njegovi komentari došli su dan nakon što je predsjednik Zastupničkog doma američkog Kongresa Kevin McCarthy predložio smanjenje vojne pomoći Kijevu iz proračuna kako bi se izbjeglo zatvaranje vlade.

“Bez podrške SAD-a, gotovo nemamo šanse da izdržimo”, rekao je Goncharenko, političar povezan s strankom Europska solidarnost bivšeg predsjednika Pjotra Porošenka. Također je opisao izjave McCarthyja ne samo kao “buđenje”, već kao “gorući alarm” za Ukrajinu.

Kijev očajnički treba osigurati nastavak vojne pomoći iz Washingtona, tvrdi zastupnik, dodajući da bi Ukrajina trebala primijeniti aktivniju strategiju u ovoj oblasti. Goncharenkove mjere uključuju stalni ukrajinski izaslanik u američkom Kongresu i putovanja ukrajinskih zastupnika u svaku američku saveznu državu kako bi “uvjerili” Amerikance o potrebi nastavka podrške Kijevu, kako kroz direktne sastanke, tako i televizijske nastupe.

Zastupnik je također priznao da Kijev “gubi informacijski [rat]” u SAD-u i stoga gubi podršku. “Potrebno je postati još aktivniji u informacijskom ratu”, rekao je. Dodao je da bi bilo korisno govoriti SAD-u “jezikom novca” i pokazati im jasne “koristi pobjede Ukrajine”. Kijev bi također trebao obećati da će se pridružiti svakoj vojnoj kampanji koju pokrene Washington, rekao je Goncharenko. “Spremni smo biti saveznici SAD-a u svim vojnim operacijama jače nego Velika Britanija”, izjavio je.

Objavio je post samo dan nakon što je McCarthy rekao da “prioritetiziranje Ukrajine nad Amerikom” može dovesti do “pravih problema”. Također je izjavio da bi zakonodavci SAD-a mogli donijeti zakon o proračunu u posljednji trenutak kako bi se osiguralo financiranje vlade nakon rujna i izbjeglo potencijalno zatvaranje vlade, da nije bilo pomoći za Ukrajinu.

Zakon je odbijen glasovima 232-198, s protivljenjem svih demokrata i 21 člana McCarthyjeve Republikanske stranke. John Kirby, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće, upozorio je ovog tjedna da će Pentagon moći nastaviti podržavati Kijev samo “nekoliko tjedana” ako se proračunski zakon ne usvoji.

Aleksey GoncharenkoKevin McCarthySADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hogar strašni
7 mjeseci prije

pa to im je jasno zato šalju granate s osiromašenim uranom da zagade tlo. kad ameri nemaju koristi neće imati nitko.

Otok Mali
7 mjeseci prije

Ukrajina nije ni bitna u ovom sukobu. Stvari će se promijeniti ako NATO bude poražen.

Bruno
7 mjeseci prije

Ne može im pomoći ni SAD ni strašni bojiovnik Banožić sa svojim dugoročnim i kratkoročnim raketama. Ako kupiš rakete stare 30 god. onda su one kratkoročne, a ako kupiš ganz nove, onda su dugoročne. Zna čovjek šta priča.

Max
7 mjeseci prije

Neupitno točno.

Tupko Glupko
7 mjeseci prije

“Bez podrške SAD-a, gotovo nemamo šanse da izdržimo”

Bez njih ne biste niti došli na vlast, niti bi rata bilo.
Sada ćete konačno morati na pregovore sa Rusima.
Samo što se svakim danom njihove odgode sve manje nudi na stolu.

Taman negdje na desetogodišnjicu Majdana u veljači sljedeće godine, rat u Ukrajini bi se mogao početi privoditi kraju, sa novim političarima na čelu Ukrajine, jer ovi su postali iznošena roba koji su sjebali Ukrajinu da nisu mogli gore.

Kako posprdno danas glasi naziv vladajuće, Zelenkove stranke “Sluga naroda”.
Trebali su se zvati “Sluga američkog naroda”.

na ti ga
7 mjeseci prije

HDZ (harni domovinski zadrugari) na čelu sa drugom AP, poslati će 2 MIGa i Bana (od) Nožića, kao vojnu pripomoć koji će sa herojstvom, borbenim znanjem i iskustvom domovinske rekonkviste, holliwoodski ramboizirati Ukraince (njihov bolji dio) koji budu biti spasonosno i blagotvorno poraziti mrske prekoUralske Barbare. Na slavu nacizma,lock down demokracije i McDonald_sa.!!!

hiber
7 mjeseci prije

Dakle, pravo pitanje glasi: ima li Rusija dovoljno nečega da plati USA ” pobjedu” nad Ukrainom. Iako je pitanje malo cudno, treba se sjetiti izraza “dužan kao Grčka” i kako je nastao.

Alex
7 mjeseci prije

Ameri su Ukrajinu uvlačili u rat protiv Rusije,još od Majdana,ako ne od raspada SSSR-A. Sada bi se radi izvukli bez da moraju sami ginuti. Ali ih i Britanci žele kuhinjski ubući u rat u Ukrajini,šaljući svoje instruktore.

Goran
7 mjeseci prije

Da ameri ratuju sami protiv cijelog svijeta i da joj nema evrope pušili bi treći dan.Rusi se jos uvijek drže i pored sankcija

Perun
7 mjeseci prije

USA će gotovo sigurno biti poražena u svom sukobu protiv Rusije,postali su žrtva vlastite sujete u ovome informacijskom ratu kojeg provode kao predvodnici sa maloumnom svitom koja ih slijepo i blesavo slijedi… USA je država zombija i politički korigovanih ,,lidera” od strane sumanute kongresne oligarhije …podsjećaju na pijane kauboje iz čijih revolvera lete meci sa osiromašenim uranom … teraju sumanuta i luda dugoroga američka goveda koja uništavaju svaku zemlju kroz koju gone ta dugoroga američka goveda….najgore od svega je da balegaju gdje stignu ta sumanuta dugoroga američka goveda…P.S…izgleda da nemaju para za veterinare….

Zoro
7 mjeseci prije

nije vam moga pomoć ni napoleon ni hitler, a bili su moćniji od amerikani a Rusi puno slabiji nego danas,
ništa vam amerikani ne mogu pomoć Rusi se igraju s njima kao mačka s mišom, ruše im pomalo imperiju zla i tlačenja drugih a to ovi i ne vide u svojoj gluposti

Zoro
7 mjeseci prije

za svaku granatu sa radioaktivnim ili osiromašenim materijalom koja eksplodira bilo di na teritoriju Sovjetskog Saveza treba isporučiti dvije iste takve na anglosaksonsko tlo, i to moraju biti upozoreni, neće se ovo zajebava..nje drukčije završit

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI