Usprkos odluci Rusije o smanjivanju brzine stranice, Twitter i dalje ignorira ruske zahtjeve za uklanjanjem ilegalnog sadržaja

twitter
5 komentara

Twitter još uvijek nije stupio u kontakt s Roskomnadzorom, ruskim saveznim regulatorom za masovne medije, usprkos tome što su vlasti usporile kalifornijsku web stranicu, zbog odbijanja brisanja tisuća objava s ilegalnim materijalom.

To je rekao Jevgenij Zajcev, šef Odjela za nadzor i nadzor elektroničkih komunikacija u regulatoru, koji je u petak otkrio da ruske vlasti još uvijek čekaju da Twitter odgovori na njihove upite.

“Spremni smo za dijalog. Znamo one koji su odgovorni na Twitteru i oni znaju nas“, rekao je. „Naše tvrdnje ostaju bez reakcije, nitko nam se nije obratio, nema odgovora na naša pitanja.“

“U svakom slučaju, oni mogu u bilo kojem trenutku podnijeti protutužbe na ruskom sudu. Spremni smo na bilo kakav dijalog.“

Komentari Zajceva uslijedili su nekoliko dana nakon što je Roskomnadzor sankcionirao Twitter u Rusiji zbog odbijanja poštivanja zakona, uz dodatnu prijetnju da će na kraju u potpunosti zabraniti društvenu mrežu. Vlasti su se posebno okrenule prema američkom tehnološkom divu nakon što je on ignorirao zahtjeve za uklanjanje više od 28.000 objava, koje uključuju pozive na samoubojstvo i objave povezane s dječjom pornografijom.

Kao odgovor na to, Twitter je da ovu izjavu: „Duboko smo zabrinuti zbog povećanih pokušaja blokiranja naše stranice i željama za smanjenjem iznošenja mišljenja i komunikacije na internetu.“

Od 01. veljače, prema novom ruskom zakonodavstvu, društvene mreže sada moraju same identificirati i blokirati zabranjeni sadržaj te bi trebale poduzeti trenutne mjere za ograničavanje pristupa zabranjenom materijalu. Osim objava koje pozivaju na terorizam, promiču nasilje i pozivaju na nesankcionirane prosvjede, zakon također uključuje i sadržaj koji sadrži nepristojne riječi.

Epizoda je posljednja u nizu sukoba između Twittera i Roskomnadzora. U veljači je društvena mreža uklonila 100 korisničkih računa za koje je tvrdila da su povezani s Kremljem zbog “potkopavanja vjere u NATO savez” i “potkopavanja Sjedinjenih Država i Europske Unije.” Kao odgovor, regulator je zatražio popis svih pogođenih korisnika s objašnjenjima zašto su blokirani.

To je dovelo do snažnog prijekora Ministarstva vanjskih poslova. Glasnogovornica Maria Zaharova kritizirala je američki tehnološki div i izjavila za njega da je najobičniji alat zapadnih zemalja kojima one žele nametnuti ”svjetsku digitalnu diktaturu.”

05. ožujka Roskomnadzor je najavio da će kazniti ne samo Twitter, nego i mreže sa sjedištem u inozemstvu, Facebook, Instagram, TikTok, YouTube i Telegram, jer nisu izbrisali sadržaje koji pozivaju tinejdžere na nedopuštene i neovlaštene prosvjede. Dvije ruske web stranice, VKontakte i Odnoklassniki, također su kažnjene.

Jevgenij Zajcevrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Busola
3 godine prije

Lijepa vijest neka taj cenzura medij koji promiče katastrofalne vrijednosti već maknu iz Rusije, biti će im bolje …

Boba Lazarević
3 godine prije

Sad Twitter ima priliku pojesti ono što je shuhao.

Ришона Вилон
3 godine prije

Руси негодују јер прозападне каин мреже нуде разврат, рекламирају содому и гомору, форсирају да се девојчице продају као секс робиње (шугар дади), и позивају тинејџере на подухват звани самоубиство, и популаризују дроге и слично смеће. Путин који уопште није оштар као што би руси хтели, заједно са владом покренуо је ко зна који круг чишћења, клининга. На одушевљење руса власт је задње протесте које је организовао британски жидов рускоговорећи Ходорковски, просто потрпала у затвор.
Кажу руси одлично, ако либерда кошерна каже да је живот у РФ тоталитаризам, биће им лепо у СИЗО, надају се бар по 5 лета.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI