Velika pobjeda malih ljudi i poštenih stručnih pojedinaca

Kosinj

Prije pet dana pisali smo o ovom skandalu Vlade i obećali nastaviti.

Što se krije iza projekta potapanja Kosinja? Kuda ide EU novac za razvoj podvelebitskog kraja? Zašto je Lika opet „meta“?

Sretni smo jer imamo za javnost lijepe vijesti no nimalo dobre za Vladu, HEP, načelnika općine Perušić Ivicu Turića kao niti male firmice skupljene zbrda i zdola na radovima, ni manje ni više već na groblju. Izgleda kosti pokojnika su bile presudne za projekt Hrvatske elektroprivrede. Ali kako bi rekli stari ljudi, sve njih u ovome umrežene „dođoše glave“!

Kao što smo već pisali, ponavljam, u ovim nikad viđenim vremenima za čovječanstvo pa tako i za nas u Hrvatskoj vlast odrađuje naloge gangstera svijeta te odlučuje o mnogo čemu o čemu nemamo pojma.

Zar je to normalno? Nije, jasno da nije.

Odluka sa sjednice Vlade od 29.07.2021. nikom poznata, čak ni strukturama iz državnog aparata odlučila je o uništavanju, pustošenju desetljećima razaranog prostora Like.

No, zaustavljena je. Do daljnjega. Iako je tog kobnog 29. 07. 2021.

„Vlada Republike Hrvatske donijela odluku kojom projekt Hidroenergetski sustav Kosinj proglašava strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.“

Rješenjem Općinskog suda od 30. kolovoza 2021. u Gospiću, koju sam „skinula“ sa stranica suda, određena je  Privremena mjera kojom se ZABRANJUJE „protivniku osiguranja izvedba bilo kakvih radova (građevinskih  i drugih) na kč. br. 4492 i 4497/4 k.o. Gornji Kosinj, u naravi groblje, uz zabilježbu zabrane obavljanja bilo kakvih tih radova te se nalaže protivniku osiguranja ukloniti sve strojeve, alate i osobe s navedenih čestica, odmah po dobivanju ovog rješenja, a najkasnije u roku 24 sata, sve do drukčije odluke suda, pod prijetnjom novčane kazne koju će sud odrediti i izricati ako se ova mjera ne izvrši.“

U ovo malo vremena, samo par dana (pet do objave Rješenja suda) od našeg teksta sve odvijalo vrlo brzo ali i pod pritiskom raznih struktura, čak i jednog mještanina kojem je netko evidentno složio tekst za mail koji je preko redakcije poslan do mene kao autora članka.

Odmah po objavi članka 25. 08. 2021. prijavila sam Vladu RH kao i Hrvatsku elektroprivredu,  uz kompletnu dokumentaciju, Europskim tijelima nadležnim za kontrolu trošenja EU sredstava isključivo za određenu namjenu, u ovom slučaju „za razvoj podvelebitskog kraja“.

Potapanje Kosinja zasigurno NIJE razvoj podvelebitskog kraja.

Ovdje je riječ o „čišćenju“ teritorija, iseljavanju stanovnika ovog kraja te uništenje kulturne i povijesne baštine, ali prije svega namjere svih doći do vode, vode koja iz dana u dan, iz sekunde u sekundu postaje sve skuplja.

Zar je moguće da se sve to čini iako je svima jasno kako u rijeci Lici nema vode tijekom godine čak ni kajakaše, a samo jezero, da se i sagradi, trebalo bi se puniti najmanje 6 -7 godina!

Namjere „osvajanja“ čistih ličkih voda, kako Gacke tako i Like, već je poznata. Nisu to nakane od jučer, traje to već desetljećima. Lika, kao najčišće područje Europe, postaje zanimljivo mnogima, od domaćih profitera do njihovih veza s bjelosvjetskim gangsterima.

Zahvaljujući svjesnim mještanima koji ne žele otići iz svog kraja, angažirali smo se u ovom suludom projektu Vlade koja umjesto u razvoj podvelebitskog kraja troši novac EU u nešto što je evidentna šteta za cijelu Liku i Hrvatsku.

Za kraj parafrazirat ću našeg urednika. Sjajan tekst o putovanju tijekom godišnjeg odmora  s obitelji od Pariza, Bosne i Hercegovine, pa natrag u Pariz.

Poručujem Vladi, Hrvatskoj elektroprivredi i svim gangsterima i njihovim nalogodavcima: „ako ne znate kako pomoći opustošenoj  i napaćenoj Lici udaljite se od nje!“

Nastaviti će mo pratiti razvoj cijele situacije.

Nastavlja se …

hrvatskaKosinj
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zabluda
2 godine prije

Zato sto joj se ga.di ovaj zivot (kao i meni) i hoce napraviti nesto za svoju obitelj i djecu, narod. Ako ona ne moze uzivati u normalnom zivotu, nek bar oni uzivaju. Bilo bi bolje i za tebe da budes ljut na ove sto ti unistavaju zivot i krenes raditi nesto korisno po tom pitanju.

Dupla Kamilica
2 godine prije

Zato što još nisi čuo za kvačice a kamoli za persiranje.

Anno domini
2 godine prije

ovo djeluje stručno napisano kao i trud naše Arne vrlo,vrlo marne….. ….Kad pogledate oko sebe, sjetite se da svaka osoba ima ulogu i da su se svi inkarnirali sa potrebnim sposobnostima i znanjem kako bi im životni plan omogućio prilike koje su im potrebne za daljnju evoluciju. Dakle, vi ne vidite cijelu osobu, već samo njen aspekt. U stvarnosti svi ste velika bića s brojnim kvalitetama i vještinama, nakupljenim tijekom mnogih, mnogih života. Radeći na ovaj način duši se daje svaka prilika da uspije u svom životnom planu. Neki će pitati o slobodnoj volji, ali zapamtite da se duša složila sa životnim planom prije nego što se inkarnirala, a njeni vodiči učinit će sve što je u njihovoj moći da joj pomognu da uspije. Svaki život postupno pomaže duši da napreduje i ide dalje svojim životnim putem. Također shvatite da morate doživjeti i muško i žensko kako biste osigurali da… Čitaj više »

Hmmm da
2 godine prije

*ebote ova žena ima više muda od cijele brigade

Max
2 godine prije

Brawo Arna

Debeli đ uro
2 godine prije

Gangsteri,bjelosvjetskih hohštapler i,prostitutke i ološ je rječnik jedne visokoobrazovane purgerice bidermajer stila ???

hAZE
2 godine prije

Akumulacija se treba puniti 6-7 godina? Molim autora da razjasni ovu tvrdnju.

Debeli đ uro
2 godine prije

I to se gospođo Arna naziva POBJEDA ??? U Liku se jako malo investiralo i sada konačno nešto da se napravi ,opet se bacaju klipovi pod kotače ,purgeri bi rekli curika ili brenza ??? Zar i to malo preostalih Ličana mora otići i da ostanu samo posljednji mohikanci ,medvjedi i vukovi ??? A da “”Visočica”” iz Gospića flašira tu izvorsku vodu ili pravi sokove ili bilo što osim PROPASTI ???

Mali Ivica
2 godine prije

Ovo sa Kosinjom je samo još jedan u nizu dokaza da u premijerskom i ministarskim uredima vlade Hrvatske trenutno sjede GANGSTERI koji rade suprotno interesima gradjanima Hrvatske. A gangsterima je mjesto u kazamatu i ne u Vladi i Saboru

Josip Skok
2 godine prije

Podrška g. Šebalj. Objavljujte što više istinu o prljavim poslovima vlade, ministara, javnih poduzeća i drugih lovaca na zaradu. Sve bi prodali. Dajte istražite što je sa bušenjem Hrvatske od Jadrana do Dunava gdje su dane koncesije inozemnim tvrtkama koje imaju jaku opremu za duboka bušenja do 7 km i više radi istraživanja zaliha pitke vode, plina, nafte i dr. metodom hidrauličnog frackinga što je vrlo opasno i može provocirati potrese i slijeganje tla /rupe/. Kome se žuri da iscrpi prirodne resurse Hrvatske? Kao da žele lovu i što prije bris iz zemlje u europske ili američke fotelje ili na odmor u atraktivne destinacije /Karibi, Bahami i dr./. Bit će potrebna oluja naroda da otpuhne veleizdajnike.

Martin
2 godine prije

zalosno ps://ca.news.yahoo.com/texas-school-system-closes-2-000626740.html

Josip Skok
2 godine prije

Bravo gospođo Šebalj. Protiv kriminalaca treba udariti najprije pravnim sredstvima; tužbama, kaznenim prijavama, izvješćima tijelima nadzora u Europskoj uniji, informirati građane Like, zastupnike u Saboru, političare, intelektualce, poštene novinare, svećenike i druge.

Jaroslav
2 godine prije

Izgleda da ce padati snijeg…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI