Vrhunac licemjerja – Rusija izbačena sa ”inkluzivnog” Eurosonga

Eurosong
128 komentara

Ova vijest je posebno zanimljiva jer se Eurosong često voli hvaliti kako su „najinkluzivniji“ festival na svijetu. Inkluzivnost znači da su svi dobrodošli: gej osobe, trans osobe, pa ni pedofili im nisu posebno mrski, u Nizozemkoj imaju i svoju stranku, a prošlogodišnji Eurosong je bio upravo u Rotterdamu. Čak je i Australija prihvaćena, zemlja koja uopće i nije u Europi (!) Organizatorima očito ne smeta to što je ta zemlja upravo prošlog tjedna počinila zločin nad vlastitim stanovništvom kad je mirne prosvjednike spaljivala frekvencijskim mikrovalnim oružjem što je izazvalo strašne opekline kod ljudi.

Dakle svi su dobrodošli, svi su prihvaćeni. Osim ako ste iz Rusije. Onda ne možete nastupati. I osim ako ste necijepljeni. Onda pak ne možete niti ući u dvoranu, jer natjecanje je u Italiji, a oni i dalje koriste diskriminirajući „Supergreenpass“. Ali osim Rusa i necijepljenih, svi su prihvaćeni, svi oni koji vjeruju državnim medijima i koji se slažu s trenutnim narativom i propagandom vladajućeg režima. Zbilja, ovo je toliko bljutavo.

Kako javlja Guardian, Rusija je izbačena sa Eurosonga. Organizatori kažu da bi njezino uključivanje moglo “narušiti natjecanje”.

U četvrtak je Europska radiodifuzna unija priopćila da će Rusiji i dalje biti dopušteno natjecanje, unatoč njezinoj invaziji na Ukrajinu. No nakon pritiska televizijskih kuća diljem Europe, EBU se okrenuo, objavivši u petak izjavu u kojoj se navodi da zemlji više neće biti dopušteno sudjelovati.

U priopćenju, EBU – savez medijskih organizacija javnih servisa koji producira natjecanje – rekao je da je njegov izvršni odbor donio odluku nakon preporuke koju je dalo upravno tijelo Eurosonga, na temelju “pravila događaja i vrijednosti EBU”.

Rekli su: “Odluka odražava zabrinutost da bi, u svjetlu krize bez presedana u Ukrajini, uključivanje ruske prijave u ovogodišnje natjecanje dovelo konkurenciju na loš glas.

“Prije donošenja ove odluke EBU je uzeo vremena da se opširno konzultira sa svojim članstvom. EBU je apolitična članica emitera koja je predana održavanju vrijednosti javnog servisa.

“Ostajemo posvećeni zaštiti vrijednosti kulturnog natjecanja koje promiče međunarodnu razmjenu i razumijevanje, okuplja publiku, slavi raznolikost kroz glazbu i ujedinjuje Europu na jednoj pozornici.”

EBU je kritiziran zbog svoje prethodne odluke da dopusti Rusiji da se natječe, te je natjecanje nazvao “nepolitičkim kulturnim događajem”, ističući da će se i Ukrajina i Rusija natjecati. SVT, švedski državni emiter, kritizirao je ovaj odgovor i pozvao EBU da preispita svoju odluku.

Ukrajinska državna televizija UA:PBC također je rekla da Rusiji treba zabraniti sudjelovanje na natjecanju.

Ruska eurovizijska delegacija nije odgovorila.

Ovogodišnje natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se u svibnju u Torinu, nakon što je talijanski bend Måneskin pobijedio na prošlogodišnjem natjecanju.

Britanska tajnica za kulturu rekla je da joj je drago što je Rusija isključena iz natjecanja. Nadine Dorries je tvitala: “Eurovizija se zalaže za slobodu, jedinstvo i poštovanje među zemljama – koju gledaju i uživaju deseci milijuna diljem svijeta. Drago mi je što Eurovizija poduzima akciju i izbacuje Rusiju.”

IZVOR theguardian.com

EurosongEvrovizijaRatrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
128 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Geni neizmjenjeni
2 godine prije

Izbačeni su s eurosonga? E sad je već postalo ozbiljno za Putina. Ne znam kako će Rusija opstati bez toga.

preseren3
2 godine prije

Hvala bogu!
Nema veče lakrdije na svijetu, nego je ovo takmičenje, gdje si anglosaksonci i ostali kolinijalisti izmjenjuju glasanje.
Ovo je toliko nepotrebno, kao LGBT parada…
Sječate se austrijanca sa bradom, koji se je predstavljajo kao žena?

tihobl
2 godine prije

Putinu nije preostalo nista drugo nego da kapitulira.

Peter Tosh
2 godine prije

Sranje. Ova sankcija ce dotuc Rusiju.
Putin stay strong !!!

Pukao je
2 godine prije

Putko je diktator i siledžija. Izgubio je ali on to još ne zna jer je okružen ljudima koji ga se boje i lažu mu. Obavještajne informacije kako će Ukrajinci predati oružje nisu tačne kao što vidimo. Cijeli svijet je protiv njega i samo me strah da ne potegne nuklearno oružje kada se razočaran probudi iz svoga sna. Nadam se da u Rusiji i u njegivoj blizini ima ljudi koji će ga spriječiti u tome.
Rusi su veliki narod ali Putin je najlošije što ona nudi. Još ako je Putin pukao, jao svima nama.

ana
2 godine prije

jučer je zagrebačka filharmonija promijenila program koncerta u dvorani Vatroslav Lisinski, maknuvši niz skladbi Petra Iljiča Čajkovskog.

Otužno
2 godine prije

Balavice još uvijek možeš biti kazneno gonjena zbog dezinformacija. Prema tome ne kako nebuloze

Jeremija Krstic
2 godine prije

ko ih jebaje, svejedno samo pederi pobjedjuju na tom satannskom takmicenju

tihobl
2 godine prije

Boris Dzonson vice “slava ukrajini”.

Mark
2 godine prije

Jesi ti J.Bidenu u rodu?

Mali zloco
2 godine prije

Posle izbacivanja sa Lakrdijasonga Putinu nista ne preostaje nego da kapitulira,uostalom Australija kao engleska kolonija ucestvuje i to je veoma bitno.

Mlata
2 godine prije

Sve što je trebalo proći Bospor-om je već prošlo! Šta ti misliš koliko će ovo da traje, godinama? Ne, za par dana je sve gotovo

nekoime
2 godine prije

Poništava se Gagarinov let u svemir, zbog korištenja nedozvoljenih sredstava. Prvi let u svemir bit će tako pripisan Kunta Kinteu, na zahtjev WOKE i BLM skupina.

nekoime
2 godine prije

Ne, zavrnut će plin.

hiber
2 godine prije

Mislim da ste optimisti. Francuzi im zapljenili brod sa autima. Priprema se velika pljenidba imovine oligarha koji su zatočeni kod Putina.Jedino jos kinezi lete ruskim i europskim nebom istivremeno. Ruske banke u EU su već poluzapljenjene. Dakle, sve ovisi o bitki za Kijev. Ameri su mu dali 96 sati, ali je vrijeme lose tako da su rusi zaglavili na obodu. Diverzanti su im likvidirani. A dan prije i prvi nalet Specnaza. Ako Kijev ne padne u slijedecih 5 dana i neće, sto znaći da je sve na braniteljima -stanovnicima Kijeva. Treba vremena da se zapad mobilizira i opremi poljskim i baltičkim oruzjem. Elitne jedinice ukrainske vojske nisu ni dirnute jer su ih Rusi pokusali okruziti preko Kharkiva, ali su zaglavili jer ih rusofoni nisu dočekali cvijećem. Dakle, Putinov plan napada je bio “dobar” ali se spotakao na Nuriskinu. Jedini uspjeh je prodor prema Mariopulju gdje elitnom djelu ukrainske vojske dolazi… Čitaj više »

TIIJA
2 godine prije

Ja sam tu pročitala Necijepljenima i Rusima – poradi zdravlja? Treba li se zahvaliti?

OJKA
2 godine prije

Konju jedan!

Izjava kojom se omalovazava ova zivotinja, jer se uporedjuje sa osobom
sa mnogo manjim nivoom inteligencije….

Obruč
2 godine prije

Kako Putin steže obruč oko Ukrajine steže se obruč i oko trolova kakav si ti.

Alen
2 godine prije

Sve je počelo s eurosongom i završava s eurosongom..

” tonight goodbye europe “

Emiliano Zapata
2 godine prije

Cestitke LOGICNOM i RM. na sjajnon uvodu!
Djelim misljenje o eurosongu i najradije bi ga zabranio za mlade od 18, mozda i 21!

Weteran
2 godine prije

Končita Vurst i Impotentna EUnija! …… Odavno je Ruska Pravoslavna crkva molila vlasti u Moskvi da ne šalje nikog na taj događaj Duginih boja!

Otom potpm
2 godine prije

Jel to ono takmicenje gde pevaju bradate zene?

Schwarze Hunderte
2 godine prije

O HVALJEN ISUS +++ !!! Stalno
sam se pitao sto uopce Rusi traze na toj paradi loseg okusa , nepjevljivog arlaukanja , kojeg , netom po okoncanju tog freak show , nitko ne slusa ! Nekoc , nije bilo tak no posljednje desetljece je taj show , ustinu postao ODURAN !!! Kamo ljepe srijece da se Rusi NIKAD tam ne vrate ..

Klara
2 godine prije

Ma za s v a k i baš svaki z l k č i n trebaju zločinci odgovarati , a i d e se ka tome, bit če lnudi mora, nikom ovu planetu nije č a č a ostavio kao miraz, svamo ima pravo zivjeti, i bez sile i bez ikakve p r i s i l e z l o č i n a s a. Zato če svi takvi pred lice pravde.

Praetorian
2 godine prije

To je to pedersko pravo lice koje katakterizira tolerancija

abc
2 godine prije

Ko još uopšte gleda to politizovano gey-srranje.

abc
2 godine prije

Oglas prije uključenja u prenos:
“Gledanje eurosonga se ne priporučuje normalnim osobama”.

Max
2 godine prije

Leglo treša. l

Hagar
2 godine prije

Kud srece da hrvatska ne ide, heteroseksualni nisu pozeljni. A Putin igra zajedno sa zapadom ovaj igrokaz na stetu Ukrajne. Jedan Blog iz 15.04.2020: Travanj 2022 pandemija jos traje, demokracije su tiranije. Putin napada Ukrajnu, Energetska kriza Europe. Inflacija divlja. Studeni 2022 inflacija prelazi u hiperinflaciju…

vetmaniac
2 godine prije

da… trebali su ih pustit da plešu kazačok…ne branim putina al vi ste ruski guzoljupci.

Oki nava
2 godine prije

Eurosong triba zabraniti. U zadnjih godina je presa u paganski ritual. Nima veze sa onim ca je bi nekada.

pirat sa kariba
2 godine prije

cim su to objavili ,putin pustio suzu ,toliko ga dirnula ta odluka

Silva
2 godine prije

??? Rusija ratuje u Ukrajini! Nije li TO tema??

Samuraj
2 godine prije

Oni koji u Kubanskoj krizi nisu htjeli u vlastitoj blizini rakete te su prijetili nuklearnim ratom, sada te iste rakete postavljaju u blizini drugih. Oni koji su se u Libiji, Afganistanu, Iraku, nastavi niz zemalja, dokazali kao “osloboditelji” su cijelo vrijeme perfidno kroz NATO “strateškim zemljama” u Europi godinama čačkali medvjeda. E, sada se medvjed probudio i mrzovoljan je. Na tom problemu koji su namjerno htjeli sada žele profitirati. Ovo je gadljivo koliko se iz aviona vidi da “osloboditelji” imaju svoj cilj i interes ne mareći za kolateralne žrtve, a države koje huškaju trebaju ostati hladne kao špricer i neutralne kao Švicarska, koliko god bilo čudno tu mislim i na Ukrajinu koja treba postati samosvjesna i koja treba prestati biti lopta između tuđih interesnih reketa. Treba vratiti mač u korice, medvjeda ponovno uspavati i ne raditi iste “greške”. Točka.

abc
2 godine prije

70 godina USA hara po cjelom svetu i vojno napada države. Nijedna zapadna zemlja joj nije nabila embargo ili izključila iz međunarodnih organizacija.
To je fakt o licemjerju zapadne fašističke alianse, koja sebe smatra za nadljudsku i viševredniju od ostalog čovječanstva.

ledeno doba
2 godine prije

da je Rusija stvarno alternativa Zapadu, kao što nije, davno bi se sama povukla sa pederske olimpijade, zvane Eurosong. Pederska, odnosno gej olimpijada, tako to kičasto besmisleno natjecanje, nazivaju sami homići. ma daj nemojte se zayebavati. Putinova Rusija u svemu podanički imitira Zapad, o oligarhijskom, tajkunskom kapitalizmu najgore vrste, da i ne govorim, a i u glazbi i svemu ostalomu. Rusija je godinama, na to pseudo natjecanje slala tipične pop pjesmuljke na engelskom jeziku, koji sa ruskom kulturom i tradicijom nemaju ništa zajedničko. a zar su svi zaboravbili da se i Rusija na pederskoj olimpijadi ulizavala LGBT družini…? Tamo negde prije 15.-ak godina ili više, one dvije ruske cure na eurosnogu, kako su se ono zvake Tatu, ili Tetu,. koje su glumile da su lezbače (iako to nisu bile) i ljubile se na sred pozornice. davno prije one austrijske nakaze, zvane Conchita Wurst. I kako su tada baš zapadni mediji… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

da je Rusija stvarno alternativa Zapadu, kao što nije, davno bi se sama povukla sa pedherske olimpijade, zvane Eurosong. Pedherska, odnosno gej olimpijada, tako to kičasto besmisleno natjecanje, nazivaju sami homići. ma daj nemojte se zayebavati. Putinova Rusija u svemu podanički imitira Zapad, o oligarhijskom, tajkunskom kapitalizmu najgore vrste, da i ne govorim, a i u glazbi i svemu ostalomu. Rusija je godinama, na to pseudo natjecanje slala tipične pop pjesmuljke na engleskom jeziku, koji sa ruskom kulturom i tradicijom nemaju ništa zajedničko. a zar su svi zaboravili da se i Rusija na eurosongu ulizavala LGBT družini…? Tamo negde prije 15.-ak godina ili više, one dvije ruske cure , kako su se ono zvake Tatu, ili Tetu,. koje su glumile da su lezbače (iako to nisu bile) i ljubile se na sred pozornice. davno prije one austrijske nakaze, zvane Conchita Wurst. I kako su tada baš zapadni mediji slavili te… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

da je Rusija stvarno alternativa Zapadu, kao što nije, davno bi se sama povukla sa pedherske olimpijade, zvane Eurosong. Pedherska, odnosno gej olimpijada, tako to kičasto besmisleno natjecanje, nazivaju sami homići. ma daj nemojte se zayebavati. Putinova Rusija u svemu podanički imitira Zapad, o oligarhijskom, tajkunskom kapitalizmu najgore vrste, da i ne govorim, a i u glazbi i svemu ostalomu. Rusija je godinama, na to pseudo natjecanje slala tipične pop pjesmuljke na engleskom jeziku, koji sa ruskom kulturom i tradicijom nemaju ništa zajedničko. a zar su svi zaboravili da se i Rusija na eurosongu ulizavala LGBT družini…? Tamo negde prije 15.-ak godina ili više, one dvije ruske cure , kako su se ono zvake Tatu, ili Tetu,. koje su glumile da su lezbače (iako to nisu bile) i ljubile se na sred pozornice. davno prije one austrijske nakaze, zvane Conchita Wurst. I kako su tada baš zapadni mediji slavili te… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

Анкара одбила молбу Зеленског да за руске ратне бродове затвори Босфор и Дарданеле
A Lavrov i Cavasoglu su izjavlili da su spremni da saradjuju sa denacifikovanom vladom Ukrajine.

Boba Lazarević
2 godine prije

Dakle, nećemo doživjeti da našminkani Ukrajinac u šljokicama baca hejt na našminkanog Rusa u šljokicama.

Geni neizmjenjeni
2 godine prije

Dobro ljudi može li mi netko upućenijio objasniti nešto. Kako razmišljaju internetski trolovi? Ja recimo kad god pišem na portalima i forumima to radim da iznesem svoje mišljenje, pa mi onda bude malo lakše takoreći olakšavam dušu kako se to kaže. A pišem i da možda, navedem barem nekoga tko pročita da razmisli o onome što sam napisao. Ne da mu promijenim mišljenje nego da ga samo navedem da o tome razmisli. I znam da su za to male šanse. Ali to su moji motivi. Ali ove franciske, bobrockovi, đure i ovi novi trolovi koji su se pojavili kao i tisuće drugih po ostalim portalima, forumima i društvenim mrežama, što je njihov motiv za takvo gubljenje vremena? Je li moguće da im zaista netko nešto plaća za trolanje? Taj “rad” ne zahtjeva nikakve vještine, obrazovanje ili pamet, nije baš težak, cijenjen ili nekome neopphodno potreban pa da bi bio Bog… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

da je Rusija stvarno alternativa Zapadu, kao što nije, davno bi se sama povukla sa pedherske olimpijade, zvane Eurosong. Pedherska, odnosno gej olimpijada, tako to kičasto besmisleno natjecanje, nazivaju sami homići. ma daj nemojte se zayebavati. Putinova Rusija u svemu podanički imitira Zapad, o oligarhijskom, tajkunskom kapitalizmu najgore vrste, da i ne govorim, a i u glazbi i svemu ostalomu. Rusija je godinama, na to pseudo natjecanje slala tipične pop pjesmuljke na engleskom jeziku, koji sa ruskom kulturom i tradicijom nemaju ništa zajedničko. a zar su svi zaboravili da se i Rusija na eurosongu ulizavala LGBT družini…? Tamo negde prije 15.-ak godina ili više, one dvije ruske cure , kako su se ono zvake Tatu, ili Tetu,. koje su glumile da su lezbače (iako to nisu bile) i ljubile se na sred pozornice. davno prije one austrijske nakaze, zvane Conchita Wurst. I kako su tada baš zapadni mediji slavili te… Čitaj više »

nekoime
2 godine prije

Kad se narajca onda je Extrawurst

Treweww
2 godine prije

Putin je gadno zaglibio,sta god da vi pisali, njemu se kraj blizi,to nece biti mirnim putem sigurno,jer ima jos pod kontrolom sve ,ali polako ce se narod okreniti kad tad ,i ne moze sam protiv svih ,bez obzira sta vi pisali ovo sto sada radi nema opravdanja …

Kemičar
2 godine prije

Nego, jel netko skužio da je sveta stolica utihnula?

Zagten
2 godine prije

Odlicna vijest za Ruse.

sssssssssss
2 godine prije

jel ovaj sajt plaćen u rubljama ili u ruskim petrodolarima?

mladen.kahlina
2 godine prije

Bože dragi, pa tko još gleda Euroviziju?! Italija je jaka po Sanremu,bar koliko ja znam. A, ovo je licemjerno, to se slažem. No licemjerima ne ostane na kraju ništa drugo nego stati pred ogledalo, ošamariti se i reći oh! Više nemam nikoga, niti sebe. Imam ogledalo! A u ogledalu sve izgleda ljepše, nije li ?

Alen
2 godine prije

Upravo i iz swifta ! Biće veselo…

Nena
2 godine prije

Samo ti Putine njima zavrni gas.
Veća kazna im ne treba,doći će ko kučad da cvile i mole.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI