Woke ludilo ide dalje – Bidenova administracija dijeli lule za crack kako bi promicali ”rasnu jednakost”

Bidenova administracija dijeli crack lule
27 komentara

Program bespovratnih sredstava od 30 milijuna dolara distribuirat će sredstva neprofitnim organizacijama i lokalnim vlastima kako bi korištenje droga učinilo sigurnijim i “unaprijedilo rasnu jednakost”.

Program bespovratnih sredstava vrijedan 30 milijuna dolara, koji je prihvaćao prijave do ponedjeljka i koji će početi dijeliti novac u svibnju, namjerava osigurati sredstva neprofitnim organizacijama i lokalnim vlastima kako bi korištenje droga učinilo sigurnijim, kako bi se unaprijedila ”rasna jednakost”.

Dotacija je uključena u novac za kupnju ”kompleta/potrepština za sigurno pušenje”. Glasnogovornik HHS-a rekao je za Washington Free Beacon da bi u ovim kompletima mogle biti lule za korisnike za pušenje tvari poput crack kokaina i kristalnog metamfetamina, ili ”bilo koje nedopuštene tvari”.

HHS je rekao da će setovi služiti za ograničavanje rizika od infekcije – korisnici obično puše iz staklenih cijevi što može dovesti do posjekotina i čireva koji se zaraze bolestima poput hepatitisa C.

Dijeljenje lula također ima za cilj potaknuti korisnike da puše umjesto da si ubrizgavaju neke tvari, poput meta, jer je ubrizgavanje daleko rizičnije.

Kandidati za program imaju prioritet ako služe ”zajednicama s nedostatkom usluga”, kao što su Afroamerikanci ili Indijanci ili LGBTQ osobe.

Epidemija crack kokaina koja je započela 1980-ih nerazmjerno je poharala crnačku zajednicu.

Dotacija je uključena u novac za kupnju ”kompleta/potrepština za sigurno pušenje”. Glasnogovornik HHS-a rekao je Washington Free Beaconu da bi u ovim kompletima mogle biti lule za korisnike za pušenje tvari poput crack kokaina i kristalnog metamfetamina ili ”bilo koje nedopuštene tvari”.

Odjel za zdravstvo i ljudske usluge predsjednika Bidena (HHS) dovršava financiranje za podjelu crack pipea ovisnicima o drogama u sklopu svog ”Plana za smanjenje štete”.

Ostale potrepštine za smanjenje štete koje se mogu kupiti novcem bespovratnih sredstava uključuju opremu za testiranje na spolno prenosive bolesti, lijekove za poništavanje predoziranja, kutije za zaključavanje lijekova, šprice i komplete za testiranje tvari.

Program bespovratnih sredstava traje tri godine i uključuje 25 nagrada do 400.000 dolara.

Protivzakonito je prodavati ili distribuirati pribor za drogu – uključujući takve lule – osim ako je to dopušteno državnim, lokalnim ili saveznim zakonom.

Procjenjuje se da je bilo 100.306 smrtnih slučajeva od predoziranja drogom u 12-mjesečnom razdoblju zaključno s travnjem 2021., prema CDC-u, što je povećanje od 28,5 % u odnosu na samo godinu prije. Tri četvrtine tih smrtnih slučajeva uključivale su opioide, a mnogi od njih su sintetski opioidi, poput metamfetamina ili fentanila.

Gradovi poput San Francisca i Seattlea eksperimentirali su s vlastitim programima distribucije kompleta za crack. Drugi su odustali od takvih planova. Louisville, Ky. je dozvolio trgovinama da prodaju komplete lijekova, prije nego što im je to kasnije zabranio.

U međuvremenu, Ministarstvo pravosuđa (DOJ) signaliziralo je u ponedjeljak da bi moglo dopustiti otvaranje ”sigurnih mjesta za ubrizgavanje” diljem SAD-a.

DOJ je rekao Associated Pressu da ”procjenjuje” takve objekte i razgovara s regulatorima o ”odgovarajućim zaštitnim ogradama”. DOJ pod Trumpovom administracijom imao je tužitelje koji su se agresivno borili protiv plana za otvaranje sigurnih mjesta za potrošnju u Philadelphiji.

”Iako ne možemo komentirati neriješene sudske sporove, Odjel ocjenjuje nadziranu potrošnju, uključujući razgovore s državnim i lokalnim regulatorima o odgovarajućim zaštitnim ogradama za takva mjesta, kao dio cjelokupnog pristupa smanjenju štete i javnoj sigurnosti”, navodi agencija u priopćenju u petak AP-u.

Podijeljeni žalbeni sud prošle je godine presudio da bi sigurne lokacije za injekcije prekršile zakon o drogama iz 1980-ih usmjeren na ”crackhouses”. Vrhovni sud u listopadu je odbio uzeti u obzir slučaj.

Otprilike šest tjedana kasnije, prva službeno ovlaštena mjesta za sigurne injekcije otvorena su u New Yorku. Dva objekta — koje grad naziva „centrima za prevenciju predoziranja“ — osiguravaju nadzirano mjesto gdje korisnici droga mogu sudjelovati, s osobljem i potrepštinama pri ruci za poništavanje predoziranja.

Međutim, kritičari kažu da oni samo potiču korištenje droga i opterećuju okolne zajednice.

”Je li ovo okrutna šala? Smrtni slučajevi od predoziranja drogom su na najvišoj zabilježenoj razini. Bidenova administracija trebala bi se usredotočiti na zaustavljanje trgovaca ljudima umjesto na stvaranje veće potražnje za njihovim proizvodima”, napisao je senator Tom Cotton, R-Ark., na Twitteru o razmatranju objekata od strane Ministarstva pravosuđa.

IZVOR: dailymail.co.uk

Bidenova administracijadrogarasna jednakostWoke
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
2 godine prije

Neće, Washington potpada pod Rusku, a ne pod Iransku okupacijsku zonu.

ledeno doba
2 godine prije

"Epidemija crack kokaina koja je započela 1980-ih nerazmjerno je poharala crnačku zajednicu." ….. ovim je sve rečeno… naravno i ovo je potajni kabalin eugeničarski rasizam, koji je sprovodila još Margaret Sanger 20-ih godina, osnivačica kabaline eugeničarske organizacije “Američka liga za kontrolu rađanja”-ABCL, sa Rokefelerovim parama. Sangerica (koju Hilary Clinton, Obama i ostala kabalčad danas slave kao neku zaslužnu ličnost feministicu) je 1924. držala govor na skupu Ku KLux Klana i govorila da broj crnčuga treba smanjiti. 30-kih godina je ABCL sa Rokefelerovim parama surađivača u eugeničkim programima eutanazije u nacističkoj Njemačkoj.. Nakon što su SAD krajem prosinca 1941., ušle u rat sa Njemačkom, početkom 1942., ABCL se preimenuje u “Planned Parenthood, da bi zataškali suradnju sa nacistima. PP je i nakon 2. sv. rat do danas sa parama Rokefelera, Sorosa i ostalih filantropa, kao i sa parama američke vlade, najveća orgnaizacija za sprovođenje depopulacije, pod maskom “brige za siromštvo”, posebno… Čitaj više »

nekoime
2 godine prije

Hoće li i pljačkašima besplatno dijeliti pištolje manjeg kalibra i municiju manje probojnosti, kako bi bilo manje smrtnih ishoda oružanih pljački?

roberto
2 godine prije

hehehehehehe..dok ne počnu dijeli crack,ništa nisu napravili;);)
BLM..hehehe

tihobl
2 godine prije

Sta je slecece?
Izlice u plastici bajdenov penis i dijeliti po skolama da se djeca obucavaju u dudlanju? Ili ce im pasti na pamet jos neka veca gadost.

Zekonja
2 godine prije

Etot ko dijeli profit od droge, a ujedno i likvidira stanovništvo i čini ih nepotrebnim izjelicama.

Max
2 godine prije

Zaista suludo.

abc
2 godine prije

Za Amerikance je značilan debilni, neprirodni, prisilan smjeh.
Odvratan običaj.

Daniel S
2 godine prije

Danas se desavaju stvari koje bi prije samo par godina bile nezamislive. Pitam se dali je to narod toliko zaglupio u rekordnom vremenu ili je uvjek bio glup, pa sad sve samo izlazi na vidjelo.

Jomla
2 godine prije

Kad su mogli pelcovati nevjerovatan broj “ljudi”, zašto ih ne bi mogli krekovati?
Šta je sporno?

Roccos
2 godine prije

Navikao sam se zadnjih godina na svakakve bedastoće iz SADistana,ali ovo je vrh.Rasna jednakost u drogiranju!!!.Zemljo otvori se.

MKD
2 godine prije

Pa u gornji članak piše se za raznolikost a sad pišete za jednakost. Ovi ameri su stvarno lezbeye, peederlani i svi su krakovani. 😅

Schwarze Hunderte
2 godine prije

… Pa cjela ta administracija je na cracku .Nije to tak lose za ionako vec dusevno oboljele . Gore im ne mre bit no sto je … Boze Sacuvaj +++

Hehehehe
2 godine prije

Prvo bijaše Coca-cola.

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Na svijetu ima više luđaka do normalnih, ali najveći luđak je trenutno predsjednik USA.

Scorpiorex
2 godine prije

Tako je UDBA krajem 80tih ubacila heroin nama privilegovanoj kasti komunisticke djece.rezultat,zavrsili smo po zapadu,privatni obrtnici a tamo ministri postali bivsi DRITOVI,u kojoj normala drzavi bi D.Mektic( cak mi je simpa) od pozornika dogurao do najvaznijeg ministra? O tome se cuti,BG,ZG,SA kraj 80tih,unistena generacija djece koji su sad trebali voditi te zemlje da lice na nesto,a ne idiocracy.

Satiricon
2 godine prije

Lule za crack se dijele mukte onima koji to vole.
Zato su šprice i igle pod obavezno.
Eh, šta ti je biznis…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI