WP protiv Naomi Seibt (19) i odgovora na “svjetski fenomen” Grete Thunberg

Naomi
45 komentara

Pristalice klimatskog skepticizma sada imaju svoju mladu aktivisticu, u mnogočemu sličnu Greti Thunberg, piše The Washington Post. Njemica Naomi Seibt (19), mlada je, lijepa, elokventna, ne boluje od ničega i ne traži samilost, ali je mediji sustavno ignoriraju, dok se međunaronim konferencijama ne smje ni približiti, ali plijeni pozornost jer  se ne ustručava izraziti stavove o klimi, feminizmu i migracijama koji su protivni njemačkom mainstreamu. Pri prvoj pijavi u široj javnosti, odnosno izvan granica Njemačke, The Washington Post je zagrmio kako Naomi promovira američki think tank „koji nema najčišće namjere“.

No, ako pogledate internetsku stranicu Instituta Heartland, vidjet ćete da je to tipični američki konzervativni i libertarijanski think tank, koji se zalaže za štošta, uključujući slobodno tržište, ali mu je grijeh što dovodi u pitanje teoriju o globalnom zatopljenju i radiklane mjere „Zelenih križara“. Štoviše, na intertnetskoj stranici inistitua stoji kako se zalaže za „ekološki pristup slobodnom tržištu, ma što to značilo. Dakle, imamo tipični američki think tank koji ima „sumnjive namjere“ zato što je dao prostora  Naomi Seibt.

„Zagovornicima klimatskog skepticizma teško se natjecati u atraktivnosti i mladosti s aktivistkinjom Gretom Thunberg. Unatoč tome, jedan se američki analitički centar i dalje nada da su našli odgovor na svjetski fenomen Thunberg i doveli su svoju “anti-Gretu”, piše The Washington Post.

Prema američkom listu, koji dokazano ima „opasne namjere“, to je Njemica Naomi Seibt (19). Kao i Greta, Seibt je “plava Europljanka s talentom za govorništvo. Ali za razliku od svoje kolegice, ona kritizira klimatski alarmizam, a ekološku svijest naziva antiljudskom ideologijom. Čak je upotrijebila i poznatu grčevitu frazu “Kako se usuđujete?”, koju je uputila glavnim njemačkim medijima“, pišu dopisnici američkog lista.

“Ona je nadareni zagovornik slobodnog tržišta i klimatskog realizma “, kaže James Taylor, direktor Centra za klimu i zaštitu okoliša na Institutu Heartland, utjecajnog libertarijanskog istraživačkog centra.

U prosincu je organizacija održala vlastiti forum u okviru klimatske konferencije Ujedinjenih naroda u Madridu , a prema riječima Taylora, Naomi Seibt je postala njegova zvijezda. Već u siječnju ove godine Institut Heartland je Naomi odveo na pravi posao, učinivši od nje lice kampanje čija je svrha “baciti sumnju na mišljenje koje podržava većina znanstvenika” o antropogenoj prirodi klimatskih promjena, naglašavaju autori članka.

“Ako je imitacija najbolji kompliment, tada se taktika Instituta Heartland može uzeti kao priznanje da je Greta dotaknula srce mnogih ljudi”, primijetili su dopisnici Washington Posta.

Kao što novinari podsjećaju, švedska aktivistica je započela svoj protest prije dvije godine, u dobi od 15 godina, i od tada je uspjela privući pristaše širom svijeta, postati “osoba godine” za časopis Time i govoriti na mnogim međunarodnim događajima, uključujući forum u Davosu, gdje je rekla: “Želim da paničarite. Želim da osjetite strah kojeg ja osjećam svaki dan.”

Međutim, Naomi Seibt smatra da su sumorna predviđanja švedske aktivistice o strašnim posljedicama klimatskih promjena pretjerivanje.

“Ne želim da paničarite. Želim samo da mislite”, kaže Naomi Seibt u jednom od svojih videa koje objavljuje na kanalu Instututa Heartland.

Prema američkim stručnjacima, kampanja Heartlanda u koju je ukjlučena Seibt nije dezinformacijska, već ima određene „uznemirujuće osobine“. Njeni autori ne samo da odbacuju pozive aktivista za zaštitu okoliša, već i iskrivljuju činjenice kako bi odvratili pozornost publike, a uz to se pokušavaju držati „poruke koja se temelji na proučavanju klime, što je u suštini poruka koja se temelji na poricanju klimatskih promjena i pokušava uhvatiti korak s prvom u popularnosti na štetu plaćene promocije”.

Ovdje se treba na trenutak zaustaviti. Dakle, Institut Heartland traži da se i dalje proučava klima i da se poruke „gretena“ ne pretvore u dogme i grijeh je što ulažu novac u promoviranje ovog pristupa? Koiko je poznato, znaonst ne priznaje dogme i sve se iznova istražuje i propituje, jer u suprotnom imamo uvjerenje temeljeno na trenutnim spoznajama, a to je sve samo ne znanost. I tko nam prenosti tu dogmu? Nekoć su to bili proroci i poslanici, a danas tinejdžerka s psihičkim problemima, koja je, prema pisanju  njezine majke, „kao dijete od osam godina vidjela molekule smrti kako se iz dimnjaka penju u nebo i zbog njih stradavaju životinje u udaljenim krajevima planete“. To je dogma koju prema američkom listu ne smijemo dovoditi u pitanje, a do sada provedene znanstvene studije su sveta i neupitna istina. Postavimo si samo pitanje koliko je znanstvenih „istina“ do sada tako opovrgnuto i to je dovoljan odgovor zašto svaku spoznaju i dalje treba istraživati.

Kako sama Naomi priznaje, postala je aktivistica prije nekoliko godina kada je u školi počela postavljati pitanja o liberalnim migracijskim politikama u Njemačkoj. Prema njezinim riječima, bila je suočena s vrlo oštrom reakcijom nastavnika i vršnjaka, što je samo pojačalo njezin skepticizam u pogledu tadašnje politike njemačke vlade o pitanjima migracije.

Zanimljivo, ali nije prošlo ni dvije godine od 2015. da bi aktualni ministar unutarnjih poslova ubrzo bio izabran na to mjesto upravo zbog istih razimšljanja kao i Naomi Seibt.

Naomi se počela suprotstavljati akcijama klimatskih aktivista nakon što je vidjela mlade koji sudjeluju u školskom štrajku za klimu u organizaciji Grete Thunberg.

“Dobijem osip kada vidim takvu mladost, posebno u štrajku u školi. Oni vrište, vrište i uglavnom se plaše smrti. Oni se plaše kraja svijeta”, citirao je djevojku The Washington Post.

Naomi Seibt čak naglašava da ne osporava činjenicu da staklenički plinovi zagrijavaju planet, ali vjeruje da znanstvenici i aktivisti preuveličavaju razmjere fenomena. Aktivistica poziva svoje slušatelje da obrate pažnju na činjenicu da se temperatura na Zemlji može povećati i pod utjecajem drugih čimbenika, uključujući energiju Sunca. Međutim, američki list je prilično proizvoljno tummačio ovu izjavu i naveo kako se znanstvenici ne slažu s Naomi, jer je prema većini američkih studija glavni uzrok globalnog zatopljenja od sredine XX stoljeća emisija stakleničkih plinova, a količina solarne energije koja stiže do planete se od ’70-ih godina prošlog stoljeća čak smanjila. Ali mlada Njemica nigdje nije rekla da Sunce jeste glavni uzrok, već da bi, uz stakleničke plinove, moglo biti još jedan od uzroka.

Zapravo, Naomi Seibt se suzdražva od davanja izjava o temama o kojima nije kompetentna i ništa ne tvrdi eksplicitno, već poziva na daljnje znanstveno istraživanje, što će nas dovesti bliže istini i smanjiti razinu alarmizma i histerije u zapadnim društvima.

Ono što Naomi možda ne zna je činjenca da bez histerije i straha od neposredne apokalipse financijski div Black Rock, Goldman Sachs, Jeff Bezos, vlasnik The Washington Posta & Co. neće moći prodati „zelene obveznice“ vladama koje nemaju novca za „prijeko potrebnu tranziciju“. Hladne glave i bez straha nijedna budala ne bi pristala na „New Green Deal“ Ursule von der Leyen i slične projekte, već bi se razina štetnih emisija smanjivala tako da se nacije ne gura u dužničko ropstvo.

Međutim, to nisu svi smrtni grijesi Naomi Seibt. Pored klimatskih promjena, ona je također skeptična prema feminizmu i migracijama, pokazujući “solidarnost s ultradesničarskim pokretima”, uvijek prema The Washington Postu.

Iako to nikada nije rekla, niti postoje dokazi o tim simpatijama, njemački mediji su svrstali Naomi među pristaše Alternative za Njemačku (AfG). Ali govoirmo o najvećoj oporbenoj stranci u njemačkom parlamentu, čiji čelnici jesu rekli da se bore protiv “strane invazije”, kojoj se protivi dvije trećine Nijemaca. Naomi sama odgovara da nije članica Alternative za Njemačku, ali priznaje da je nedavno govorila na jednom od događaja stranke.

„Sutradnja“ njemačke aktivistice s Institutom Heartland počela je prošlog studenog govorom u njemačkom analitičkom centru EIKE. Do tada je Naomi uglavnom objavljivala videozapise na You Tubeu, govoreći o najrazličitijim temama, od migracije do feminizma i klime. Među njezinim slušateljima u spomenutom centru je bio i zaposlenik Heartlanda James Taylor. Kako je za WP rekao Taylor, on je odmah vidio potencijal u djevojci i ponudio joj suradnju.

The Washington Post piše kako je Institut Heartland, osnovan 1984. godine i financiran uglavnom anonimnim donacijama. Počeo je usko surađivati ​​na klimatskim promjenama prije desetak godina. Centar ima “direktnu vezu” s upravom Donalda Trumpa, a jedan od njegovih viših istraživača, William Harper, od 2018. do 2019. godine vršio je dužnost višeg direktora u Vijeću za nacionalnu sigurnost Sjedinjenih Država.

Sad je jasno odakle ovoliki animozitet američkog lista prema ovom think tanku. Naime, Jeff Bezos i Donald Trump su u ratu još od predizborne kampanje američkog tajkuna 2016. godine, a kada je potvrđeno da je Hillay Clinton izgubila izbore, WP je pokrenuo propagandnu kampanju protiv Trumpa na kojoj mu može pozavidjeti i Ministarstvo narodnog prosvjećenja i propagande  Josepha Goebbelsa.

William Harper, koji je i počasni profesor fizike na Sveučilištu Princeton, više je puta izjavio da emisije ugljika treba smatrati faktorom koji je koristan čovječanstvu. Prema dokumentima koje je dobio The Washington Post, a nije ih pokazao na uvid, čak ni „zatamnjene“, radeći u Trumpovoj administraciji, Harper je pokušao navesti Institut Heartland da promovira njegove ideje i jednom je ušao u sukob s obavještajnim dužnosnikom koji je u službenom dokumentu naveo da bi klimatske promjene mogle imati”potencijalno katastrofalne” posljedice.

WP piše i kako su njemački mediji izvijestili da Institu Heartland pokušava utjecati na njemačku politiku, jer se njegovo vodstvo boji da Njemačka ima prečvrst stav po pitanju smanjenja emisija ugljičnog dioksida i da to može biti „zarazno”. Prošlog prosinca, tijekom klimatske konferencije UN-a u Madridu, dvoje zaposlenika njemačke nevladine i neprofitne udruge istraživačkih novinara CORRECTIV “tajno” je kontaktiralo je Jamesa Taylora koji je tamo bio prisutan, rekavši mu da predstavljaju interese jednog od glavnih proizvođača automobila koji bi želio donirati pola milijuna eura Heartlandu. Taylor se “upecao na ovaj mamac” i novinarima je pokazao komercijalni prijedlog na tri stranice koji je istaknuo kampanju za suzbijanje berlinskih inicijativa za smanjenje emisija. U dokumentu, kojeg su dopisnici The Washington Posta „uspjeli dobiti“, navodi se „kako kratkovidna politika Njemačke sve više pogađa druge zemlje i da će Heartland to uspijeti zaustaviti, uključujući uz pomoć Naomi Seibt“. Da je politika Berlina kratkovidna, to ne tvrdi samo Taylor, već i svi koji su pročili planove ovog kabineta njemačke vlade, dok je plan Ursule von der Leyen doveo do raskola unutar Europske unije, jer ovako kako je sastavljen nailazi na otpor ne samo Poljske, već i 11 drugih zemalja koje traže da se jasno definiraju „zeleno neutralni sektori“, ali na temelju emisija CO2, ne drugoh kriterija. Problem je nastao i zbog nuklearne energije, za koju se ne predviđaju subvencije, a po pitanju štetnih emisija je dokazano čisti izvor. Dakle, nipšta tu nema što već nismo čuli, ali je WP od svega uspio napraviti senzaciju i napad na unutarnje poslove Njemnačke.

Istraga koju je provela udruga CORRECTIV prikazana je na njemačkoj televiziji ovog mjeseca, ali gospodin je Taylor rekao: “Pa čak i da su nam priznali tko su i dalje bih razgovarao s njima i rekao bih im istu stvar.”

CORRECTIV si je dao truda i pratio je Naomi, koju je fotografirao na jednom od javnih događanja, predstavljajući se kao donator. Ona je oštro je reagirala u svom odgovoru, citirajući histerični govor Grete Thunberg u UN-u, rekavši: “Imam nekoliko riječi za medije: Kako se usuđujete?”

Kao što je Naomi rekla u jednoj od svojih reklama, ne voli na zovu “anti-Greta”, jer smatra da je Šveđanka “marioneta za ispiranje mozga”. Međutim, ubrzo je rekla da se izrazila previše oštro i naglasila da se uopće ne srami svoje švedske „kolegice“.

James Taylor smatra da je povezivanje Naomi s Gretom sasvim prirodno i da Institut Heartland od toga ima koristi. Međutim, WP s pravom sumnja u uspješno širenje poruke koju promiče Naomi.

„Bez obzira na sve, njemačka aktivistica je još daleko od Grete. Dok švedska učenica ima milijune sljedbenika na društvenim mrežama, Naomi ima tek 50 000 pretplatnika na You Tubeu“, naglašavaju autori članka, što uopće ne čudi, jer kada bi došla do 500 000 ili 5 milijuna, nije isključeno da bi YT oborio njezin kanal „zbog sadržaja koji krše standarde zajednice“.

No, za sada je još u eteru i, iskreno govoreći, uz smirene izjave koje ozivaju na razum je puno lakše pretrpjeti histerično lice njezine švedske „kolegice“ koja propovijeda smak svijeta najdalje u sljedećih nekoliko desetljeća.

FOTO: Naomi Seibt (19) i Greta Thunberg (17)

Naomi i Greta
Naomi i Greta
Greta ThunbergNaomi Seibt
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
4 godine prije

Na mladima svijet ostaje. Ja se uzdam u zdrav razum i nadam se da je Naomi tek prvi glasnik humanog proljeca, svijeta u kojem Greta nece biti simbol autodestruktivnosti i mazohizma.

Lucija
4 godine prije

“…tipični američki think tank koji ima „sumnjive namjere“ zato što je dao prostora Naomi Seibt.”
E. “druga strana”?? 😃 proizvođači automobila + nafte i naftnih derivata.
A to kako ovaj institut Heartland ‘pokušava utjecati na njemačku politiku…’, a, Gretica i njeni Blackrokovci, kao – ne pokušavaju?

Sve ovo je bilo predvidljivo, kada su Rockefeleri – izašli iz naftnog biznisa >> Pariz, klimatske promjene (‘transferi gotovine’).

Međutim, sa ” razumnim prilazom” nema šanse.
A i ovdje na portalu se nagrađuju emocije, ne razum. Tek kada se ponovi nekoliko puta…😊

Laki Topalović
4 godine prije

Prepade me naslovna slika, jbt, kao oni japanski horori, onaj mali Toshio iz serijala The Grudge . Užas, i sad palim svjetla po kući kad se sjetim, a sad i ova autistična luda

Max
4 godine prije

E pa cijeli svijet je poludio ako gospođica Seibt ne smije izražavati svoje stavove a gospođica Thunberg smije . Pa gdje je tu demokracijs? jer i jedna i druga imaju pravo na svoje mišljenje. Bile u pravu ili ne.

Siniša
4 godine prije

Šta feminizam učini od žene, strašno koja razlika između ove dve mlade djevojke.

Alex
4 godine prije

Ovaj svijet doista odlazi u pm,kada dvije fufice postaju main stream u odnosu čovjeka prema okolišu,životnom prostoru,itd.

shumadinac
4 godine prije

Da nije zastrašujuće bilo bi urnebesno – devojčice tek izašle iz pelena nas uče klimatologiji. Gde li se sakriše ljudi koji su na ovom pitanju doktorirali? U stvari dobro sam napisao – sakrili se jer nekažnjeno mogu da pričaju ove devojčice dok bi oni bili rastrgnuti.
I dok jedna zastupa interese jednog lobija a druga drugog nama je najbolje da stanište pomerimo malo dalje od mora. I neće nas previše zanimati da li je CO2 krivac ili nešto drugo kad nam plaža bude u dnevnoj sobi.

Derim
4 godine prije

Ovo više veze nema s mozgom. Dvije djevojčice drže “predavanja” i govore. Vukare ih po svijetu i obrću lovu ko zna kakvi mešetari. Svaka ima “svoju priču” i misiju. Sjeća li neko, od ovih starijih, šta se nama u tim godinama motalo po glavi? Kao što je primjetio shumadinac, nigdje naučnika. Jave se samo kad treba objaviti plaćenu studiju, ma kakva bila.

Jomla
4 godine prije

Treba nam Naomi, više komada.

Rolling Bluesman
4 godine prije

Pa dobro je to da Greta nema monopol. Svaki loby svoju predstavnicu.
Hajde Naomi samo naprijed, nije Greta tako opasna.

jetflash
4 godine prije

kaj ste vi normalni? kad neće slušati znanost onda se aktivistica primi toga i vi ju pljujete…dokazano je da su svi koji tvrde da je teorija o zatopljenju netočna malo pomaknuti puno više od grete i da su u kur….u. sad lansiraju nekakvu “lijepu djevojčicu” i rade show iz svega daj ajde….

Solomon
4 godine prije

Svakako da treba brinuti o ekologiji, ali globalno zagrijavanje kao posljedica ljudskih aktivnosti – neka je sasvim druga stvar.

Kolega 105
4 godine prije

Greticu navodno financira i podrzava onaj multi bilioner Seres i njegovo Otvoreno Drustvo, a tko je iza Naomi, jeli onaj Roknemtigafeler?

Tico
4 godine prije

Nisu loše, još samo da se malo razodjenu možda bi bile bolje?! Rodene za grupnjak😂😂😂

Emiliano Zapata
4 godine prije

Buduci roditelji ili odgajajte svoje kceri ili koristite Durex, a ne da nam Greta uvodi poreze, niti neznajuci za koga radi…

Mali Mujo
4 godine prije

Za Greticu postoji jedan opis na engleskom od samo 4 rijeci; “nasty piece of shit” i mislim da je stvarno dobro opisuje gledajuci grimase koje proizvodi.

ČOBAN
4 godine prije

Borba gladijatora koji upravljaju mladošću.Ja imam dovoljno godina i znam da sam blizu smaka svijeta,ne mora mi to nitko mlad reći.Brinem se ipak zbog mladih,a to zato što promjene vidim oko sebe.Zašto promjena nastaje u parku prirode LOnjsko Polje?.Veliko akomulacijsko jezero u kojega se nekoliko puta godišnje slijeva voda iz tokova uzvodno ,noseći talog prirode i industrije i tu se taloži.Čista priroda je bila prije dok je voda ispirala svojim protokom to ogromno prostranstvo od 50000 hektara,sada talog skladišti gdje se raspada trulenjem i mijenja svoj okoliš.Riba koja se mrijestila sada kada posjeti svoje mrijestilište nema više ni čistu vodu ni temperaturu te vode i izbjegava mrijest ovdje nego se mrijesti van područja pa je primječeno da se mrijesti i u samom koritu rijeke Save.Mnoga druga dešavanja pratim svakog dana iz godine u godinu ali mene nitko ne primječuje kao ČOBANA ,nisam u interesu nikojem lobiju,a ne bi ni bio… Čitaj više »

Ivan
4 godine prije

Jedna od njih dvije isijava mržnju. Pogodite koja?

Jonbonjovi
4 godine prije

Ocigledan projekt. Mala Najomi nije u stanju da slobodno iz glave govori, zamuckuje kad cita. Nisam mogao odgledati video do kraja. Ako je neko od mladih ljudi zasluzio punu paznju to je Niklas Lotz. Ima svoj jubito kanal neverforgetniki. Iza njega niko ne stoji, ali covjek se mora oduseviti ovim mladicem. Ko zna njemacki obavezno pogledati njegove priloge. Stalno izbacuje nove 2 do 3 sedmicno. A sto se tice pojma feminizam to je satanisticka podvala u stilu sve suprotno. Zapravo bi se trebao zvati maskulinizam jer od zena pravi ruzne muskarce.

Dr.Hebrang
4 godine prije

Sramota cime se vi bavite,ovako kako vi prikazujete tu svedsku djevojcicu i opcenito Europu,tako su nacisti prikazivali zidove 30 tih godina proslog stoljeca.

Fabijan
4 godine prije

ovo ste zaboravili napisati 🙂
Kako piše Gardijan, Seibt s nalazi na platnom spisku Instituta Hartlend, analtičkog centra koji je blisko povezan s Belom kućom i koji negira utvrđena naučna znanja o tome da ljudska aktivnost zagreva planetu
Kako je i sama priznala, prima “prosečnu mesečnu platu” od Hartlenda. Prema službenim podacima, prosečna mesečna plata u Nemačkoj je oko 1900 evra. Hartlend je 11. februara na svom Jutjub kanalu objavio video u kom je zvanično objavio da im se Seibt pridružila.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI