Wuhanska crvena haringa? Iako podrijetlo COVIDA-19 ostaje nejasno, Zapad već desetljećima stvara smrtonosne viruse za biološko ratovanje

Laboratorija
27 komentara

Od američke desnice do ljevice, moramo preusmjeriti svoju pozornost na ono što su naša vlastita vlada i znanstvenici radili u istraživanju klica i u laboratorijima za biološko ratovanje.

Krajem kolovoza američka obavještajna zajednica objavila je svoje izvješće o podrijetlu virusa SARS-CoV-2, virusa koji uzrokuje COVID-19. Nalazi su nas, međutim, ostavili na istom mjestu na kojem smo i započeli, bez konačnog odgovora je li virus nastao prirodnim putem ili curenjem iz laboratorija.

Pitanje podrijetla virusa intenzivno je politizirano od početka pandemije. Najvažnije, američka desnica potaknula je teoriju curenja laboratorija u Wuhanu da unaprijedi sokolski stav prema Kini – s pričama o nesposobnim kineskim istraživačima ili još gore, zlokobnim kineskim opskrbljivačima biološkim oružjem koji pretvaraju koronaviruse u oružje. Ove su tvrdnje dio rastuće priče o Kini kao prijetnji koju prenose američki i europski tisak i dužnosnici, a prikladno služe za preusmjeravanje krivice s lošeg odgovora SAD-a na COVID-19 na Kinu.

Teorija curenja laboratorija u Wuhanu stekla je snagu i u mainstream krugovima. Mnogi slijede laboratorijsku teoriju curenja kao dio šireg plana za praćenje podrijetla SARS-CoV-2 u nadi da će steći uvid u sprječavanje sljedeće pandemije – iako se praćenje podrijetla bolesti pokazalo notorno teškim i unatoč činjenici da smo već znali čimbenike koji pridonose nastanku zaraznih bolesti.

Znanstvene skupine za nadzor na lijevoj strani prednjače u teoriji curenja laboratorija kako bi bacile pozornost na istraživačke aktivnosti biolaboratorija poput Wuhanskog instituta za virusologiju. Iako sam suosjećajan s posljednjim gledištem, problem s bilo kojim jedinstvenim fokusom na vrhunski kineski laboratorij za virologiju, osim dopuštanja gramzljivom američkom pristupu Kini i nasilju nad Azijatima i azijskim Amerikancima, jest taj što to izvlači fokus iz globalnog opsega ovih biolaboratorijima i laboratorijskim propuštanjima koja iz njih proizlaze.

Opasno neobuzdana, militarizirana industrija

Istraživanja o patogenima poput koronavirusa provode se u laboratorijima s visokim stupnjem zaštite. Uz osobnu zaštitnu opremu, u ovim laboratorijima za biološku sigurnost nalazi se specijalizirana oprema i zahtijevaju postupke za pravilno rukovanje i uklanjanje klica kako bi se osigurala sigurnost laboratorijskih radnika i okolnih zajednica. Čak i uz ove mjere opreza, događaju se nezgode: od izloženosti djelatnika do slučajnog curenja i grešaka u isporuci (otpremanje živih umjesto mrtvih patogena).

Sigurno je da je ovo istraživanje rezultiralo korisnim tretmanima bolesti. No neki aspekti neopravdano su rizični; ono što je nazvano istraživanjem “stjecanja funkcije” uključuje povećanje i proizvodnju smrtonosnijih ili prenosivih oblika virusa i drugih patogena.

Nadalje, istraživanje koje se provodi u laboratorijima s visokim sadržajem nije samo za prevenciju bolesti. CAM-ovo otkrivanje napada CIA-e na Kubu virusom afričke svinjske kuge je primjer toga. Ispod mračnih priča o Kini i biološkom oružju krije se uznemirujući globalni trend: čak i nakon međunarodne zabrane uvredljivog istraživanja biološkog oružja iz 1972. godine, Sjedinjene Države i druge svjetske sile nastavile su ovo istraživanje u ime takozvane bio-obrane od potencijalnog napada biološkim oružjem. Strašne posljedice takvog istraživanja, koje također može procuriti iz laboratorija, uvećano je činjenicom da ovo istraživanje može podrazumijevati povećanje klica na isti način kao i zdravstveno istraživanje “dobivanja funkcije”.

Najvažnije je da je zloglasni soj Ames antraksa koji se koristio u “napadima antraksa” 2001. godine izveden iz istraživanja za stvaranje visoko virulentnog soja koji bi izazvao cjepiva; ovo je istraživanje provedeno u Fort Detricku u Marylandu, glavnom istraživačkom pogonu američke vojske za biološko oružje osnovanom tijekom Drugog svjetskog rata. Tek 2019. laboratorij u Fort Detricku morao je biti zatvoren zbog propusta u laboratorijskoj sigurnosti.

Ciljanje SAD-a i Europe

Mogućnost da je SARS-CoV-2 došao iz jednog od ovih bio-laboratorija s visokim sadržajem, koji provodi zdravstvena istraživanja povećanja funkcije i/ili istraživanja biološkog oružja doista je zabrinjavajuća.

Ostavljajući po strani pitanja vjerojatnosti ovog scenarija, mogu razumjeti impuls za iskorištavanja trenutka pandemije kako bih skrenuo pozornost na ovu globalnu istraživačku industriju u odnosu na laboratorij u Wuhanu. Međutim, Kina je relativno mali igrač u globalnoj industriji [često s ugovorom s velikim farmaceutskim kompanijama] i teško da je najveći krivac; dokaz toga je niska razina biološke sigurnosti ili rizičnog istraživanja o poboljšanju klica i mogućnostima biološkog oružja, koja zasigurno nije lošija od onih pronađenih u SAD-u.

Po mom mišljenju, najbolja strategija za rješavanje ove industrije je ciljanje njenih najvećih dobavljača: Sjedinjenih Država i Europe. Oba područja posjeduju visoku koncentraciju ovih bio-laboratorija u kojima se obavljaju aktivnosti istraživanja pomicanja granica i gdje postoji mogućnost za događanje značajnih laboratorijskih nesreće i drugih bioloških opasnosti. Osim Fort Detricka i brojnih laboratorijskih nesreća tijekom svoje duge povijesti, u Sjedinjenim Državama smješteni su i mnogi drugi bio-laboratoriji, poput Dugway poligona u Utahu, koji je proveo opasna ispitivanja na otvorenom koja uzrokuju bolesti i smrt među ljudima i drugim životinjama u blizini. Štoviše, Sjedinjene Države (sa zemljama u Europi) nastavljaju sa širenjem laboratorija s visokim sadržajem po cijelom svijetu, čak su i pomogle u izgradnji Instituta Wuhan.

Povrat sredstava, reinvestiranje, odgovornost

Došao je pravi trenutak, osobito usred kampanja slanja policije i vojske, kako bi se potaknule promjene na polju istraživanja klica i reinvestiralo u istraživanje zdravstvene zaštite. Aktivistički znanstvenici i zdravstveni radnici, kao i veći antiratni pokret, dugo su radili na uklanjanju moćnih sektora koji pokreću istraživanje klica u Sjedinjenim Državama i Europi: 1) Vojna/obrambena industrija ulaže ogromna sredstva u istraživanje klica za takozvana bio-obrana, umjesto ulaganja u zdravstvena istraživanja; i 2) Rukovoditelji korporacije velikim farmaceutskih kompanija diktiraju agende istraživanja prema motivima profita i oslanjaju se na intelektualno vlasništvo i trgovinske režime kako bi ometali odgovornost vlade i transparentnost javnosti.

Smatrajući da su ove industrije odgovorne te da će na njihovim primarnim lokacijama u Sjedinjenim Državama i Europi, otići daleko u rješavanju svjetskih pitanja sigurnosti laboratorija i militariziranog istraživanja klica. Isticanje ključnih igrača u svjetskoj industriji i dalje bi ostavilo prostora za lokalne borbe. Mnogi kineski znanstvenici, na primjer, izrazili su zabrinutost zbog rada koji se odvija u laboratorijima s visokim ograničenjima u njihovoj zemlji, uključujući Institut Wuhan. Međunarodna koalicija lokalnih borbi bila bi prilično moćna (ako su posljednji primjeri poput štrajkova radnika Amazona u Bessemeru, Alabami i diljem svijeta bilo koji pokazatelj). Vođeni pažljivom globalnom analizom moći, takvi bi napori mogli uistinu uspjeti transformirati globalnu industriju istraživanja klica i bolje je povezati s društvenim dobrom, zdravljem i blagostanjem.

Autor: Gwen D’Arcangelis
Biološki ratkinaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čoban
2 godine prije

“Zapad već desetljećima stvara smrtonosne viruse za biološko ratovanje”
Za to vrijeme Istok vjerojatno uzgaja cvijeće …

NeBudiOvca
2 godine prije

Interesantni podaci public health england o broju preminulih cjepljenih osoba.
Znaci od ranijih laži:
– cjepivo štiti od bolesti
– cjepivo štiti od prenošenja zaraze
Su odustali, jer im čak ni uz propagandnu medijsku mašineriju nije bilo vise moguće održavati je.
Pa su izmijenili definiciju cjepiva, da ovo sto ustrcavaju u ljude uopće mogu nazivati cjepivom i počeli priču da štiti od težih oblika bolesti i umiranja
I to im se raspalo, pa im i neki zagriženi ovcoidi prestaju vjerovati. 😁

https://www.thegatewaypundit.com/2021/10/boom-sen-ron-johnson-drops-truth-bomb-senate-floor-63-uk-delta-deaths-last-7-5-months-fully-vaccinated-video/

Šele
2 godine prije

kina je mala maca za amerikance, engleze, izraelce, njihove tajne službe, kinezi su pojeli govno, i toga su svjesni, i zato šute, da li će se osvetiti, vijeće se dosta kasnije, sada su nemoćni u ovoj situaciji, zapadne tajne službe su im napakovali koronu, možda su i saučesnici, ali moje mišljenje je da će platiti najveću cijenu, kina je izabrana svjesno, Rusi su jači kamen, zato njih nisu ni iskoristili kao u prošlosti kad je zapadu to trebalo

Pera Detlic
2 godine prije

Pričam ti priču. Isti su dizajnirali tzv cjepiva i koronu. Cjepivo je top tehnologija trenutna. Međutim nedovoljno top i nekontrolirano će kliznut u kazaklizmu. Da se razumijemo odmah. Cijepivo je biološko oružje. S manom. Treba ga injektirat u budalu po mogućnosti dragovoljno. Am, eng, fra, su zajednički radile na tome tj. pogoni duboke države i finalizaciju premjestili u kino. U kinu svi gledaju, a nitko ništa ne pita. Htjeli su napraviti pomor kako je prikazano eventom 201, ali desio se zajeb i goje se pokazale otporne. Ciljana skupina su bile “izjelice resursa”. Mladi nisu bili ciljani. Za njih je određena boca. Tu bocu će im uterat glupi roditelji idioti. Svojim nemarom komformizmom, ignorancijom i sustavom narušenih vrijednosti. Samo tako pogubljen debil može se svrstavat kao vaxer i oštetit svoje potomstvo. Nakon 18 mjeseci laičkog čeprkanja po medicini više me ne zanima spoznaja o cjepivu glede štetnosti. Onu trećinu tehnologije koju… Čitaj više »

Davidschwartz
2 godine prije

I Kinezi i Amerikanci i Englezi su skupa radili u Wuhanu. Virus je stvoren da bi sotonistički globalisti čovječanstvo držali u strahu i pod kontrolom, kako na istoku tako i na zapadu.

Greven
2 godine prije

Cijeli korona projekt je samo distrakcija. Dok se kmetovi boje obične gripe, elita ih polako šalta iz kapitalizma, sa mrvicama slobode, u feudalizam sa totalnom kontrolom, bez i tih sitnih mrvica.

Kmetovi će moći još jedno izvjesno vrijeme slobodno piskarati po internetu, ali feudalisti će im (nam) uskoro i to blokirati. Proces je več u toku. To je samo jedan primjer. Uskoro neće kmetovi smjeti ni prdnuti bez dozvole feudalista.

To im je naša borba dala!

Legendarni Grk
2 godine prije

Još 60-ih godina prošlog stoljeća je američka vlada potajno namjerno trovala iz zraka crnce i hispano-amerikance i promatrali su kako reagiraju na bojne otrove kada su se počeli javljati liječnicima.
Kada se to otkrilo, došlo je do velikog skandala i sada plaćaju tim ljudima ili njihovim potomcima veliku odštetu.
Takva tajna trovanja se događaju i danas, a korona cirkus je isto jedno takvo tajno trovanje “cjepivima” i drugim bojnim otrovima.

Max
2 godine prije

Iz Usa je to krenulo

Njemi Svjedok
2 godine prije

Evo vam prjedloga uradite prilog o biloškim laboratorijama na tlu evrope.
Kome pripadaju kog su nivoa od 1-4 level odnosno od 5-7 level.
Šta se tamo radi za koga rade ko ih kontroliše itd.
Neču da prejudiciram ali iznenadičete se svakako.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI