Xi Jinping dobija upozorenje na potencijalni vojni sukob sa SAD

Xi Jinping Kina vs Trump SAD

Pandemija koronavirusa (COVID-19) dodala je još jednu tačku napetosti sve zaoštrenijim odnosima između Sjedinjenih Država i Kine. Dok Trumpova administracija podstiče anti-kinesko raspoloženje, detalji iz internog vladinog izvještaja otkrivaju kako izgleda najgori mogući scenario.

Kinesko ministarstvo državne sigurnosti uputilo je predsjedniku Xi Jinpingu upozorenja o jačanju anti-kineskih osjećaja širom svijeta, što bi moglo dovesti do izravnog vojnog sukoba sa Sjedinjenim Državama.

Analiza, data predsjedniku u izvještaju prošlog mjeseca, zaključila je da je “neprijateljski osećaj” prema Kini kao rezultat tekuće pandemije koronavirusa porastao na najviši nivo od incidenta na Trgu Tiananmen 1989. godine.

Izvještaj navodno dolazi iz kineskog instituta za savremenu međunarodnu vezu, jednog od najstarijih istraživačkih centara za međunarodnu politiku u zemlji, pridruženog Ministarstvu državne bezbjednosti.

Najgori scenarij u izvještaju, pozivajući se na izvore, obuhvatao je mogućnost vojnih razmirica između SAD i Kine. Izvještaj je zaključio da SAD ekonomski uspon Kine smatra ekonomskom i nacionalnom bezbjednosnom prijetnjom, kao i izazovom političkom sistemu koji je obilježen zapadnom demokratijom.

Izvještaj dostavljen Xi-u je otkrio da SAD pokušavaju potkopati vladajuću Komunističku partiju preispitujući povjerenje javnosti u državne nadležnosti.

Odnosi SAD i Kine usred pandemije COVID-19

Trumpova administracija optužila je Peking da prikriva početnu epidemiju virusa, mijenjajući broj smrtnih slučajeva i broj potvrđenih slučajeva, te tvrdeći da je COVID-19 slučajno pustila laboratorija u Wuhanu.

Peking je odbacio optužbe, tvrdeći da je potvrda države o prenošenju virusa sa čovjeka na čovjeka, zajedno sa saradnjom sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (SZO), Sjedinjenim Državama dala dovoljno vremena da se pripreme za krizu.

Kineska vlada je takođe rekla da su tvrdnje Trumpove administracije pokušaj da se odbaci krivica za slabašni odgovor Bijele kuće, jer su SAD postale svjetsko žarište smrtonosne pandemije koronavirusa.

Nakon povlačenja američkih sredstava iz SZO nakon optužbi da je ta organizacija “usmjerena na Kinu”, Trump, kako se izvještava, sada razmatra mjere odmazde zbog koronavirusa, rekli su neimenovani visoki zvaničnici administracije koji su prošle nedelje razgovarali sa Washington Postom.

Peking se suočava sa zazorom onih koji sugerišu da je Kina odgovorna za pandemiju. Australija je pozvala na međunarodnu istragu porijekla virusa, a prošlog mjeseca je Francuska prozvala kineskog izaslanika nakon što je ambasada optužila francusku vladu da dopušta da njeni građani umiru.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, jednog od najbližih saveznika SAD, sugerisala je da se odnosi sa Kinom nakon pandemije neće vratiti na „uobičajeno stanje“.

Uprkos tvrdnjama SAD da koronavirus potiče iz kineskog grada Wuhan, gdje su prijavljeni prvi slučajevi, nije dostupan nijedan dokaz za to. SZO je u ponedjeljak napomenula da od Washingtona nisu primili nikakve podatke ili posebne dokaze o porijeklu COVID-19, kako je ranije izjavio američki državni sekretar Mike Pompeo.

92
Ostavite komentar

avatar
10000
 
30 Grupirani komentari
62 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
89 Komentatori
MikKkkZ.A.piždroMrčikola Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Arcibald Rajs
Gost
Arcibald Rajs

Amerikanci bi bili ludi da u ovom momentu krenu na Kinu, međutim, ako se više zapadnih lešinara dogovori da im se to isplati mogli bismo svedočiti nečemu čemu ishod niko ne zna…

komentar
Gost
komentar

Usa nije u ekonomskom niti vojnom smislu sposobna sada napasti kinu niti će to ikada napraviti, dovoljno ju je osiromašiti i vratiti u vrijeme kad je bila ograđena zidom a to će učiniti proxy zmlje koje graniče sa kinom, dobiven rat bez ispaljenog metka.

neznanje
Gost
neznanje

U tom slučaju bi EU vodila rat na ratištu udaljenom desetak tisuća kilometara. Kinezi bi vjerovatno naoali u Suezu i potopili par brodova tako da bi put do kine vodio oko vrha Afrike dodatnih desetak tisuća kilometara. SAD sama? Mislim da još nisu spremni za samoubistvo.

preseren3
Gost
preseren3

Deca če svakako pisati budalaštine, ništa se tu ne može…
A ostaje činjenica, da je Kina država sa 1,5 milijarde ljudi, disciplinovanih, vrijednih, koji znaju, da su bili nekad robovi ovih, koji im sada pokušavaju štetiti… A ovi, SAD i EU, su obične budale, koje lažu vlastito ljudstvo, koje živi na škrge, nema para, pa če uvijek tražiti jeftunu robu iz Kine…. Jedva čekam Harmony i Kineski ekvivalent Androidu, da se otarasim nadzora… U mojoj zemlji uvode aplikacije, kome sam se približio, kao što su one, koje imaju homoseksulaci, da se nadju….

Red Dog
Gost
Red Dog

Sad, kad dolaze kineski turisti, je najobicajniji komentar za Zapad: „Kako su siromasni“.
Jer su i oni, kao i istocnoevropejci, imali sliku Hollywooda.

Bozon
Gost
Bozon

Do sada nisam bio, ali sad sam siguran da su Ameri iza virusa. Secate se one epidemije u Americi sa ljudima koji su umirali od upale pluca nbavodno od vapinga. Mozete slobodno da pretrazite, i naci cete da su simptomi apsolunto isti.

neznanje
Gost
neznanje

Bravo Bozon. Toga se nisam sjetio.

fićo
Gost
fićo

Ako već neće Rusija da stane u savez sa Kinom u odbrani od opasnosti koja če sutra i nju ugroziti,trebalo bi da se javljamo mi dobrovoljci za pomoć kao nekad “španski borci”.

Bozon
Gost
Bozon

https://en.wikipedia.org/wiki/Vaping-associated_pulmonary_injury#Signs_and_symptoms

Doslovno isti simptomi. Tu je i provil, kasalj, visoke temperature, netipicna, ponavljam netipicna upala pluca kakva je ista kao za covid19. Rendgenski snimci su identicni i pokazuju tu staklastu transparenciju. *ground glass opacity

Veoma veoma neobicno. Posebno ako se uzme u obzir da se prvo valjda, pojavilo kod nekih vojnika u nekoj bazi tamo, koja je posle zatvorena. Neobicno je i to da kao, pusis neki otrov, pa ti se pojavi temperatura. MA jeste. Temperatura se pojavljuje kada telo otrije antigen u telu, i kad pokrene odgovor imunog sistema.

Mucke
Gost
Mucke

Trump nece tako lako moci oprati amerikance od odgovornosti samo zato jer ovi “amerikanci”(deep state) sto su surovali sa kinezima nisu “sluzbeno” vodstvo SAD.Trump je kineze vrlo vjesto doveo pred izbor, ili razotkriti arhitekte ove prevare (posebno ove iz SAD) ili moguci vojni konflikt.
P.S. Gdje se sakrio onaj gospodin sto je prijetio nuklearnom odmazdom u slucaju bioloskog napada na njegovu zemlju,ili se nije sakrio nego samo daje vremena pajdu da sredi kaos kod kuce?

Davor drugi
Gost
Davor drugi

Ne ulazeći u teme o istinitosti optužbi na račun Kine i njenoj ulozi u pojavi pandemije, čini se da najvjerojatnije slijedi usuglašavanje zapadnih partnera pod vodstvom USA po tom pitaanju. U neki vojni sukob ne vjerujem niti najmanje. Jedini sukob koji bi mogao odpočeti je onaj ekonomski u cilju suzbijanja kineske ekspanzije na svim područjima, od ekonomske, tehnološke pa do vojne. Takav zamah i ekspanziju Kina nije imala od njenog postanka .pa do danas i slobodno se može reći da tim ne ugrožava samo interese USA nego i svih njenih zapadnih partnera i saveznika koje su do sada i te kako profitirale od američke vojne sile i nametnute hegemonije. Mislim da je engleska opcija “ ništa neće biti vise kao prije” najbliže istini. Polako će biti udruživanje u jedan pakt u suzbijanju Kine, a najjači adut u tom smislu koji bi mogli napraviti je ograničenje trgovine s Kinom i ograničenje ulaza inozemnog kapitala. Ukoliko se sve proprati sa povlačenjem proizvodnje većeg dijela robe koja se ovog momenta proizvodi u Kini u zapadne zemlje, bit će to jedan težak udarac za Kinu i jedan plus za domaću proizvodnju i ekonomiju koja je pod Koronom vec dobrano poklekla.
Mislim da ovu situaciju USA namjerava Iskoristi do maksimuma, jer će biti pitanje da li i kada bi se mogla pružiti sljedeća takva prigoda. Bumo videli, i to veoma brzo.

BanOvan
Gost
BanOvan

Davore II, jos samo da izmisle kako da proizvode robu po kojoj ih proizvode kinezi. Eto za pocetak, tvoja lijepa je u tom zagrljaju, hocete li vi raditi svu onu robu koju rade kinezi za cijeni po kojoj to rade kinezi? Pa sad, nisam siguran poslije bjezanije i vasih mladih pokolenja u sjevernije krajOve.

Nekoime
Gost
Nekoime

Bijela kuća bi mogla postart Žuta kuća.

Tbilisi
Gost
Tbilisi

Kinezi nemaju šanse, previše ih je.

iuqewbrvqbwrfbqqu2ebfduq2efuq23efubq2uef
Gost
iuqewbrvqbwrfbqqu2ebfduq2efuq23efubq2uef

Dva desetljeća trubim kako će Kinu, koju su stvorili isti oni koji generiraše Šikija, rasturitti ko samuraje. Stalno govorim da je Kina još prije deset godina trebala preći na ratnu proizvodnju u kojoj bi najviše bili zastupljeni nukleusi u sve tri vrste nosaća.

Tek---
Gost
Tek---

Amerika je objavila rat Kini, zato jer Kina ugrozava americku dominaciju u svijetu i Kina bi morala po americkoj logici zivjeti na koljenima.
Kina je americku agresiju s Rusije na sebe a to se moglo znati prije 10-tak godina, to je znao Putin i to sam znao ja.
Kina je isto znala da ce prije ili kasnije doci pod udar americke agresije, to je neimovano.
Kao sto prije prvog svjetskog rata nitko nije smio imati jacu mornaricu od Engleske tako danas ce biti svatko zakocen tko tako ojaca da ugrozava americku prevlast.

Tek---
Gost
Tek---

Ispravak – Kina je americku agresiju s Rusije “prebacila” na sebe i donekle olksala zivot Rusiji.

komentar
Gost
komentar

VTek
Nije, krajni cilj je Rusija to je heartland.

Kaj ti
Gost
Kaj ti

Hahahah da kinezu su tako dobri da 😂🤣🤣

dalmata
Gost
dalmata

Ljudi moji,ako vidite šta je USrA imbecil,radija po svitu,ništa drugo nego pravija genocid i ratove.Da ova USrA boleščina ima ikake šanse,davno bi napali i Ruse i KIneze i Boga oca.Za cili ljudski rod bi bilo dobro da I Kinezi i Rusi napravu samo jednu stvar;ono šta su odavno Rusi poslali (i zamisli,u USrA je uša šef tajnih službi Rusije,iako su mu uveli i sankcije i hapšenje,)jer in je donija simulaciju,šta će ostat od USrA,sa samo jedniom “Sotonom”,otvoru bužu(rupu) u Yellostone Parku.Kinezi,imate 150 milijuni USrA-nci koji će prodat svoju mrtvu mater za dolore.Zato ih nahuškajte(USrA riceta),da počmu ono šta želu Vama.Rat.Rat usrid USrA.a obavezno dobro prostudirat Rusku simulaciju,I ne sami prostudirat,napravit.Ono šta Vama,drugovi Kinezi i braćo Rusi,ovi bolesnici spremaju.odma in skuvajte,onako kako to tražu.Jedino tako ćete izbjeć napad USra,spasit sebe i cili svit

shumadinac
Gost
shumadinac

Kolega dalmata, raketa iz Rusije bi GARANTOVANO izazvala višestruki odgovor a Rusima je potpuno jasno (mislim da je to i Putin potvrdio) da niko nije u stanju da 100% zaustavi rakete – desetak najjačih raketa detoniranih u ruskom gusto naseljenom delu bi zbrisalo većinu populacije a ostatak ne bi bio ratno sposoban. Ne bi ni Amerima bilo bolje ali Putin ne razmišlja o Amerima…

Nikakva nuklearna raketa ne može da pokrene Yellostone, koliko god bila jaka ona je kao petarda u poređenju sa energijama koje izazivaju takve procese. Kumulativno usmerena nuklearna bomba može da unušti duboka podzemna skloništa ali je to tek ogrebotina na površini Zemlje.

dalmata
Gost
dalmata

Uvaženi Šjor”s”,je li pametite,kad je uvaženi Presjednik Putin,da onu izjavu,da bilo koji napad na Rusiju,znači kraj svita?Vi sigurno znate za sistem povratnog,Ruskog udara”Mrtva ruka”.Prema inf( Dejan Lučić.zanimljiv lik,koji otvoreno,godinama navodi izvore od najtajnijih Ruskih službi,Mossada,i NIKAD niko od tih službi to jnije demantira,niti upozorija navedenog,da uzalud koristi njihova imana)Rusi su upozorili,USrA.Vi znate da navedeni Yellstone,stoji na šupljine,ispod koje kuva super vulkan.Ako se prolomi,u promjeru do 400 km,USra je pokojna.Sve priko toga ugrozit će cili svit.S poštova njem

Starina
Gost
Starina

Sve su to manipulativni manevri da bi se skrenula pažnja sa bitnih stvari. Vladari ovog svijeta su odavno odlučili da će Kina biti tvornica svijeta, i probni poligon za totalnu kontrolu stanovništva. Tzv. covid pandemija je jasno pokazala tko je sve u kolu. Sve zapovijedi dolaze iz jednog centra, a ako bi i bilo kakvih sukoba bit će ih samo za pokoravanje vrhovnom vladaru.

piždro
Gost
piždro

tako je starina.

Ante
Gost
Ante

Europa i Amerika ne mogu bez jeftine Kineske radne snage. Plus na to Američka ratna mašinerija je usko vezana sa Kinom, čak dijelovi elektronike za F-35 proizvode u Kini. Ostala ratna mašinerija jako ovisi o elektronici koja dolazi iz Kine. Zamislite samo koliko bi Ameriku I Europu koštalo da premjeste industriju iz Kine. Kinezi imaju stručnu radnu snagu, u mnogim sektorima proizvodnje. Od elektronike do mehanike. Znači da i žele premjestiti tvornice iz Kine to bi trajalo desetljećima da uvježbaju dovoljno radnika u nekim drugim zemljama. Rat sa Kinom po ovome se ne može dogoditi, jer bi zapad bez kineskih tvornica u startu bio izgubljen.

farre
Gost
farre

Korona je zapravo WWIII. Kada sam god razmišljao kako ćeš uopće zapaziti da je treči svjetski rat počeo, mislio sam da je početi sa obaranjemn satelita ili “slučajnim” rušenjem zrakoplova, a zapravo je došao uz pomoć bio-oružija (zapravo ne potpuno tačno jer sa ratovi između druge dvije Supersile već neko vrijeme vode (vidi npr. Siriju i Ukrajinu)). Sirija (ali i Ukrajina) su samo prve bitke treceg svjetskog rata i svaki od aktera igra jako komplikovane igre da taj rat ne bi presao u sve-globalnu fazu. To je kada se dva boksera pred mec mrko gledaju preko stola, a ispod stola pokusavaju protivnika sto jace udariti po jajima.

Ovaj rat je najavio americki general Hodges prije neku godinu dana na njemackoj televiziji, kada je rekao da je rat sa Kinom u sljedece 2-3 godine neizbjezan ida nije pametno od trumpove administracije da ispostavlja racun od 1 Milijarde € Njemackoj (za zastitu i odrzavanje americkih vojnih baza na njemackom tlu), jer ce americi u tom ratu svaki saveznik biti potreban.

Virus su stvorili Ameri i ubacili u Wuhan, jer je bilo “logično” da se nulti pacijent upravo tamo pojavi (gdje je sjedište kineske Bio-Teh industrije). Ovo se moze zakljuciti iz “napada” drustvenih mreza na Kinu, kada se odmah po izbijanju virusa znalo sta Kinezi jedu i kako su gadni i zapravo “ne-ljudi”. On je stvoren ne da ubija nego jda širi paniku i očekivalo (nadalo se) se da će izazvati revolte u Kini i eventualni Regime Change (ako se još netko sjeća, tada je Hong Kong bio jako aktivan). Kinezi su uradili što su uradili, stavili 80 miliuna ljudi u karantin i podredili sve resurse države “odbrani” od virusa. Nekako sasvim “slučajno i spontano” su svi protesti ugašeni, “opozicija” pohapšene (nešto slično je Macron kasnije uradio sa Gilete Jeune) i “regime” je izašao snažniji nego ikada. Ovim je Kina pokazala da ukoliko zapad hoće da se bije sa njima, da moraju pokazati da su spremni da još više trpe.

Vidjevši šta se događa NATO je spremio “svoj odgovor” i proglasio svoju opću pandemiju. Tu su zapravo iskoristili Gatesovu paranoju i uticaj koji ovaj ima u John Hopkins i WHO, a i Elita je uvidjela da je jedan pandemija jako korisna za vać dugo neophodni prelazak iz globalnog Kapitalizma u globalni fašizam.

Gates je izjavio da bi najradje vakcinisao 7 milijardi ljudi na planetu da bi se rijesio ove strasne “pandemije”. Bill Gates je pametan covjek (jer svi oni koji imaju para su pametni i duhoviti i..), ali je definitivno Mysophob (strah od virusa) i uspio je svoju paranoju prosiriti na čitav svijet (tu isto pomaže ukoliko imate par milijardi na kontu).

Ipak, on je samo važna “korisna budala”. Što se Gatesa tiće, mislim da on on sam ne razumije šta zapravo ćini. On je jednostavno ludak (poslušajte samo njegove govore o pandemijama posljednjih 5 godina), ali pošto ima milijarde, nema nitko da mu to saopšti, ali je uveliko pomogao da se Orwellova i Huxleyeva proročanstva obistine pro (zapravo je Orwell bio optimista)

Kažun
Gost
Kažun

Godinama se šuška da su Amerima nehajem 1945. ispale 2 bombe iznad Japana.
Jedna je ,navodno,pala na Hirošimu,druga na Nagasaki.Vlade SAD-a i Japana
diskretno rade na slučaju,materijalnih dokaza nema ,kao da su isparili, a svjedoci
su već u godinama,te se ničega ne sjećaju.Po svemu sudeći ovaj čudan događaj
ide u zastaru.Istraga je,trenutno,prepuštena tzv. timu “Zaboravljeni slučaj ” koji
vodi inspektorica Lilly Rush.

Kažun
Gost
Kažun

Ufff,našao pravo mjesto za parking.

Neuk ruzan al bogat
Gost
Neuk ruzan al bogat

Ahahahaha pa pobogu ameri ne mogu na kraj iza I s Iranom ,I Sj Koreom a Mini samo mogu pocuclati hahaha Boze kad pomislim na retardirane sociopate bunjene seksualne orjentacije I vjeste verbalne lazove mislim na Us and A

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan

Cemerika je u fazi da bukne gradjanski rat …prije ili malo kasnije….Zato Satana pokusava da prebaci svoje zlo na druge terene….poput Kine,Rusije,Irana,Venecuele,Srbije….
Cemerika je najomrazenija tvorevina sirom svijeta….a i od cemerikanaca….

Neka,neka vrijeme stize da cemeriku stigne kletva Milica od Macve

Red Dog
Gost
Red Dog

Ma, neke pocinje taj rat vec jednom.
Da dozivim i to, pa da umrem.
Ionako ce ga biti kasnije. Imperije ne zalezu samo i umiru.
Ovo sada je samo tiho umiranje :/

alex
Gost
alex

Corona jao oružje za masovno uništenje. Ali Kina nije Irak, a Trump nije Gingis kan. A i kineske rakete su malo uznapredovale od vremenaMongola.

Miro
Gost
Miro

Kad nasi vrli ljevicari brane Kineski ultrakapitalisticki sistem, gde radnici rade u pelenima gde veliki brat vreba sa svih strana, onda mora da jesu vrlo ocajni. Ne da je Amerika nesto bolja ali to je licemerno.

Sarmat
Gost
Sarmat

Ha, h, ha “zapadna demokracija”. Pa to je sve laž i obmana smišljena za naivce. Narod misli da nešto bira, a bira neku od nekoliko stranaka (partija) koje su sve sluge ,oligokracije koja drži u rukama kapital a time i vojsku i policiju.Zapadnu parlamentarnu demokraciju treba napustiti kao veliku prevaru koja već stoljećima traje i služi za održavanje vlasti bankstera na čelu sa židovskom (ali ne samo s njom) mafijom.
Što prije ljudi progledaju i shvate koliko su manipulirani to bolje. Zapadnu parlamentarnu demokracju treba poslati na smetlište povijesti i zamijeniti je kombinacijom direktne demokracije i socijalizma.

martinivo
Gost
martinivo

Gospodine Z. Miliću. Na sav Vaš trud oko ovoga članka, dovoljna je jedna rečenica za odgovor: Tri amerike mogu propasti, dok propadne jedna Kina…A ovo zeleno, kiselo voće, već ogavno konzumira amerićka politika. Kako će Amerika Kini nauditi, a nemože Venecueli, Kubi, S. Koreji, Iranu, ili Siriji. Sve ima svoj rok trajanja…Amerika je vrlo blizu isteka tog roka… Cijeli svijet to osjeća, ali ne diraju ranjenu zvijer, mudro je puštaju da sama iskrvari, jer se ne zna liječiti…

davor
Gost
davor

Vidio sam taj izvještaj , izvor je prenio poznanicima iz Reutersa, hmm nisam baš uvjeren, pre amaterski bi to bilo od Kine. Kina je puno ozbiljnija vojska i ustrojstvo nego što je mi ovdje percipiramo. To što su Ameri i Englezi odlučili pod svaku cijenu poniziti Kinu i lišiti je ljudskih osobina i prikazati je nesposobnom za elementarni humanizam i solidarnost to je već nešto drugo.

Tek---
Gost
Tek---

Sigurno da nitko ne vjeruje u taj izvjestaj tko je imalo razuman.
Ne vjerujem ni ja.
Ipak napisem komentar.
Izvjestaj jeste laz ali USA jesu u ratu s Kinom, objavili su joj rat.
Zelu je zakociti ili opljackati ili izbrisati s mape.

mmne
Gost
mmne

mislim da je ovaj portal postao hrvatski (njihovo pravo) a samim tim neselektivno prozapadni (o njima zna se sta se moze mislit!). kad je vec tako vreme je da se predje ili potrazi neki drugi objektivniji portal. pozzzz.

Kažun
Gost
Kažun

@mmne – ja sam iz HR.Podržavam Siriju,Irak,Iran,Palestince,Hute,PMU,Hezbollah,za cijelovitu Siriju i Irak.
Podržavam njihove male i velike saveznike.Ne podržavam Izrael i njegove saveznike,te one Arapske zemlje
koje su prodale dušu vragu i ostavile Palestince na cjedilu.Ja govorim u svoje ime .
R.I.P. generali Zahredine,Solemani,Mohandis.
Imaš potpuno pravo posjećivati portale koje su ti po voljI.Pozz
Kako je rekla naša Biserka prilikom Brexita – good riddance/ puno sreće 😎.
Evo,dajem ti plus za iskrenost.

piždro
Gost
piždro

ti si kažune rjetkost u danasnjem zlobnom svjetu.

Max
Gost
Max

Ja sam također Hrvat kome to ovdje smeta ili mu smetam ja neka kaže. Ali nijrdnu ružniu riječ nikome niasm uputio niti sam ikome zla u životu učinio.

Z.A.
Gost
Z.A.

Ja sam Bosnjak i bas ne primjecujem da je ovaj portal postao pro hrvatski i vecina ovih momaka je u dure . Ja od kad sam na ovom portalu uvijek sam bio nacionalna manjina ali to mi nije smetalo. Da se samo primjetiti da otkako N.B. ne pise za ovaj portal da se jedan broj komentatora presto oglasavati , valjda se to desilo zbog solidarnosti sa doticnim . mmne ovaj portal podsjeca na bivsu Jugu, ima nas prisutnih iz svih dijelova bivse nam drzave i trebo bi nadici komentarisanje na osnovu pripadnosti i da ti snaga argumenata lezi u brojnosti komentatora s kojim si ti u bliskosti nacionalno .

piždro
Gost
piždro

evo ja ti dado plus a portal ti ubaci i 2 minusa. mislim da nije ni hrvatski, jer hrvatska nema vise nista svoje.

Mrčikola
Gost
Mrčikola

piždro, u zabludi si jer nisi informiran.
Predlažem ti da redovito gledaš htv 1,2i4, RTL i NOVU, da slušaš vijesti na radiju i naravno da čitaš Jutarnji, Večernji i Slobodnu.
Otvorit će ti se oči i vidjeti ćeš RH u punom sjaju.

piždro
Gost
piždro

Je Mrčikola i moja je pokojna mater moja, pa naravno da je moja na papiru i mislima. apropos
hrt. .jedan od moji dobri kolega “radi” u upravnom odboru te institucije.. prije smo se druzi ustvari dobro poznavali ..

Mrčikola
Gost
Mrčikola

Piždro, zayebayem se.

piždro
Gost
piždro

ma Mrčikola znam da se zajebayes znam ja tvoj stav sto se tice stanja stvari o “lipoj dami” ..

martinivo
Gost
martinivo

@ Savonarola. Odnos dobivenih ocjena na tvoj komentar, sve govori o čemu se radi u ovom slučaju.

Mate
Gost
Mate

Stav koji prevladava u Deep state-u je da oni moraju birati između samo dvije opcije. Ili građanski ili svjetski rat. Jasno je koju su opciju izabrali.

john
Gost
john
ewkfvroweogrnwergowenrgqwerg
Gost
ewkfvroweogrnwergowenrgqwerg

Ovaj drugi je već obrisan a prvi je o liječnici koja je prijateljica od Rašida Butara.

Max
Gost
Max

Upozoravali smo na ovo ja i kolega Renew. Naime sve je više očita oštra i ratoborna SAD prema Kini što bi ako se nastavi moglo rezultirati ratom. Evo i potvrde da su moje sumnje utemeljene.

Kkk
Gost
Kkk

Kad su ameri nedavno preletali koreju s B1 avinima bili su naoruzani sa agm183a raketama brzine 20 maha za prvi udar,a tu je i agm84d antiship raketa,a podmornice su vec opkolile kinu.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik