Zapad ima problema s kombinacijom kompleksa megalomanije i kompleksa inferiornosti

Sergej Rjabkov
14 komentara

SAD i njezini saveznici posljednjih godina kreću se cestom koja je prepuna pogrešaka, tvrdi zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova

Geopolitičke odluke SAD-a i njezinih saveznika diktira “nemoćni bijes” zbog sve manjeg utjecaja Zapada na globalnoj sceni, izjavio je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov. Nakon sastanka s članovima Fonda za javnu diplomaciju Aleksandra Gorčakova u petak u Moskvi, od Rjabkova se tražilo davanje komentara u vezi ovotjednog saslušanja u Odboru za vanjske poslove Predstavničkog doma SAD-a, tijekom kojeg su neki sudionici sugerirali da je jačanje ruskih veza s Afrikom rezultat pogrešaka koje je počinio Washington. Kao odgovor, zamjenik ministra vanjskih poslova široko je kritizirao politiku koju provode SAD i njezini saveznici na međunarodnoj areni, sugerirajući da zapadne zemlje “čine jednu grešku za drugom”.

“Njihov put u proteklih nekoliko godina je put pogrešaka i patnje, patnje zbog vlastitog nedostatka u međunarodnim poslovima, zbog njihove nesposobnosti u pogledu spajanja njihovih ambicija, visokih očekivanja koja se odnose na to da im se svi oko njih trebaju pokoravati, i s nestvarnim pogledom na stvarno stanje stvari”, ustvrdio je.

Rjabkov je dalje opisao ponašanje Zapada na međunarodnoj sceni kao ponašanje koje je vođeno “bijesom nemoći”.

Diplomat je rekao kako osjeća “duboku geopolitičku nestabilnost i uvrijeđenost” u odlukama koje donose SAD i njihovi saveznici. Zapadni čelnici istodobno pate od “megalomanije i kompleksa inferiornosti”, što je “opasna kombinacija”, naglasio je Rjabkov.

Inferiornostrusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
9 mjeseci prije

Kolektivna šizofrenija , pišem to već godinama ..Dobro je što su Rusi konačno postavili dijagnozu i očekujem tretman u skladu s dijagnozom…

eks
9 mjeseci prije

Rusija ima problema s kombinacijom kompleksa megalomanije i kompleksa malog čovjeka

Max
9 mjeseci prije

ima ga oduvijek.

hiber
9 mjeseci prije

Tko je i kako zapalio kinesko žito? Hej salaši, na sjeveru Bačke….

cool
9 mjeseci prije

Točno je rekao, na izgled jednostavno ali je duboko i točno što ih i boli, ako imaju osjećaj za bol?!

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“U raketnom udaru koji su ruske snage izvele na području Akademije kopnene vojske Ukrajine u Lavovu likvidiran je veliki broj poljskih i nemačkih plaćenika.

Napad je izveden 6. jula visoko preciznim naoružanjem sa mora.”

>>Vidi dobrog komentara tj sinteze:
“Koliko je Rusija razvalila NATO u ovom ratu? Pokazali su da sa 3-5% svojih resursa mogu da kontrolisu 1500km fronta.
Testirali svoja nova oruzja, ispucavaju zalihe projektila stare 50 godina, dok protivnik ostaje bez municije.
Zaplenili i analizirali NATO opremu, odvojili zito od kukolja, eliminisali izdajnike, uvideli nedostatke izazvane visedecenijskom korupcijom, uigrali vojsku.
Pri tom neprijatelj nakon godinu i po dana nema pojma sta se desava, kakav je plan, strategija, koliko ce trajati i kojim intenzitetom.
To dokazuje i rasprava na ovom portalu. Svi su ubedjeni u nesto, niko pojma nema sta se desava sta je istina. Rusi to zovu maskirovka.”, b92

Red Dog
9 mjeseci prije

Amin.
Kad bogovi hoce da uniste nekoga prvo cine da poludi.
Pre pada ide ponos.

Ivan
9 mjeseci prije

Toga ostatak svijeta postaje sve svjesniji. Zapad je postao zarazna bolest koju treba pod hitno staviti u karantenu..

Zvone
9 mjeseci prije

U SAD su na vlasti su več godina kriminalci koji brinu samo za svoje koristi.

abc
9 mjeseci prije

Zapad je potonuo u totalnu plutokratsku kleptomaniju, koja poprima oblike jake i neizlečive mentalne bolesti. Zapadnjak razmišlja samo o tome kako pokrasti, nalagati i zahebati svog susjeda. To se prenosi na globalnu razinu, preko koje zapad pljačka ceo svet. Ali tome polako dolazi kraj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI